26
  • BigBone
    A Max Payne 2 minden idők legjobb 2. része. Talán minden idők legzseniálisabb játékalkotása is, bár ez nyilván szubjektív.
  • Hookay
    Silent hill 2...
    Resident Evil 2...
  • Pretorian
    System Shock 2, Max Payne 2, LOTR: Battle for Middle-Earth 2
    Aztán vannak azok a játékok, amelyek bizonyos szempontból képesek voltak előrelépni, más szempontból viszont mindegyikük visszalépés volt az előző epizódhoz képest: Deus Ex 2, Diablo 2, Unreal 2...
  • McCartman
    '(legalábbis PC-n egérrel, gamepaddal már nem biztos, hogy ideális).'

itt a lényeg. azért butítják ovodás szintre az irányíthatóságot , harcrendszert , hogy félálomban az ágyban fekve se okozzon kihívást egy 8 éves konzolosnak se.

És ez sajnos majd' minden manapság kiadott játékra igaz , amióta a konzol a fő platform. Igénytelenebbek a játékok mint 4 éve. És nem is fog változni semmi , mivel pontosan tudják a fejlesztők melyik tábor igényeit kell kiszolgálniuk , pénz beszél ugye.

A Mount&Blade , Warband harcrendszerével tökéletes lehetne a játék.
    Annál élvezetesebb lovaglós-kardozós játékot nem írtak még , pedig azt csak 2 ember , egy török házaspár készítette nagyságrendekkel kevesebb pénzből.
    Csak az bonyolultabb két gomb nyomogatásánál így nincs helye nagy kiadóknál.
  • Quent1n
    Az SCII -nek szerintem azért nincs helye egy ilyen listában mert 12 év difivel nem nagy dolog jobbat alkotni szerintem, úgy hogy az alapokon semmit nem változtattak. Ráadásul ezzel a 3fele darabolt kiadással... A Diablo III is ugyanez lesz.. A grafikát felturbózzák és ugyanúgy marad a végeláthatatlan hent-hent-hent. Már látni is a videókon a "lézerharcokat". :)

Zolivok : A L4D2 nálam azért jobb mint az egy mert rosszabb nem nagyon lett, viszont több igen.
  • Kojiro
    A második világháború is jobb volt, mint az első
  • Zolivok
    namost te nem lennél hülye kapsz 1+ mert age of empires 2 és kapsz egy - mert l4d2 aoe 2 rengeteg óra az éeltemből nem érdemes százas tételekben számolni .p , l4d viszont jó volt l4d2 már csak délutánihentelős játék
  • Loverman
    SC 2 igazán jobb mint az egy, főleg hogy én sosem értettem hogy lett az első részből ekkora siker. Persze nem a grafika a lényeg de az pl nagyon ronda. A War2 szebb volt tőle. Stratégia és balance meg minden Blizz RTS-ben volt/van. Nyilván csak jókor volt jó helyen az SC1. Az is bizonyítja azt hogy nem egyedülálló hogy a War3-ból is (DOTA) nagy e-sport lett.
  • KP27
    Half Life 1 nagyságrendekkel jobb mint a kettő. Technikailag hiába fejlettebb a második rész, egyszerűen élvezetesebb az első.

Mass Effect 2 jobb lett mint az 1, de jó pár dolog tekintetében visszalépés.
  • hitman08
    Hitman 2-őt igencsak hiányolom innen :)
  • Quent1n
    Az SC II ugyan mitől jobb mint az egy? Leporolták fölturbózták és ennyi. Hány év is kellett hozzá?

A CoD 2 szintén nem lett egyértelműen jobb, ahogy a BC 2 sem, stb. SZERINTEM :)

Az, hogy egy picivel jobb nem fontos, itt a vitathatatlanul jobb második részekről van szó. :)

Az én listámra ezek mindenképp ráférnének:
    Spellforce II
    Settlers II
    Heroes II
    NFS2
    Diablo II
    Dirt2
    Baldur's Gate 2
    Virtua Fighter 2
    Age of Empires II
    Blood II
    Left 4 Dead 2
    WarCraft II
    MechWarrior 2
    Heavy Gear 2

Stb. :)
  • PAtr0n
    A Mass Effect2-vel vitáznék. Nagyszerű lett, de pár ponton visszalépés, már konzolosított.
    Mellesleg hiányzik még a felsorolásból a Spellforce2 is.
  • Neton
    Hol marad a Mass Effect 2? Simán jobb DLC-kkel együtt az egész, mint az első rész.
  • Solmenir
    A szerző bizonyára valamit szívhatott, ha kihagyta a Baldur's Gate II-őt.
  • senoy
    Ez igy eleg sovany, mar nem azert. :P
    A tema, mar csak jellegebol adodoan is, egy sok (min. 5) oldalas kis irast kivan meg.
    Amit pedig meg masok kihagytak cimek pl: Thief 2-3, Quake 2-3
    De hirtelen nekem sem jut tobb eszembe. :)
  • sempron07
    Azt hiszem eléggé hosszú listát lehetne csinálni, már ha csak azt vesszük, hogy nem is minden játék MINDEN tekintetben jobb az elődjénél, de ha már csak 1-2 dologban jobb, de azzal mérföldkövekkel, és semmilyen tekintetben se rosszabb, akkor tényleg hatalmas a felsorolás.

