Tomb Raider

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Személy szerint igazán értékelem, hogy spoilerbe tetted. Látod én nem voltam ilyen figyelmes. Más nevében nem szólhatok, de én nem háborodtam fel. Egyedül az zavar, hogy induvidumok vélemény van tényként kezelve.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Már meg is ne haragudj, de TE általánosítasz ezzel a "Az eredeti TR-sorozatottal játszók véleménye..." szöveggel. Ez te hoztad fel nem más. Most meg azt íród "Persze igaz, hogy többségében ilyen”omgBestGaymEva” kommenteket fogsz látni nulla indoklással olyanoktól, akik életükben most látnak elõször TR-t, de ezekre aztán lehet adni."?!? Komolyan? Ismered ezekt az embereket. Konkrétan tudod, hogy 0 TR tudással rendelkeznek? MIND? Ugyanitt a kritizálók persze igazat mondanak! Persze az Õ véleményükre lehet ADNI!
Kicsit szelektív a látásmód, nemde?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

tomsolo
Nekem az a problémám hogy lassan erre szintre süllyesztik a legtöbb játékot:

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Ahogy írtam korábban, az Laza személyes véleménye a játékról. Nincs mit megmagyarázni benne. Egy vélemény. Ahogy az enyém az, hogy a scriptek kiegyensúlyozottan vannak jelen a játékban. A megfelelõ helyen, fokozva a hangulatot és a játék dinamikáját. Ugyan ez vonatkozik a többi felvetésre is. Szerintem nincs baj a játékmennettel és nekem átjött, amit a készítõk be akartak mutatni Larával kapcsolatban. Az hogy ez másnak hiteltelen, egyéni probléma. Erre jön rá, hogy Lara egy kitalált figura, hogy adott helyzetben mit hogy él meg ez teljességel a fejlesztõk fantáziáján múlik.
És így tovább. Komolyan magyarázatot vársz tõlem, hogy nekem miért tetszik a fejlõdési rendszer? Mert egyszerû, könnyen áttekinthetõ. Tierekre van bontva és azon belül szabadon variálható, stb. NEKEM tetszik. Laza-nak nem (meg neked sem). End of story.
És tovább ismétlem magam a tárgyrendszerrel kapcsolatban is. A történet bemutatásához ez a tárgykezelés számomra kielégítõ volt. Persze lehet egy Dead Space 3 fegyverépítés hozzáképzelni,... milyen jó lett volna HA.... de ez nem ilyen játék. A készítõk így találták ki. Nekem megfelelõ, Laza-nak meg nulla.
Ahogy írtam. Az egy szubjektív vélemény nyílvánítás, több helyen felsorolással, kiemelve egy két dolgot, ami neki nem tetszik. Én is írhatok értékelést, amiben felsorolok dolgokat és kimelek részeket, amik számomra nagyon jók voltak. És? Attól ez igaz vagy általános? Nem Ez egy vélemény. Amúgy - az úgy leszólt, lefizetett, stb, - gémer magazinokban mind mind fel van sorolva miért is jó a játék (ahogy hibák is). Ezek nagyjából takarják az én vélményemet.

Az idõ majd megmondja mennyire is lett sikeres az új Tomb Raider. Ez eddigiek alapján én úgy látom igen. És ez független lesz attól, hogy te vagy én vagy Laza mit gondol a programmól.
A számok majd döntenek.

DarkSector
Én élveztem de ettõl még kevés volt a tényleges gameplay...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

MerlinW
Ott a pont😊 Ha lehetett volna tekerni benne, végig is játszottam volna, de hát nem lehetett...:/ Az irodaházas jelenetnél meguntam, töröltem.

[merlinw.org]

DarkSector
A MP3 ilyen.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

MerlinW
Még több animációt akarunk és még kevesebb játékot!!😊 Tök gáz, hogy az embernek 5-10 perces megszakításokkal kell néznie egy filmet😊
Az lenne a jó, mint a kinect és a mobilos játékoknál. A karakter halad elõre magától, neked meg csak QTE-zni kell egyet 2-3 percenként😊)

[merlinw.org]

tomsolo
"Remélem a folytats se adja alá még több akció még több QTE"

<#sir>

MerlinW
Most olvasom, azért is halott a multi PC-n, mert szinte sehol sem lehet csatlakozni a szerverhez a patch óta 😊

[merlinw.org]

vrtg
Senkit nem akarok meggyõzni, mert nem érdekel ha valakinek ez az év játéka. Legyen. Beírtam hogy szerintem nem érdemli meg, erre jöttek a kérdések, ezekre reagáltam. Még csak nem is spammeltem tele a topikot és kiírást sem láttam, hogy csak 10/10 értékelõk kommentelhetnek, szóval nem értem a felháborodásod okát.

