1694
-
#854 nem igaz:D kiesik nagy jace az új pedig 0-ért dobáltatja a lapokat:D -
#853 a zendikar az egy jó kiadás... arid mesa-t nem adod el?:D -
#852 Zendikar nyitás:
Sorin Markov, benne + egy foil Marsh Flats :D
Lotus Cobra
World Queller
Turntimber Ranger
Misty Rainforest
Cosi's Trickster
Elemental Appeal
Halo Hunter
Scalding Tarn
Arid Mesa
Predatory Urge
Archmage Ascension
Sphinx of Lost Truths
Sadistic Sacrament
Sea Gate Loremaster
Kabira Evangel
+ egy raklap foil, köztük fullart swamp is
tudom hogy régebbi kiadás, stb, de én meg vagyok elégedve!:D -
#851 M12-ben megújul pár planeswalker - Garruk, Chandra és Jace is
Az új Jace:
Jace, Memory Adept 3UU
Planeswalker – Jace (M)
+1 – Draw a card. Target player puts the top card of his or her library into his or her graveyard.
0 – Target player puts the top ten cards of his or her library into his or her graveyard.
-7 – Any number of target players each draw twenty cards.
(4)
-
#850 én erre láttam egy pár jó paklit:
Villámgyorsan fel lehet vele hizlalni apróságokat :) -
#849 ez jobb csak nem t2 :D
-
#848 Azért a kockaságnak is van határa:D -
#847 1999-ben volt utoljára, érdekes dolog újra látni :)
ma már 8 mana nagyon sok egy lényért, pár óriáslényes pakliba elfér, egyébként nem él addig, hogy elkezdje visszatermelni a belefektetett energiát. -
tetszős -
#845 Szerintem aki elkezd sírni emiatt, az vessen magára. Aki igazán jó Magic-es annak nem kell feltétlenül Jace a győzelemhez. Így izgalmasabb lesz az egész. Meg hát.. Ki tudja mit hoznak a jövő kiadásai még..:D -
#844 Nagyon sokan nem játszanak Standardot, ők pedig inkább örülnek neki, mert sokan 3 hónappal hamarabb kezdtek megszabadulni tőlük. -
#843 ma akivel beszéltem mindenki örült hogy sikerült még időben eladni a nagy jancsikat... a vásárlóikkal még nem beszéltem de biztos nem örülhetnek:D -
#842 igen az mostanság a jellemző hogy kardok ellen kell készülni.
valamint most néztem hogy nagy jace-nek zuhan az ára. -
#841 Az egyik legutóbbi külföldi versenyt azért tudta megnyerni egy vámpíros pakli (sok sok idő óta először), mert célirányosan kardosok ellen készült, míg a kardosok még side-ban sem készültek fel másfajta paklik ellen, mert úgysem találkoznak velük - a győztes 16-ból 12-nél volt valamilyen variációja.
Ez az elmúlt pár év nemzetközi versenyein általános jellemző volt, tönkretette a játék változatosságát. -
#840 ezért használok side-ba crush-t meg divine offeringet azzal megeszel a kardjait -
#839 A Splinter Twin (és a Valakut és a többi) azért nem került oda, mert azok el tudják verni egymást - a mystices pakli viszont egy éve a versenypaklik több, mint 80%-át tette ki, és elvétve nyert egy-egy másik pakli.
A további helyezettek hol vámpírok voltak, hol mérgezős paklik, hol egyebek - ez belefér az egészséges játékkörnyezetbe, hogy van 4-5-féle nagyon erős, de egymást elverni képes pakli.
Egy lap letiltása standardból (vagy bármelyik másik formátumból) nagyon komoly döntés, csak akkor lehet róla szó, ha olyan szinten befolyásolja a környezetet, hogy mindenki vagy arra, vagy az ellen épít, unalmassá, egyhangúvá teszi a játékot. A Splinter Twin bőven nem ilyen - erős, de az ikerpaklikat el tudja verni a többi nagy, míg a Caw-Blade-et hosszú ideje nem tudták. Emellett nem szabad letiltani az összes sikeres, erős lapot (vagy kombinációt), mert akkor a játékosoknak elmegy a kedve erős kombinációk kitalálásától, hatékony paklik összerakásától. A Mystic is azért maradt ilyen sokáig, mert számítottak arra, hogy egy-egy új lehetőség (pl. a lendületes infect) esetleg sikeresebb lesz, és elkezdi agyonütni. Ehhez képest az NP eredménye csak az volt a versenykörnyezetre, hogy a Mystic azóta a Batterskullt hozza ki először, nem valamelyik kardot. -
#838 megemlítettem a jace&stoneforge bann-t havernak
annyit fűzött hozzá, hogy nem is bánja, felént szinte mindenki ezzel játszik, ő még belerakta voltna a spilnter twint is, az a 2. legnépszerűbb kombó felént
-
Murmur #837 Bár a versenyek nem érdekelnek, jó a "nagyoktól" ilyen írásokat olvasni. :) -
#836 egy érdekes, jó cikk a belső működésről, és a kitiltás indoklásáról -
#835 Eléggé felrobbantak miatta a fórumok, pedig igencsak várható volt... bár nagyon nagyon rég volt Standardban bannolt lap. Szeptember 30-ig sok verseny lesz még, kiderül mi lesz az eredménye (akkor forogna ki a Zendikar blokk és kerül be az Innistrad)
Az árak pedig majd kicsit megzuhannak, főleg a Mysticnél - Jace elég aktív tag Standardon kívül is, úgyhogy annyira nem tragédia ez a 3 hónap pihenő neki.
