77
 • ssin
  #77
  Az előző erre a kommentre ment...
 • ssin
  #76
  Mindenféle ellenséges szándék nélkül, olvasd át még egyszer a kommentjeimet te is. ’Kicsit’ félreértettél...

  Először is okosan gyerekek úgy próbált itt embereket kioktatni helyesírásról, meg fennhéjazó stílusról mint hivatásos érvelő, hogy ő maga sem ír helyesen, stílusa viszont... enyhén szólva fennhéjazó. Felment a pumpa, ennyi.

  És ha végigolvasnád a többi hozzászólásomat azokkal együtt, amikre válaszoltam, láthatnád, hogy leginkább sanyicks apple-ellenes kommentjeire reagáltam, a zombisereg nem az én agyszüleményem, hanem az övé, nem én minősítem így az apple vásárlókat, csak kibontottam az ő gondolatmenetét. Szóval ha nem esett volna le, elégedett Applezombi vagyok én is, már 2,5 éve.

  Amúgy végzettségem épp az, aminek te készülsz. Peace.
 • blasko1990
  #75
  ebben egyetértek , ezenfelül a legtöbb esetben nem is tudod összevetni más márkával , mert ugye ő dobja ki először feltuningolva a technológiát , mint az iPad-l is új termékkategóriát teremtett , s amikor megvette a Macbook-m (első alu széria) kb 1 évig híre hamva se volt hogy valamely gyártó is alkalmazzon teljes led kijelzőt. Biztos hogy mostmár ezt a gépet nemegy lepipálta , de akkor is ottvan az a majdnem 1 éves idő különbség. Persze mindenkinek más számít , nekem bejött a márka , megvagyok elégedve vele , tudását kihasználom. Mindenkinek megvan a kedvenc elektronikai márkája a saját meggyőződéseivel , nekem ez , mégse kezdem szapulni itt a windowsos cikkeket , mert elviekben nekem utálnom kéne XD
  csak az nem tetszik hogy van 1-2 , hogy is mondjam , olyan fórumozó aki már ha Apple-t lát valamelyik cikkben akkor kötelező 80sor szapulást írnia... annak ajánom a beszeljukmac.com-t ahol beleolvashat a cikkekbe s nézze meg a hozzászólásokat , mert attól hogy szeretjük a márkát , nem jelenti azt hogy mindenben egyetértünk vele...
 • narumon
  #74
  Az a gond, hogy számtalanszor kértünk már összehasonlítást mondjuk más notebookkal, mert mindig jöttök, hogy más gyártóé olcsóbb. De ti mindig csak a procit nézitek, meg e memóriát, mert ha az egészet nézed akkor nem találsz olcsóbbat. (legalábbis amikor 1 éve néztem akkor semmelyik gyártónak nem volt olcsóbban ugyanolyan procival, ugyanolyan displayyel, unibody házzal, multitouch touchpaddal cucca). Csak erre mindig jön, hogy ezek nem fontosak. Dehogynem! Kurvára fontosak. Pl Ipad tudású készülékeket néztem hátha van olcsóbban mint az apple és basszus NINCS! Ami olcsóbb azt mindenki tövig lehúzza, és buta mint a föld. Amire azt mondják, hogy na ez igen ez már tudja ugyanazokat azok meg drágábbak. Szerintem ez csak elvakult apple ellenesség, hogy minden drágább, de itt a lehetőség, szeretnék venni egy ipad cuccost akár más gyártó is szóba jöhet ha olcsóbb.
 • narumon
  #73
  Oké értem én, ez esetben mondjuk azt jelenti, hogy rá sem dugta a telefont a számítógépre. Ami mondjuk tökre az ő hibája, de ezek szerint se nem rakott rá semmit, vagy pedig amikor feldugta és az itunes kiírta, hogy backup (vagy sync) akkor gyors le is lőtte, mert nehogymár :)
 • pixx
  #72
  A dell-t a legrosszabb pc márka, igénytelen alkatrészekből összerakva. Haverom PC Store-ban dolgozik, egyik nap bement egy Dell-es dolgozó, aki azt mondta laptopot szeretne venni, de nem Dell-t :).
  A dizájnja jó az Apple-nak. De az nem minden.
  Viszont egy 2000 eurós macbookpro áráért, ami még nem csúcs csak i5-ös van benne, már veszel vegy i7-es hp-ét, 8 giga rammal, 17-es kijelzővel. Blue-ray lejátszóval stb. Azért árakban sajnos nincs ott, pedig ugyanazt a procit teszik bele a laposukba, amit a többi gyártó, csak az op rendszer más.
  Apple szerintem addig volt ultra jó míg ibm procik dobogtak bennük, mert akkor tényleg másmilyenek voltak az átlag pc-nél. Most szerintem kb. ugyanaz van benne...csak op rendszer másmilyen.
  Hogy mire költöd a pénzed tényleg a te dolgod. Csak azt nem szeretem mikor ulkesh féle trollok szerint nincs más értelmes dolog csak Apple.

