195
  • Kara kán
    #195
    Védessem le, mi?
  • MaRee
    #194
    Nem érzitek nevetségesnek, hogy a zsidókról meg Erdélyről meg holmi vallásokról megy a vita három oldalon keresztül egy tudományos/fizikával foglalkozó cikknél?
  • gybfefe
    #193
    Hintajáték, köpönyegforgatás, taktikázás, nevezzétek ahogy akarjátok a románoknak egy Erdélyt hozott ez a szerencsejáték, de Horthy játszott volna ellenük egymaga?
    Mondom én hogy nagyembervót! :)
  • NEXUS6
    #192
    Vazze!
    Pedig istenbizony, hogy akartam Sir Dr. Phd. Lsd Joseph von Antall eme legsikerültebb mondatát idézni. Csak a szememben ez a vezetők néppel szembeni cinikus lenézésére, attól való elkülönülésre a legjobb példa.:D
    A nép békésen szándékozta megtenni ezt a fordulatot, ezért választotta őket, amit viszont ők a nép jobbulása helyett, saját jobbulásukra fordítottak.
    Kitalálták pl., hogy nem kérünk adósság átütemezést, viszont a benzint sürgősen megemelték. Lett is taxissztrájk, amivel a nép a forradalmat úgy nagyjából le is tudta.

    Amúgy a revízióra a román forradalom, majd a déslszláv háborúk során is lett volna lehetőség. Két dolog hiányzott: 1 kicsit is ütőképes hadsereg (de ugye minden kormányunka rendszer váltás óta azzal volt elfoglalva, hogy a katonákat szétkergessék. Az nem zavarta őket, hogy a határ túloldalán forradalom, háború van.) 2. Nagyhatalmi támogatás.

    Az 1.-ben ugye már Horthy sem volt otthon, lova volt, tankja, pláne hajója meg nem, ez nem újdonság a magyar történelemben. A nagyhatalmi jószándékot, meg mint írtam, nagyjából szintén Horthy játszotta el, a hintapolitika nevű szerencsejátékon.
  • hangulati
    #191
    ha egyszer elobb elt, persze, hogy megelozte... (a cimhez)
  • kukacos
    #190
    Szegény Horthy, mindjárt sírva fakadok, nem gondolhatott ő se mindenre, felelőssége persze nincs. S mai politikusokat akkor miért szidod? Szegények, ők is csak nyomás alatt vannak, meg nem gondolták volna, meg így ám meg úgy ám, és még csak meg se ölték az ország hét százalékát a vezetésük alatt...

    "Az egész felhajtás azért van"

    Ennek semmi köze sincs ahhoz, melyik oldal mekkora gazember. Egy háborúban nem azt kell nézni, ki a morális, hanem hogy ki fog győzni. Pláne, ha csak két rossz közül lehet választani.
  • gybfefe
    #189
    "Nem csípom a komcsikat és a vérzsidókat sem." - há' milyen szúnyog vagy te, hogy pont őket nem csípod!? :)
    Arra meg nem kértelek, hogy tekintsd példaképnek, még én se tekintem vitéz NAGYbányait a magam példaképének, bár senki mást se.
    Területi revízióra peniglen ígysem meg úgysem leend esély, egyszerűen bántotta a szemüket a nagyhatalmaknak egy ilyen szép nagy ország Európa szívén, me' a szív az ugye a bal oldalon van, nem teljesen középen.
    Jozef Antall legelhíresültebb mondata, a tetszettek volna forradalmat csinálni, pedig kifejti igazamat, miszerint a nagy vezetők együtt lélegeznek a néppel, de ha a népnek nincs akkora tüdeje, hogy a zsarnokság utolsó porszemét is kifúlla az országból, akkor csak céltábláivá válhatnak köpködéseinek.
    Sajnos NEXUS6-nak ezért ma én csak négy pontot adok.... - vicsoracsta
  • NEXUS6
    #188
    Nézd. A magam részéről valszeg inkább azon az oldalon állok, ahol te is, a jelenkor problémáját tekintve.

