Százezrek maradhatnak TV nélkül
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Lehet jönni, hogy nincs pénzük, de tudtommal pl a könyvtár mindenki elõtt ingyenes és nyitva áll, természetjárni is lehet ingyen, stb stb szóval nem csak a TVvel lehet ingyen szórakozni. Csak hát ha a nyáj olvasna akkor megint kevésbé lehetne terelgetni ugye.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
1, bár nem jár alanyi jogon a digi tv, de egyoldalú döntéssel a már meglévõ analóg adást nem szüntetheti meg az állam
2, a döntést a törvényhozók még 2007-ben hozták meg (2007. évi LXXIV.), így nem a jelenlegi kormányt kell felelõsségre vonni ebben az ügyben, hiszen 2007-ben igencsak fletó mszp-szdsz kormányzata döntött mindenrõl (egy kis mdf-es besegítéssel). tehát a jelenlegi kormányra hárult az a feladat, amit az elõzõ gárda nem csinált meg ill. nem készített elõ rendesen! (ugye 2007-2009 között nekik kb. 2.5 év volt a megoldás kidolgozására (választásig) és végrehajtásának elkezdésére)
3, ha marad az analóg, akkor a lehet, többe kerül a leves, mint a hús; tehát mindenképp érdemesebb egy kis plusz kiadást erre fordítani, amit visszahoz a többlet bevétel
4, én személy szerint nem adnék alanyi jogon tv adó-vevõt senkinek, csak mert szegény. oldják meg a szegénység csökkentését, és akkor nem kell támogatás.
de erre nincs elég idõ, így pár apróságot lehetne tenni (szerintem):
I, adómentesen kaphassák ezeket a készülékeket (ha csak az áfát nézzük egy 10.000 Ft-os készüléken, az már 8.000 Ft-ra csökken!)
II, meg kell egyezni egy céggel, h. csak tõlük lehet ezt megvenni (a szegény 300.000 embernél csak, természetesen), egy országos szintû cégtõl, de ezért õk is lecsökkentik a hasznukat (10-40% között keresnek általában rajta), ezzel további legalább 1.000 Ft spórolható, és a cég is jól járna (tehát már 7.000 Ft-nál tartunk)
III, az Antenna H-nak fontos lenne anyagilag a gyors átállás, mert így sok milliárdot bukhat, tehát ha nekik ennyire fontos (és a francia tulajnak is), akkor õket is bevonnám. pl. 3.000 Ft-al. ez nekik 900m kiesést jelent, ami jóval kevesebb, mint amit az analóg sugárzás folytatása mellett szenvednének (persze ez feltételezés, de nagyon valószínû).
így már csak 4.000 Ft-ról beszélünk
IV, az állam kifizeti a felét (2.000 Ft, ami 400m-ba kerül), ez nem vágja földhöz és elõ tudja keríteni a pénzt könnyedén.
így 2.000 Ft marad
V, 2.000 Ft-ra az állam ideiglenesen kifizeti nekik, kamatmentes kölcsönt nyújt, a vevõnek ezt 1 év alatt kell rendeznie (ez havi 167 Ft); amit õk is ki tudnak fizetni, v. vmi rokontól ennyit simán kaphatnak, ha nagyon kell nekik.
ha nem megy, akkor pedig lemondanak az egészrõl.
ez az államnak kb. 3%-os kamatkifizetésébe kerülne (ugye a bank kérne vmit), ami 400m Ft-nál 12m Ft.
szerintem(!) a 300.000 szegény emberbõl legalább 200-250.000 simán megoldaná ezt, a maradék 50-100.000 pedig nehezen. de nem lenne több, mint 5-15.000, aki 1 év alatt ezt nem tudná megadni. itt utólag az állam dönthet úgy, h. mögéjük is beáll (esetleg csak a felét tudták befizetni), így maximum (15.000 fõvel számolva) 30m-val veszít többet, mint az elején.
így a 3milliárd Ft kiadás helyett kevesebb, mint 500m hárulna a költségvetésre, és a maradék 2,5 milliárdot lehetne máshova rakni. ráadásul az analóg sugárzás fenntartása is belekerülhet ennyibe, sõt; így az állam elég jól kijöhetne.
Mi ez egészségügyi alap ellátás?
Ha nagyon akarnak támogatást adni azt tehetik egyszerûbben is...
Ugye az nem fer, hogy amíg én drága pénzmagért vásároltam kütyüket addig más rászorultsági alapon jusson hozzá!
Ennyi erõvel a kenyeret is kaphatnák rászorultsági alapon az államtól....az pedig talán fontosabb az eu szerint is mint a nyüves tv.
Nem támogatás kell! Alap csomaggal ellátott kütyüt kell adni a rászorulóknak ingyen!A szolgáltatók pedig az ilyen kütyükhöz ingyen kell biztosítsák a kapcsolatot!
Közszolgálati és alap hírmûsorokat sugárzó adásokat kapnak a rászorulók ingyen oszt kész!
Véleményem szerint így valóban csak a "rászoruló" használná ki a lehetõséget.
Akinek nagyobb igénye van az vegye meg!!!
Marhára hozzászoktunk, hogy ingyen van a szolgáltatás....Ki fizet ma már a rádiómûsorért havidíjat?
Különben is! Rászoruló vagyok én is úgyhogy állami támogatással jár nekem alanyi jogon egy 1 MB/sec netkapcsolat mert és a tv helyett ezt használom!
Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)
Elég volna egy kártya bele, de hogy, hogynem a szolgáltatóm kódkártyája csak a szolgáltatóm set top boxával mûkszik, tehát ha digitális adást akarok, akkor szükségem van még egy ketyerére.
Hát noooormális?
Numero 1: Ha addigra sikerül összekaparni a támogatási összeget, akkor a jelenlegi kormány veregetheti majd a mellét, hogy õk segítették a kisembert. Plusz egy pont, miért válasszuk õket újra...
De akadályozzák a fejlõdést.
Numero 2: Ha nem sikerül, és nem õket választják, akkor nem mindegy, ez már úgyis a következõ kormány dolga lesz...
És még valami:
"Szakértõk szerint a támogatási rendszer kidolgozásához nem lenne elegendõ egy év."
Ha egy szakember nekem azt mondaná, hogy: Minimum egy év kell a fürdõ kiburkolásához, ha jó munkát szeretnék, úgy küldeném el a ...ba, hogy az csak na...
www..KALOZOK.com
Másrészt, én is szeretném megérni, hogy eljöjjön az a Kánaán, amikor majd a TV, DVD, HiFi torony stb. szociális juttatás lesz. De szerintem még nem tartunk ott...
Dec. 21-én hajnalban az Országgyûlés kormánypárti többsége a médiatörvényhez benyújtott törvényjavaslat-módosítással átírta a 2007. évi LXXIV., a mûsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényt (Dtv.), ami eredetileg a digitális átállás, vagyis az analóg televíziós sugárzás leállításának céldátumát 2011. december 31-re tûzte ki. Az átállás feltétele az lett volna, hogy ekkorra az ország lakosságának 94 százaléka számára rendelkezésre álljon valamilyen digitális mûsorszórási technológia.
Az elfogadott módosítás szerint a „digitális átállásnak 2012. december 31-ig kell megvalósulnia”, és az átállás feltétele egyrészt az, hogy a lakosság legalább 94 százalékát elérje a digitális televízió mûsorszórási szolgáltatáson keresztül a közszolgálati médiaszolgáltatás, másrészt az, hogy rendelkezésre álljanak a vételére alkalmas készülékek is. Amennyiben a „feltételek a megjelölt idõpontig nem biztosíthatóak”, a digitális átállás határnapja akár 2014. december 31-ig is kitolható.
Mivel decembertõl a MinDig TV lakossági lefedettsége már a 95%-ot is eléri ezért csak a vevõkészülékek feltételként való törvénybeemelése miatt kell a digitális átállás idõpontját halasztani. A módosítást beterjesztõk indoklása szerint a Dtv.-ben eredetileg meghatározott céldátumig „nem, vagy csak óriási pénzügyi és egyéb állami terhek útján” lehetne vevõkészüléket biztosítani az érintetteknek.
Nos, ez az érv eléggé sántít. Jövõ év közepére várhatóan már csak néhányszázezer olyan háztartás lesz, amelyeket esetleg szociális alapú támogatással kéne ellátni valamilyen digitális vétellel (ami egyébként már eleve vicc - ahogyan ezt már elõttem páran leírták). Az ehhez szükséges forrás kevesebb, mint az a költségvetést is érintõ veszteség, amit a digitális átállás idõpontjának elhalasztása okoz. Csak a közszolgálati m1-es adás éves analóg sugárzási díja több mint amennyiért a rászorulókat vevõkészülékkel lehetne ellátni. S mint tudjuk, az átállásig párhuzamosan fut az analóg és digitális sugárzás minden királyi TV csatornán - tessék kiszámolni a veszteséget...
A digitális átállás idõpontjának elhalasztásával EU-s irányelvet is sértünk azzal, hogy nem állítjuk le az analóg földfelszíni tévésugárzást 2011. december 31-én, hogy az így felszabaduló frekvenciákat más célokra lehessen hasznosítani, többek között a következõ generációs LTE mobiltechnológiához.
Fájhat a feje a módosítás miatt az Antenna Hungáriának is, mert hiába nyerte el pályázaton 5 televíziós multiplex üzemeltetését, abból kettõt csak az analóg lekapcsolás után indíthat el, vagyis addig kevesebb mûsort juttathat el a nézõkhöz, ami bevételkiesést okoz számára, és persze az államnak is.
Ám tekintve, hogy az igen kicsi nyugdíjból élõ nagymamámnak is kábelen jön az "ige", kétlem, hogy az a 300 ezer háztartás valóban 300 ezer háztartás.
"Forrásként esetleg szóba jöhetne az a több mint kétmilliárd forint, ami egykor az ORTT alapjánál épp e célra halmozódott, ám ennek sorsáról nem kaptunk tájékoztatást."
lehetséges magyarázatok:
"megette a kutyám!" ja nem, az a házi feladat
"temetésre kellett mennem/gyomorrontás/nagyon megfázhattam tegnap este" ja ez sem, ez csak nagyon hülye fõnöknél jön be
"fáj a fejem" talán ez sem az igazi 😄
szóval hol van az a pár fillér?
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
De hogy állami támogatás dekóderre?...
Fura egy világban élünk.
És csak egyre furább lesz.
1 hónapra függessze fel a cigi, vagy ital, vagy egyéb élvezeti cikk megvásárlását, és máris megvan az a 10k.
\"Don\'t worry, I bring someone back. I promise.\" - Dr. Lawrence Gordon @ Saw
Akkor gondolom részletre mehet ugye? kb 1évre 1000ft/hónap?