  Én meg leírtam amit elmondtak a kollégák az iphoneról. Nekem nem jön be, a dizájn meg egyszerűen rossz, az előző jobb volt.
 • blasko1990
  #71
  ssin , kérlek olvasd már vissza a commentjeid , úgy minősítesz másokat miközben stílusod alapján az általad kreált Apple zombik képzeletbeli szintje alá süllyedsz..
  biztos én is egy hülye zombi vagyok , gondolkozni se tudok , igen ezért végzem el az egyetemet... és nem apuci pénzén veszem a dolgaimat , hanem saját keresetemen , suli mellett dolgozom , reggel 5től este8ig talpon vagyok.. mindenkinek szíve joga hogy mit vesz , attól függetlenül hogy van 1-2 olyan ember aki divatból veszi , ne általánosíts , mert gyerekes. én 4 éve vettem meg az első almát egy Itouch-t , teljesen megvoltam elégedve vele , mielött megvásároltam megnéztem a hozzá hasonló termékeket , vaciláltam , de olyan áron egy termék se biztosított olyan szolgáltatást. utána jött rá 1 2 évre a Macbook-m annón kiadtam érte 360k-t , megérte e? Eddig egyszer nem fagyott le az oprendszer s semmi nem ment tönkre benne valamint az első LED Displayes laptop volt. Összeszedtem minden programot , nincs olyan amit nem lehet megcsinálni mac-n s windowson igen. Ezenfelül amikor volt az OS váltás 32-bitről 64-re , lemértem a teljesítmény , azt mondták hogy garantált a 150%-s javulás , hát nekem 180%-t mutattak az fps adatok , innen a következő lépcső volt az iPhone , ami ugye tökéletesen kompatibilis a géppel is , s szerintem nincs semmi olyan amit más telefonnal meglehet s ezzel nem , nekem tökéletes , iTunes-ból csak áthúzom a zenéket , Appseket ingyen leszedem , fontos ugye a zene mert sokat utazom , valamint rajta olvasom a tananyagok 1 részét , mert minek nyomtatni. Jön az iPad , amit nyáron beújítok majd s nemazért mert Apple , hanem mert tökéletes a suliba , meg a munkahelyhez is folyamatosan kell küldeni a dokumentumokat. Nemhiszem h reklámozza magát a cég , mert én véletlenül bukkantam rá annón s utánaolvastam , App Store-ban kipróbáltm s bevált. (mielött jön a duma h lenne helyesírási hiba , bocs , nem ellenörzöm , hajnali 2 van gyerekek)
  Sajnálom ha ez a véleményed , de ha nem próbáltad akkor mit jártatod a szád? Ha meg igen akkor viszont nem sokat konyítasz az iOS rendszerekhez mert az nem a cég hibája ha a vásárló alulképzett vagy triviálisan képtelen az eszköz használatára. Ha meg csak gyűlöljük az Applet mert divatmajmos cucc. Akkor erre csak azt mondom hogy legyen nagyobb önbizalmad mert szerintem csak te gondolod úgy h nekünk Apple kell önmagunk igazolásához. Nekem egy stabill megbízható rendzser kell semmi több , tudom ki vagyok s tudom hova helyezzem magam. És tudom , hogyha bemegyek egy Apple retail store-ba akkor mit várhatok a pénzért amit megkerestem. Csoporttársammal ugyanabban az évben vettünk notebook-t , ő 2X szervízeltette mert meghalt (Dell) én egyszer se. Ennyi. Ha meg ennyire nem tetszik , ne vegyél , de ne vagdalózzál és ítélkezzél mint egy tudatlan ...