    Csak éppen nem vagyok hajlandó egy pancsert példaképnek tekinteni, aki miatt ide jutottunk, és ez vonatkozik, Horthyra és Antall-ra is. Leírtam mi volt a gondom Horthy-val és mit gondolok róla, hogy lehetett volna talán elkerülni, hogy ilyen csapdába kerüljön.

    Most, hogy Antallt felhoztad érdekes módon hasonlít hozzá. A nyugodt erő, aki (illetve inkább a követői) elkezd szélsőségesen komcsizni, zsidózni egy olyan országban, ahol a családok 80%-ban ott van egy volt párttag, és zsidók is vannak szépszámmal.

    Nem csípom a komcsikat és a vérzsidókat sem. Csak éppen mindahányszor, amikor valaki ehhez az uszítós eszközhöz nyúlt az visszafelé sült el.
    Mit gondoljak egy olyan ember szellemi képességéről, aki nem egy, nem két történelmi példát lát erre és csak azért is megpróbálkozik vele?
    És itt most általában gondolok a magyar politikusokra.

    Végig nézve a magyar történelmet nem látok egy emberkét sem, aki tisztában lett volna az egész ország/nemzet érdekeivel és ne csak, és ez most csúnyaszó: "osztályérdekei" szerint cselekedett volna.

    A magam részéről, amikor Horthyt szidom, csak azt az apróságot hányom a szemére, hogy utána az orosz megszállás alatt élt ez az ország 40 évig, és még csak esély sem volt, és nem is lesz a területi revízióra. Ezt jórészt csak neki köszönhetjük.
  • gybfefe
    #187
    Azért most már sejtem hogy jutottatok el a coriolisi erőktől a kormányzói erőkig, mindenesetre jól meg van kavarva az egész :) Amit még hozzá tennék csak annyi, hogy ti pár hónap tökölés címszó alatt vádaskodtok, holott mit csinálnak most négy év alatt a politikusok? Arról nem beszélve, hogy nem ti voltatok a fehér lovas bőrében, aki biztos jobban érezte a sajátján mi is az a német nyomás, mégis megpróbálkozott egy kiugrással, gondolom csettintett egyet, hogy ha a románoknak sikerül akkor nehogymánemosmátélleg...
    Az egész felhajtás azért van mert a háború borzalmait leginkább a németeknek tulajdonították, de kérdem én Katyinban kik voltak kegyesek?
    Vagy amikor a zsidó törvényeket hozták ki gondolt a haláltáborokra? Nem hinném, hogy egy magyar vitézzel, még ha hitvány is lett vón ahogy ti mondjátok, olyan intézkedéseket iratnak alá mely ezeket a borzalmakat vázolja. Vegyük például a magyar falvak elcigányosodását, ki merne egy ilyen folyamatot a fasizmus fátyla után bárhogyan is megoldani? De említhetnénk a zsidóbűnözést is ami főként gazdasági, politikai tevékenységből áll. Van egyáltalán a kuruc.info oldalon kívül értelme ennek a szónak? Csak a cigánybűnözés kifejezést fogadta el a magyar nép egy része? Tényleg fölösleges különbséget tenni a zsidó és magyar politikai, gazdasági bűnözés között, mint ahogy a cigány és magyar tolvajok és bűnözők között is hülyeség. Az viszont lehet egy nemzet reális törekvése, hogy a kisebbség valamint hátrányos helyzetű szövegezetektől ebben a kontextusban eltekintsen és ne szolgáljon nagyobb bűntudattal irányukban. Egy budavári gimnáziumba jártam, ahol Antall József is tanított egykoron. A szép az volt amikor zsidó évfolyamtársak olyan újságot terjesztettek amiben lefasisztázták. Ez volt a 90-es évek. A rózsadombra, ahova a zsidó barátomhoz jártam föl az oszlopokra már akkor fel volt írva a náci fidesz felirat. Ilyen hangulatban az embernek van kedve Horty-t dícsérni. :) Sajnos a lendület azóta sem fogyott el, mindkét oldalnak megvannak morális tévedései, jómagam nem sértődök meg ha valaki magyar barátomnak hív, ha valakit zsidó barátomnak hívok még megsértődhet. Így megy ez. Akár Drezda lebombázása. (csak hogy érthető legyen: Az ötös számú vágóhíd)
  • kukacos
    #186
    Visszaígérték, felhasználtuk, és? Aztán meg amikor eljött az idő, és a németek hátbaszúrása szolgálta volna az ország érdekeit, Horthy nem tett semmit. Olvass utána, hogy manővereztek ügyesen hasonló helyzetben nálunk sokkal ravaszabb politikusokkal megáldott országok, pl. Románia meg Finnország.