grebber
Érdekes amiket leírsz hiszen jelen vannak,de mivel oltári hangulatos a game magasról leszarjuk ezeket mint mivel magával ragad.
Éjjeles után hazamentem xbox warez letölt és amíg a végére nem értem toltam.
Na ezt nagyon nagyon kevés játék mondhatja magáról hogy az ember egy ültõ helyébe végigviszi õket.Ilyen hasonló király cucc a Max Panye volt ott is fasza pörgõs átvezetõkkel majd azok után rögtön vissza az akcióba nagyon ott van a szeren.
Szeretjük az ilyeneket jöhet még!Remélem a folytats se adja alá még több akció még több QTE és remélem még hosszab játékidõ ,mert az sajnos kevés.

Next PC upgrade: 2022

Nem cáfoltalak és nem is próbáltalak cáfolni. Egyszerûen arra világítottam rá, hogy általánosítasz. A témáról meg nem tudom, hogy miért nem szállsz le. Úgyse tudod meggyõzni azokat, akiknek tetszett a játék, valamint õk se (mi se) téged. Én tudom mit szoktam csinálni, amikor nem tetszik egy játék? Hagyom a francba. A játékot is, a topic-ját is és keresek magamnak valami mást és nem lovagolok napokig ugyanazon a témán
vrtg
Kiragadsz egy mondatot egy hosszú szövegbõl, ezzel azt hiszed megcáfoltad az egészet? Hagyjál már…

Most nem fogom neked külön bemásolni a különbözõ ellenvéleményeket, sok helyen kritizálják a játékot jogosan az olvasók, felmehetsz akármelyik játékos oldalra eurogamertõl kezdve ignen át, vagy fórumra, mindenhol fogsz látni kommenteket, amelyek a játék hibáit taglalják. Persze igaz, hogy többségében ilyen”omgBestGaymEva” kommenteket fogsz látni nulla indoklással olyanoktól, akik életükben most látnak elõször TR-t, de ezekre aztán lehet adni.

vrtg
Incoming Wall of Text Part2
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Akkor szép sorjában:

„szarrá van scriptelve”

Mondjuk leírhatnád, hogy szerinted ez miért nem igaz. Az egy dolog, hogy te elfogult vagy a játékkal szemben és elnézed ezeket a hibákat, csak hogy azok még léteznek. A sok ingame cutscenet ami a játék bizonyos pontjain ugrik fel minek nevezed ha nem scriptnek? A QTE-ket minek nevezed ha nem scriptnek? Gondolom erre jön majd a válaszod, hogy „d-de csak a játék elején vannak”.Ez sem igaz. A boss is egy hatalmas QTE, meg az elõtte lévõ melák is, meg a rádiótorony megmászásától kezdve, az ejtõernyõzésen, farkasokon át egészen a combat QTE-ig fel lehetne sorolni mindet. Gyakorlatilag minden emlékezetesebb jelenet a játékban vagy QTE vagy cutscene, vagyis egy scripted sequence. Az, hogy egy játékban úgy ölöd meg a fõbosst, hogy két gombot felváltva nyomkodsz mint az õrült az igenis probléma(fõleg egy Tomb Raiderben) mert ez hatalmas visszafejlõdés. A scriptelés másik tipikus példája a „lopakodós” részeknél jött elõ, pl. hiába kerültem ki 3 õrt, vagy intéztem el õket stealth killel, ahogy beértem egy épületbe rögtön elém ugrott egy faszi a semmibõl, riasztva az összes haverját. Csak úgy, mert a script úgy volt megírva. Egy másik résznél hiába intéztem el csendesen a magányos õrt, a játék úgy döntött hogy a tõle 10 méterrel háttal állõ fickónak is meg kell hallania ezt. Vagy a helikopter lezuhanása után, mikor 3 õr elállja a barlang bejáratát és esélytelen továbbmenni anélkül, hogy le ne irtanád õket. Szerencsére azért olyan nincs benne mint a CoDokban, hogy meghalsz ha nem arra mész amerre a program engedne, de azért szomorú látni, hogy egy ekkora hatalmas szigetet kisebb lineáris, scriptelt zónákra osztották fel. Ha már mindenképpen ezt a survivor vonalat akarták erõltetni mennyivel hangulatosabb lett volna, ha az egész sziget egy open world és a játékosra van bízva, hogy felfedezõsdit játszon anélkül, hogy a képébe ne ugranának percenként a különbözõ átvezetõk.