  reag erre: "Hihetetlen amúgy ez a zombisereg-fóbiád... Tény, hogy van hype a termékeik körül rendesen, ami nagyjából annyit jelent, hogy hatékony (és agresszív) a marketingjük - nem is jön be. De te amúgy biztosan láttál már statisztikát és elemzést, hogy az Apple vásárlók tipikusan agyatlan, tanulatlan, divatmajom bunkók, önálló gondolat nélkül, akiket a fanatizmus és/vagy a csordaszellem vezérel a messiás karámjába. Biztos nincs köztük egy olyan sem, aki azért veszi meg a következőt, mert elégedett volt az előzővel is"

  Azért megkérdezném a végzettséged , persze hiszen a legjobban az egyetemisták , cégvezetők , és dizájn valamint marketing cégek ( a stabil Adobe felület miatt nincs olyan design cég aki nem Apple os-n dolgozna)... Tehát dobj nekem egy ilyen statisztikát először , megpróbálhatsz összeállítani egyet de vannak alapvető konfidenciaintervallumok amelyekkel visszaszámolás útján egyből kibukik h igaz e vagy nem mert aki nincs tisztában a statisztikai kimutatásokkal az elvéti. Sorry közgazdásznak készülök. Valamint biztosan neked a káromkodó ítélkező lényednek van igaza amellett , hogy alapvetően az egyetemisták használják az almákat ( pl.USA-ban is nagy támogatást kapott az iPad , tanulmánsokra való kitűnő hatékonysága végett) valamint a céghierarhia ranglétráján lévő egyének...
 • pixx
  #70
  Két dolog az ilyen táblázatokhoz, nem hiszek bennük mert általában megkérdeznek 1000 embert, ha összes iphone usert megkérdeznék nem biztos, hogy ez lenne az eredmény, sőt tuti.
  A másik meg kollégákat írtam, nem barátok, a kettő nem ugyanaz. Olvasás egyes, értelmezés egyes. Iphone userekkel nem barátkozom, számomra ők másik állatfaj. :D

  A másik a legtöbbjük választhatott volna más drága készüléket is, de inkább az iphone-t választották, mert az jó. Csak azt nem tudják miért.
  Nem kell elhinni, nekem ez a tapasztalatom, de jöhet még táblázat, hogy mekkora az iq egy átlag iphone usernek :D
 • pixx
  #69
  Miért kamuznék, ő mondta nem én. Bár nem tudtam róla, hogy az itunes a képeket is lementi, érdekes funkció, még nem hallottam. Ő ennyit mondott, hogy minden elszállt. Nem azt, hogy a ituneson vett zenéit nem tudja lejátszani.
  Hogy elhiszed vagy nem, az nem izgat :D
 • aronvirginas
  #68
  " ezek a barátaid annyira ügyesek hogy rögtön az alp funkcióit is letiltották az itunesnak (backup ugye)"