    Egyébként nem lett volna rohadt mindegy annak a donkanyarnyi magyarnak, hogy hol hal meg? Horthynak azon kellett volna dolgoznia, hogy a ruszkik is megígérjék a területeket (vagy legalább VALAMIT megígérjenek), ha Mo. szembefordul a németekkel. És nem ám akkor, amikor azok már a küszöbön álltak, hanem amikor még ért volna valamit az oroszoknak a magyar segítség.

    Horthy persze utálta a vörösöket, a térképről meg nem volt hajlandó ránézni. Még Teherán után is sokáig ábrándozott arról, hogy majd az amerikaiaknak adjuk meg magunkat... valamikor augusztusban kezdett lépni, amikorra már iszonyat rossz helyzetbe manőverezte magát. Háborúban az elvekkel semmire se megy egy ország. Gazemberek, gyors gondolkodók és aktív lépések (reálpolitikusok) kellenek. Horthy alkalmatlan volt, meg is lett az eredménye.
  • NEXUS6
    #185
    Ja és ugye a blöffök blöffje: Magyarország, mint királyság műxött ugye, ő meg volt a kormányzó, de a királyt, amikor haza próbált volna jönni, jól elhajtotta a csába!

    Hát ennyire volt komoly ez az "úriember".
  • NEXUS6
    #184
    Nem az a gáz, hogy mik voltak a reális politikai lehetőségek, hanem, hogy Horthyék mit hitettek el, mit játszottak el mások előtt.
    Na most itt azt lehet mondani, hogy ment a kavarás ezerrel, csak amikor kiderült, hogy nincs mögötte semmi, akkor sem álltak le és néztek szembe a dolgokkal, hanem úgy tettek, mintha nem derült volna ki az igazság.

    A hatalomra jutáskor ugye gyakorlatilag az Antant és a románok legalizálták, még is azt játszotta, hogy ő az űbermagyar. Ment a vörösterrornál keményebb fehérterror, miközben ő soha nem mondta, hogy bármi köze lenne hozzá. Trianoni békedekrétumot aláírta, miközben köpködött jobbra balra. Zsidókat utálta mint az állat, de nyíltan soha nem támadta őket. Az volt a terv (szóban), hogy a magyar haderőt olyan szintre fejleszti, hogy katonai erővel is támogatható legyen a revízió, aztán az ellenőrző bizottságnak mégiscsak lefeküdt, a haderőt olyan szintre sorvasztották, ami a békeszerződésben volt. A 20-as 30-as években a kisantant kb 20X volt erősebb a magyar haderőnél rossznyelvek szerint.
    A revízióra tehát tényleg esélyünk sem lett volna annélkül, hogy Csehszlovákiát széjjelverjék, vagy hogy Romániától, miután a Szu is lenyúlt területeket, a Németek és az Olaszok gyakorlatilag erővel el ne vegyék É-Érdélyt és adják nekünk.

    A gond az tehát, hogy ha nem csak szóban fejleszti a nagy magyar haderőt, akkor nincs donkanyar, a revízióhoz nincs szükség a németek atyáskodására és azért a saját területet valamilyen szinten meg tudta volna védeni a németektől.

    A németek hagyták had játsza a kisded játékait és az angolok is, miközben mindketten tudták, hogy linkel az öreg és ők is linkeltek neki.

    Aztán eljött az igazságpillanata és akkor Horty.... linkelt tovább.

    Így nem vesztettünk donkanyarnyi embert a német megszálláskor, hanem elhurcoltak kb 2X annyi zsidót, meg amíg az oroszok legyalulták az országot még meghalt kb annyi, utána meg mi voltunk a feketeseggűek. 1956-ig a Magyar, mint a náci Németország utolsó csatlósa volt a köztudatban, hát csak ennyit baxott el Horty.

