Tomb Raider

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wesker24
Grat a kitartásodhoz ! <#taps><#worship>
lucifer9393
Kipróbáltam a multiplayert, szétszedtek mint a rossz biciklit, de vagy 3 embert nekem is sikerült kicsinálnom... 3 Samanthát 😄

Nagylaci
Nem lehet összehasonlítani a mostani játékokat, vásárlási szokásokat az 1996 -os állapottal. Amúgy itt egy még az EIDOS által kiadott statisztika, hogy melyik TR mennyi eladást produkált:

Szóval nyolc milliót kellene ennek elérnie hosszú távon ahhoz, hogy "lenyomja" az elsõ részt. Meglátjuk, de szerintem sem fog megtörténni!

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

lucifer9393
Vajon megdönti az elsõ rész eladási rekordjait? Szerintem nem... már túl széles a játékskála, van mibõl válogatnia a népnek.

Myselor
hehe jó ez a kép😊
Nagylaci
Most olvastam, hogy az elsõ két nap alatt eladtak a játékból egymillió darabot! Azért ez mekkora hatalmas bevétel már! A legtöbb ugye konzolokon megy el ahol 60 dollár körül van az ára plusz a gyûjtõi kiadás ami 100 dollár. Szóval már most van úgy 70 millió dolláros bevételük? Persze gõzöm sincs mennyibe kerülhet egy ilyen játék fejlesztése, promótálása, kiadása, de azért van egy olyan érzésem, hogy a résztvevõk éhen halni nem fognak... 😄

Én meg a hülye bug miatt kb. így érzem magam:

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

HeadHunter86
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ja a dupla pisztoly jó volt. Igazából éreztem hogy ennek benne kell lennie a végén, és így is lett.

Különc
Egyetértek, jó írás<#eljen>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Maxtreme
Véleményem a cuccosról, van bent sok rizsa is mert igazából máshova készült 😊

Spoilerbe írom, bár nem spoilers.

Végre itt van, megérkezett. 😊 Igazából már az elsõ trainer megjelenése óta piszkosul vártam a játékot, mert már valamilyen szinten abból kiderült, hogy valami igazán jó dolog készül a fejlesztõk konyhájába.

A megjelenést elsõ körben 2012-re tervezték, ám a dolog átcsúszott 2013-ra.

A történet szerint egy békésnek induló kutatóexpedíció során , egy igencsak eldurvuló vihar gyakorlatilag porrá zúza a hajónkat, és pár túlélõvel egyetembe a partra sodor minket a víz, pontosan arra a szigetre, aminek a felfedezésére indultunk.
Ám mint kiderül a szigetlakók nem épp vendégszeretõ polgárok, így kezdetét veszi a szemet szemért mozgalom. 😊
Rutinosabb Tomb Raider játékosoknak nem mondok azzal új dolgot hogy az eddigi részekben minden esetben a pisztolyunk (Desert Eagle) volt a legjobb barátunk. Hát ezzel a hagyománnyal a készítõk most szakítottak, ugyanis a stukkert íjra cserélték, ami szerény véleményem szerint jó ötlet volt.
Természetesen ettõl függetlenül találunk majd a játék során egyéb élet kioltásra szakosodott eszközt is, de mégis a nyíl kapta a legmeghatározóbb szerepet.

Manapság szinte egy játékból sem hiányozhat a fejlõdési rendszer, ez az új TR-ben sem lehet másképp. Skill pontokat az elejtett állatok, lelõtt ellenfelek, illetve az elrejtett ládák rejtenek.
Ezen kívül belekerült a játékba egy scavenger rendszer is, ezekre szintén a fent említett módokon tehetünk szert, és a fegyverek fejlesztésére költhetjük õket.

Maga a látványvilág csodálatos, panasz nem lehet rá. Tudom közhely, de sokszor már tényleg olyan érzése van az embernek, hogy egy filmet néz, és nem érti hova lehet még ez után fejlõdni.
Persze ennek meg van az ára is. Ha mindent be akarunk kapcsolni, igencsak izmos gépre lesz szükségünk.

