5366
Tomb Raider
  • lucifer9393
    Dark, neked pedig mindenféle rosszindulat nélkül mondom, hogy adj még egy esélyt az Underworldnek.
  • lucifer9393
    Valahogy nem tudom őt elképzelni karddal hadakozni. Bár, ha már íjászkodott, ki tudja. Az az idézet, amit pedig beszúrtál a következő TR-rel kapcsolatban ha jól emlékszem úgy folytatódik, hogy nem felejtik el a múltat sem. Én ezt szeretném úgy értelmezni, hogy több lesz benne a logikai feladvány.
  • DarkSector
    Télleg fasza lenne a tibeti meredek hegyoldalakon egy lóval ugratni...
    Ahogy az úszásnak is.
  • Hoz_Hun
    Szerintem is jól tették. De pl a lovaglásnak örülnék, ha lenne benne a köv TR-ben. Meg a kard is. Szeretem a kardozós csajokat (bár nem igazán Larás).
  • lucifer9393
    Ki tudja lesz-e benne lovaglás, de ez a felvétel még a 2010-es conceptet mutatja be. Szerintem jól tették, hogy dobták ezt az ötletet, ezek a szörnyek idétlenül néztek ki.
  • grebber
    Elkezdtem másodszorra (pc-n) összeségében harmadszorra, a maradék 4 single acsiért.Szerencsére elég jól haladok alig lesz 4 óra.Azt visszatérek a multihoz mert 5 év mire azok az acsik meglesznek.
  • DarkSector
    Mi az a sok minden a pár feladványon kívül?
  • Hoz_Hun
    Talán köv részben lesz LOVAGLÁS is. :)
  • tomsolo
    Hogy neked mi nem hiányzott azt nem tudom, de nekem sok minden.

De ezeket már mindenki többször is elmondta, annyit tennék még hozzá, hogy nem a fejtörők mennyiségével van a legnagyobb baj, hanem hogy faék jellegűek amik ebben vannak. Már az 1-ben is voltak durván összefüggő dolgok - helyszíntől, járműtől, kapcsolótól etc. - itt meg nagy semmi van.

Az elején pl. volt egy csomó hely ahol azt hittem na itt is majd vmi fenenagy trükk lesz, aztán legörbült szám mikor szimplán a - idióta - fejlődéshez volt csak kötve.

Nem roszz ez - mert élveztem, hogy ledaráltam - de SEMMI Tomb Raider feeling nincs benne, ezt azért merem kijelenteni, mert most mikor elővettem az Underworldot ott kb. maximálisan éreztem azt amit innen hiányoltam pedig azért az is már el-el tért az eredeti konceptől.
  • Hoz_Hun
    Nekem nem, ha a köv részben kapunk belőle. Most nem hiányzott.
  • DarkSector
    Mondjuk lehetett volna sokminden egy dzsungel disco, vagy egy spar áruház, friss kenyérrel, de nekem egyenlőre nem hiányzott/hiányzik, később nem baj ha bővül de ez nem hiányérzet, csak annyi hogy lehetett volna sok minden, de ugye valahogy kell majd ezen az amúgy is jó játékon még dobni, ráérnek berakni a cuccokat.
    Nektek hiányoztak ezek a dolgok?
    PL egy terepjáróval menni olyan helyeken utakon amiket csak jóformán megmászva érsz el?
  • Hoz_Hun
    Hahaha RÉGI SZÉP EMLÉKEK. TR2 Velencei jelenet. :)
  • DarkSector
    Elárulom nem lebaszásból hogy EZ A LÉNYEGE az x360 kontrollernek, EZ minden játékban így van!!!
  • tomsolo
    Tomb Raider 1 úszás/víz alatt kb. az első játék volt ami használta...

Emlékszem Ps1-en a nyálam kifolyt mert ott volt vmi fake caustic effekt is :D

Szóval, nagyon sok dolog nincs ebben a mostaniban ami pedig - kellet - jó lett volna.
  • Hoz_Hun
    Sőt már a leges legelsőben is tudott úszni. Az új Lara is tud szerintem, csak nem mutatta be a tudását. Vagy amikor megpróbálta hozzácsapták a hullámok egy sziklához. :)
  • Gary
    Normál fokozaton, 100%-ra megoldva. Nekem bejött!