    Szerintem.
  • gybfefe
    #183
    Teljesen igazatok van hülyegyerekek, mértisnem a németek elleni hadakozásban vesztettünk el egy donkanyarnyi magyar életet, ja mert nem a ruszkik igérték vissza a területeinket? jé?
  • NEXUS6
    #182
    És nem először csinálta a csóka. Ugyan ez volt '19-ben is. Az Antant, meg a romák szétbaxták az országot, aztán mikor azok lemásztak róla jött Horty fehér lován és beszólt a földön félholtan vérben fetrengő megerőszakolt ex-szűzlánynak:
    - Na te vörös kúrva, most megkapod azt ami jár neked! - és már ki is engedte a nadrágszíját, hogy ő is tosszon egyet rajta.
  • kukacos
    #181
    Hanem kié? A gyertyatartás metaforája tökéletesen ráillik a szitura. Amíg a németek dugták az országot, Horthy ott állt szépen, gyertyával a kezében.
  • gybfefe
    #180
    Csak arra világítottam rá, hogy azért a gyertya tartás nem az ő cselekedete volt...
  • Kara kán
    #179
    Kapsz te majd Dzserbát meg Monasztirt a kobakodra, ha cudar világ lesz itt is.
  • NEXUS6
    #178
    Nem ott van az a híres üdülőváros, ahova a kispénzű emberek szoktak járni üdülni?
    Az a Lasztminit, vagy hogy hívják?

  • Kara kán
    #177
    Na, jó, de mi lesz Tunéziával?
  • kukacos
    #176
    Ezt volt októberben, és mi történt márciusban? Majd olvass utána, meg arról is, mi történt márciustól októberig Magyarországon, amíg Horthy kormányzó volt, hatalommal rendelkezett, és a nevét adta a rendszerhez. Mi ugyanis egy ideje már arról beszélünk.

    Érdemes lenne megtanulni olvasni, mielőtt beleböffensz.
  • Sir Ny
    #175
    Nem.
  • Sir Ny
    #174
    Az a baj, hogy a legtöbb ember fejében a vallás meg a kommunizmus ( egyenlőség, pénz tagadása ) úgy összefonódott, hogy az már szétválaszthatatlan. A legtöbb ember azt hiszi, hogy a keresztények azt vallják, hogy a pénz az ördögtől való. Nem egy embert hallottam már arról beszélni, hogy milyen hülyeség az az órásplakát (reklám - kapitalista), ami a bibla karácsony alkalmából való 20%-os leértékelését írja. Mintha Isten és Marx szerint a pénz rossz lenne. Pedig csak az utóbbi mondja ezt. Szóval szerintem hülyeség amit mondasz, hogy aki ateista az kommunista, mert pont a vallásosok a kommunisták ( csak még nem tudják ). (megjegyzem kb mindenki kommunista)
  • Sir Ny
    #173
    Hogy a francba növelnék az emberiség erkölcsét a pedofil buzik?
  • NEXUS6
    #172
    Ez egyéni tragédia, ami sajnálatos. De egy igazi államférfi ettől is el tudott volna szakadni, mert nem csak azt az egyszem vérit érzi magáénak, hanem azt a másik 100 ezret is akit pl. a Donnál hagyott megfagyni, vagy akár azt a 800 000 bibsit is akit addig megmentett, de után bizony elvitték a nácik.

    Mellesleg a németek nem ősszel, hanem tavasszal szállták meg az országot. Akkor kellett és lehetett volna mit csinálni, nem amikor már a spájzban voltak.
    Nem eldönthető, hogy ebben a teszetoszaságban mennyire volt személyes érdek, a saját családjának a féltése, vagy olyan meggondolás, hogy a döglődő oroszlán bajszát sem érdemes húzogatni. Tartok tőle, hogy az utóbbi sokkal kevésbé, lévén, hogy az egész kiugrási kísérlet is abból fakadt, hogy a magyar vezetés is fölfogta, hogy a németek elvesztették a háborút, így látták, hogy mellettük nincs mit keresnünk.

