47
-
e57 #7 Nah, megmértem a gépem fogyasztását (a monitort nem mértem bele).
A gép: Phenom II X4 B50; 8GB DDR3 RAM, GTX460 1GB DDR5, 500GB HDD.
A fogyasztás:
kikapcsolt állapotban!!!!: ~11 Watt
irodai jellegű használat közben: ~70 Watt
játék közben: ~190 Watt
Másik gép: Athlon X2 5000+ ; 4GB DDR2; 8600GT 512RAM; 320GB HDD:
kikapcsolt állapotban!!!!: ~15 Watt
irodai jellegű használat közben: ~65 Watt
játék közben: ~140 Watt
Elég jól látszik, hogy amikor nem használjuk a gépeket (nem csak a számítógépre vonatkozik), akkor is a bekapcsolt állapottal összemérhető mennyiségű energiát fogyaszt. A tervezőknek, meg a gyártóknak ezen az állapoton kellene változtatni.
Elég nagy spórolás lenne. -
Ender Wiggin #6 Na és, egy komoly PC meg 3-400. Áramon megspórolod...:-D -
Adenoma #5 csak 600.000 forint -
Ender Wiggin #4 Drága, játékra alkalmas laptopot kell venni. Két videokártyával, 17-es full HD-nál is nagyobb felbontású képernyővel. Ezek még mindig csupán 240W-os tápról mennek, de az összes játékot kiválóan viszik, és minden egyébre is alkalmasak. Halkabb, mobilisab, tele extrákkal (Logitech LCD kijelző, blue ray író, távírányító pl.) -
#3 Van csatlakoztatható napelemes töltő notebookhoz, minek bele építeni az amúgy is túlzsúfolt notebookba ahol a hűtés így is nehézkes? -
Piel #2 Az mindig attól függ, hogy ki mire használja a gépet! Nem mindenkinek van lehetősége egy asztali gépre és egy laptopra, és igényei szerint azt kapcsolja be amelyik célszerűbb a munka elvégzése szempontjából. Nekem is van laptopom azért, hogy elolvassam a kedvenc oldalaimat, és még hordozható is. Viszont van amikor az asztali gépet kapcsolom be mert arra a munkára az a megfelelőbb. Azért ha körülnézel ezt nem minden család engedheti meg magának! Egy ismerősöm számítástechnikai boltjában sokszor látom azokat az embereket akik a gyerekeik miatt vesznek egy számítógépet. Az anyagi lehetőségeik korlátozottak ezért nem éppen a mai technikát vásárolják, mert az olcsóbb. Sokszor csodálkoznak, hogy mennyi új játék el sem indul rajta. Ezeknek a régi technikáknak a fogyasztása ugyanott van mint az új eszközöké, amik teljesítményben többszörösét produkálják. Tehát mi a drága? Igen, az olcsó régi számítógépek.
Dehát nem tudja mindenki megvenni! Megint ki jár jól?
Vér Pistike aki szülei kőgazdagok és a nulla energia-felhasználású házikójában nyomatja az új játékokat. Őt pedig aligha érdekli a fogyasztás.
Viszont a technikánk meg lenne ahhoz, hogy a laptopok napelemmel működhessenek, ha nem is teljesen, de legalább részben. Én már a nagy gyártók helyében tettem volna a laptop, netbook fedélbe pár ezer forintos napelemet. Ja a jogdíjat a számlaszámomra kérem utalni! -
#1 Off: ezért kell notebookot venni, amennyivel drágább mint egy asztali gép, annyit vissza is hoz a villanyszámlán 2-3 év alatt(főleg ha valaki 24/7ben járatja mittudomén torrent vagy webszerver miatt a gépet).