Magic the Gathering

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Brolly28
tölteléknek beszereztem még 2 db loxodon partisant😄

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Brolly28
nah alakul, tudok szerezni 2 db hero of oxid ridge poton 3000ért ... nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek... kúrva sok érte de tápos lap
amivel gond van az a goblin guide 1 db olyan 1700 körül mozog :\ a boltosnak van 4 is de nincs az a isten/nõ/pia vagy drog mennyiség amiért én megvenném azokat annyiért😄
de a vörös herora beruházok

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Murder3
Nemrég legyõztem egy igen tápolt artifact ellenséget😄
nagyon durva volt még a játék törõ angyalt is lehozta amivel nem lehet nyerni.
mindezt lényegébe random commonokkal😄

végül is szerencsém volt h gyakran tudtam 1-2 életpontot szerezni a child of nightenk és az elixirnek köszönhetõen.
amikor dühös lehetett mikor az arti permanensekkel megegyezõ támadó és életpontal rendelkezõ egységét egy Banewasp affliction+doom blade-el leszedtem😄
itt szépen le is ment 3-ra az életpontja, na ekkor viszont már megvolt a szép lezárásra is a lépésem, mondtam bármit hoz vége(magmaba)
Essence Feed-re gondoltam...na ekkor hozta le az angyalt....hát ekkor nem kicsit ideges lettem😄
de a végén mikor egy execution capsula-al leszedtem kilépett.
jageswap swarnal az én oldalamon neki meg 3 erõs arti tappedolva.

a végén sajna megnéztem az esence feedes nem jött volna be mert volt golemja ami drágította a mana costot...kár😞
mondjuk mindössze 3 déel creaturet raktam le abból a deathgreetert és a child of nightot megölte utóbbit kétszer, a jageswapom végig fennmaradt.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Brolly28
én eddig tudtam szerezni egyet, igaz elég nehéz szülés volt elcserélni, mert nem volt olyan lapom ami a srácnak kellett volna de megvan😄

Pistike 007
dettó
énis bladehold vadászaton vagyok

Brolly28
véglegesen kialakítottam a battlecry paklim-at már csak a lapok kellenek hozzá
elképzelésem:
4- goblin guide
3- goblin bushwhacker
4- signal pest
3- hero of bladehold
4- accorder paladin
4- goblin wardriver
4- hero of oxid ridge
9- mountain
9- plains
4- arid mesa
4- lightning bolt
4- burst lightning
3- flayer husk

már csak össze kell szedni a lapok 80%át😄

Brolly28
utóbbi 1 hét termelése
+2 sagromances, playsettel játszok
nirkana revenank, nagyon megdobja a paklit ha esetleg szintlépõs vámpír jön be,
valamint szereztem még 1 eye of ugint egy eldrazi temple-t, hero of bladehold és még pár mókás lapot...
valamint összedobtam most egy fehér/vörös battlecry paklit, elég silány még sok lap kell bele de folyamatban

Dzsini
Unalmas Magicezés feldobására:
Type 4 😊
Lehet külön-külön vagy közös pakliból játszani, a lényeg, hogy SOK lap legyen benne (több száz, lehetõleg nagy lények, a legkeményebb, legvadabb varázslatok, bármilyen kiadásból - lehet Singleton is, tehát 1 lapból 1 darab legyen, úgy még mókásabb - mindjárt meglátjátok miért)
Lehet ketten is játszani, de minél többen, annál jobb.
5 lappal 20 életponttal kezd mindenki
Mindenkinek állandóan végtelen mennyiségû manája van
Egy körben (akár saját, akár az ellenfélé) 1 varázslatot lehet kézbõl elsütni (temetõbõl, flashback-el, stb. persze többet).