    Vajon mi akadályozta meg abban, hogy bejelentse a rádióban, hogy a németekkel hadban állunk, még márciusban? Mert gyakorlatilag azáltal, hogy magát is átmentette a megszállás utánra, Magyarországot csatlóssá és nem áldozattá tette, így ezzel megsemmisített mindent, amit addig elért.
    Nem tudott dönteni és ez az ami legnagyobb hibát egy vezető tehet.
  • gybfefe
    #171
    Azért ez már idegesítő, hogy mekkora hülye vagy. Idézet a http://hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Mikl%C3%B3s -oldalról: A kiugrási kísérlet alcímnél keresd a következő szöveget: "A Gestapo 1944. október 15-én elrabolta Horthy fiát, ifjabb Horthy Miklóst és a mauthauseni majd a dachaui koncentrációs táborba szállították. A kormányzó pedig október 16-án kénytelen volt visszavonni parancsait és lemondani; a hatalmat Szálasi Ferencnek, a nyilasok vezetőjének adta át."
    A Szállasi Ferenc tartson neked egyszál gyertyát, hogy megvilágosúlj!
  • kukacos
    #170
    "Télleg nehéz fölfogni, hogy feleakkora politikai nyomás nem nehezűt amazokra német fél felől?"

    Télleg ilyen nehéz felfogni, hogy Horthyt senki sem kényszerítette arra, hogy tartsa a gyertyát?
  • kukacos
    #169
    "Hosszasan lehetne vitázni azon"
    "minden hozzászólásod végére odabiggyeszted a szokásos bolsevik hőbörgést Horthy-ról"

    Én is erről szerettem volna vitázni, de láthatóan veled nem fog menni, mert értelmes gondolat nem jött ki ezügyben (sem) belőled. Azt meg amúgy is nehéz lesz megcáfolnod, hogy nem volt elfogadható ilyen szituációban helyén maradnia, mert egyszerűen ez az igazság. Lehet arra hivatkozni, hogy akkor még rosszabb lett volna, de gerinces ember azt mondja, hogy akkor jöjjön, de én személy szerint nem asszisztálok gyilkosságokhoz. Egyébként például Szálasi intézkedései végsősoron hatékonyabban védték a zsidókat, mint Horthy, ennyit erről.

    De beszélhettünk volna egyéb balfogásairól, az amatőr kiugrási kísérletről, a minimális bölcsesség birtokában előrelátható, megakadályozható de legalábbis erősen lelassítható német megszállásról, amely talán tárgyalási pozíciókat adott volna a háború után, arról a politikai környezetről, amit Horthy teremtett és kiválóan asszisztált Magyarország világháborús tragédiájához...

    Azért ismételgetem a hozzászólásaimban a Horthy-kritikámat, mert vagy negyven hozzászólás óta nyüszítve próbálod elkerülni a válaszadást, és igyekszem nem hagyni, hogy eltereld a szót. Vagy negyven hozzászólás óta mélyen kussolsz róla, hogy miért is kéne fényezni ezt a tengernagyot, aki hibás politikájával és tévedéseivel masszívan hozzájárult a háborús bukáshoz, a végén meg szépen lefeküdt a németeknek. És a végső mérce, a történelmi eredményei? Zéró, nyista, csak sok százezer halott. Mentegethetjük, hogy csak peche volt, de akkor is övé a felelősség.

    Nézd, én itt befejezem. Olyan emberrel nem is igazán akarok vitatkozni, aki torgyáni szintű bolsevikozással akar nyomatékot adni a mondandójának.
  • gybfefe
    #168
    Ovaze, ovizó? Télleg nehéz fölfogni, hogy feleakkora politikai nyomás nem nehezűt amazokra német fél felől? Az ilyen féregagyúaknak illetve bocsánat kukacosagyúaknak szeretném mindig felajánlani Magyarország mégegyszeri felharmadolását. Kibékítenénk a szlovákokat újabb területekkel, a románoknak adnánk plusz csöpp kifutót Erdély lábaihoz, és hogy végkép tanúsítsuk a politika mámorát jóval több területet adnánk még Ausztriának, Hitler bölcsőországának.
    Ez elég taktikusan hangzik számodra?
  • NEXUS6
    #167
    Ja, Antall Józsi is múzeum igazgató lett a geci átkosban, pedig azt mondják róla ugye, hogy hívő keresztény volt, meg nem volt besúgó. Aztán ugye csak beesett a rendszerváltás után a miniszterelnöki székbe.