  Lehet, hogy sosem dugta rá a PC-re. Bárhogyis van, csak magát okolhatja!
 • narumon
  #67
  Nem csak pofázni lehet rajta. Nekem a múlt havi telefonszámlám 54.000Ft volt. Akkor most én hülyevagyoke? Lehet... :D
 • narumon
  #66
  Ugyanmár miért kamuzol. Ez egy az egyben kamu. Vagy ezek a barátaid annyira ügyesek hogy rögtön az alp funkcióit is letiltották az itunesnak (backup ugye), és eltünt minden adat info a telefonról. Telefoncsere után csak visszatöltés és minden ugyanott ugyanúgy van meg. Vagy egyszerre ment tönkre a Pcje is?
 • eNMi
  #65
  ööö... 1.850.- pénz a havidíjam, természetesen lebeszélhető, túlbeszélhető és nincs körömrágás, h jajj fel kell töltenem (najó, ezt nem tudhatom, mert még sosem volt feltöltős telefonom, tehát nem tudom hol tart már a technika :) ). igaz, külön netre nincs szükségem, elég a wifi. persze részletre vettem, igy ~90k körüli volt az ár. bármi hasonlót néztem akkoriban (2 éve), nem találtam eléggé értelmeset, ilyen áron/feltételekkel semmi elfogadható nem volt.
 • ssin
  #64
  Nyilván minden előfizetéssel együtt árult telefonnál a díjcsomagból befolyó bevételnek ki kell termelnie a készülék árának a szolgáltató által támogatott részét, erre van a hűségidő és ennek megfelelően árazzák be a díjcsomagokat. Ez matek. De mivel a díjcsomagom havidíja teljesen lebeszélhető (le is beszélem), nem rejt számomra semmilyen plusz költséget ahhoz képest, mintha a régi telefonomra fizetném ugyanezt. Akkor hogy is van ez, valamit nem veszek észre? Két évre aláírok, ok, de mivel tizenx éve, amióta mobilom van, ugyanaz a számom, ugyanannál a szolgáltatónál vagyok és leszek is, ez nem jelent különösebb kötöttséget.

  Tapasztalatok? Milyen tapasztalatok? Kinek a tapasztalata? Az ismerőseidé? Ők a reprezentatív minta?

  Tudatalatti reklámok? Te hol látsz a TVben Apple reklámot? Meg úgy nagyjából egyáltalán. Samsung, meg Android reklám folyik a csapból is... Kicsit egysíkú a gondolkodásod Apple ügyben. Adott egy bunkó/agyatlan, népes embertömeg, akiket globálisan, tudatalatt arra kondícionálnak, hogy vegyenek meg egy amúgy használhtatalan [email protected] A sikeres kondícionáláson átesettek (a továbbiakban zombik) ezt követően gondolkodás nélkül megvesznek mindent, amin almás logó van (egyébként egyes új termékek bevezetésekor az agyatlan, megzavarodott zombisereg kimutatható mértékben növeli a zöldségesek, szuper- és hipermarketek alma eladásait). A termékekkel kapcsolatos statisztikák elkészítésekor gondosan kiválogatják azokat a zombikat, akiknél a kondícionálás valamiért mégsem lett 100 %-os, nehogy repedés keletkezzen a termékek jó használhatóságáról nehezen kialakított és minden eszközzel fenntartott hazugságán. És mindezen ármánykodás annak ellenére ennyire sikeres, hogy a józanul gondolkodó, értelmes emberek messzire kerülik az Apple-t és észérvekkel próbálnak hatni a majdnem minden esetben menthetetlen zombikra.
 • ssin
  #63
  Nyilván minden előfizetéssel együtt árult telefonnál a díjcsomagból befolyó bevételnek ki kell termelnie a készülék árának a szolgáltató által támogatott részét, erre van a hűségidő és ennek megfelelően árazzák be a díjcsomagokat. Ez matek. De mivel a díjcsomagom havidíja teljesen lebeszélhető (le is beszélem), nem rejt számomra semmilyen plusz költséget ahhoz képest, mintha a régi telefonomra fizetném ugyanezt. Akkor hogy is van ez, valamit nem veszek észre? Két évre aláírok, ok, de mivel tizenx éve, amióta mobilom van, ugyanaz a számom, ugyanannál a szolgáltatónál vagyok és leszek is, ez nem jelent különösebb kötöttséget.
 • passatgt
  #62
  "Ja hogy okostelefont csak naphosszat pofázásra lehet használni ezt nemtudtam."

  "De ebbe hálozaton belül ingyen beszélsz hálózaton kívül 300 perc, meg 300 sms van benne, 2 giga net"
  -nem csak pofázásra lehet használni

  "Tehát aki feltöltős opciót használ az hülye ugye?""
  Mondtam én ilyet? Azt mondtam, ha nem telefonál annyit, amennyi az előfizetésben van, akkor ne azt vegye. Nyilván, ha nem azt veszi, akkor feltöltős
 • sanyicks
  #61
  "Mindegyik előfizetéses telefonnál benne van az ár a havidíjban."

