5366
Tomb Raider
-
Hoz_Hun #4165 Underworld pedig nagyon jó. :) Ráadásul a Lara clónos DLC ez egyik legjobb DLC, amivel játszottam. Egyedül a Mass Effect féle Shadowbroker DLC übereli. -
Hoz_Hun #4164 "Mert nem."
Pedig igaza van.
A TPS, FPS, RPG stratégia vagy szimulátor játékokat valóban nem lehet/illik összehasonlítani. Szimplán azért mert az egyes műfajokkal szemben támasztott elvárások és követelmények jelentősen különböznek. Ami mondjuk egy TPS-ben jól működik, egy FPS-ben már nem biztos, de gondolhatunk arra is, hogy egy StarCraft mennyire de mennyire különbözik egy Tomb Raidertől és megint csak teljesen más mint egy Mass Effect.
Sokszor a játékos táborok is különbözőek műfajonként. Van aki szeret SimCityts várost építeni, másnak meg egy autóversenyzős játék jön be, míg a harmadik egy archade verekedős Mortal Kombattal tolja. Egyik jobb mint a másik? Nem. Mindegyiket saját kategóriáján belül kell vizsgálni.
Az év játéka címet csak úgy lehet kiosztani, hogy világviszonylatban a saját kategóriáján belül mennyire sikeres az adott termék és ezt az eredményt lehet összehasonlítani a többi játékkal. Tehát ha pl egy Mass Effect kiemelkedően jól teljesít és ezt mind az eladások, mind a játékosok, mind pedig a kritikusok alátámasztják, akkor legyőzhet egy Crysist-t vagy bármit mást aminek megítélése az előző alatt marad.
-
#4163 "Az eddigi modellek kb. annyira voltak nőiesek, mint egy szerszámos láda tartalma." -
#4162 Most boxon a TRU DLCk is olcsóbbak. Asszem 400 pontba kerülnek. -
#4161 Jobb lenne, ha minden ilyen -amúgy teljesen felesleges- dolog benne lenne, és kapnánk egy brutál gépigényt hozzá? -
xido #4160 egyelőre nem fikáztam..csak kiegészítettem egy korábbi elemző kommentet:) -
#4159 Fú, de szar game, bezzeg a Starcraft 2 mennyire realisztikus -
xido #4158 hát gyerekek..amennyiszer ez a csaj vízbe esik..igazán lehetne tiszta is egyszer..de úgy látszik csak egy fajta sárminta van rátextúrázva és csá:) -
Evoluti0N #4157 Lehet, hogy nem lenne rossz a multi, de ez a várakozás őrjítő :D Legalább annyit multizni szerettem volna, hogy összeszedjem az acsikat. Egyre inkább úgy érzem, hogy erről inkább lemondok. -
#4156 Mert szerintem nagyon kevesen multiznak vele.Én is mire be tudtam csatlakozni rescueba lezsibbadtam annyit vártam! -
Evoluti0N #4155 A legjobb az, amikor rámegyek, hogy Quick Match, szóval bárhova bedobhatna, bármilyen módba, kidobja, hogy talált játékot és pár másodperc múlva bedob tök egyedül a lobby-ba. -
#4154 Azért legyünk őszinték ezt nem a multi miatt veszik meg, a Guardian of Light-ot sem azért vettem hogy coop-ozzak.
Egyszerűen a single, és ha netán lenyomtam és unom kipróbálom a multit, de a játékosok 101%-a single-zik ilyenkor, végigviszik, kimaxolják, stb.
Ez nem cod-bf hogy 5-6 óra single tutorial, és menj multizni. -
Evoluti0N #4153 Nem jósolok hosszú jövőt a multinak. Alig több, mint 1 hete jelent meg a játék, de már most nehezen talál játékosokat. -
#4152 Akkor vedd tárgytalannak amit írtam.
Abban egyetértek, ott biztos több tili-toli van, itt meg kevesebb, és több az akció.