    Mellesleg azokban a kapitalista országokban, ahol a legjobb az életminőség érdekes módon iszonyat erős a szociális támogató rendszer, ja és mellette az állami elvonás is, adók miegymás formájában. EZ főleg Skandináviában divat.

    De főnököm most volt valami nagyon magas tanfolyamon Rómában és a bennszülöttekkel beszélve elmondták, hogy bizonyos nevekkel ki van zárva, hogy komoly pályát csináljon valaki, más nevekkel meg érdekes módon kapásból kinéz egy tábornoki szék, pl katonai pályán ebben a nagy geci liberális demokráciában.
    Mert ugye egy országban a szabadságot általában jellemzi, hogy a rétegek között milyen vertikálisan a mozgás. Az utóbbi 20 évben pl nálunk legalább olyan jó volt, vagy nem jobb ez a szociológiai mutató, mint az átkosban. Csak a jelenlegi trend az, hogy a rendszerváltás után egyesek azért kerültek jobb pozícióba, mert szépen nyílt az olló a leszakadó középosztály és újgazdagék között. Ha jókor, jó helyen volt valaki pillanatok alatt milliárdos is lehetett, zéró képességekkel is. Csinált valami gagyi szoftver céget kapott egy állami megrendelést, pár év múlva meg már a miniszteri bársonyszékből osztja az észt, hogy az emberek 90%-a pénzügyi analfabéta, volt már ilyen.

    A "geci" "komcsi" rendszer sem volt mennyország, lehet hogy mindenkinek melóznia kellett, ami látens munkanélküliséget is okozott, de a bocicsokit nálunk csinálták és nem Csehben, ami nem csak a nagy magyar öntudatunknak volt jó, hanem hogy az a pár ezer ember aki az élelmiszeriparban melózott nem az államon élősködött, hanem volt fizuja.

    Mondják persze legyen az ember mobil, de kérdezem egy édesipari szakember/technikus, hogy menjen át Csehbe melózni? Biztos föl fogják venni, ha még a nyelvet sem tudja. Amcsiban persze nincs ilyen gond, ha át kell költözni a nyugati-partról a keletire mert 3X annyi fizut adnak, akkor átköltözik. Itt meg nem tudod átlépni a nemlétező EU-s határt, mert marha nehéz azért Ausztriában elhelyezkedni érdekes módon, pedig csak pár száz km, és ugye akármiért 4X annyit fizetnek hozzánk képest.

    Szal kiba jó ez a mostani rendszer. Én azért nem irigylem a mostani pályakezdő srácokat. Saját lakás átlagos háttérrel? Felejtsd el!
  • bvalek2
    #166
    Kedves uraim, a hitüket igazán csodálom. Ilyen vakon a tények ellenében én még a katolikus hitet sem tudnám védelmezni.

    Engem az akaszt ki igazán, hogy meg sem próbáltok belemagyarázni valamit a bizonyítékokba, hanem egyszerűen nem vesztek róluk tudomást.

    @kukacos:
    Hosszasan lehetne vitázni azon, hogy miért tartják fontosnak Horthy maradását amikor a németek helytartót neveztek ki 1944-ben, vagy az állítólagos Kállay emlékirat miért tér el a jegyzőkönyvtől illetve Horthy visszaemlékezésétől, de a vitának esélye sincs elkezdődni. Inkább úgy teszel, mintha le sem írták volna, és minden hozzászólásod végére odabiggyeszted a szokásos bolsevik hőbörgést Horthy-ról. Mint amikor a muzulmánok minden mondat végére odabiggyesztik hogy insallah, meg búcsúzáskor egy kiselőadást allahról, amiket azért kötelező, hogy önálló gondolatoknak esélyük se legyen megformálódni a fejükben. Kezd fárasztó lenni

    @NEXUS6:
    Nem megy témánál maradni? Főleg mivel te vetetted fel. Horthy politikáján múlott hogy kitört egy világháború, amibe a németek belerángattak? Fogadjunk hogy fogalmad sincs a magyar hadüzenetek keletkezésének körülményeiről. Egyáltalán van fogalmad bármiről a kábelfektetésen kívül?