Need For Speed - Diablo - Star-és Warcraft - Call of Duty - Mass Effect - Doom 2 - Bad Company 2 - Colin2 - Dirt2 - HOMM2 .... és azt hiszem még párszáz játékot fel lehetne sorolni, ezek csak így hirtelen jutottak az eszembe :)
  • JeD
    Dune II nem jobb, hanem teljesen más lett -- szerintem semmi értelme összehasonlítani. Viszont akkor már Star Control II.
  • astrobal
    Mindössze a játéktörténelem első nagysikerű folytatását sikerült kihagyni a felsorolásból:
    Dune II.
  • funkyman
    Egyébként az Assa2 fejlődött legtöbbet az első részéhez képest. Az első rész nem igazán állt össze(főleg a sok történeti megszakítás miatt - olyan volt mint filmekben a reklámok), de a második nagyon is.

És ide sorolhatjuk még a Just Cause-t is ami monbdjuk nem ennyire hájpolt név mint a fentiek, de az első rész elég unalmas volt, míg a második már egy ütős shooter.
  • funkyman
    De igen a half-life 2 következő epizódjáog még nagyon sokat kell várnunk. És hol van még a harmadik rész?
  • Balumann
    Engem egy dolog zavar igazából az Assassin's Creed -ben, a borzasztóan egyszerű irányítás ill. harcrendszer. A 2. részben azért már javították egy picit, de az 1-ben a főellenségeket is gyakorlatilg meg lehetett ölni két gomb lenomyásával, amikor támadott (és még sok idő is volt, gyakorlatilag el sem lehetett véteni, általában csak akkor sebeztek meg, ha azért kicsit változatosabban akartam harcolni...).
    A 2 -ben azért jóval változatosabbak voltak szerintem így a feladatok, küldetések, gondolok például a zászlórablós versenyre, vagy amikor Da Vinci repülőjével kellett feljutni a nemtudomminek a tetejére.

Sok nagyon jó dolog volt a játékban, ezt el kell ismerni, és még így is élvezetes volt arra a pár órára, de azért messze van a tökéletestől.

Ha kombinálnák a Mirror's Edge -el (fps nézet, meg kicsit kevésbé automatikus mozgások), elképesztően ütős lehetne szerintem (legalábbis PC-n egérrel, gamepaddal már nem biztos, hogy ideális).
  • le zebre
    Baldur's Gate 2, Dungeon Keeper 2, Fallout 2???
  • narumon
    Az I nekem nagyon nagy csalódás volt, ehhez képest a másodikat már meg sem vettem csak most mikor akciózták és mert jókat olvastam rajta. Ez is csalódás, csak pozitívan. Ez egy nagyon jó játék lett.
  • Atkamon
    A bejárható terület sokkal nagyobb az 1hez képest... Ha külön vesszük Firenzét, vagy Velencét, akkor is, ha egybe vesszük az összes várost mindkét játékban, akkor is.
    A történet persze, hogy folytatás, de mostmár legalább sokkalsokkal többet tudtunk meg mindkét idősíkból, mint az 1ben.
    Grafika csak akkor lehet jobb, ha másik engine-t használnak? Fejlesztették, és nagyon sok szempontból szebb a játék, mint az 1.
    Kezelhetőség sem teljesen ugyanaz, a parkour ugyanaz, viszont sokkal könnyebben lehet például air assassination-öket végrehajtani, szerintem ez elég nagy változás volt, mert az 1ben nagyon zavaró volt, hogy alig lehetett megcsinálni...
    Változatosság meg evidens... Persze ugyanazokat a dolgokat kell csinálni, mint az 1ben, csak a körítés sokkal változatosabb, így maga a játékmenet is annak tűnik.
  • NovaTerra
    Nekem mondjuk az első rész jobban tetszett. Ott még minden új volt, persze a 2. néhány részletben kidolgozottabb, de lényegében ugyanaz. Óriási ugrás nincs a kettő között.
  • dronkZero
    "Ezio kalandja ugyanis minden tekintetben mérföldeket vert unalmas és kiábrándító elődjére: hatalmas bejárható területek, elképesztően pazar történet, remek grafika, könnyű kezelhetőség - és változatosság."

Minden tekintetben?
    hatalmas bejárható területek - első részben is megvolt
    elképesztően pazar történet - kb egy az egyben folytatása az első résznek, Desmond szempontjából mindenképp. De oké, ebben tényleg jobb azért a folytatás
    remek grafika - hótt ugyanaz az engine, mint az első résznél
    könnyű kezelhetőség - detto
    változatosság - ebben is tényleg jobb

De az túlzás, hogy minden tekintetben. Inkább az van, hogy az első részt húzzák le méltánytalanul.