Ha egy lap problémásan mûködik, akkor megbeszélés szerint lehet rajta módosítani (pl. X-es értékek maximum 5 lehet, vagy ne legyen X-es lap, vagy az X a kezedben/a nálad aktív lapok száma, lehet hozzá d20-al dobni, ízlés szerint - a lényeg, hogy a játék a mókáról szóljon)
Megegyezéses alapon persze ezeken módosítani lehet ízlés szerint:
- A mérgezés vagy közvetlen játékost sebzõ dolgot kizárni, mert igazából elrontja a mókát, ugyanígy a "nyertem" vagy "vesztettél" varázslatok is feleslegesek.
- A "meghaló" játékos következõ körben újraéled, viszont õ fizeti a következõ kör sört
- Nincs végtelen mana, viszont bármilyen kézbe kerülõ lapot le lehet tenni képpel lefele, "szivárvány" földként, ekkor természetesen a körönkét 1 spell korlát sincs meg.

Közös, óriási libraryval (és közös temetõvel - ez persze pár laphoz nem illik, de megoldható) jobb mókának tûnik, fõleg 300+ lapos singleton paklival (nincsenek basic landek, mert feleslegesek, általában a földek túlnyomó többsége, és managyártó varázslatok feleslegesek).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Az eddigi kiadásoknál (Jace vs. Chandra, Elspeth vs. Tezzeret, Garruk vs. Liliana) új, foilos grafikát kaptak, plusz oldalanként 2-2 régebbi varázslatot új rajzzal, valószínûleg most is így lesz.
pl:

és hasonlóan a többiben is. (ahol nem planeswalkerek voltak, ott egy-egy mythic rare lény + 2 varázslat volt) És néha megjelent preview-ként benne 1-1 varázslat a következõ kiegészítõbõl.
Ez várható most áprilisban is, amikor a Knights vs. Dragons megjelenik , sokan várnak bele egy lapot a mostani harmadik kiegészítõbõl (ami májusban jön).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pistike 007
huh.!
ez azt jelenti hogy új planeswalkerek lesznek kiadva, vagy a régiek lesznek megalkotva benne?

Dzsini
Az õszi VS pakli:

Pistike 007
amúgy szerintem nincsen olyan hogy 'jó szín'
úgy van az egész rendszer megalkotva, hogy bármit meg lehet fékezni(idejében, megfelelõ lapokkal), de meg lehet!
az már csak ízlés kérdése ki milyen színre/játékstílusra hajt😊

Brolly28
szerintem zárjuk le a fekete destroy lapok kitárgyalását
nem istenítem a feketét, mint mondtam minden színt szeretek, tudom jól hogy a kékkel lehet counterelni össze vissza, redirect-elni.... ugyanis ezzel a színnel kezdtem el játszani, tudom jól hogy a zöld is regenerálja a sérüléseit, egyéb spellekkel elpusztíthatalanok... tudok jól hogy melyik színnek mi az erõssége, melyik színnel hogy lehet kijátszani a többi erõs spelljeit...

Dzsini
És vajon a fehérek miért nem jönnek minden lénynél minden alkalommal, hogy "dies on removal"?
És a kékek miért nem jönnek minden spellnél, hogy "can be countered/bounced"?
És a ...?

Miért mindig a fekete szólal meg, és jön elõ százezredszer is a terror/doomblade/goforthroat/akármi?
Még nálad is?

Brolly28
egy pár eldrazi temple meg monument sem ártana am. bár most már elég könnyen le lehet szedni a monumentet, crush-al :\

Pistike 007
ahh nem rossz nem rossz

Brolly28
ha minden jól megy szerzek egy foilos ugint 😊

Brolly28
én minden szín párti vagyok, de hogy akkor ne csak a feketérõl legyen szó a fehér is ugyan ilyan spellekkel rendelkezik csak kicsivel drégébbak és minden színû lényre vonatkoznak, divine verdict, iona's judgement, path to exile

Pistike 007
ja kettõt betettem belõle énis hátha kilövik meg hogy jobban feljöjjön

Dzsini
nem az elvitel szó a gond, hanem hogy minden lénynél MINDIG van egy feketés, aki közli, hogy õ 1 lappal el tudja pusztítani. Hurrá, a kék meg counterelni vagy bounceolni tudja, stb.