    @kisemlős:
    Nem, nem tudok Neked linket adni, de ha gondolod, felsorolok vagy 20 könyvet ami ezzel foglakozik.
    És mi tart vissza tőle hogy megtedd? A mantra ismételgetése csak neked birizgálja az agykérgi hívőközpontodat, másoknak nem, bármilyen hihetetlen.

    @teddybear:
    Nem hallgatok érvekre? Én vagyok az egyetlen ebben a nyomorult topikban aki minden hozzászólását hosszadalmas kutatómunkával állítja össze, telepakolom linkekkel meg idézetekkel hogy lássátok, nem én találtam ki, nem a sértett büszkeség beszél belőlem, hanem a jogos felháborodás a hazugságok láttán amiket olvastam. Egyetlen konkrétumot írtál (Kistarcsa) ami 2 perc Google-keresés után látványosan elvérzett. Egyéb mondanivaló?

    @Rapid81:
    Tőled eddig csak szánalmas Kádár-nosztalgiázás tellett, fűszerezve egy kis szalonrasszizmussal

    @harcu:
    A kommunizmus-nosztalgia és a mostani kormány (pejoratív) lekommunistázása hogy tud megférni egymással a kis buksidban?
  • kukacos
    #165
    Én azon akadtam ki, hogy "ha hívő keresztény volt, és nem volt besúgó, akkor lehetett neki akár több nyelvismerete, egyetemi végzettsége, krampácsoló segédmunkástól feljebb nem vihette." Ez baromság, példának írtam a szüleimet, akik felmenői földet túró parasztok voltak mindkét ágon, anyámat katkónak nevelték, mégis orvos lett belőle. Nagyszüleim legfeljebb azt jelenthették a tartótisztnek, hogy hányat tikkadzott a tyúk, nem volt nekik idejük ilyen butaságokra, röhejes bármi besúgásba keverni őket. Küzdöttek, hogy a számosan lévő kölyköknek legyen mit enniük.

    "Hahahahaha..... Ha ez így lenne, akkor a profitorientált nyugat már átvette volna a receptet."

    A profitorientált nyugat nagyon sok receptet átvett a komenyistáktól, ezt speciel nem. Épp pár hete beszélgettem egy devoni sráccal, akinek komoly munkájába került, hogy kikerüljön szülei paraszti miliőjéből. Nem ötven éve, most, huszonegyedik században.

    Ehhez képest nagymamám negyven évig nem hagyta el a faluját, én meg vagy huszonöt országban jártam eddig. Az, hogy én egyetemet végezhettem, valahol áttételesen az átkosnak köszönhető. Nem vagyok ezért hálás neki, dehogy, csak rögzítettem a tényt. Ami a te sirámod volt, másnak a javára vált, ennyi.
  • kukacos
    #164
    Mi köze annak, hogy mekkora egy ország akármilyen súlya ahhoz, hogy hogyan viszonyulnak a megszállókhoz, és mennyire gerincesek és jó taktikusok a politikusaik?
  • globint
    #163
    Azt írod: "Értem, a saját kudarcaidért a besúgók, a kommunisták és a párttagok felelősek. Kell valami segítség, ha a tükörbe kell nézned, és ezt találtad."
    Buta vagy, miféle kudarcaimért? Nekem összejött az élet, (ellentétben öcsémmel, hugommal, osztálytársaimmal, szomszédaimmal, akik a párttal a néppel.....), csupán történtek dolgok körülöttem.

