Tomb Raider
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Pedig igaza van.
A TPS, FPS, RPG stratégia vagy szimulátor játékokat valóban nem lehet/illik összehasonlítani. Szimplán azért mert az egyes mûfajokkal szemben támasztott elvárások és követelmények jelentõsen különböznek. Ami mondjuk egy TPS-ben jól mûködik, egy FPS-ben már nem biztos, de gondolhatunk arra is, hogy egy StarCraft mennyire de mennyire különbözik egy Tomb Raidertõl és megint csak teljesen más mint egy Mass Effect.
Sokszor a játékos táborok is különbözõek mûfajonként. Van aki szeret SimCityts várost építeni, másnak meg egy autóversenyzõs játék jön be, míg a harmadik egy archade verekedõs Mortal Kombattal tolja. Egyik jobb mint a másik? Nem. Mindegyiket saját kategóriáján belül kell vizsgálni.
Az év játéka címet csak úgy lehet kiosztani, hogy világviszonylatban a saját kategóriáján belül mennyire sikeres az adott termék és ezt az eredményt lehet összehasonlítani a többi játékkal. Tehát ha pl egy Mass Effect kiemelkedõen jól teljesít és ezt mind az eladások, mind a játékosok, mind pedig a kritikusok alátámasztják, akkor legyõzhet egy Crysist-t vagy bármit mást aminek megítélése az elõzõ alatt marad.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Nothing is True, Everything is Permitted
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Next PC upgrade: 2022
Egyszerûen a single, és ha netán lenyomtam és unom kipróbálom a multit, de a játékosok 101%-a single-zik ilyenkor, végigviszik, kimaxolják, stb.
Ez nem cod-bf hogy 5-6 óra single tutorial, és menj multizni.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Abban egyetértek, ott biztos több tili-toli van, itt meg kevesebb, és több az akció.
Persze nem is egy szál.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A harc is szarabb az Underworldben. Ellenben tele van, megoldásra váró, fejtörõs feladványokkal. Pl. ott egy pályának az egyik állomásához szükséges egyik kulcs/pont/whatever megszerzése az újban egy TOMB. :
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Nah ezt elárulom, hogy OBJEKTÍVEN, a mostani mozgás, és harc kidolgozottsága, 10-enévekkel fejletebbet mutat a régitõl.
Nem véletlen van kint Other-ék vágása, az elején pont tökéletes vágást mutatnak, az régen csudijónak számított, de manapság már vállalhatatlan. :)
Ha most eldobálom azokat a sallangokat, hogy az eredeti vonal jóval - idegesítõbben - bugosabb mint ez, a harc részt össze se lehet mérni vele, meg az AJ képû Lara se az igazi - a teste az OK :) - szóval ezeket leszámítva, agyonveri ezt a mostanit. Konkrétan atomtudósnak éreztem a mostani játék után magam mire megszoktam, hogy az Underworldbe kell gondolkozni, nincs Instict (csak néhány egyértelmû dolgot ad be segítségnek, pl. irány a szárazföld :D) merre hova lehet mászni, hány kulcs is kell, hol van eldugva etc...
A QTE-ekrõl meg annyit, hogy abban pont annyi van, ami még éppen elviselhetõ, itt nekem végig Immersion feelingem volt annyira meg van vezetve a játékos. A nyomkodd ezerrel - mash - gombos dolgokat meg a kedves fejlesztõk torkán nyomnám le - anno C64-en volt ilyen elõször vmelyik Olimpia játékban, és már ott is retek unalmas volt.
Szóval, nem rossz játék ez, jó a hangulata, csak : kevés.
FC3-at sokkal tartalmasabbnak találtam, pláne miután a modding is bejött hozzá, nálam nem ez lesz az év játéka.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Én ezt szeretem egy játékban, bevallom utoljára ilyen az RDR-ben volt velem.
Ez saját dolgom, stílusom, érzésem.
A szubjektív pl az, amikor írtam régen hogy nekem ez a nagy szigetes sérülékeny, dzsungeles, változatos, dizájnold környezet bejön, tetszik ez a környezet, az erdõ, a kicsit keleties épületek, minden, ez egy izlés kérdése.
A szavunk ugyanannyi, igazad van, csak ha leírod hogy a TR nem lehet a hónap játéka sem, ha leírod, és ezt elolvasom, az nem a saját véleményed nyelvtanilag.
Ha úgy írtad volna vagy írnád, ha nem te írtad, hogy szerintem nem lehet a hónap év játéka sem, akkor az más tészta.
2.
Én amit írtam megismétlem.
NEM írtam a játékról szubjektív véleményt, amit írtam, objektív, 1 dolog volt ez a mozzanat, méghozzá hogy:
"Egy biztos.