Igen, tudjuk. Aki játszik magicet, az tisztában van vele, nem kell MINDEN alkalommal hangsúlyozni, hogy létezik egy fekete lap, ami megöl egy lényt.

Brolly28
az elviszi szót nem gyerekességbõl írtam, nálam ez már megszokás. vannak nálam olyan szavak amihez önkénytelenül is ragaszkodom... elég rossz szokás

| #572-google képkeresõ, nekem általában kidobja teljesképest is, nem midenhez talál itt nézelõdj, van egy pár mtg-s kép is

Dzsini
CCGHQ
A direct downloads menüpont nagyjából naprakész, a torrentet nem érdemes próbálni.

Murder3
A lapok nagyfelbontású képeit meglehet valahol találni?

Dzsini
A "a doom blade/go for throat elviszi" az a magicezés elsõ 1-2 hetében még érthetõ, onnantól viszont gyerekes mondatrész. Igen, mindenki tudja, hogy a feketének vannak közvetlen gyilkos lapjai. Ez kb. akkora újdonság, minthogy a kék counterelni tud, az a különbség, hogy a kéket használók nem sütik el minden mondat végén, hogy "ja, és persze counterelni lehet".

Dzsini
Minden permanentnek az a controllere, aki elvarázsolta, hacsak nem változtatta azt meg egy másik effekt (gain control of permanent).
A pacifism-ot attól, hogy a te lapodra rakta (és a te játékrészeden van), még õ irányítja, tehát ezzel nem célozhatod meg.

Brolly28
azzal a lappal a saját lepjaidat tudod vissza falszedni csatatérrõl kézbe... ennyi

szerintem nem ártana neked néhány totem armor, mert szépen lehet buffolni a lényt de akár 20/20 is lehet hogyha a doom blade elviszi

Murder3
de amikor rárakja az én lapomra a blokk fázisba és utánna nekem is van lehetõségem rakni akkor azt én irányítom?
(csak mert nem láttam h arra engedte-e volna mert rögtön a saját buffomat szedtem vissza róla)

Dzsini
"Ez ugye az ellenfél permanensére is hat?" - hogyne, ha épp te irányítod.
A lap szövege ugyanis ezt írja: "target permanent you control"

Murder3

Ez ugye az ellenfél permanensére is hat?

Mert ha igen akkor simán vertem volna egy full rare specializált decket egy sima ami van összejön deckel😄
Fogtam a rátoltam meg az fel is ment szépen 8/8-ra.
volt mellette egy is.
Utóalg látom h a cloudot kellett volna felbuffolnom, de még így is nyertem volna, mert õ egy 3 manát adó landel kezdett amiért csak artit hozhatott.
lehozott egy brutál equipmentet amit én kilõttem a
Aztán hozott pár locust landet amivel tudta healelni a magát.
egy blind repülõ lapot és egy 6/6-ost amit a
kivettem.
Sacred Wolfot hozott még.
Volt neki egy olyan enchantja amiért 4 manával exilelhette a támadó lapom a kör végén viszont visszajön a csatatérre.
Gondoltma betámadom, persze tudtam h a buffolt lapom fogja exilelni, de a bufffoakt nem akartam elveszteni.
így az armored ascensiont visszahívtam, persze hülye voltma mert meg sem néztem volna h engedi-e az ellenségemét....
na itt ment el, mert különben nem tudta volna védeni+ha a Cloud Crusaderre rakom akkor még hamarabb nyerhettem is volna a first striek miatt....
Na ez a meccs jó volt annak ellenére h vesztette, token gyártó lénnyel a végén elvert, de már ez után 1-2 körrel tudtam h végem, akkor már neki sok lapja meg nagyon erõs lapok voltak nekem meg 1 unholy strenght,meg egy kék manás lap...😄
meg 2 fehér aminek semmi haszna nem volt a szituba...
Ezekre a lapokra most tervezek is decket, mûködhet ha erre specelem..

