111
Kattog a merevlemezem! Segítség! (Adatmentés)
-
#71 Ha nem titok elárulod, hogy mennyit kértek a 2 DVD adatmentésért? -
#70 Megaupload a free accounthoz le nem járó 200 gigás tárhelyet ad, max. 1 gigás fileoknak, de sok helyen havi 1-5 dollárért akkora tárhelyet kapsz, amit nem szégyellsz, még akár automata backup programmal is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_online_backup_services
http://en.wikipedia.org/wiki/File_hosting_services -
#69 Ők is tudnak, világszinten nekem is úgy rémlik, hogy ők voltak az elsők, akik SSD-ről és memóriakártyáról is csináltak mentést (pl. konkrétan kettétört vagy megégett SD kártyáról) - most már pl. az említett OnTrack is vállal, de ebben a Kürt volt az első.
Amúgy meg 1000 forintos órabér? Rossz vicc, az alap mérnöki órabér 3-4000, itt simán 10-20 ezres órabérrel lehet (és kell) számolni (és egy átlag adatmentés ára ~200ezer, 3 napi munka). Olyan technológiájuk és tudásuk van, ami a világon maximum 3-4 cégnek van meg, és olyan adatokat nyernek vissza ha kell, amihez képest az a félmillió forint zsebpénz.
Nem a TE zsebedről, és a TE adataidról van szó, amíg nincs szükséged rájuk (átlag magánszemélynek életében kb. 1x van) - nekem már volt rájuk szükségem (fene se gondolta, hogy egy minőséginek tűnő DVD 2 hónap alatt elfelejti, amit ráírtam), és igenis kifizettem azt a pénzt, amit elkértek azért, mert elolvasták azt a két korongot, amit senki más nem tudott. Visszakaptam szinte a teljes adatmennyiséget, ami azokon rajta volt (kb. 95%-ot, ehhez képest 80%-ra számláztak), és ezt az ő technológiájuknak köszönhetem. -
SL #68 oh tényleg? linkelj már egy oldalt ahol ingyen vágják hozzád a 160gigás tárhelyet idióta -.- -
#67 Ha sehogysem tudsz életet lehelni bele hogy bebootoljon akkor vagy kürt kft vagy kivesz és a kukába belehelyez. -
Dean Winchester #66 végülis igazad van, ha egy nagy cégnek kell visszaállítani adatokat az más mert ők siman kigazdálkodják az 1 misit is ,sőt lehet ennél sokkal többet ér ami rajta van a vinyón :) -
#65 Morzekódot kattog vagy csak simán? -
#64 Bármilyen hihetetlen,de emlékeim szerint (hírek között olvashattam anno) a magyarok járnak az élen a flash(??) memóriákról való adat visszanyerésének kutatásában.Mivel nem követem a dolgokat,nem tudom biztosan,de elviekben már az is lehetséges,hogy pendrive-ról,SSD-ről is vissza tudnak nyerni adatokat. -
Sith #63 Igen igazad van kurva drága, de gyakorlatilag a kürt célközönsége nem a magánemberek. Ha nem egy havi fizetésben gondolkozol, hanem egy olyan vinyóban amin mondjuk x év könyvelési adata van rajta...
és láttam már cifra dolgokat...
szóval az hogy van backup annak ellenére hogy kéne hogy legyen közel sem biztos hogy tényleg van -
Dean Winchester #62 nem ,de akkor is azt mondom mint eddig számomra 80k kurva sok pénz , hát még 400 ezer az adatokért :)
szóval inkább vigyázok és a legfontosabb file-król készítek másolatokat időközönként és kész... -
Dean Winchester #61 ennek a témának a merevlemezek topic sztem bőven megfelel :D de mind1... -
#60 Vettél már ki HDD-ből cilindereket?
Abban a pillanatban, hogy leveszed a burkolatot a tükörsima és nulla látható porszemmel megáldott cilindereken simán szemmel látható szemcséket látsz.
Megteremteni azokat a körülményeket, hogy biztonságosan szétszedj egy HDD-t, közel sem kettő forint.
Ráadásul akik szétszedi és adatokat nyernek vissza róla -akár közvetlenül a cilinderekről speciális olvasó hw-el-, azok nem a GDF-en végeztek, tehát nem az a minimálbéres fajta.
400k? Lófax!