  Igen én is ezt írtam, köszi hogy megerősíted :)

  "Az ne vegyen olyan csomagban telefont, amit nem használ ki."

  Ja hogy okostelefont csak naphosszat pofázásra lehet használni ezt nemtudtam.
  Tehát aki feltöltős opciót használ az hülye ugye?
 • passatgt
  #60
  "Na ne álmodozzunk már ingyen nem jár semmi, főleg nem az apple-tól. De ezek szerint sikerült elrejteni a szolgáltatónak költségekben az árát jól, mert fel sem tűnik, pedig bizony leperkálod az összeset, így vagy úgy."

  Mindegyik előfizetéses telefonnál benne van az ár a havidíjban.

  "mellesleg van aki nem beszél annyit hogy akár a legkisebb előfizetés megérné neki, nem hogy a fullextrás többezres havidíjasok amiket a drágább telefonokhoz adnak."

  Az ne vegyen olyan csomagban telefont, amit nem használ ki.

  "Mert ezek szűrt adatok, és elsősorban az elégedettek töltik ki akik nem nem is tudnak róla/ foglalkoznak vele? :D"

  Terészetesen, az egész úgy zajlott, hogy előtte megkérdezték, hogy elégedett e a termékkel, és csak utána töltették ki vele a kérdőívet. Aki nem volt elégedett, azt bele se vették a statisztikába...
 • sanyicks
  #59
  "Ugyanmár, kisiskolás korom óta nem küldtem senkinek semmit bluetoothon, pedig nem iPhone-om van. Amúgy meg vásárlás előtt illik utánanézni, hogy a kiválasztott modell kielégíti-e a speciálisabb igényeit."

  Teljesen mindegy mennyit használja meg ki. A szifont fullextrás fúú de minőségi kifinomult ejha telefonnak csúfolják... akkor legyen is az, és ne hiányozzanak belőle olyan dolgok amik a 10k-s telefonban is megvannak...
 • sanyicks
  #58
  Mert ezek szűrt adatok, és elsősorban az elégedettek töltik ki akik nem nem is tudnak róla/ foglalkoznak vele? :D
 • sanyicks
  #57
  "Legnagyobb árcédula - nekem 18k-t bőven megért. Igaz a díjcsomagnak van egy havidíja, de az meg iPhone nélkül is ugyanez volt/lenne."

  Biztosan? :D A hűségidő is ugyanannyi lenne?
  Na ne álmodozzunk már ingyen nem jár semmi, főleg nem az apple-tól. De ezek szerint sikerült elrejteni a szolgáltatónak költségekben az árát jól, mert fel sem tűnik, pedig bizony leperkálod az összeset, így vagy úgy.

  mellesleg van aki nem beszél annyit hogy akár a legkisebb előfizetés megérné neki, nem hogy a fullextrás többezres havidíjasok amiket a drágább telefonokhoz adnak.
 • sanyicks
  #56
  "De te amúgy biztosan láttál már statisztikát és elemzést, hogy az Apple vásárlók tipikusan agyatlan, tanulatlan, divatmajom bunkók, önálló gondolat nélkül, akiket a fanatizmus és/vagy a csordaszellem vezérel a messiás karámjába."

  Statisztikát nem, de a tapasztalatok ezt mutatják, hogy valamelyik ezek közül, de rosszabb esetben mind érvényesül, de az szerencsére ritka :)