    Meg ezt írod: "Nem öregem, az átkosban jóeszű paraszt meg melósgyerekeket vettek fel egyetemre, mert ez volt a központi irányvonal." HUH, dolgoztam ilyenekkel, némelyiknek a tyúk nyakát nem engedném elvágni, annyira együgyü ...
    Persze ritkán, de találni köztük is igazgyöngyöt.
    Hát ez meg: "Nem is biztos egyébként, hogy ez olyan rossz hatással bírt." Hahahahaha..... Ha ez így lenne, akkor a profitorientált nyugat már átvette volna a receptet.

    Nem értem: "Azon meg jót röhögtem, hogy anyám besúgó" Ezen mit röhögsz. Ezt csak te állítod, akkor meg minek röhögsz? Inkább sírnál, ha így van!
  • gybfefe
    #162
    Neked is el kéne gondolkodnod azon, hogy mért is. Valamint a dánoknak és norvégoknak megvolt az az előnyük mint mondjuk a másik oldalról Svájcnak. Hiába bankolták be a nácik által lerabolt vagyonokat, a mai napig nem történt nagyobb felhajtás ellenük, persze ennek más okai is vannak, de ne bonyolítsuk csak azt akartam kifejteni, hogy politikai szempontból nem volt akkora súlya ezeknek az országoknak mint Magyarországnak. Dániának még gazdasági szempontból se. Gondolkodjunk kiselvtárs mielőtt vagdalóznánk!
    Magyar specialitásnak még esetleg az öngyilkosságot is feltehetnénk a menüre, vagy az már túl sok lenne, te büszke magyar!?
  • gybfefe
    #161
    Na most a megjegyzésemből talán egy értelmes ember kiolvashatta volna, hogy egész biztosan nem tudott volna ilyen dolgot cselekedni, maximum megpróbálhatta volna, egy, kettő igen politikus volt, akit nem a korrupciójával, sikkasztásával stb. zsaroltak, hanem például a saját fiával, és nem azért mert mondjuk drogot árult mint az Ibolykáé, hanem mondjuk konkrétan az életével álá natur.
  • kukacos
    #160
    B+ megnézted, mit ír Kállay az emlékirataiban? És továbbra is, mi köze van ennek ahhoz, amit kérdeztem, azaz hogy miért asszisztált Horthy a németeknek? Én beszélek mellé? Röhej.

    Mosdathatod napestig, de tisztességes ember ilyen helyzetben minimum lemond. Ez van. Küldetéstudatos ökrökből tele a padlás. Ez nálunk ilyen magyar specialitás, az ún. 'elitünk' helyzetfelismerési képessége kritikán aluli. Nézd meg például a dánokat vagy a norvégokat, hogy fogadták az országuk megszállását.
  • NEXUS6
    #159
    Na bameg jogos, nem elsők vagyunk, csak másodikok!


    Bár szerintem nem ez a lényeg.
    Horthy nem volt szentember, 1941-ig kb úgy nézett ki, hogy bejön a politikája. Ha igazán jó politikus lett volna, akkor utána is működik. De nem működött és erre a magyarság oltárira rábaxott.

    Ép ezért nem hiszem, hogy körmenetet kéne szerveznünk, hogy megcsókoljuk a lovasszobra bal heréjét
  • NEXUS6
    #158
    Védesd le, vazze!
  • Kara kán
    #157
    Azon agyaljatok, hogy ha Tunéziában eldől a kocka, akkor a dominóhatás végigseper a muszlim államokon. És ez még több menekültet jelent. Én szóltam.
  • bvalek2
    #156
    Miután a konkrétumokkal befürödtél, megint jön a mellébeszélés

    az én linkem meg a Századunkból van, ami nem kifejezetten a Blikk színvonala
    http://www.szazadunk.hu/Bulvaria/bulvaria_archivum.htm
    Á dehogy...

    csak a résztvevők emlékiratai állnak rendelkezésre
    Nem igaz, hivatalos jegyzőkönyv is készült. Számos komoly tanulmány (köztük az amire a Wiki-cikk hivatkozik) elemzi, hogy miért volt fontos hogy Horthy a helyén maradjon.

    az igazság valószínűleg sosem fog kiderülni.
    Ó dehogynem. Kiderült. Csak van akinek nem tetszik. Le van sajnálva.