Kattog a merevlemezem!

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok !

Van egy 160-as kulso vinyom HM160HC, ma raakartam dugni a laptopomra es hallom a kis kattano hangot amit a win ad mikor radugom es fel is porog rendesen es hallom is ahogy muxik. Ellenben nem latom sehol a sajatgepben , az eszkozkezeloben viszont igen . Jelenleg Y kabellel hasznalom . Probaltam megformazni a Disk Managerbol de allandoan ezt a hibauzit kapom :" The request could not be performed because of an I/O device error"
Probaltam csokkentett uzemmodban is de ugyanaz sajna...
EASEUS Partition Master 6.5.1 Professional Edition-el is megprobaltam latja is csak eppen nem akarja megformazni mivel allandoan lefagy a progi vagy pedig hibauzivel kilep...
Meghalhatott teljesen ? Kuka ? Meg esetleg mit tudnek tenni ?
Elore is koszonom szepen a segitseget !

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Azért mert a belsõ vinyó tönkrement, és jelenleg csak ez van ezért akartam erre telepíteni.
Szóval akkor nem lehet sehogy megoldani, köszi a válaszokat.

ha elolvasnád mit ír ki a telepítõ:
"A telepítõ nem támogatja az USB vagy az IEEE 1394-es port használatával csatlakoztatott lemezek konfigurálását, és az azokra való telepítést."
ehhez milyen segítség kell?

fotográfik kolomp edisön :D

Petka
Egyáltalán miért akarod USB-s winyóra telepíteni?

Balumann
USB túlságosan lassú ahhoz, hogy a windows érdemben tudjon futni, Windows XP -t mondjuk tudom, hogy meg lehet oldani (és azt is, hogy mennyire használhatatlan), Win7 -el nem tudok róla, hoyg lehetne-e, de azthiszem nem is nagyon érdemes.

hát miaz hogy szted nem okozhat ekkora problémát?

"A telepítõ nem támogatja az USB vagy az IEEE 1394-es port használatával csatlakoztatott lemezek konfigurálását,"
ott van a hibaüziben a megoldás :D ha nem támogatja hát nem!
Szeretnék win7-et telepíteni egy USB-n csatlakoztatott hdd-re. Miután elindítottam a telepítést, kiválasztom hogy erre a lemezre települjön kiírja hogy nem lehetséges. Következõ ünezet: A windows nem telepíthetõ erre a lemezre. A telepítõ nem támogatja az USB vagy az IEEE 1394-es port használatával csatlakoztatott lemezek konfigurálását, és az azokra való telepítést.

Egy Seagate Momentus 5400.2 nevû lemezrõl van szó. Nem tudom hogy mivel van a baj, a telepítõ lemezzel? Már többször használtam, eddig jól mûködött, igaz nem külsõ hdd-re telepítettem hanem rendesen, de nem hiszem hogy ekkora problémát okoz hogy USB-n csatlakozik...
Valakinek ötlete hogyan tudnám megoldani?

Looooser
olvasófej hiba, leszakadt az olvasó fejed szerezzbe egy másik ugyan olyan típisust és mûtsd át belõle a fejet esetleg még vissza tudsz szedni adatokat :) most én is egy WD 30-ast keresek teli van családi fotókkal és ugyan ez a hiba :S

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Külsõ USB s vinyó.. ami pihen a szekrényben (szóval csak Backupra van használva sehova se viszem) és egy DVD amibõl néha írok egy újat (bõvítettet) a régit meg ketté töröm :D

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

Balumann
Én imádkozok, hogy nem romlik el a merevlemez :|

Petka
Ha már itt ez a topik, szerintem lehetne beszélgetni arról, hogy házilag ki-hogy oldja meg az adatmentést és az archiválást. Jó téma lenne +fav

Met
Nem hittem volna, hogy megéli a topic a 100 post-ot :)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Dzsini
elméletileg igen, de történnek balesetek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Petka
Igazából egy nagyobb cég, ahol fontos adatokat tárolnak, szerintem megeleõzi archiválással az ilyen problémákat. Napi adatmentés, szalagos meghajtók, raid, stb...

[HUN]FaTaL
Nem olvastam végig a topicot csak elsõ 20 hsz-t meg a végérõl párat, bocsesz. :)

http://goo.gl/gd6Zi5

olvass vissza és ne ragadj le 1-2 hsz-nál! közben irtam h belátom h ez nagyobb cégeknek szól akiknek megéri a 400k-t is kipengetni ha a vinyon többb millás könyvelések és egyéb adatok vannak rajta...
[HUN]FaTaL
Normális gépben valóban több vinyó van, de hogy egy egész vinyó lenne a rendszernek azt kétlem. Legalábbis teljesen felesleges :D

Dean Winchester: Te komolyan azt hiszed, hogy ez magánszemélyeknek van? Nemcsak a munkadíjat fizeted, hanem a fentartott "steril" szobát, ahol por nem kerülhet a korongra + a sok raktáron lévõ elektronikát és egyebet. Arról nem beszélve, hogy mondjuk egy céges könyvelésért (sokan nem mentenek) vagy komplett projektekek mentéséért, amiben esetleg több hónap meló van, ez aprópénz.