Ami nagyon tetszik, az az irányítás kezelése. Nem kell menüből választani, hogy mivel játszol. Ha bill+egérhez nyúlsz, ha a kontrollerhez (gyári Xbox360) egyből vált a játékban a kijelzés. Kár, hogy csak utólag kapcsoltam be a rezgést, helyre tette volna az ízületeimet! :Ð
  • Hoz_Hun
    Már a TR2-ben is volt jármű. A jó kis emlékezetes Velencei hajós üldözés (pontosabban motorcsónakozás).... nyami. :)
  • CroftManor
    Az old gen részekben is tudott úszni.
  • DarkSector
    Asszem Underworld-ben volt az elején hogy a kis hajóból kiugorva a tenger alatt lehetett úszkálni, vagyis már volt ilyen.
    Jármű a 3. részben emlékszem, a quad-ra.
  • Hoz_Hun
    Én bízom benne!
  • Hoz_Hun
    Szerintem ennél mégmégmég jobb lesz. Talán abban már úszni is fog tudni, remélem járművet is vezet, és igazi kalandos sírokban ugarbugrálhatunk. Egy csomó ziccert még nem lőtek el.
  • DarkSector
    És ez a rejtvényekre vonatkozik , úgy érzed? :D
  • CroftManor
    Egy szóval sem említettem ilyet. Nem tudom ezt miből szűrted le
    Én annyit mondtam, hogy tök fölöslegesen vitáztok itt egymással a játékról, hogy le van butítva meg ilyenek. Azt kapjuk, amit a készítők produkálnak.
  • Hoz_Hun
    Igaz, de a jó hír... legalább is én úgy értelmezem, hogy a következő TR-ben már csőstől kapjuk a fejtőrőket (szó szerint és átvitt értelemben is :)) na meg az ugrabugrát.
    "A Crystal Dynamics készen áll arra, hogy egy már edzett kalandort mutasson be a következő Tomb Raiderben. Az aktuális epizód csupán egy kitérő volt a lány eredettörténetének bemutatására, a folytatásban már egy tapasztalt hősnőt ismerhetünk meg."
    Forrás: tombraiders.hu [Tomb Raider, merre visz az utad?]
  • DarkSector
    Olyat nem nagyon láttam hogy egy játék következő része az előbbinéál csúnyábbra sikerült.
  • Myselor
    igazad van,de am szerintem nem nagyon fejlődik majd visszafele,ennél még csak jobb lesz:)
  • CroftManor
    Én azt gondolom erről az egészről, hogy vitatkozhatunk itt arról, hogy kinek melyik Lara tetszik, meg milyen a játék, de azon nem fogunk változtatni, hogy a következő TR hogy fog kinézni. Mi "csak" a fogyasztók vagyunk, nem mi döntjük el milyen lesz a sztori, a játékmenet, meg a harc. Azt kapjuk amit a készítők elénk tolnak.
    Így hát én nem is nagyon alkotok véleményt a témában, játszok vele és kész :) Mindenki azzal játszik amivel akar, és azzal ami tetszik neki.
  • DarkSector
    Tudod mi a baj, az hogy el vannak tévedve, igen "le van butítva" olyan rejtvények nincsenek, csak a sok idi..ta nem érti hogy a játék 80%-a 1000évet fejlődött, a pályák, a harc, az animáció, minden, kivéve annyi hogy nincs annyi rejtvény...ÉS akkor mi van?

Én szívesen áldozom fel a "tólj 3-4 oszlopot a helyére" feladványokat cserébe hogy a játék ezen kívüli pontjai mérföldekkel előre mutatnak.
    Vagyis egyrészt én értem mire írják hogy elvettek, csakhogy az éremnek van egy másik oldala.
  • Myselor
    hogy faszomba jött ő most ide?már bocs ez nem neked szól ennek a retardáltnak :D hogy jutott eszébe arrol amit mondtam xd oh god
  • Evoluti0N
    Egyetértek. Még az Underworld-ben is, ami nem egy régi játék, egy tök természetellenesen kinéző karaktert kaptunk, akit szépnek szántak a fejlesztők, de nem az. Az új Lara sokkal szebb és természetesebb.
  • CroftManor
    Kiszel Tünci
  • Myselor
    ki?mi?bocs nem értem
  • Evoluti0N
    "Az eredeti TR-sorozatottal játszók véleménye (és az enyém is) pedig az, hogy ez egy lebutított akciójáték, méltatlan a Tomb Raider névre,..."