-
#834 hát sokan nem fognak örűlni:D -
#833 frissült a tiltási lista
Announcement Date: June 20, 2011
Effective Date: July 1, 2011
Magic Online Effective Date: June 29, 2011
Standard
Jace, the Mind Sculptor is banned.
Stoneforge Mystic is banned. -
#832 Egy apróság, a kard angol kiejtése "szórd", nincs benne 'ö' hang. -
#831 Amíg a kardbányász (Stoneforge mystic + squadron hawk + kardok) paklik oda-vissza verik az összes világversenyt, addig az is marad.
...és tudva ennek a paklinak az egyeduralmát minden versenyen legyártanak egy tökéletesen hangulatmentes, értelmetlen, tisztán brutalitásra építő, értelmetlenül túlerősített Batterskullt.
Szerencsére ősszel, mikor jön Innistrad kiforog az Alara blokk, és vége (plusz kérdés, hogy a Squadrown hawk bennmarad-e M12-ben). -
#830 Ezek a Sword-ök igen népszerűek. Egyik versenyen nyitottam egyet (Body and Mind) és 20-an mint gyöngytyúk a takonyra
MIÉRT CSERÉLED
:D mondjuk téll jó lapok. -
#829 Egy Melira tulajdonossal, akinek épp van fehér Praetora elcserélheted, ha nem ismeri az értékeket :D
Sword of War and Peace 3 M $23.30
Batterskull 5 M $22.95
Phyrexian Obliterator BBBB M $21.35
Karn Liberated 7 M $21.04
Urabrask the Hidden 3RR M $5.93
Elesh Norn, Grand Cenobite 5WW M $4.56
Sheoldred, Whispering One 5BB M $3.20
Vorinclex, Voice of Hunger 6GG M $3.03
Jin-Gitaxias, Core Augur 8UU M $3.03
Etched Monstrosity 5 M $2.22
A top10-ben van még a Spellskite ($9.30), Surgical Extraction ($5.24), Phyrexian Metamorph ($4.72) és az uncommon Mental Misstep ($4.60) -
#828 Ja vágom, hát ez van, majd mappába jó lesz x) -
#827 Az etched monstrosity mellé csak egy Vampire Hexmage vagy a counterzabáló kis vacak (Hex parasite) kell, nem öt színű mana :)
Vagy simán csak Melira, ha zölddel játszol (a szabályok alapján a "comes into play with..." az ráhelyezést jelent a megjelenésének pillanatában, tehát azt megakadályozza. 5 mana egy üres 10/10-ért nem rossz, bár semmi képessége nem lesz, és ezernyi dolog elpusztítja.
...mondjuk ettől még érthetetlen a Mythic státusza, nem annyira erős. -
#826 Nah, 13 boosterből az eredmény:
Vorinclex, Voice of Hunger M (zöld praetor)(fehérre vadászok..^^)
Etched Monstrosity M (5 színű manás artifact lény, sosefogom használni:D)
Chancellor of the Forge R
Chancellor of the Dross R
Chancellor of the Tangle R
Chancellor of the Annex R x2
:D már csak a kék hiányzik
Fresh Meat R
Norn's Annex R (nagyon örültem)
Surgical Extraction R(ennek is)
Spellskite R
Soul Conduit R
Pár common/uncommon foilban. Elesh Nornra fáj a fogam, nomeg Karn. Most egyik se jött ki:) -
#825 Az Archenemy már 1 éves :)
teljes a Commander spoiler, minden lap és az 5 pakli tartalma ismert - lehet válogatni. -
#824 Ez is komoly lehet ezekkel a Scheme Card-okkal -
#823 Én az egész magic dolgot nem versenyre szánom, csupán saját magam és mások szórakoztatására. Nem az, voltam már versenyen, de ami ott megy az nekem már kicsit "kockaság", jó értelemben. Persze tisztelet a kivételnek:D Én úgy szerettem meg a magicet, hogy elolvasgatom az idézeteket, megnézem a képet, a fantáziám segítségével beleélem magam a helyzetbe, nem csupán egy aggyal felfogható logikai rendszerként gyorsan pörgetem az egészet:)
Attól függetlenül jó dolog néha versenyen is menni, mindig lesz egy friss paklim:) -
#822 Négynek már ismert a teljes listája, jövő hét végéig (akkortól lehet kapni) kiderül az összes lap, akkor majd a laplisták alapján választhatsz.
Bár igazából csak akkor van értelme, ha a haverokkal játszotok Commandert (EDH-t), egyébként nem versenyképesek a lapok. -
#821 Ezekkel csak az a bajom, h mindegyik színösszeállítás annyira ütős, hogy hirtelen nem tudom melyiket venném:) -
plusz egy csak szövegesen:
Minds Aglow U
Sorcery (R)
Join forces – Starting with you, each player may pay any amount of mana. Each player draws X cards, where X is the total amount of mana paid this way. -
#819 Commander pakliban többjátékos módban ezzel lehet hülyéskedni:D
-
#818 vágesz:) -
#817 Tehát Béla elsüt egy Bloodthirst 2-es lényt.
Ha Józsinak abban a körben már okozott sebzést (harcban vagy egyéb módon, de nem "lose life" módszerrel), akkor a vérszomjas lény látva, hogy az ellenfél sebesült megvadul, és 2 darab +1/+1-es countert kap rögtön.
Ha Józsi nem sebződött, akkor lejön normál állapotban, és a Bloodthirstnek a továbbiakban nincs szerepe. -
#816 Nem - akkor kap a Bloodthirst-nek megfelelő számú +1-es countert, ha a varázsolás pillanatában már van olyan ellenfél, akinek okoztak sebzést abban a körben. -
#815 igen