Persze nem is egy szál. -
#4151 Nem nagyon, puska gránátod lesz majd úgy a játék felétől vagy kicsit később. -
#4150 Srácok, gránátom is lesz egyszer? :D Rám szórják rendesen, de nekem nincs. :( -
#4149 "mutálni" :D -
#4148 Nem jól értetted:
A harc is szarabb az Underworldben. Ellenben tele van, megoldásra váró, fejtörős feladványokkal. Pl. ott egy pályának az egyik állomásához szükséges egyik kulcs/pont/whatever megszerzése az újban egy TOMB. :
-
Evoluti0N #4147 Rájöttem. Nem nagyon volt kedvem hallgatni, ahogy valakinél a háttérben németül szól a tévé :D -
#4146 Ez mind mind ki lett tárgyalva, ezekből 1 dolog nem igaz, ha jól értem te a primitív harcrendszerét a régi részeknek, felébb emeled a mostaninak.
Nah ezt elárulom, hogy OBJEKTÍVEN, a mostani mozgás, és harc kidolgozottsága, 10-enévekkel fejletebbet mutat a régitől.
Nem véletlen van kint Other-ék vágása, az elején pont tökéletes vágást mutatnak, az régen csudijónak számított, de manapság már vállalhatatlan. :)
-
Evoluti0N #4145 Le lehet vhogy mutálni az embereket multiban? -
#4144 Nekem kimaradt valamiért az Underworld - megvettem még konzolra csak nem toltam belőle többet 5 percnél - szóval miután ezt a jelenlegit kivégeztem, beszereztem Pc-re is Underworldot.
Ha most eldobálom azokat a sallangokat, hogy az eredeti vonal jóval - idegesítőbben - bugosabb mint ez, a harc részt össze se lehet mérni vele, meg az AJ képű Lara se az igazi - a teste az OK :) - szóval ezeket leszámítva, agyonveri ezt a mostanit. Konkrétan atomtudósnak éreztem a mostani játék után magam mire megszoktam, hogy az Underworldbe kell gondolkozni, nincs Instict (csak néhány egyértelmű dolgot ad be segítségnek, pl. irány a szárazföld :D) merre hova lehet mászni, hány kulcs is kell, hol van eldugva etc...
A QTE-ekről meg annyit, hogy abban pont annyi van, ami még éppen elviselhető, itt nekem végig Immersion feelingem volt annyira meg van vezetve a játékos. A nyomkodd ezerrel - mash - gombos dolgokat meg a kedves fejlesztők torkán nyomnám le - anno C64-en volt ilyen először vmelyik Olimpia játékban, és már ott is retek unalmas volt.
Szóval, nem rossz játék ez, jó a hangulata, csak : kevés.
FC3-at sokkal tartalmasabbnak találtam, pláne miután a modding is bejött hozzá, nálam nem ez lesz az év játéka. -
#4143 Mikor elkezdtem a játékot, akaratlanul úgy kezdtem el játszani, hogy kurvára nem érdekel hogy menjek előre, hanem nekiálltam a környezetbe barangolni, az állatokra vadászni, felkapaszkodni mindenre, felszedni mindent, minden kis zeg-zugba benézni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor már ez sem volt, felmásztam ahol lehet és a HÁZAK tetején is voltak "rejtett" kis szobák, vagy mik, a vízesésnél leestem és kiderült hogy barlangok vannak, vagy sok helyen tomboknak nevezi a játék.
Én ezt szeretem egy játékban, bevallom utoljára ilyen az RDR-ben volt velem.
Ez saját dolgom, stílusom, érzésem. -
#4142 Vagy ha azt írom hogy régi lara robotmozgású meg hogy primitívebb harcrendszer volt, ez nem egy egyéni izlés, hanem egszerűen egy gameplay-ből is látszik. Ettől még másnak lehet jó.
A szubjektív pl az, amikor írtam régen hogy nekem ez a nagy szigetes sérülékeny, dzsungeles, változatos, dizájnold környezet bejön, tetszik ez a környezet, az erdő, a kicsit keleties épületek, minden, ez egy izlés kérdése. -
#4141 1.
A szavunk ugyanannyi, igazad van, csak ha leírod hogy a TR nem lehet a hónap játéka sem, ha leírod, és ezt elolvasom, az nem a saját véleményed nyelvtanilag.
