1638
DC Universe MMORPG
  • kubi01
    Sziasztok! EUPC szerveren, villain oldalon már tudom, hogy vana HUNters liga, hero oldalon tudtok egy jó klánt? Illetve ingame, HUNters-ből kit keressek ha csatlakozni szeretnék?
  • Jammal
    Mondjuk az, hogy US server?150 alatti latencyra ne is számíts és az nem ideális online játékra.
  • BRYAN333
    Sziasztok olyan problémám lenne hogy Eu serveren semmi baja a játéknak nem laggol meg semmit de ha átmegyek másik karival Us szervere mert ott játszanak ismerősök ott viszont nagyon laggol mi lehet a probléma?
  • Eftörsokk
    skill meg power pont reset hogy működik? bármikor resetelhetek 500 pénzért?
  • steweee
    én nem nagyon vagyok otthona témában, de rákaptam a dologra. vki sztorizna arról hogy fejlődött ki a dc universe, a marvel comics, kik a hősei (jópárat ismerek persze), hogy fejlődtek párhuzamosan, hogy jött most a mortal combat vs. dc universe, dc vs. marvel, street fighter vs. tekken stb.

már keresgéltem a neten, google és wikipédia, de erről összefoglalót még angulol sem találtam.

pókember, batman, superman képregényeim voltam tinikoromban

illetve még érdekelne, hogy ez az új dc univerzumos képregénysorozat mikor indult, megjelent e magyarul is, és hogy leeht hozzájutni, elsősörban netes megjelenés érdekelne...
  • Eftörsokk
    hero karim van még csak, de fogok csinálni villaint is mindenképp, majd szólok :)
  • Morpheus_v2
    Végleges elvileg, melyik oldalon vagy (hero v villain)? Villain oldalon a HUNters league-ba betudlak venni, ha leírod a karid nevét.
  • Eftörsokk
    sziasztok
    nem rég kezdtem el a játékot, eddig bejön, volt 500 sonys érmém, bár nem tudom honnan :), így most van prémium hozzáférésem, ez is időleges mint a legendary vagy ez végleges?

valamint, eu-s pvp szerón keresnék magyar társaságot
  • lammaer
    Kösz. Közbe ránéztem, olvasni is tudni kéne :)
  • Jammal
    Ha nem vagy controller akkor a vitalization nem a te statod, az csak neki kell.
  • lammaer
    Nahát, ez érdekes: gyakorlatilag 17. szinten még semmilyen cuccom nincs ami a vitalizationt növelné... konkrétan 4 (!!!), miközben minden más 70-1500 között van.

CSak a lootból szereltem fel a karaktert,m de ez furcsa hogy vitalizationos cuccokat nem dobnak nekem...
  • lammaer
    Köszi :)
  • BEAST #1346
    1. Csak a power regeneráció sebességét változtatja

2. Egyik sem. Ha jól tudom az hogy mekkorát gyógyítasz csak a képesség alap erejétől és a restoration skilledtől függ.

3. Összesen 15 power pontot oszthatsz el, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy 15 képességre kell tenned. Tapasztald ki miket szeretnél használni és hogy milyen úton/skilleken keresztül jutsz el odáig. A maradék pontot érdemes Iconic powerekre pakolni. (A lvl22 feletti innate/passzív képességekre)

4. Az a Supercharge csíkja, vannak képességek amik bizonyos százaléknyi superchargeodba kerülnek. Ezeknél külön írja is a tooltip.

5. Igen, csak egyszer.

6. Igen 200 marketplaces creditért vehetsz egy olyan ticketet ami 10000 escrow pénz feloldását eredményezi. Érdemes a cuccok eladása előtt javítani, kolát venni meg ilyesmik.

• lammaer
    Pár kérdés:

1. Amikor zsinórba zsebzek ellenfeleket, szalad fel egy szorzó a bal alsó sarokban. Ez most csak azt befolyásolja hogy milyen gyorsan töltődik vissza a power (varázserő)?

2. Az hogy mekkorát gyógyítok a csapattársakon, csak az adott powertől és az én might képességemtől függ, vagy valahogy szerepet játszik az a sebzés szorzó itt is?

3. Tényleg egyidőben csak 6 féle skillt használhatok? Mert ugye ennyi hely van a gyorsmenüben (+ cola + trinket). Még alig múltam level 14, de már több használható skillem lenne, fegyver is kimaxolva.. hova tegyem a sok pontot? :)

4. A hp (zöld) meg a power (kék) csik alatt van egy piros is, ami szép lassan kúszik fel. Az mi? XP? (bár volt olyan hogy sokáig maxon volt, szóval lehet nem az).

5. A boltosoknál vehető teleporterek meg city keyek (pl gotham city key) csak egyszer használhatóak? Consumable, gondolom igen.