  Például hallom ismeretségben is. Venni akarok egy szifon 3gs-t, mert mostmár a 4 miatt ócsó. Megkérdezem hogy miért? -hát őő... csak úgy. De miért nem nézed meg az xy telefont, többet tud és még olcsóbb? Fú erről nem is hallottam, megnézem!
  Szóval nagyon durva ahogy tudat alatt beleültetik az emberbe a filmes, sorozatos, és normál reklámokkal hogy ez neked KELL nem tudod miért, csak kell. Bár a fogyasztói társadalom ezen alapszik de munkák pityu úgy nyomja mint yuri a red alert 2-ben :D
 • passatgt
  #55
  nagy felbontású kijelző kis mérettel párosulva, igazából csak ilyen fantázianév, semmi extra
 • aronvirginas
  #54
  "inkább iphone 4-et vett, de kurvára megbánta egy hét után, mert bluetoothon keresztül se zenét, se képet nem tud küldeni"

  Ugyanmár, kisiskolás korom óta nem küldtem senkinek semmit bluetoothon, pedig nem iPhone-om van. Amúgy meg vásárlás előtt illik utánanézni, hogy a kiválasztott modell kielégíti-e a speciálisabb igényeit.

  "1 hónap alatt 3 iphone4-es nyomja, mert egyszer csak eltűnt minden a kijelzőről, aztán kapott egy újat, egy hét után az is meghalt"

  Igencsak egyedi eset, a statisztikák szerint az iPhone tulajdonosok többsége nagymértékben elégedett a készülékkel, és a saját környezetemben is ezt tapasztalom.

  "mindezt úgy, hogy minden rajta tárolt adatnak annyi"

  Gondolom nem hallott még a biztonsági mentés fogalmáról. Nekem egyetlen olyan adatom sincs, ami kizárólag a telefonon van meg. Ha ott is töltöm le, vagy a telefon kamerájával veszem fel, az első adandó alkalommal lementem a notebookra.

  "a legtöbben azért vesznek iphone, legalábbis ahol én lakom, mert divat"

  Én úgy vettem észre, inkább az Android divat, és az iPhone ciki, mert a sok okos megmondóember és divatdiktátor azt mondja :-?
 • Omega
  #53
  Mijaz a Retina Display?
 • passatgt
  #52  Érdekes, hogy a te baráti körödben 75%-os az elégedetlenség, máshol ez valamiért nem így van:)
 • pixx
  #51
  Én sose voltam apple rajongó,viszont a legtöbb kollégám az.
  Kérdeztem pont ma az egyik srácot, hogy megvette a htc amiről beszéltünk? Mire ő nem, inkább iphone 4-et vett, de kurvára megbánta egy hét után, mert bluetoothon keresztül se zenét, se képet nem tud küldeni.
  Erre jön a másik kollégám, aki 1 hónap alatt 3 iphone4-es nyomja, mert egyszer csak eltűnt minden a kijelzőről, aztán kapott egy újat, egy hét után az is meghalt. Ja és mindezt úgy, hogy minden rajta tárolt adatnak annyi.
  Körülöttem kb. 20 iphone4-es tulaj van abból 15 szidja mint a bokrot, ezért vagy azért, vagyunk 5 htc tulajok, elégedettek vagyunk, és jókat röhögünk az almásokon.
  Mindenki vegyen azt amit akar, csak előtte olvasson utána...
  Amúgy a legtöbben azért vesznek iphone, legalábbis ahol én lakom, mert divat a másik meg fizetsz 150 eurót, plusz havi 40 euró előfizetés. De ebbe hálozaton belül ingyen beszélsz hálózaton kívül 300 perc, meg 300 sms van benne, 2 giga net, meg mit tudjam én, ja és ha 2 éve előfizető vagy a cégnél, akkor ingyé a tied csak vigyed.
  A körülöttem lévő iphone-os tudom, hogy csak divatból vették, kivéve egy fotós srácot, mert ő apple buzi.
 • aronvirginas
  #50
  "jah a fizetős alkalmazások még is kit érdekelnek? Engem aztán nem... "

  Engem speciel érdekelt 1-2 alkalmazás. Persze be lehetett volna a Marketen kívülről is szerezni, de akkor ugrik az automatikus frissítés, így maradt a root és a MarketEnabler.