Itt külön kiemelném az AMD új üdvöskéjét, a TresFX technológiát, ami a haj fizikai szimulációját hivatott végezni, ám szerintem még inkább érdekes stádiumban van, mintsem a használhatóba. Sajnos még rettenetesen kiforratlan, bugos, és fps zabáló.
Véleményem szerint láttunk már hasonló megoldást az NV-tõl Physx-el megtámogatva, és negyed ennyi erõforrást nem igényelt. (..és mellé nem csak a hajra volt hatással)

Bár ez az irány már teljesen más mint amit az eddigi TR játékoktól megszoktunk, de nem feltétlenül rossz a kezdeményezés, sõõt.

Ami tetszett:
- Remekül eltalált izgalmas fordulatokkal teli játékmenet.
- Lara élethûbb, érzelmekkel telibb mint valaha.
- Gyönyörû látványvilág
- Profi szinkronhangok
- Jól összerakott animáció
- Hangulatos átvezetõk.

Ami nem tetszett:
-Bár sokkal jobb a helyzet mint az elõdöknél, de az AI-n még lenne mit javítani.
- Kiforratlan TresFx technológia.
- Kicsit talán könnyûre sikeredett (még hardon is) fõleg a "boss-ok".
- Messze még a folytatás 😊

9.5/10

lucifer9393
Na, srácok végigvittem a játékot, 77%-kal. Nehéz megfogalmazni mit is érzek, de szerintem ez egy REMEK játék! Ez a sziget tényleg megformálta ezt a szegény csajt, egyik késõbbi kalandja se volt még ilyen durva mint ez.

A vége lehett volna picit ütõsebb, Himiko testõrét elég könnyû volt kinyírni, és valahogy grandiózusabb befejezésre vártam. Jó volt viszont az utalás a dupla pisztolyos kombóra.

Legszívesebben még napokat eljátszottam volna vele, de túl magába szippantós volt, hogy letegyem egy pillanatra is. Összességében nem bántam meg a vételt, és mondhatni elégedett vagyok, kb. így képzeltem el Lara személyiség formáló kalandját.

Különc
Ráadásul a súlypont emelkedése Larának rendkívül impresszív, nagyon magasra és távolra képes ugrani akár helybõl is

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

TDC Geronimo
Nem lennék meglepve, ha merítenének innen ötleteket, ahogy a TR készítõi is szedtek onnan 😊

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Van egy kis Mario fíling a játékban. Ugrás után lehet még egy kicsit irányt váltani a levegõben 😄
samsung123
Nem rég toltam végig az Uncharted mind a három részét!
Ugye hasonló kategória mind a kettõ. Az UC-k idáig mindegyik Tomb rész verték minden szempontból, MOSTANÁIG! DE már nem is hasonlítható össze két kategória, az UC erõsen zárt, no skill és RPG elemektõl mentes, mint ahogy az eddigi TR részek voltak. Most ezzel az új TR résszel Félig nyitott, RPG elemekkel tûzdelt, már más kategória lett mint az UC-k, így már nagyon nem vethetõ össze. Szerintem az ebben a TR részben ezek az újítások ütnek! miközben a stoy és játékmenet is kiváló!

Remélem az Uncharted 4(ps4-re) ebbe az irányba fog haladni mint az új Tomb mert ettõl lett igazán komplex, sokszor és sok órát beleölhetõ játék.

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Fpocok
Igen. Viszont registryben át lehet írni.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Empty
Lehet hülye kérdés de alapban DX11-ben fut ha olyan a kártyám?

Empty
Értem! Kösz! A Camp-ok között kell utazgatni amúgy akkor ebbõl kifolyólag jól gondolom ugye?

Fpocok
Speckó gear kell hozzá.

Empty
Az Exclusive full sreen mit takar pontosan?

Empty
Azon a pályán ahol a farkashoz kell bemenni valamiért. Az egyik házon van egy lógó kötélcsomag amit sehogy nem tudok felgyújtani. Van rá mód vagy ehhez is speckó fegyver kell hogy felgyújtsam? Kösz!

TBTPumpa
A fõszállal együtt váltakozik a napszakváltás. A játékban töltött idõ nincs hatással rá.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

lucifer9393
Én úgy vettem észre, hogy scriptelt. Pl. volt egy olyan rész hogy éjjel mentem be a barlangba, és a másik végén már nappal volt.