Már megint kezded ezt, hogy mindenki nevében beszélsz.
  • Solid Snake
    Ott a Tünci, most van fénykorában
  • Myselor
    hát én nem is akarok senkit megsérteni,de a régi larák tényleg elég pocsékak voltak külsőre, olyanok mint az angelina jolie ige,és nekem alapbol kurvára nem tetszik az a nő,olyan szinten hogy én a filmeket se láttam és nem is akartam sose megnézni,egy csalódás számomra.majd talán az új film már nekem is jó lesz,főleg ha valami jó csaj lesz benne:))
  • DarkSector
    Igaza van idétlen felfújtszájú robotmozgású karakter, ahogy a játékban csúnya volt lara az őt megtestesítő ándzselíná dzsoli is rém csúnya, nekem legalábbis nem tetszik.

Ez a mostani csaj mérfőldekkel aranyosabb-szebb, talán mert kicsit természetesebbnek tűnik.
  • Hoz_Hun
    Na végére értem. :)
    Ha már vetted a fáradtságot és ezt mind leírtad, akkor már én is vettem a fáradtságot és elolvastam. Én vitatkozni, meggyőzni téged sem akarlak. Ha ez a véleményed a játékról, akkor úgy sincs senki, aki meggyőzne arról, hogy hirtelen tetsszen neked az, ami eddig nem. Ha csak példaként kiemelem a sztori vonatkozását az írásnak, hát érted,... ez szubjektív. Nekem izgalmas volt fordulatos. A "haver karakterek" nem voltak kidolgozva, de őszintén nem is hiányoztak nekem. Viszont az egész kaland a szigetem szerintem teljesen jól fel volt építve. A dokumentumok, az ősi követők leírásai vagy a WW2 katonák emlékiratai, számomra érdekes adalékok voltak a sztorihoz.
    Tehát mint látod nem azonos az ízlésünk, vagy az elvárásunk a játékkal kapcsolatban. Egyikünk sem tudja meggyőzni a másikat, hogy ez vagy az jó vagy rossz, mert máshogy gondoljuk. Erre ráadásul nincs is szükség.
    Máskülönben meg itt van ez is. "Egyedül a saját tapasztalataimra és az igényesebb játékosok véleményére adok." Tehát felesleges is lenne bármit is írnom. Az azért furcsa, hogy az általános sajtó, az eladások, stb egyáltalán nem érdekel, hisz ha törődsz a sorozattal, akkor tudhatod, hogy EZ határozza meg a további jövőjét a Tomb Raidernek.
  • Hoz_Hun
    Viszont végigolvastam azt a bizonyos #4079 hozzászólást. Itt mit kell megcáfolni?!? Ez Laza személyes véleménye a játékról! Én azzal miért vitatkozzak, hogy szerinte "szarrá van scriptelve, a történet és eseményei nincsenek összhangban a játékmenettel" stb, stb, stb. Ő így gondolja én meg nem. Ezen mit kell megcáfolni, nem értem. "halál gagyi, semmire nem való fejlődési rendszer, nulla tárgyrendszer...", most ezzel mit kezdjek? Szerintem tök jó fejlődési rendszer, nekem nagyon bejött. Annó az Angel of Darkness-ben, ahova be akarták erőltetni Larának ezt az RPG fejlődést, az mi volt? Felugrott egy rúdra, aztán le majd Lara megszólat "Hú bazzeg erősebb lettem!" és ezután már el tudta tolni a 2 tonnás követ az útból. Mert kb ez volt. Az annyira szuper volt? Pedig azaz original sorozat része! A "nulla tárgyrendzer" ez megint mi? Miért mit akar benne csinálni? Lakásberendezét összeguberálni? Egyáltalán mit ért ez alatt? Miért kell ezzel nekem vitatkozni?

Egyszerűen nem értem ehhez a hozzászóláshoz miért kell akárkinek is reagálni bármit is. Pláne megcáfolni. Laza leírta a véleményét, amit én tiszteletben tartok. Ő így gondolja, én meg nem.
  • Hoz_Hun
    Uhh, wall of text. Kínaiak szóltak, hogy kérik vissza a faljukat. :)
    Egyenlőre csak átfutottam az irást. Elsőfele, szerintem nagyjából ugyan azt mondjuk. Ellenben a "Az eredeti TR-sorozatottal játszók véleménye..." ezek kik? Én is "az eredeti TR-sorozatottal játszók" közé tartozom és nekem nagyon tetszik. Sőt más TR-esekkel azzal a párral akivel beszéltem is tetszett nekik. A magyar TR oldalon sem láttam, hogy fikáznák.
  • Shep
    Hajaj én is leírtam valami hasonlót csak nem ennyire részletesen a másik topicba aztán jól le is hülyéztek és persze megint én lettem a kötekedő tróger (mondjuk ez nem meglepő, már megszoktam) :)