Dzsini
Akkor nem lenne "ritka" vagy "gyakori" egy lap - hiszen X ember megvesz végtelen számú ilyen vagy olyan boostert, és abból akkor lesz közel végtelen számú ritka is - nem, az online világban ugyanúgy "nyomtatnak" valahány darab lapot, és azok keringenek, valamint ugyanúgy van egy életciklusa a lapoknak. Az a különbség, hogy a régi kiegészítõk, mivel soha nem léteztek online, így a Masters Edition kiadásokban jelennek meg, válogatásban.
Kivétel talán a commonok és a földek, azokból bármennyi lehet. De a kötetlen számú értékes lappal tönkretennék a gazdaságot, gyakorlatilag értéktelenné tennék a nagy erejû, ritka lapokat - nem lenne ugyanúgy nagy dolog birtokolni egy haralmas erejû lapot, mint a valóságban.

Murder3
de majd coldsnapból szedek pár kétszinû lapot😄

amúgy az kicsit idegesítõ, az ok h nyomtatott formába nem árusítsák ok az érthetõ mert arra nem feltétlen van keret, de online formába azért jó lenne ha a régi boosterek is vásárolhatóak lennének.

Murder3
magic online-ba ticketekért mennek a lapok és csak 2-van.
ilyen kb 5-6 század szinten mozgó lapot tudok venni 1 ticketért persze van h egy pont kellõ lap ezredbe kerül csak de akár több század is lehet.
és csak egy kereskedõnél tudok venni, és az árak közt nagy különbségek vannak.
van amelyiknél csak 10-ezredbe kerül, míg másnál meg 2 század szinten mozog.
vannak olyanok h 1 ticketért elhet venni 10 rare-t,30 uc-t és 200 common, csak ezeknél az a kérdés van-e olyan ami kellhet ezért kell megfontolnom.
Késõbb majd ha lesz paypalszámlán pénz majd tervezek boostert is😄

Brolly28
rakj bele 2 színû földeket, m11 nagyon jók voltak, azok olyan kb 500-1000 ft körûl lehetnek, vagy ott vannak a zendikaros refuge-k az kb 70-80 ft lehet darabja, de amikor játékba jön gyógyúlsz 1et<#hehe>
vagy ott vannak az obeliskek, artik amikor 3 különbözõ színû manát adnak, bár már kiestek a t2-bõl...

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Murder3
ja tome scourra gondoltam.
na igen, de nekem sziten mindig hasznos lapokat daráltak le az ilyenek.
igaz nem tudom de az ellenfelemnek mindig kézbe jön a fõ fegyverük úgy h max 1- lapot húznak fel és nem használnak pakli húzót vagy bármit, nekem meg sokszor az van h mire már megölt pont utánan 1 körrel jött volna olyan lap amivel tudtam volna védekezni ellenük.

a mostani Mind Plague deckembe a counterekbõl kellene több(cancel,unsummon...)csak 1 van belõle.
creature lapokból se raktam bele sokat h biztosabban jöjjenek landek meg counterek is.
viszont kicsit sok is jö9tt már így msot nem tudom h mi lenne a legjobb jelenleg 10 blue land és 12-13 black landem van benne ezt még nem próbáltam élesbe h milyen az elõzõbe 17 black land volt 10 blue-val, ott sok land jött és nem jött annyi creature lap fel.

sajna a sok common megöl és msot nem tudom melyik színfelálásba lenne értelme uc lapokat is tradelni.
kék-fekete,pure black amik szóba vannak nálam...(érdekes nekem a kék alapjaiba nem tetszett soha semmilyen játékba itt viszont tetszik, fõleg az elborultabb fertõzötteb stílusúak😄)

Brolly28
lesz

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

lesz itt ne mulass

Brolly28
noh beszereztem emrakul *.*

Dzsini
Van olyan common lap, hogy pár manáért a teljes temetõt visszakeveri a libraryba (artifact is, varázslat is).
Egyébként ha úgy rendezed alapjaid (valamilyen scry képesség - a Foresee amúgy 4 mana, és 4es scry van rajta, amire gondolsz az a Tome Scour), és sok szemetet a saját paklid tetejére rendezel, akkor óriási elõnyhöz jutsz azzal, ha a saját szemeted kiszórod - hamarabb, könnyebben jönnek a fontos dolgok.