Egy közepes cég teljes éves könyvelését 2 könyvelő, napi 8 órában egész évben tolja. Számold ki ez hány munkaóra és mennyibe kerülne újra felvinni ekkora adatmennyiséget... és ez csak egy szaros könyvelés. -
Dean Winchester #59 persze ha pár napot dolgozok akkor kérek valamennyit de akkor se kérek olyan kurva sok pénzt csak tényleg minimális összeget,hiszen ténylegesen nem nyujtottam semmiféle szolgáltatást!
de ez olyan,hogy van nálunk egy tv szerelő aki kér pénzt a hibafelderítésért és van aki meg azt mondja megnézi mi a baja és kész ha nem tudja megcsinálni akkor nem kér érte pénzt !
am vki kijavított h 80k a 20% :D szal igy mégkeményebb...
számoljon 1000ft-os órabért magának és kész , azért ne mond már h 80óráig tart mire visszahozza az adatokat! FŐleg itt meg ugye az emberke nem is dolgozik hanem a gépet hagyják müködni!
mind1, nekem ez kurva sok pénz és a " semmiért rohadtul nem szívesen fizetnék "
de mondom itt nálam az összeg magasságán van a hangsuly, mert az én pénztárcámhoz képest pl 80k kurvára sok pénz lenne a semmiért :)
mondjuk a telomat is bevittem szervízbe és kértek 3k-t mint szervízköltség, ezt is sokaltam hiszen pár perces melójuk volt vele :(
egyébként a konkrét baj a a telnak az volt,hogy töltőre felraktam és nem töltött bele semmit! mind1 bevittem , megnézték majd
a vicc,hogy kiadtak egy 85.000ft-os javítási költségi díjat (sony k800i)
- ugye mondtam h köszi ennyiért nem kérem hiszen ennyi pénzért egy sokkal jobb telót kapok és még pénzem is marad!
visszajött a teló és semmi baja se lett,azóta is rendesen müködik ^^
szal most kifizettem volna a 85ezret akkor is kapok egy telót mint igy, szóval nálam ez pl. kiverte a bíztosítékot :D kértem is egy nyomtatványt az árajánlatról azt azóta akinek ezt elmesélem egy kurva jót nevet :D -
#58 Egyszerű ha nem tudnak adatot visszaállítani akkor megmondod nekik, hogy nincs adat akkor nincs pénz. Oldják meg.
Problem?
-
Dean Winchester #57 mi a meglepő???? hogy kurva magas az ár :)
azért a semmiért kiadni egy havi fizut sztem nem semmi :D
mondjuk nemvágom,hogy 400k-s adatvisszaállítás az nekik mennyi idő de ha 1 hét akkor is sokat kérnek sztem...
bár nem sokan csinálják ezt de hát na az én pénztárcámhoz képest ez kurvára sok pénz!
-
#56 És ha DVD/memóriakártya/SSD szállt el? Nekem mentettek le rossz minőségű DVD-ről (megíráskor még jó volt, pár hónap után pedig tucatnyi olvasóban olvashatatlan) máshol nem tárolt, számomra fontos dolgokat - ezt mások megint csak nem tudják, nekik megvan az elég érzékeny olvasófejük hozzá.
Elektronikát lehet, hogy tudsz cserélni, csak abban máshol lesznek az automatikusan lezárt, hibásnak jelölt szektorok, és máris nem tudsz hozzáférni teljesen biztosan az adataidhoz - ehhez kell a szoftver, ami az ilyen lezárásokat felül tudja bírálni, kikerülni. Ha egy RAID csoport egy része száll el, akkor is meg vagy lőve otthon, és lehet sorolni azokat a helyzeteket, amikor profikra kell bízni - hogyne, letölthető filmeket meg zenét meg játékokat nem fog az ember helyreállíttatni, de nem is arról szól a szolgáltatásuk.
Plusz nem biztos, hogy ugyanolyan vinyót találsz még boltban vagy vaterán - 5-6 éves eszközökből pont ugyanazt a sorozatot megtalálni érdekes elfoglaltság. Nekik lehet, hogy megvan.
(itt a nekik az jelenti a Kürt mellett a többi hasonló szolgáltatót is, kompetenciájuk szerint) -
atomkrumpli #55 El kellene már felejteni a "preferált márkát" a tömegtermelés korában. Jó és hulladék széria van csak, gyártótól függetlenül tönkre mehet bármi. A márkahűség kurva nagy luxus manapság, nem tehetsz mást vásárlás előtt mint túrod a fórumokat aztán még így is kifoghatsz egy selejtes darabot. -
#54 Hát én csak akkor vinnék hozzájuk bármit ha a keletkezz kár meghaladná az 500 ezer forintot az adatok értékessége miatt. :D
Elektronikát bárki ki tud cserélni, vesz hozzá a boltban egy ugyanolyan vinyót. -
#53 Európai szinten egyértelmű piacvezetők, de világszerte is az egyetlen komoly konkurenciája az OnTracknek. -
#52 400k-nak 80k a 20%-a...(kecivagyok)
Hallottam még gimiben én is erről a KÜRT-ről.Külföldre dolgoznak ezek sokat... -
#51 Ha te pl. tervezőként dolgozol, és csinálsz 3-4 tervet, dolgozol vele pár napot, majd ezután a megrendelő azt mondja, hogy mégse kell mert nem tetszik, akkor ugye te se kérsz tőle semmit, hiszen végül is sikertelen voltál, és a semmiért nem kell fizetni? -
#50 Igen, nekik van ezerféle hardver eltéve (gyártók, típusok szerint), meg olyan tisztaszobájuk, ahol nem kerül be semmilyen porszem a lemez felületére felnyitáskor.