fillérekért dobálják már a vinyokat, fontos adatok mentésére párszáz giga elég normális esetben is van a gépben legalább 2 vinyo 1 rendszernek 1 adatoknak mindegyiken tárolsz a fontos cuccokrol mentést legközelebb ha fontos az adat ne sporolj azon hogy meglegyen, online helyre meg a birka tölt fel adatot :)

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Met
<#idiota>

DJ RX7
lapostévé <#nevetes1>

:3

Met
Na, hogy okuljatok :)

Ma törölgettem az usb-s keretben lévõ régi 120-as Maxtor vinyóról. Volt egy könyvtár amiben rengeteg file volt kb. 20 giga, baromi lassan törölte ezért leállítottam ami kellett lemásoltam róla és leformáztam gyors formázással. Másolgatom vissza a cuccot és kiírja a végén, hogy nem lehet 2 file-t másolni. Most már ott tartunk, hogy ha rádugom a gépre a vinyót akkor formázni akarja, valahogy RAW formátumú lett.

Nagy baj nincs mert hd filmek voltak rajta amit majd egyszer megnézek ha lesz lapostévém.

Ennyi:)

arty
samsungból fogy a legtöbb, nyilván arról lesz a legtöbb panasz is :)

nekem van samu, seagata, wd, évek óta semmi nem halt meg. elõtte viszont majdnem mindbõl buktam :) (samu, wd, quantum, maxtor - seagatebõl nem, de azt ritkán veszek)

Forza.

Molnibalage
Ez a szolgáltatás nem magánszemélyeknek szól igazából, az áron ez látszódik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

koryne
"Ja, kérem, a mai világban ilyen olcsón és áfamentesen ennyi hexadecimális nullát kapni, az azért nem semmi."

Ez kész :D

Xbox Live gamertag: kilencnad

Balumann
Viszont hangja az aztiszem mindegyiknek van, a vinyók adják a legtöbb hangot a gépemben (bár lehet csak azért tûnik úgy, mert az nem állandó).

Balumann
Érdekes, hogy mindenki így szidja a Samsungot, nekem van egy 160 gigás (ATA -s) samsungom, ami kb. 6 éves (sõt szerintem több). Most próbáltam ki ezt a HD Sentinelt, 100% -osnak írja most is, nem ír hibát benne. (jah és a legolcsóbb kategória :D). Használom is rendesen pedig, az elõzõ gépemben ez elsõdleges vinyó volt (a másik csak 80-as), most ezen vannak képek, kisebb játékok meg minden.
A mostaniban ez mellett van egy 500 gigás WD (2 hibás szektort ír, 97% -os, pedig fél éves sincs), meg egy 320 -as seagate (ez kb. 3 és fél éves, ez is hibátlan). A régi gépemben (ami jelenleg szüleimé), 80 gigás - már nem tudom milyen van, az mondjuk már legalább 8 éves.

Nekem szerencsém van a vinyók terén azthiszem :P Mindig a legolcsóbbakat vettem eddig pedig.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
ha már kattog, akkor az elektronika még leadja a jeleket, de a fej(ek) már nem mennek be a lemezek közé.

Csirke4
"A winchester rendesen felpörög indításnál, és a bios is felismeri a típusát!"

Dzsini
fel se pörög a vinyó, mit próbálkozzon? hátha összekaristolja belül a korongokat?

shumika
Bazmeg most nem mindegy az adatoknak? Vegyé' új winyót azt csá-köcsög

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Csirke4
Szerintem egyszerûbb ha bedugja másik gépbe és Getdataback-el próbálkozik. >=)

*könnyen beszél nemazõ fájljai*
Dzsini
ELsõre próbáld meg Králikékkal lelevelezni, hátha azt mondják, hogy náluk is megy - azért egy kategóriával olcsóbbak, mint a Kürt...

Nekem nagyon sok dolog van rajta, többek közt saját programozási projectek, tanulmányok, a legtöbb pótolhatatlan, ez egy (jó) lecke nekem.
Jelenleg majd szét b*sz az ideg.
Dzsini
A nagy részük nem olyan, hogy nagy tragédia lenne, ha "illetéktelenekhez" kerül - mihez kezdenek a nyaralási fotóimmal? :) Számomra érték, másoknak annyira nem. Itt igazából a 2 elég lenne, csak lennének stabilan 2 különbözõ helyen - mivel erre nincs lehetõségem (nem mászkálok át családtaghoz hetente), így egy helyen van két példányban.

Az érzékenyebb adatokról egy mentés van (tehát két példányban vannak meg), titkosított állományokban.