Az eddig megjelent játékok közül, az eddigi magasan a legjobb ebben az évben! durva 3 hónapban.
A Dead Space 3 csak ezután van."
"Nincs gond, csak "halkan megjegyeztem 1x"
Engem visszanézegethetsz, játékokról ha szubjektív meglátás alapján írok valamit, azt oda is írom.
Az hogy régen a MP3-ra írtam hogy egy monoton csõjáték, az nem szubjektív, hanem az is, az egy másik hogy ettõl még annak akinek tetszik, ez nem von le semmit a játék értékébõl. :)
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Hû, micsoda magasszintû érvelés. :) Egyébként meg azért mert nem teszem oda minden mondat végére, hogy szerintem, azért gondolom még lehet sejteni hogy ez az én véleményemet olvasod a dologról. Te is csak a saját nevedben beszélsz, a véleményed ugyanannyit ér mint az enyém, nem többet.
"Én nem szubjektív véleményt mondtam. (én nem mondtam hogy nekem ez az év játéka, nekem sok év játékom van, de nem írom le decemberig)"
A "TPS történetben, történetvezetésben pl agyonver egy sandbox-ot vagy rpg-t." mondatod pl. full szubjektív. Csak felsoroltam azt a pár játékot amire kíváncsi vagyok idén. Egy szóval nem mondtam, hogy valamelyik az év játéka lenne, csak annyit hogy a TR nem érdemli meg SZERINTEM.
A legtöbb embernek az Év Játéka SZERINTEM egy darab játékot jelent, különben Év Játékainak hívnák. Annak amit meg te írsz, hogy minden kategóriában van év játéka semmi értelmét nem látom, mert ha pl. egy évben csak egy TPS jön ki akkor az automatikus a legjobb abban az évben?
Na de befejeztem.
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Az eddig megjelent játékok közül, az eddigi magasan a legjobb ebben az évben! durva 3 hónapban.
A Dead Space 3 csak ezután van.
Mert nem.
Év játéka, meg olyan van hogy NEKED az év játéka, vagy a többség szerint az év játéka, mivel nem volt közvéleménykutatás, ezért saját szubjektív véleményed lehet max.
Általánosítani nem lehet.
Én nem szubjektív véleményt mondtam. (én nem mondtam hogy nekem ez az év játéka, nekem sok év játékom van, de nem írom le decemberig)
Az hogy neked egy RPG az jobb és méregeted ehez az egy egyéni meglátás, izlés...
A többi nem érdekes.
Nálam bonyolultabb a dolog.
Mert nekem minden kategóriában van év játékom!
MINDEN kategóriában külön, mert nem mindegy hogy kedvem van egy TPS-hez akkor nem izgat egy RPG, még ha a pöcsömön táncol akkor sem. :)
Már miért ne lehetne összehasonlítani egy RPG-t vagy egy FPS-t egy TPS-sel? Azok nem játékok? Egy RPG, FPS, sandbox nem lehet év játéka csak mert neked a TPS a kedvenc mûfajod, és az egyetlen dolog amitõl jónak tartasz egy játékot az a jó történet? De ha már itt tartunk az sem igaz, hogy egy TPS-nek (gondolom akció TPS-rõl beszélsz) jobb lenne a története mint egy RPG-nek, mikor eleve a TPS egy rövidebb játék, kevesebb cselekménnyel, dialógussal, míg egy igényesebb RPG-ben rengeteg felfedeznivaló/olvasnivaló, párbeszéd, mellékküldetés van, amelyek többsége rengeteg információval szolgál a fõ történettel kapcsolatban. Így maga a történetvezetés is átélhetõbb a játékos számára, ugyanis lehet, hogy lassab, de meg van alapozva. Félreértés ne essék, vannak NAGYON JÓ TPS-ek, mint pl. a Max Payne ami kiváló történettel rendelkezik, de ha maga a játék szar lett volna, ma már senkit nem emlékezne rá.
Visszatérve erre az év játéka témára, érdekes, a különbözõ GTA-k, Elder Scroll játékok, Dark Souls, Fallout3, Dragon Age, XCOM, Dishonored hogyhogy sorra nyerték szinte mindenhol a GOTY-címeket? És akkor a régebbi címekrõl, mint pl Bioshockról, HalfLifeokról, Deus Ex-rõl még szó sem esett. Nem furcsa, hogy, ezek mindegyik
FPS vagy RPG vagy sandbox, és mégis legjobb játék díjat nyertek? Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy vannak még akik egy játékban elsõsorban a JÁTÉKMENETET tartják a legfontosabb elemnek és nem a történet vagy a grafikát. Mert ugye elsõsorban játszani akarunk egy játékkal jobb esetben. Ez olyan mintha egy film esetében a hang fontosabb lenne mint a kép...