Egy átlagos meccs maximum 10-15 kör - tehát 40 vagy 60 lapból (extra dolgok nélkül) 25 körüli lapot látsz, elsõ esetben kicsit több, mint a felét, második esetben a felét sem - számít 5 lap? Van olyan módszer, hogy az library elpusztításával nyersz, de ott tucatjával darálod a lapokat, ez a "vacak" nem fér bele.
Ráadásul nagy a kockázata annak, hogy a felsõ 5 lap eldobásával sok, adott helyzetben kevéssé fontos lapot dobatsz el, és csak elõsegíted a játékát. Túlságosan kétélû fegyver, és ha nem tudod valamilyen módon a teljes paklit ledarálni, akkor felesleges lap. Nem véletlenül nem használják.

A képességes landek között vannak viszont piszok jók, ezért drágák is.

Murder3
amúgy az iylen arti paklik én úgy vettem észre magasan többségbe vannak h azokkal degenerálják a játékot(úgy hoznak le lapokat,meg miegyéb...)

amúgy foresse talán de nem tudom common kék lap 1 manás és eldobatja a pakli felõs 5 lapját.Azért ez nem unfair kicsit?
h 1 manával el lehet dobatni a fél paklit....?

másik ami kellene nekem ezek a képeség landek, szinte majdnem mindenki akivel játszottam eddig olyanokkal kezdte...😄

Dzsini
az nem jó, mert a troll asceticet nem célozhatja ability sem - a Journey-nek pedig egy abilityje, hogy egy lényt kipucol. Itt a különbség lejjebb megbeszélt "protection from colored SPELLS" és a mostani "target of SPELLS or ABILITIES" között.

Brolly28
vagy journey to nowhere

Brolly28
wrath of god-al le lehet szedni

Murder3
ja akkor a wither/infect képességek hatnak rá.
azokból pont van pár common meg 1 uc-is😄
bár most csináltam egy fekete/kéket.
pont egy ilyen ellen mentem vele igaz nyertem de úgy h a végére õ lehozta a trollt és 10-et sebzett.szerencsére 3 lapom volt lent😊

Dzsini
dehogynem - nem sebzõdik, hanem a maximális életpontja megy le 0-ra - akkor meg nincs hova regenerálódni, 0 toughnessel irány a temetõ.

Murder3
de a regen miatt nem hal meg.
fizetsz manát és akkor mi sem történik.

Troll ascetic?
Ez pl. leöli:

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Murder3
amúgy az olyan táp lapokkal szembe mi a fenét lehet csinálni?
pl nem lehet célpont spellnek vagy képességnek...magyarán leüthetetlen ott van a troll ascaunded vagy micsoda, regen képessége is van tehát hiába csapom le újra túléli.

Murder3
Én már látom a hibám, sajna csak common lapjaim vannak😄:S

Brolly28
ma volt intro packos verseny, kék/pirosat választottam "mirromancy" akármit is jelentsen. meglepõdtem mert 2 db ritka van benne, ugyebár amit mindenki lát és mögötte egy zenith
valamint elég érdekes lapkombók mint pl fire servant & lava axe
verseny végeredménye hogy 3. lettem (a 7bõl mielõtt még valaki beszólna hogy 3ból 😄) nyereményem pedig 1 booster amiben phyrexian revoker volt és még kaptunk egy promós kor duelistet

Brolly28
a talisman-on😄