  UI: Nem vagy te egy kissé elfogult?
 • GregSB
  #49
  Kedves cikkíró! Kérem definiálja nekem a "sportosabb kijelző" fogalmát :D
 • ssin
  #48
  Szóval szerinted az összes többi cég úgy gondolkodik, hogy 'várjunk, míg az Apple csinál valami újat, gyorsan megszerzi a piac felét, aztán kullogjunk utánuk.' Szinte biztos... Az Apple trend-teremtő képességével ezek szerint te sem vitatkozol (tényekkel nem is nagyon lehet), viszont találtál egy remekbeszabott magyarázatot, hogy ez hogy is lehet és miért megy nekik ennyire, ha már egyszer az összes almás termék tűzre való.

  Hihetetlen amúgy ez a zombisereg-fóbiád... Tény, hogy van hype a termékeik körül rendesen, ami nagyjából annyit jelent, hogy hatékony (és agresszív) a marketingjük - nem is jön be. De te amúgy biztosan láttál már statisztikát és elemzést, hogy az Apple vásárlók tipikusan agyatlan, tanulatlan, divatmajom bunkók, önálló gondolat nélkül, akiket a fanatizmus és/vagy a csordaszellem vezérel a messiás karámjába. Biztos nincs köztük egy olyan sem, aki azért veszi meg a következőt, mert elégedett volt az előzővel is.
 • Tiro2
  #47
  "Mondom más cégeknél számolnak azzal hogy nem jön be. Ilyen az apple-nél nem lehet, mert a 90-es évek közpétől jelenlévő "különleges vagyok" zombisereg ott van aki akkor is vásárol belőle annyit hogy visszahozza az árát ha szar.
  Tehát a többi cégnél van kockázat applenél nincs."

  Már csak röhögni tudok rajtad!
  (Hallott már valaki olyan cégről aminek nincs kockázata? )
 • ssin
  #46
  Legnagyobb árcédula - nekem 18k-t bőven megért. Igaz a díjcsomagnak van egy havidíja, de az meg iPhone nélkül is ugyanez volt/lenne.
  SMS értesítés hiánya - igen, ez valóban hatalmas hiányosság, ha ezt előre tudom, messzire elkerülöm. Amennyi smst küldök, ennek számomra semmi jelentősége, de megértem, ha valakinek ez tényleg fontos. Amúgy nem emlékszem mikor nem ért oda smsem utoljára...
  Jaibreak - Jól megvagyok nélküle, nem sajnálok pár száz forintot egy jó sw-ért, úgysem cserélgetem őket 10esével.
  Megbízhatatlan - micsoda??? Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fagyott meg a 3G-m a 2,5 fél év alatt. Persze az is lehet, hogy Steve bácsi megtévesztő bűbájának rózsaszín ködén keresztül csak simán nem vettem észre, hogy megbízhatatlan, mert közben úgy csinált mintha megbízható lenne.

  Akkor ezeket kivéve a többivel egyetértesz?
 • sanyicks
  #45
  jah a fizetős alkalmazások még is kit érdekelnek? Engem aztán nem... minek ha van ingyenesben is ugyan az 90%-ban?
 • sanyicks
  #44
  nem apk-hoz nemkell rootolni :)
  Amúgy jailbreaknél nem repül a gari?
 • aronvirginas
  #43
  "jailbreak szükségességével ahhoz hogy egyik legjobb sw támogatottsága legyen"

  Azt hittem az Android az, ahol rootolni kell, hogy becsapd a Marketet és ott is elérhetők legyenek a fizetős alkalmazások, ahol a Google nem kegyeskedett ezt lehetővé tenni.

  Az Apple-nek is vaj van a füle mögött, de a Google sem jobb egy hangyányival sem, képmutatásból jeles.
 • sanyicks
  #42
  "Szóval adott a jelenlegi egyik legerősebb (tudom ez szubjektív, de szerintem legigényesebb, legszebb) vas, az egyik legjobban működő OS-sel és a legjobb SW támogatottsággal." + legnagyobb árcédulával + nem működő sms értesítéssel +jailbreak szükségességével ahhoz hogy egyik legjobb sw támogatottsága legyen (mert az a hússzázmillió fingós meg kávéfőző animáló program nem igazán hat meg mindenkit)+ megbízhatatlanság
 • sanyicks
  #41
  "mégse próbálkozott vele senki, sőt, még utána pár évig sem volt képes senki
  még csak hasonló kezelőfelületet készíteni, pedig sorban jöttek az iphone killer telefonok"

  Mondom más cégeknél számolnak azzal hogy nem jön be. Ilyen az apple-nél nem lehet, mert a 90-es évek közpétől jelenlévő "különleges vagyok" zombisereg ott van aki akkor is vásárol belőle annyit hogy visszahozza az árát ha szar.
  Tehát a többi cégnél van kockázat applenél nincs.