6. Mi az az escrow? Jól értettem, hogy onnan csak igazi pénzt felhasználva tudom kivenni az oda felhalmozódott creditet? Mert akkor intenzívebben fogok költekezni, hiszen 1500 creditem lehet csak max, a többi meg úgy láttam megy az escrowba...
  • Hell Girl #1344
    Halihó.
    Letöltöttem a honlapról a DCUO_setup-ot. Elindítom, bedobja a divx ablakot, hibát ír ki ezért azt nem telepíti tovább. Adobe simán felmegy. Utána bedobja kis ablakba a Launcher-t ahol ez a felirat fogad az alján: Unable to retrieve assets from the server. Please try in a few minutes. Akármikor próbálom nem sikerül. Muszáj a launcherrel telepíteni a játékot ? Ötlet ?

Pár napja a gép szórakozik a proximmal. Lehet hogy köze van hozzá ?
  • kingforient
    Hi! Már játszok egy ideje a dcvel de még mindig nem tudom eldönteni hogy melyik role lenne az előnyösebb illetve hogy érdemes mind 2 ágról választani a powerokat vagy csak amire használni akarom én idáig csak támadást választottam most támogatást tesztelgetem de nem tudom eldönteni. Szerintetek controller vagy damage érdemesebb tolni? power: Light
  • lammaer
    Köszi, akkor kukázom ezeket :)
  • sanyiiiii
    Tényleg csak eladásra jó.
  • lammaer
    Srácok, összeszedek egy csomó "szemetet", pl:
    Hive mind matrix, Servitor reassembly device, shredded warrant stb, amire csak annyir ir hogy adjam el 1-2 dollárért a boltba.

Ez tényleg csak erre jó, vagy van vmiféle crafting rendszer amiben ezeket fel lehet használni?
  • sanyiiiii
    Én átmentem amikor kijött electricity, eddig pvpben 2 legendset és 1 arénát sikerült elveszíteni, bár még nem pvpztem sokat, kb 25-30 meccsből összesen.
  • Hurkans
    Gadgets-esnek melyik ág kell?
    Controllernek és melyik dps-nek?
    Köszönöm előre is
  • Tomy Lee
    Nagyon sok a nub.Menj rá Leave-re nyugodtan ne idegeskedj miattuk.Én simán otthagyom őket ha látom,hogy értelmetlenek azt csesszék meg nem érdekel ki mit mond.
    Van jó group is azért ott meg happy minden!
    Sötét oldalt itt ölni kell hisz te vagy a Hero:)
  • sztenli
    jó azért a lightok védelmébe kelnék, hogy eléggé szar skillbarja volt annak a fickónak support vegyítve dpsel, másfelől nagyon kombókat le láttam tőle, csak gondolom püfölte a billentyűzetet mint állat, én light dps vagyok és hidd el eléggé tudok vele darálni, de az is tény hogy ez a mocsadék healer iszonyat erős és gondolkozok egy másodlagos kariban, hogy healert fogok csinálni, csak rohadtul nincs kedvem megint végig szenvedni, alertezni, legendsezni :/ másrészt pedig ma is sikeresen majdnem agyvérzést kaptam ettől a sok agyhalott hero társamtól, legszívesebben átmennék a picsába villainba, egy kezemen megtudom számolni hogy a héten mennyi arena pvpt nyertem, csak ennyi a free2play átka sajnos.
  • Tomy Lee
    PRO(hard/light-ok hullanak ám lol:))

• CalebJoe
    használható ez az új light képesség mert nagyon dps/controller szaga van
  • BEAST #1333
    Köszönöm. :D
  • Tomy Lee
    Igen a Gadget a jó troller:)
  • BEAST #1331
    Gyorsan megnéztem egy Fire karaktert és eszméletlen hasznos dolgai vannak. A 25%-os supercharge aoe knockdown meg heal különösen tetszetős... nem is értem hogy lehet csak 25%-os. Viszont még mindig a controller role tetszene a leginkább.
    Szerintetek a mental vagy a light jobb controllernek?

• sanyiiiii
    Köszönöm a korrekciót.
  • Jammal
    Healernek sebző spellt kell használnia tankon, hogy semlegesítse a tank roleból kapott pluszokat, a controller meg kiosztott healt felező debuffot rak healerre ami nem elhanyagolható.
  • sanyiiiii
    A kő papír olló korántsem 1v1 dolog ebben a játékban! Healer pl csak azzal hogy üti a tankot van rá esély hogy sebezhetőbbé teszi. Tank alapból elég komoly ellenállást élvez troller debuffokkal szemben. Troller nem jut most eszembe mit csinál a healerrel mert késő van.

Emellett ha a megfelelő role-t ütöd elég komoly bónusz dmgre van esélyed. Ha az ellenfél tele van tank role-ban rohangászó emberekkel troller roleban gyorsabban meg fogsz halni mint dpsben.

A healer meg igenis ütni/lőni fog, mert muszáj neki, ha életben akarja tartani a bandát és az ellenfelek nem totál balfaszok a trollertől kapott power nem elég, kell a kombókból jövő regen is. Ha a healered a hagyományos mmorpg-kből megszokott healbot módon próbál kihealelni akkor rövid úton feküdni fogsz.