„a történet és eseményei nincsenek összhangban a játékmenettel”

Szerintem ez sem vita tárgya, egyértelmû az inkonzisztencia a történet és a gameplay között. Az elején még annyira nem feltûnõ, de kb. miután megszerezzük a pisztolyt elkezd bedurvulni a helyzet. Lara emberfeletti módon túlél számtalan lezuhanást, támadást, folyamatosan sír hogy mennyire fáj mindene, többször meg is sérül csapdától, eséstõl stb., de mindez a játékban egyáltalán nem látszik. Vígan futkározik miután medvecsapdába lép vagy házilag megmûti a lábát. Sír arról hogy mennyire megrázta, hogy embert kellett ölni, de 5 perccel késõbb már komment nélkül intéz el egy egész hadosztályt. Ráadásul mivel a zónák teljesen lineárisak is scripteltek még csak esély sincs arra, hogy elkerüljük ezeket az ellenségeket, mondván hogy „na jó akkor próbáljunk meg törékeny túlélõ kislányt játszani”. De lehetne még sorolni nagyon sokáig. Az én személyes „kedvencem” a szemüveges gyerek jelenete volt a hajóban. 10 perccel elõtte 3x annyi katonát henteltem le az egyik bunkerben, de ebben a cutsceneben rejtélyes módon minden fegyverem eltûnt és képtelen voltam elbánni 1-2 katonával akik random lövöldöztek. Ráadásul elég könnyen otthagytuk a srácot megdögleni (de legalább kapott egy puszikát, az biztos megvigasztalta), annak ellenére hogy félórával korábban meghalt az öreg fickó is, de bezzeg egy lezuhant noname, pilótáért az életünket kockáztatva ugráltunk szakadékok fölött. Hagyjuk már…

„halál gagyi, semmire nem való fejlõdési rendszer”

Mert mire való, de õszintén? A survivor skillek kb. mindegyike kuka. Mi értelme van annak, hogy több salvaget kapsz állatokból, ládából ha az egész vadászatnak semmi értelme nincs és minden sarkon legalább 2-3 ládát találsz. Vagy a hulláktól felvehetõ extra lõszernek amikor minden fedezék mögött legalább 2 csomag nyílvesszõ, lõszer van? A maradék survivor skill meg ilyen térképen bejelölõs hülyeség, hogy még véletlenül se menjen el a „secret” tomb mellett az illetõ. Hunter skilleknél plusz xp-t, lõszert adó skillek szintén feleslegesek, a többi meg tipikus „nyomj meg egy gombot és instant meghal valaki”, mint ahogy a brawler skillek jelentõs része is. A full páncélos szamurájokat dodge+F-el kivégezni ne mondd, hogy nem volt easy mode. A dirty tricks mondjuk tetszett, csak kár hogy miután megkapjuk a csákányt, szétverhetünk vele bárkit közelharcban így nincs értelme használni. A fegyvereket meg totál felesleges upgradelni, mert már eleve kurva erõsek. Az egész fejlõdési csak azért lett kitalálva, hogy az amcsi gyerekek ráizguljanak arra, hogy mindenért xp-t kapnak mint a különbözõ shooterekben, ezáltal jutalmazva érezzék magukat. A fontosabb tárgyakat mint csáklya, öngyújtó, kötél megkapjuk ahogy haladunk elõre, a többire mi szükség van? Egy skill kell ahhoz, hogy valakit lelõjek közelrõl? Vagy hogy megtaláljam a semmire nem jó növényt mert a beépített wallhack mindent megmutat? Egyáltalán nem hiányzott volna, ha az egészet kihagyják.

"nulla tárgyrendszer"

Mivel regenerálódó élet van nincs health pakk (vagy kötszer vagy ennek megfelelõen mondjuk hús, kaja a vadászatból), nem lehet kombinálni dolgokat a skillrendszer miatt, se elrakni tárgyakat késõbbi használatra, egyáltalán inventory sem létezik. Van fákya, meg kötél amit korlátlan mennyiségben lehet használni, pedig érdekes lett volna, ha mondjuk nem mindig lehetett volna tüzet gyújtani (mondjuk egy sötét barlangos résznél) ezzel is erõsítve a survivor vonalat. A tombok esetében is primitív a tárgyhasználat, ahogy bemész rögtön a pofádba nyomja a játék a világító kapcsolót, még véletlenül sem kell keresgetni. Mellesleg az AoD szerintem a leggázabb rész volt, én azt végig sem játszottam, pont emiatt mert már ott sem tetszett.