Ha úgy írtad volna vagy írnád, ha nem te írtad, hogy szerintem nem lehet a hónap év játéka sem, akkor az más tészta.
2.
Én amit írtam megismétlem.
NEM írtam a játékról szubjektív véleményt, amit írtam, objektív, 1 dolog volt ez a mozzanat, méghozzá hogy:
"Egy biztos.
Az eddig megjelent játékok közül, az eddigi magasan a legjobb ebben az évben! durva 3 hónapban.
A Dead Space 3 csak ezután van."
"Nincs gond, csak "halkan megjegyeztem 1x"
Engem visszanézegethetsz, játékokról ha szubjektív meglátás alapján írok valamit, azt oda is írom.
Az hogy régen a MP3-ra írtam hogy egy monoton csőjáték, az nem szubjektív, hanem az is, az egy másik hogy ettől még annak akinek tetszik, ez nem von le semmit a játék értékéből. :) -
#4140 xbox marketplace -
#4139 Hol voltak ilyen árban? mondjuk nekem csak a 2 TRU DLC kéne még. -
#4138 "Mert nem."
Hű, micsoda magasszintű érvelés. :) Egyébként meg azért mert nem teszem oda minden mondat végére, hogy szerintem, azért gondolom még lehet sejteni hogy ez az én véleményemet olvasod a dologról. Te is csak a saját nevedben beszélsz, a véleményed ugyanannyit ér mint az enyém, nem többet.
"Én nem szubjektív véleményt mondtam. (én nem mondtam hogy nekem ez az év játéka, nekem sok év játékom van, de nem írom le decemberig)"
A "TPS történetben, történetvezetésben pl agyonver egy sandbox-ot vagy rpg-t." mondatod pl. full szubjektív. Csak felsoroltam azt a pár játékot amire kíváncsi vagyok idén. Egy szóval nem mondtam, hogy valamelyik az év játéka lenne, csak annyit hogy a TR nem érdemli meg SZERINTEM.
A legtöbb embernek az Év Játéka SZERINTEM egy darab játékot jelent, különben Év Játékainak hívnák. Annak amit meg te írsz, hogy minden kategóriában van év játéka semmi értelmét nem látom, mert ha pl. egy évben csak egy TPS jön ki akkor az automatikus a legjobb abban az évben?
Na de befejeztem. -
#4137 xboxra megvéve a TR:Anniversary meg az Underworld 990HUF/db -
#4136 Egy biztos.
Az eddig megjelent játékok közül, az eddigi magasan a legjobb ebben az évben! durva 3 hónapban.
A Dead Space 3 csak ezután van. -
#4135 "Már miért ne lehetne összehasonlítani egy RPG-t vagy egy FPS-t egy TPS-sel?"
Mert nem.
Év játéka, meg olyan van hogy NEKED az év játéka, vagy a többség szerint az év játéka, mivel nem volt közvéleménykutatás, ezért saját szubjektív véleményed lehet max.
Általánosítani nem lehet.
Én nem szubjektív véleményt mondtam. (én nem mondtam hogy nekem ez az év játéka, nekem sok év játékom van, de nem írom le decemberig)
Az hogy neked egy RPG az jobb és méregeted ehez az egy egyéni meglátás, izlés...
A többi nem érdekes.
Nálam bonyolultabb a dolog.
Mert nekem minden kategóriában van év játékom!
