64
A grafikus és számjegyes minimalizálási módszer
-
cmsworld #24 Persze, a szorgalmi időszakban tanultam, de még nem használhatok rá egyenlőre múlt időt. :) -
karajjj #23 most a vizsgaidőszakban? :D -
cmsworld #22 Beszúrtam egy olyan példát is, amiben nem ilyen a peremezése. Annál miben más a súlyozás, illetve honnan látszik? -
Sith #21 Igen lehet más, és a súlyozástól függ. Szerintem ha megnézel 2-3 már megoldott példát amiben máshogy van megadva a súlyozás akkor rá fogsz jönni.
-
cmsworld #20 Köszönöm a segítségeteket, kezdem megérteni. Még azt szeretném megtudni, hogy a peremezése a táblának miért pont olyan ahogy a feladatomban volt? Lehetne másmilyen is vagy mitől függ ez? -
cmsworld #19 Bocsánat a BMP-ért. Egyébként én ezt most az egyetemen tanulom. -
#18 Ilyet biztos nem, ez középsulis.
#11: Ne linkelj BMP-t, mert pokolra jutsz! -
Cat 02 #17 Elején én sem értettem, de 1-2 példa feladatból leesett, hogy tök könnyű =] -
#16 Háát, nem vok annyira hüle, de ezt a Karnaugh-táblát sose értettem.
Ugyanolyan, mint a hányféleképpen tudok nyolc epres és öt körtés kotont a farkamra húzni, ha három farkam van, az egyik barna és egy farokra legfeljebb két kotont húzhatok... (Ellenben statisztikából igen jó voltam...)
Meg tudtam csinálni a logikai függvényes bazárokat zsebszámológéppel - írtam rá egy kis programot, ami brute-force-szal leellenőrizte, amit kiagyaltam. Én már ilyen fapaDOS vok...
Azér +fav, hátha megtanulom most... -
Cat 02 #15 Ezek az alapok, illik érteni.
Képzeld úgy, hogy van ugye a betű és hozzá a csík. Ami abban van az 1, ami nincs az mind 0.
Na mármost, ha összes ÉS(szorzás)eled, akkor mind2-ben benne kell lenni. Miután így megkapod őket összes vagyolod(+) őket.
Pl B*/C = B sávjában benne van, de a C-jében nincs, tehát balközép az a 4zet. (dont care az nem érdekel senkit, azért jó, mert bele lehet lenni és így könnyebb felírni)
l@olSL ez matek lenne ? :o -
#14 ilyen matekot fogsz tanulni ha túljutsz az érettségin. -
#13 ez meg wtf??? :D -
#12 nullára -
cmsworld #11 Az alsó példában a sarkokat miért a !B && !D definiálja?
A felsőn meg tudnátok mutatni, hogy a minimalizált alak egy-egy része a tábla mely részét definiálja?
Köszönöm a segítségeteket!
-
#10 Súlyozástól függ a tábla betűzése, mi nem így csináltuk. -
Cat 02 #9 Szomszédos biteket tudsz bekarikázni, csak a 2 hatványait.
Az a lényeg, hogy minél kevesebb "betűvel" tudd felírni. Pl fel lehetne egyenként is, de az sok betű >.> -
#8 Valami nem hibás itt? :) -
#7 Megnézed és látod módszerrel. A Karnaugh táblát úgy képzeld el, mint egy gömböt. Aztán nézed: tudsz 16-ot karikázni? Nem. 8-at? Nem. 4-et? Igen. Maradt valami? Nem. Mivel tudod legegyszerűbben definiálni? 4-az 2^2, szóval 2 változóval. Ránézel a képre és látod hogy D && !C -
cmsworld #6
Azt el tudnád nekem mondani, hogy ebből a felírásból hogy jött ki az a minimáis alak? Akárhány jegyzetet megnéztem eddig ez nem volt benne leírva. Ez a példa az előbbiből való de abban sincs ez a dolog magyarázva. -
#5 topiknyitási kényszered van?
amúgymeg google... -
drevil666 #4 letöltéshez ingyen regisztráció kell.
ha valami nem megy, akkor felteszed kérdésben. -
cmsworld #3 Igen, a Karnaugh tábla is ide tartozik. -
drevil666 #2 Karnaught tábla?
Meg Boole algebra? -
cmsworld #1 A témában jártasak hozzászólásait várom, főleg azokét akik átlátható jegyzettel vagy elektronikus formában lévő könyvvel rendelkeznek a témában.