Gondolom még mindig nem látod a játék hiányosságait és a kihagyott lehetõségeket. Ebbõl egy olyan fasza felújítást lehetett volna csinálni, mint régen a Prince of Persiából, de muszáj volt egy tucat lövöldét kreálniuk, hogy el tudják adni. Engem csak ez zavar. Számomra ez a franchise is meghalt, mint ahogy a Splinter Cell és a Hitman is, úgyhogy a további jövõje innentõl kezdve nem nagyon érdekel.

DarkSector
Nem szidom...
Mikor szidtam?

yesname
Az én véleményem röviden: a játék nagyon szép, hangulatos, jó, élvezetes, TressFX kegyetlen dob a karakteren, de sajnos ez nem Tomb Raider és sokkal jobb lenne, ha az lenne (fejtörõk, feladványok, rejtélyek stb.). Itt szinte csak salvage a lényeg, semmi extra. Jó kis mondjuk õgy "interaktív mozi", ami egy történeten végig vezet. Számomra ennyi. Jó, de nem Tomb Raider.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

lucifer9393
De végig? Hát mert folyamatosan szidod. Pedig egy tök korrekt kis játék.

DarkSector
De miért kérsz esélyt, játszottam azzal is.

tomsolo
Mert nem lehet a hegyben barlang, tó meg ilyenek mi? 😄

lucifer9393
Dark, neked pedig mindenféle rosszindulat nélkül mondom, hogy adj még egy esélyt az Underworldnek.

lucifer9393
Valahogy nem tudom õt elképzelni karddal hadakozni. Bár, ha már íjászkodott, ki tudja. Az az idézet, amit pedig beszúrtál a következõ TR-rel kapcsolatban ha jól emlékszem úgy folytatódik, hogy nem felejtik el a múltat sem. Én ezt szeretném úgy értelmezni, hogy több lesz benne a logikai feladvány.

DarkSector
Télleg fasza lenne a tibeti meredek hegyoldalakon egy lóval ugratni...
Ahogy az úszásnak is.

Szerintem is jól tették. De pl a lovaglásnak örülnék, ha lenne benne a köv TR-ben. Meg a kard is. Szeretem a kardozós csajokat (bár nem igazán Larás).

lucifer9393
Ki tudja lesz-e benne lovaglás, de ez a felvétel még a 2010-es conceptet mutatja be. Szerintem jól tették, hogy dobták ezt az ötletet, ezek a szörnyek idétlenül néztek ki.

grebber
Elkezdtem másodszorra (pc-n) összeségében harmadszorra, a maradék 4 single acsiért.Szerencsére elég jól haladok alig lesz 4 óra.Azt visszatérek a multihoz mert 5 év mire azok az acsik meglesznek.

Next PC upgrade: 2022

DarkSector
Mi az a sok minden a pár feladványon kívül?

Talán köv részben lesz LOVAGLÁS is. 😊

tomsolo
Hogy neked mi nem hiányzott azt nem tudom, de nekem sok minden.

De ezeket már mindenki többször is elmondta, annyit tennék még hozzá, hogy nem a fejtörõk mennyiségével van a legnagyobb baj, hanem hogy faék jellegûek amik ebben vannak. Már az 1-ben is voltak durván összefüggõ dolgok - helyszíntõl, jármûtõl, kapcsolótól etc. - itt meg nagy semmi van.

Az elején pl. volt egy csomó hely ahol azt hittem na itt is majd vmi fenenagy trükk lesz, aztán legörbült szám mikor szimplán a - idióta - fejlõdéshez volt csak kötve.

Nem roszz ez - mert élveztem, hogy ledaráltam - de SEMMI Tomb Raider feeling nincs benne, ezt azért merem kijelenteni, mert most mikor elõvettem az Underworldot ott kb. maximálisan éreztem azt amit innen hiányoltam pedig azért az is már el-el tért az eredeti konceptõl.

Nekem nem, ha a köv részben kapunk belõle. Most nem hiányzott.

DarkSector
Mondjuk lehetett volna sokminden egy dzsungel disco, vagy egy spar áruház, friss kenyérrel, de nekem egyenlõre nem hiányzott/hiányzik, késõbb nem baj ha bõvül de ez nem hiányérzet, csak annyi hogy lehetett volna sok minden, de ugye valahogy kell majd ezen az amúgy is jó játékon még dobni, ráérnek berakni a cuccokat.
Nektek hiányoztak ezek a dolgok?
PL egy terepjáróval menni olyan helyeken utakon amiket csak jóformán megmászva érsz el?

DarkSector
Elárulom nem lebaszásból hogy EZ A LÉNYEGE az x360 kontrollernek, EZ minden játékban így van!!!

tomsolo
Tomb Raider 1 úszás/víz alatt kb. az elsõ játék volt ami használta...