MINDEN kategóriában külön, mert nem mindegy hogy kedvem van egy TPS-hez akkor nem izgat egy RPG, még ha a pöcsömön táncol akkor sem. :) -
#4134 Csak spoilerben mert OFF és hosszú:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Már miért ne lehetne összehasonlítani egy RPG-t vagy egy FPS-t egy TPS-sel? Azok nem játékok? Egy RPG, FPS, sandbox nem lehet év játéka csak mert neked a TPS a kedvenc műfajod, és az egyetlen dolog amitől jónak tartasz egy játékot az a jó történet? De ha már itt tartunk az sem igaz, hogy egy TPS-nek (gondolom akció TPS-ről beszélsz) jobb lenne a története mint egy RPG-nek, mikor eleve a TPS egy rövidebb játék, kevesebb cselekménnyel, dialógussal, míg egy igényesebb RPG-ben rengeteg felfedeznivaló/olvasnivaló, párbeszéd, mellékküldetés van, amelyek többsége rengeteg információval szolgál a fő történettel kapcsolatban. Így maga a történetvezetés is átélhetőbb a játékos számára, ugyanis lehet, hogy lassab, de meg van alapozva. Félreértés ne essék, vannak NAGYON JÓ TPS-ek, mint pl. a Max Payne ami kiváló történettel rendelkezik, de ha maga a játék szar lett volna, ma már senkit nem emlékezne rá.
Visszatérve erre az év játéka témára, érdekes, a különböző GTA-k, Elder Scroll játékok, Dark Souls, Fallout3, Dragon Age, XCOM, Dishonored hogyhogy sorra nyerték szinte mindenhol a GOTY-címeket? És akkor a régebbi címekről, mint pl Bioshockról, HalfLifeokról, Deus Ex-ről még szó sem esett. Nem furcsa, hogy, ezek mindegyik
FPS vagy RPG vagy sandbox, és mégis legjobb játék díjat nyertek? Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy vannak még akik egy játékban elsősorban a JÁTÉKMENETET tartják a legfontosabb elemnek és nem a történet vagy a grafikát. Mert ugye elsősorban játszani akarunk egy játékkal jobb esetben. Ez olyan mintha egy film esetében a hang fontosabb lenne mint a kép...
De ha tényleg csak a sztori érdekel, miért is nem nézel meg inkább egy filmet, vagy olvasol egy könyvet? A jó sztori nagyon sokat tud dobni egy JÓ játékon, ízt ad neki, emlékezetessé tesz bizonyos pillanatokat, és a játékot felemelheti egy magasabb szintre, de létrehozni nem tudja azt. Egy játék ami unalmas, könnyű, idegesítő,
bugos, átgondolatlan, nehéz irányítani, stb. egy szar játék lesz, hiába írtak neki 5csillagos sztorit. Tipikus példa: Assassin's Creed sorozat.
Ezzel ellentétben egy gyenge sztorijú játékból ami izgalmas, kihívással teli, nem rág a szádba mindent, hanem hagyja, hogy játsz, felfedezz, kísérletezz stb.
még lehet jó játék. Tipikus példa: GTA sorozat. Hallottál már emberről aki a GTA-t elősorban a sztorija miatt játszotta és nem azért mert szinte bármit megtehet a virtuális városban?
TLDR;
Játék játékmenet nélkül = film
Játék történet/narráció nélkül = játék
Tomb Raider (2013) = gyenge történet + gyenge játékmenet -> gyenge játék
-
#4133 téma ejtve -
#4132 Haggyad már... első után sír kicsit, aztán utána leöl még 54522 embert simán. Nem lehet komolyan venni a drámát. -
Evoluti0N #4131 Engem az tud zavarni, amikor egyesek leírják, hogy kibasztak a régi rajongókkal. Nem beszéljen már nekem az összes rajongó nevében. A metacritic-es 8.6-os user szavazat átlag azért elég sokat elárul arról, mi a véleménye az emberek többségének az új TR-ről és ezek a szavazók között tuti, hogy rengeteg a régi fan is. -
#4130 Tényleg sírt Lara mikor megölte a jószágot? (nem emlékszem rá, csak ,hogy egy sorryt elejtett) Mondjuk számomra ez is olyan érthetetlen dolog, enni akarok akkor kénytelen vagyok elejteni egy jószágot. Szépen néznék ki ha minden tyúkot megsiratnék, aminek lecsapom a fejét. Másik meg megsiratott egy szarvast de utána azért szívfájdalom nélkül megölt legalább 200 katonát. -
#4129 Lehet, nem mondtam hogy nem az. -
#4128 Ez kamu. -
#4127 Ez tényleg fos. -
#4126 Az lehet.
Nem is a hír maga a lényeg talán, hanem amit a játékról irnak.