Nappal-éjszaka váltakozás hogyan megy a játékban? Úgy váltakozik, ahogy haladok elõre a fõszállal, vagy megvan, hogy mennyi ideig tartanak?
HeadHunter86
Fenn a STEAM felhõbe. és a szokásos STEAM mappában, userdata-> egyedi kód -> játék kódja 160 a vége ha jól emlékszem -> remote. Valami ilyesmi. De online is elmenti ezt.

** #3519 erre ment

*Ez már a Batmanél is megvolt 2011-ben úgy gondoltam mint év játék talán a skyrim megállja a helyét. De késõbb mikor megvolt a Batman akkor azt éreztem milyen vicces egy akciójátéknak jobb storyja van mint egy rpgnek 😊

Köszi a videot, ez kellett. Lehet nem fog tetszeni amit mondok de ez még nem is annyira rossz. Kicsit vicces de megint azt érzem nincs értelme kategóriákat állítani a jelen játékiparban. Ha belegondolok mennyi agymunkára van szükség hivatalosan rpg-nek nevezett skyrimba de mondhatnám a mass effect 3-at is akkor meg vicces hogy a Crystal egy akciójátékban többet produkál úgymond.
Persze tudom, elnézve a videokat ezek nem igényelnek nagy agymunkát de szerintem ezek is pofásak, habár az underworld is komolyabbnak tûnik elsõre. És mégis lehet egy akciójátékot jobban fogok élvezni mint jópár ma rpgnek nevezett terméket?

a.carkey
Jaj. Itt hagytam abba két napja. Annyira egyszerû volt, hogy a korábbi részek után fel se tûnt, hogy ez tomb. 😊

A medve nem játék.

Marfy
Gondoltam hogy warez lehet a ludas, mert sem nekem, sem öcsémnek nincsnek ruhák, de biztosra akartam menni 😊.

a mentéseket hol tárolja a játék?

TBTPumpa
Alapesetben nincs ruhacsere (miért is kéne???)!
Csak ha megvetted a ruhás DLC-ket. Mivel ezek nem kaphatóak sehol sem Magyarországon így gondolom, hogy a "haverod" is szépen lewarezolta a játékot!
Gratulálok, de tényleg!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Fpocok

Marfy
Reggelt!

Hogy tudok Laran ruhát cserélni? Egyik ismerõsömnek a Gear menüben van egy olyan pont ahol ruhát tud cserélni, nekem viszont nincs ott semmi ilyen.

Maxtreme
Tegnap én is végeztem vele, ha valakit érdekel majd dobok egy hosszabb elemzést a nap során. 😊

Eddig a játék csillagos ötös. Kár, hogy mennem kell aludni 😄
Prince23
Hall of Ascension - A Tomb Raider második kincses kamrája

Fontos, hogy akkor kell a rámpát felhúzni, mikor betör a szél. A reccsenés után már lehet feltekerni.

DarkSector
Ugye nem volt ez annyira nehéz. 😊

Ha meg fel akarod hívni a lakók figyelmét, használhatod a "Fontos" gombot/tag-ot, amivel kiemelheted a szöveget amit írsz, pl egy videó címét, vagy valamit...és látják hogy na ott van nézni való.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Pont ezért, bazze. 😊
Érted?

Ha odaírod akár 2 pixel nagyságban is hogy a videód nem bug-bohóckodás-graf mutogatás, hanem mész elõre a story-ban, csak a szövegbõl tudja meg mielõtt elkezdené nézni...

Ennyi...nem hiszem hogy brutál vagy kérés ez, ha nem is teszed spoiler-be elrejtve, de fölé irni, ha meg spoiler-ban van, eleve nem kell a spoiler-alert szöveg...de értékelem a késõ esti poént. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Prince23
Tomb of the Unworthy - az elsõ tomb a játékban

SPOILER ALERT 😄

Prince23
Minek írjam ki, amikor mindenki maga dönti el, hogy rá nyom a Play gombra vagy sem. Én semmit sem erõltetek.

Mostanában nagyon érzékenyek vagytok mindenféle jött-ment videókra. Nem értem az egészet.

szinte minden spoiler nektek. akkor meg MINEK ki írni? Légyszi mondjátok már meg?