Movement powerek arra valók hogy kiegészítsék a buildedet, betömjék a jukakat. Általában ha van a powersetnek olyan skillje ami ugyanazt/hasonlót csinál akkor az jobb, de ha nincs, vagy éppen nem fér bele kivenni az adott buildben akkor hasznosak tudnak lenni.

• BEAST #1327
    A power interactionokkel az a gond, hogy controllernel ez azt jelenti stunban vagy lockban kell tartani az ellent amíg egy másik skillt használok rajtuk. Pvpben ez kb lehetetlen. Hiána kerül powerbe a breakout, pár pontért visszakapja azt másodpercek alatt.

Telekinesis ágon 3 skill van ami elméletileg másodpercekig lockol egy ellent. A telekinesis, a thought bubble és a mass levitation. Ebből az elsőt szoktam használni de single target mivolta miatt áttértem az illusion bladejeire. Ugyan úgy powert tölt vissza, viszont tömegekben jól jön a stun.
    A thought bubble is inkább csak pvere jó, mert azonnal kitörnek belőle az emberek. Így csak a def debuff miatt érdemes használni.
    A mass levitation meg olyan idő és powerigényes, hogy szóra sem érdemes ha pvpről van szó. Ha lenne egy minimális időkorlát amíg nem lehet kijönni belőlük tökéletes lenne minden, legalább 1-2 sec, de így nem túl hatékony.

A kő papír ollós téma sem zavarna, de a pvp nálam nem 1v1-ről szól. HA talán esetleg van healer a csapatban, az healelni fog és nem tankokkal párbajozgatni. Így kb úgy néz ki a dolog, hogy jönnek a tankok és átgázolnak mindenen és mindenkin. :D
    Én meg mint lelkes mental controller töltöm a powert és remélem, hogy legalább egy healer lesz az ellenségnél. :p

Amúgya movement skilleket mennyire éri meg használni. Értem ez alatt az aoe stunokat és menekülő skilleket. Lehet jobban megérnék mint a jelenlegi használhatatlan mental pajzsok. Bár most repkedek, de láttam super speednél van speed draining ami megint csak tölti a társak powerét míg az ellenséget lassítja.
  • sanyiiiii
    A fegyver kombóknál annyi van hogy kb kő papír olló.
    Lunge attackok és interruptok ellen block, block ellen block breaker, block breaker ellen interrupt.

Powereknél pedig fontosak a role-ból kapott bónuszok és power interactionok.
    Controllernél például nagyon fontos hogy mindig legyen fent a kicsi zöld villám. Defib és hasonló skillek csak akkor ha szükség van rájuk, különben feleslegesen felzabálod a saját powered és pont akkor nem fogsz tudni adni amikor kell. Egyébként pveben a tanknak és healernek, pvpben főleg a healernek mindig legyen powerje. És persze debuffok. Pvpben healert elsősorban, pveben defense debuff és ha szükséges (hard alertekben igazából csak gyenge tank esetén kell, raideken, főleg fortressben már need) damage debuff.

CC immunitás: fontos tudni hogy ha egy powerrel vagy kombóval cczel valakit párszor akkor egy időre immunissá válik, de csak arra a powerre/kombóra. Ha megfelelően használod a fegyveredet és a powerjeidet akkor elérheted egy controllerrel hogy a célpont addig nyomogassa a breakoutot amíg el nem fogy a powerje.

Pvpben van még egy kő papír olló, tank>troller>healer>tank.
  • BEAST #1325
    Rendben akkor feladom, inkább kísérletezgetek tovább. :)

Szerintem nem használok szar loadoutokat, de majd próbálgatom még. Igaz nagyon kevésnek tartom a slotok számát. Lehet egy pár mental skillt lecserélek movementes skillre a túlélés érdekében.
  • sanyiiiii
    Ebben a játékban a powerek és fegyver kombók használatában nyilvánul meg.
  • BEAST #1323
    Miben nyilvánul meg, hogy mi a szar és mi nem? :D
  • sanyiiiii
    Szar troller a legkönnyebb préda mindenkinek, beleértve a többi trollert, egy jó troller viszont kemény dió tud lenni.

A dps-ben maradra pedig három ok van, ezek gyakorisági sorrendben:
    1) vérpisti
    2) nem bízik a random healerben (ha nem dps roleban vagy akkor egy másik role elég komoly bónusz damaget tol ellened)
    3) öl :)
  • Tomy Lee
    Meg arénákban a sok odi marad dps-ben mert képtelen megnézni mi plusszt ad controller/role..
  • Tomy Lee
    Aha,én is leölöm healerként controllert,hoppsz..
  • Jammal
    Az a baj, hogy nem sok mindent értesz a játékból mégis leszarozol egy classt ami a legjobb controller igazából mert minden skilljének nagy range van, nem úgy mint a gadget ami medium range a hard light meg meleevel tud Pot-ot nyomni pl. Ha healer meg kinyír controllerként az meg...