David2
ennyi helyen tárolás nem veszélyezteti az adatbiztonságot, tehát illetéktelenekhez kerül? Meg sztem 1 back up is elfogadható kockázat, mennyi annak az esélye, h 2 vinyó egyszerre hal le?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Dzsini
Két merevlemezre készül mentés (külsõ HDD-k), plusz alkalmanként (félévente-évente) plusz egy harmadik, ami nem a lakásban van, hanem családtagnál. Emellett a dokumentumokból online tárhelyen egy mentés, amikor meg aktívan dolgoztam (pl. egyetemre dolgozatírás), akkor 2 HDD + pendrive + online + emailben önmagamnak elküldve (így két címen is megvolt) napi szinten.

Az optikai tárolás már rég nem éri meg ilyen áron (plusz a laptopom már írni nem is tud DVD-t, olvasni még igen - elmúlt 5 éves, és elfáradt a meghajtó benne :D )

és most hogyan oldod meg h ne legyen ilyen gondod megint?
esetleg HDD-re mentesz vagy marad a dvd-re kiirod és még gyakrabban átmásolod egy másikra?
Dzsini
6-7 éve volt, és 40 ezret fizettem érte (50rõl szólt az árajánlat) - most 50 ezer/DVD a tarifa.

nekem is legnagyobbrészt fotók voltak, nagyjából 3-4 év családi meg kirándulási fotói, dokumentumok, ilyesmik...

sztem olyan 50ezer? :S
most nem azért de aki full-ra tele van pénzzel az egyálltalán nem fogja sokallni az ilyen kiadásokat ...
am jól beparáztattok :D mostmár mégjobban odafigyelek a fontos cuccaimra :D (filmeket leszarom azt ha kell letöltöm ujra,hanem a családi fotók, dokumentumokról csinálom is a mentést mostmár XD
davidka003
Ha nem titok elárulod, hogy mennyit kértek a 2 DVD adatmentésért?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Dzsini
Megaupload a free accounthoz le nem járó 200 gigás tárhelyet ad, max. 1 gigás fileoknak, de sok helyen havi 1-5 dollárért akkora tárhelyet kapsz, amit nem szégyellsz, még akár automata backup programmal is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_online_backup_services
http://en.wikipedia.org/wiki/File_hosting_services

Dzsini
Õk is tudnak, világszinten nekem is úgy rémlik, hogy õk voltak az elsõk, akik SSD-rõl és memóriakártyáról is csináltak mentést (pl. konkrétan kettétört vagy megégett SD kártyáról) - most már pl. az említett OnTrack is vállal, de ebben a Kürt volt az elsõ.

Amúgy meg 1000 forintos órabér? Rossz vicc, az alap mérnöki órabér 3-4000, itt simán 10-20 ezres órabérrel lehet (és kell) számolni (és egy átlag adatmentés ára ~200ezer, 3 napi munka). Olyan technológiájuk és tudásuk van, ami a világon maximum 3-4 cégnek van meg, és olyan adatokat nyernek vissza ha kell, amihez képest az a félmillió forint zsebpénz.

Nem a TE zsebedrõl, és a TE adataidról van szó, amíg nincs szükséged rájuk (átlag magánszemélynek életében kb. 1x van) - nekem már volt rájuk szükségem (fene se gondolta, hogy egy minõséginek tûnõ DVD 2 hónap alatt elfelejti, amit ráírtam), és igenis kifizettem azt a pénzt, amit elkértek azért, mert elolvasták azt a két korongot, amit senki más nem tudott. Visszakaptam szinte a teljes adatmennyiséget, ami azokon rajta volt (kb. 95%-ot, ehhez képest 80%-ra számláztak), és ezt az õ technológiájuknak köszönhetem.

SL
oh tényleg? linkelj már egy oldalt ahol ingyen vágják hozzád a 160gigás tárhelyet idióta -.-

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

[HUN]FaTaL
Ha sehogysem tudsz életet lehelni bele hogy bebootoljon akkor vagy kürt kft vagy kivesz és a kukába belehelyez.

végülis igazad van, ha egy nagy cégnek kell visszaállítani adatokat az más mert õk siman kigazdálkodják az 1 misit is ,sõt lehet ennél sokkal többet ér ami rajta van a vinyón :)
Bexter
Morzekódot kattog vagy csak simán?

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Morphin
Bármilyen hihetetlen,de emlékeim szerint (hírek között olvashattam anno) a magyarok járnak az élen a flash(??) memóriákról való adat visszanyerésének kutatásában.Mivel nem követem a dolgokat,nem tudom biztosan,de elviekben már az is lehetséges,hogy pendrive-ról,SSD-rõl is vissza tudnak nyerni adatokat.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Igen igazad van kurva drága, de gyakorlatilag a kürt célközönsége nem a magánemberek. Ha nem egy havi fizetésben gondolkozol, hanem egy olyan vinyóban amin mondjuk x év könyvelési adata van rajta...
és láttam már cifra dolgokat...
szóval az hogy van backup annak ellenére hogy kéne hogy legyen közel sem biztos hogy tényleg van

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

nem ,de akkor is azt mondom mint eddig számomra 80k kurva sok pénz , hát még 400 ezer az adatokért :)
szóval inkább vigyázok és a legfontosabb file-król készítek másolatokat idõközönként és kész...
Oldal 1 / 3Következő →