  Évekik miről beszélsz? kb 1 hónap után jöttek ki a hasonlók, csak gyorsan össze kellett dobni a hw-t és legyártatni :)))
 • ssin
  #40
  A témához...

  Én 2,5 évvel ezelőttig hivatalos Apple gyűlölő voltam, a cég üzletpolitikája, marketingje és árai ellenszenvesebbek nem is lehettek volna. Aztán három nap, háromszor 10 perc nyomkodás után vettem egy 3G-t és nem kellett sok idő, hogy megszeressem és boldogan használjam tavaly decemberig, amikor is pofára ejtettem és betört az üvege (de úgy is rendesen működött). Mivel nagyjából ugyanannyi lett volna a javítás (15k), mint amennyit egy 4-esért kellett otthagynom (18k), lecseréltem. És most az újat szeretem. Villámgyors, gyönyörű a képe és k jól néz ki (bár az előzőt jobb volt fogni, jobban simult a tenyérbe). Divattelefon? Lehet. És? Csak azért ne vegyem meg, mert az Apple gyártja és divattelefon, ha amúgy minden szempontból bejön? Vannak korlátai? Vannak. És? Melyik telefonnak nincsenek? Az, amit tud, bőven kielégíti az igényeimet, a korlátival együtt, amiket speciel nem igazán érzékelek. Ha már itt tartunk egy okostelefon a dobozából kiszedve kb. annyi, mint egy PC oprendszerrel, üresen, hogy mit tud, azt elég nagy részben a programoktól függ, amiket ráteszek. És itt azt hiszem az Apple előnyben van. Szóval adott a jelenlegi egyik legerősebb (tudom ez szubjektív, de szerintem legigényesebb, legszebb) vas, az egyik legjobban működő OS-sel és a legjobb SW támogatottsággal. És mindenki hülye/fanboy/agyatlan/droid/idióta/zombi/birka, aki megveszi? Okos. Az Apple, mint cég azóta sem lett szimpatikusabb és Steve Jobs sem lett a példaképem, de az tény, hogy a termékeik nem recsegnek 2 hónap után (de 2,5 év után sem) és állati jól használhatóak. A hivatásos flamer-ek nagy része szerintem sose használt még almás terméket (és a nagy részük soha nem is fog), de minek is? Lehet le lehet szólni bármit anélkül is, hogy ismernénk, nem? De. Én is voltam a másik oldalon, de engem a termék győzött meg, nem Steve, pláne nem a marketingje. És tőlem úgy vezeti a cégét, ahogy akarja, amíg ilyen telefonokat tesznek le az asztalra. Legalább lehet derülni a almás cikkek után hömpölygő ingyencirkuszon (bár néha azért fáj). Peace
 • fergusonpapa
  #39
  szánalmas vagy h igy flehuzod magad..és nem tudsz normláisan érvelni se szépen beszélni miden második szavadban ott 1 trágár kifejezés vagy egy lenéző beszolás..

  Én jót röhögök rajtad meert valahogy összevisza beszéltél meg erölködtél,de teljesen nem vagy képben.amásik dolog h én pusztán leirtam véleményem te meg mident kielemezve lázadozol..ha ennyire sok a szabadidöd és ennyire szereted osztani az észt ajánlom figyelmedbe olvass elsönek utána ;) mert hátér információd sekélyes,stilusod teljesen röhejes :) felviditottad a napom.
  ezzel lezártam részemröl =)

  szeva Troll
 • Spy32
  #38
  Bocs, az utolsó nem ide jött volna! Sry!