De ha tényleg csak a sztori érdekel, miért is nem nézel meg inkább egy filmet, vagy olvasol egy könyvet? A jó sztori nagyon sokat tud dobni egy JÓ játékon, ízt ad neki, emlékezetessé tesz bizonyos pillanatokat, és a játékot felemelheti egy magasabb szintre, de létrehozni nem tudja azt. Egy játék ami unalmas, könnyû, idegesítõ,
bugos, átgondolatlan, nehéz irányítani, stb. egy szar játék lesz, hiába írtak neki 5csillagos sztorit. Tipikus példa: Assassin's Creed sorozat.
Ezzel ellentétben egy gyenge sztorijú játékból ami izgalmas, kihívással teli, nem rág a szádba mindent, hanem hagyja, hogy játsz, felfedezz, kísérletezz stb.
még lehet jó játék. Tipikus példa: GTA sorozat. Hallottál már emberrõl aki a GTA-t elõsorban a sztorija miatt játszotta és nem azért mert szinte bármit megtehet a virtuális városban?
TLDR;
Játék játékmenet nélkül = film
Játék történet/narráció nélkül = játék
Tomb Raider (2013) = gyenge történet + gyenge játékmenet -> gyenge játék
Parasite Eve 2, best game EVER!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Nem is a hír maga a lényeg talán, hanem amit a játékról irnak.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ami engem zavar, hogy páran a saját véleményüket tényként vetítik ki a programra. Tehát pl.: szerinte a játék közepes = a játék közepes.
NEM
Szerinte a játék közepes, oké, ez a szubjektív véleménye. Ettõl még nem lesz a játék közepes, fõleg ha megnézi az általános visszhangját és nemzetközi értékelését.
Amúgy meg ezekbõl az RTS kategóriában ha csak feleannyira is foglalkoztak a játékkal a CoH 2 az kegyetlen lesz.
De ne csináljuk már hogy te egy RPG-t egy FPS-t vagy egy Sandbox játékot fordítasz egy sima TPS-el szemben, mert nem egy kategória, a TPS történetben, történetvezetésben pl agyonver egy sandbox-ot vagy rpg-t.
RTS-ekrõl ne is beszéljünk...
Nem egy kategória, mondjuk így.
1., Oké van akinek nem tetszik, de hogy az Alien meg crysis-ok után azt leírni hogy ez csak szép meg hangulatos de semmi több az durva azért és nevetséges, igen 100 éve nem ez volt, tudjuk, de ki a fa..t érdekel mikor olyan játékok nem lesznek többet?
Amik meg vannak/jönnek messze élvezetesebb.
2., Akiknek tetszik, az meg ne pazarolja a tintát szerintem hogy leáll válaszolni ilyenekre.
Tudom nehéz ilyeneket hallgatni, de jobb hagyni.
Nem, nem a saját véleményekre mondom, az szubjektív, hanem aki objektíven mond butaságokat. Csak arra gondolok.
Egyrészt miaz hogy ez nem lehet év játéka, meg hogy hónap játéka sem.
Tán a Sniper GW2 az?
Meg hogy a GTA5 az lesz az év játéka, elmondanám azért hogy senki ne tegyen tétet egyenlõre a GTA5-re, mindazonáltal hogy ELEVE EGY SANDBOX játék, míg a TR egy sima TPS, de ez nem érdekes, a GTA5...NEM lesz már olyan mint a régiek!
Legalábbis ezt mondták a fejlesztõk, senki ne számítson arra hogy egy skincserélt 4.részt fog kapni.
Szerintem ezt kár itt felhozni...elõre nem iszunk a medve bõrére.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Ismertebb címek közül idén ami érdekel és így hirtelen eszembe jut: bioshock infinite, az új rise of the triad, tw: rome 2, company of heroes 2, wasteland 2, grim dawn. De ha watch dogs még kijön idén, úgyis azt fogják GOTY-nak kikiáltani. A hónap játéka számomra eddig nagyon egyszerûen semmi, miután láttam mit mûveltek a simcityvel ill. ezzel a "tomb raiderrel". Attól meg, hogy kiadnak 2-3 középszerû játékot egy hónapban, még nem kell, hogy automatikusan megkapja ezt a "kitüntetést" bármelyik is.
Egyedül a bioshocknak lehet esélye, ha az ígért oldschool módot jól valósítják meg, úgy talán lesz egy kis ss2 utánérzése a dolognak.
Nothing is True, Everything is Permitted