Emlékszem Ps1-en a nyálam kifolyt mert ott volt vmi fake caustic effekt is 😄

Szóval, nagyon sok dolog nincs ebben a mostaniban ami pedig - kellet - jó lett volna.

Sõt már a leges legelsõben is tudott úszni. Az új Lara is tud szerintem, csak nem mutatta be a tudását. Vagy amikor megpróbálta hozzácsapták a hullámok egy sziklához. 😊

Normál fokozaton, 100%-ra megoldva. Nekem bejött!

Ami nagyon tetszik, az az irányítás kezelése. Nem kell menübõl választani, hogy mivel játszol. Ha bill+egérhez nyúlsz, ha a kontrollerhez (gyári Xbox360) egybõl vált a játékban a kijelzés. Kár, hogy csak utólag kapcsoltam be a rezgést, helyre tette volna az ízületeimet! :Ð

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Már a TR2-ben is volt jármû. A jó kis emlékezetes Velencei hajós üldözés (pontosabban motorcsónakozás).... nyami. 😊

CroftManor
Az old gen részekben is tudott úszni.

Nothing is True, Everything is Permitted

DarkSector
Asszem Underworld-ben volt az elején hogy a kis hajóból kiugorva a tenger alatt lehetett úszkálni, vagyis már volt ilyen.
Jármû a 3. részben emlékszem, a quad-ra.

Én bízom benne!

Szerintem ennél mégmégmég jobb lesz. Talán abban már úszni is fog tudni, remélem jármûvet is vezet, és igazi kalandos sírokban ugarbugrálhatunk. Egy csomó ziccert még nem lõtek el.

DarkSector
És ez a rejtvényekre vonatkozik , úgy érzed? 😄

CroftManor
Egy szóval sem említettem ilyet. Nem tudom ezt mibõl szûrted le <#idiota>
Én annyit mondtam, hogy tök fölöslegesen vitáztok itt egymással a játékról, hogy le van butítva meg ilyenek. Azt kapjuk, amit a készítõk produkálnak.

Igaz, de a jó hír... legalább is én úgy értelmezem, hogy a következõ TR-ben már csõstõl kapjuk a fejtõrõket (szó szerint és átvitt értelemben is 😊) na meg az ugrabugrát.
"A Crystal Dynamics készen áll arra, hogy egy már edzett kalandort mutasson be a következõ Tomb Raiderben. Az aktuális epizód csupán egy kitérõ volt a lány eredettörténetének bemutatására, a folytatásban már egy tapasztalt hõsnõt ismerhetünk meg."
Forrás: tombraiders.hu

DarkSector
Olyat nem nagyon láttam hogy egy játék következõ része az elõbbinéál csúnyábbra sikerült.

Myselor
igazad van,de am szerintem nem nagyon fejlõdik majd visszafele,ennél még csak jobb lesz😊
CroftManor
Én azt gondolom errõl az egészrõl, hogy vitatkozhatunk itt arról, hogy kinek melyik Lara tetszik, meg milyen a játék, de azon nem fogunk változtatni, hogy a következõ TR hogy fog kinézni. Mi "csak" a fogyasztók vagyunk, nem mi döntjük el milyen lesz a sztori, a játékmenet, meg a harc. Azt kapjuk amit a készítõk elénk tolnak.
Így hát én nem is nagyon alkotok véleményt a témában, játszok vele és kész 😊 Mindenki azzal játszik amivel akar, és azzal ami tetszik neki.

DarkSector
Tudod mi a baj, az hogy el vannak tévedve, igen "le van butítva" olyan rejtvények nincsenek, csak a sok idi..ta nem érti hogy a játék 80%-a 1000évet fejlõdött, a pályák, a harc, az animáció, minden, kivéve annyi hogy nincs annyi rejtvény...ÉS akkor mi van?

Én szívesen áldozom fel a "tólj 3-4 oszlopot a helyére" feladványokat cserébe hogy a játék ezen kívüli pontjai mérföldekkel elõre mutatnak.
Vagyis egyrészt én értem mire írják hogy elvettek, csakhogy az éremnek van egy másik oldala.

Myselor
hogy faszomba jött õ most ide?már bocs ez nem neked szól ennek a retardáltnak 😄 hogy jutott eszébe arrol amit mondtam xd oh god
Egyetértek. Még az Underworld-ben is, ami nem egy régi játék, egy tök természetellenesen kinézõ karaktert kaptunk, akit szépnek szántak a fejlesztõk, de nem az. Az új Lara sokkal szebb és természetesebb.