DarkSector
Én meg tudod mit nem értek?
Nem sértésképpen, csak miért OLYAN kibaszott nagy dolog odaírni 7 betüt?
És inkább 1 plusz hsz-t itt ezen siránkozni, de már sokan nem értik meg, nagy probléma így megcsinálni:

spoiler
(videó képe)

Azt meg ne vitassuk mi a spoiler, elsõre én is tanakodtam mit kell az elején csinálni, vagyis spoiler, hiszen nem egyértelmû elsõre. Még ha nem is egy keresztrejtvény.
Most komolyan egy 7 betûs kis kiirás ekkora gond?
Nem azért tettem ki a tagokat hogy kibasszak veletek, pont ellenkezõleg hogy K...a egyszerû legyen megcsinálni....és ne azon múljon hogy jajj nincs kedvem beírogatni a tagokat....
Vagy minden spoiler, spoiler, vagy egyik spoiler sem spoiler.

Döntsük el és akkor leveszem a tagokat, és szabad bedobni bármit a végigjátszásról JELZÉS nélkül....(hiszen nem azt mondtam ne tegyél be videót csak írd da hogy spoiler-t tartalmaz ennyi.)
Nekem iszonyúan mindegy, csak a többiek miatt kérem, nem az hogy mekkora tragédia ez, de vagy betartjuk, vagy akkor szabad a vásár.

Elhiheted hogy nekem 8, ha a többiekkel együtt azt mondjátok hogy nem kell szûrni ezeket a vidiket, akkor nem lesz szûrve...

Nem haragszom rád, de eredetileg az ilyenek miatt akartak/tunk hg-t.

A mentéseket hol tárolja a játék amúgy?

elite
Na kipróbáltam az új beta driverrel. Semmit nem gyorsított.
Kiprobáltam a tessalationt bekapcsolni. FPS nem lett kevesebb, viszont fagy mint állat.
És ami vicc, hogy windowed módban tényleg több grafikai effekt van!
Lens flare, vízcseppek a kamerán, stb...
Ez mi?!?!?!
Várok egy patchet...

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Myselor
hát igen,kicsit érdekes,ha én is többet próbálkozok megszívom,szép lett volna :|
Nagylaci
A vicc az, hogy azt szívtam mag, hogy találékony voltam! 😄 Szóval ez a képesség már nem, hogy elvárás a játékokban, de még büntetik is! 😊

"Gondolkodni próbálsz kis köcsög?! Na akkor itt a vége..."

Myselor
és majdnem én is így jártam,fel akartam oda mászni,de inkább letettem róla.de jól tettem 😄
MerlinW
Áháá, értem. Mindkettõ a fõszál része. Szép bug😊

[merlinw.org]

Nagylaci
Hát nem kacsa... Sajnos. Velem történt és azóta jóformán beépültem a játék technikai fórumába! 😊 Szóval egy csomó emberrel megtörténik mind a három platformon. (PS3, XBOX, PC) Nincs rá megoldás egyenlõre csak a játék újraindítása segít. Itt van mi a probléma újfent:

A Shipwreck Beach -en ha azelõtt, hogy megkapnád az új csigás íjat a mozgatható csónak használatával felmászol az amúgy elérhetetlen sziklafalra akkor jól megszívtad! Ez csak egy tervezési hiba, az íj nélkül nem szabadna feljutni arra a sziklára, de ha megteszed a fõ küldetés átugorja azt a részt, hogy megkapod a csigás íjat!!! Anélkül viszont lehetetlen továbbjutni. 😞 Itt egy videó arról, hogy MIT NE CSINÁLJON SENKI!

Broafka
jó, nem tudom, valaki lejjebb említett valami olyasmit, hogy mielõtt megkapnád a csigás íjat van valami csónakos rész, amit meg lehet csinálni/össze lehet rakni (fogalmam sincs, még nem tartok ott) és ha azt megcsinálod, akkor nem enged tovább a fõküldetésen. Mind1, e miatt gondoltam, de ha ez valami kacsa vagy mit tudom én akkor mind1

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

grebber
Még ennél is harcedzettebb? Minek;-)

Next PC upgrade: 2022