Ha ennél komolyabb a helyzet, akkor van komoly hókuszpókusz is (van például párszázszor érzékenyebb olvasófejük, ami akár felülírás előtti adatot is ki tud olvasni, meg törött, égett, elázott lemezről tudnak információt visszaszerezni), de az esetek többségénél elég az elektronikát és/vagy a fejet vagy a tengelyt lecserélni - erre képesek pl. Králikék is, akiket lent írtam (egy külföldön tanuló ismerősömnek egy elpusztult laptopvinyóját pl. hozzájuk vittem, ők egy elektronikacsere után megoldották a problémát, akkoriban a Kürtös ár kb. harmadáért). Az ilyen eseteknél az adja az igazi "erejét" a cégnek, hogy minél több működőképes hardverelemük van raktáron, amiből össze tudják sakkozni a rendszert, és van olyan programjuk, ami bitről bitre le tudja olvasni a lemez tartalmát. -
#49 Ebben mi a meglepő, te ingyen dolgozol? -
sanyicks #48 10 mbit számít jó uploadnak... már 1 megát is minimum adnak a kisebb csomagokhoz... na meg 5 mega is elég jól elérhető már ha van kábelnet. -
Dean Winchester #47 azért ez durva!
C) S.O.S. adatmentés: Azonnali adatmentés 24 órás határidővel. Napszaktól, munkaidőtől függetlenül azonnal megkezdjük az adatmentést, szakvéleményt nem készítünk. Az árat egyedileg állapítjuk meg, sikertelen mentés esetén ennek 20%-a fizetendő.
--- teszem fel 400k lenne a díja de ugye sikertelen a mentés akkor is 40ezret kikell csengetni a semmiért -.- -
Dean Winchester #46 hd sentinelt felraktam , pedig erről nem is hallottam semmit!
köszi az infot srácok :D -
#45 Dehát akkor semmi hókuszpószusz nincs, "csak" kicserélik a hárdvert aztán valami adatmentőprogival visszaszedik nem?:C -
#44 nem, ha mondod, hogy kattog, akkor nem bántják ilyesmivel (ők nem kockáztatják az összekaristolást), hanem rögtön kinyitják, és megnézik a fizikai állapotát az olvasófej(ek)nek. -
#43 Nade micsinálnak vele ha 25 perc feltérképezni? Akkor mégiscsak elindítják ők is, nem?:o -
#42 jó olvasmány amúgy, van pár sztorizás is rajta itt-ott, hogy miket meg hogy mentettek le... félelmetes technológia van ott :) -
#41 Néztem a KÜRT honlapot, hát 400ezer forintért én is bármilyen vinyóról visszaszedek akármit. -
#40 Jó, akkor tölts fel csak 16 GB-nyi adatot ingyenes tárhelyre... Tekive, hogy itton a 512 kbs már jó uploadnak számít lehet számolni. Aztán meg azt, hogy gáz estén mennyi idő alatt szeded vissza. Ha fontos adat van, akkor két példány kell minimum. -
#39 Az ilyen "csak idő kérdése" miatti problémákból van a zenékből másolat...
A fontos munkámról, a hobbimról 4-5 másolat van. Otthon két vinyón, pendrive, a céges gépen és a céges filesereveren. Ennyi csak elég lesz. :) -
#38 Kattog a vinyó és nem karistol. Ha karistolná a felületet akkor MÁR úgyis mindegy, ha meg csak simán kattog akkor úgyse fogja összekaristolni. (Vagy igen de akkor sem.) -
Villanypásztor #37 "kipróbálhatod megütegetni a merevlemezt kattogás közben"
Előtte lehet kevésbé drasztikus módszerekkel próbálkozni: fejjel lefelé, vagy oldalára állítva előfordul, hogy egyébként nem működő vinyóból még ki lehet csikarni valamennyi életet. Sőt még olyat is hallottam, hogy berakták a hűtőbe, és utána még egy darabig, amíg hideg volt működött. (nyilván hőtágulás valamit átpiszkált benne)
Ütögetni, meg általában bekapcsolt állapotban mozgatni csak legvégső esetben. -
#36 seriously... what should i do? -
galaris #35 Agreed :) -
#34 Akkor már nincs ott a másik megoldás - az addig működhet, amíg nincs tönkrevágva a fizikai felület - ezért nem jó ötlet otthon bűvészkedni egy hardverhibás géppel (de ezt is leírtam már), mert a még menthető adatokat is el lehet pusztítani könnyedén. -
mukievil #33 Akkor meg 150ért ott van a másik megoldás :), vagy 10ért uj vinyo, más nem lehet egy rossz vinyoval csinálni! -
#32 amivel lehet, hogy sikerül véglegesen tönkrevágni a felületet - ha sérült a fej, akkor a sok pörgetés csak arra jó, hogy szétkaristolja a most még (talán) olvasható területeket is.
mechanikus hibánál nem szabad otthon próbálkozni.