Arche Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DonC
köszi, megnézzük ha az ígért transfert megcsinálják :) már össze vannak pakolva a karakterek szóval egy gombnyomás.. haranya oldal kap egy kis erősítést :) leviathan totál meghalt.

Igen, úgy van, hogyha DS-en az egyik oldalnak kész az ezi light, az erőd és a híd akkor jelenik meg a kikötőben a gyártó hétvégén. Ilyen szempontból ez szerencsétlenül jött, hogy pont karácsonyra esett. Lassan le fog esni a lord coin éra szerintem, mert viszonylag hamar megteltek velük a legacy szerverek is, itt amikor bejött 100g körülről indult, most olyan 25g-t érnek.
No igen. Ínség volt, így unique-ig húztam, aztán felnyomtam mistsongra. Így se jött gyorsan, meg ezzel is kb dupla lett a fegyver sebzése a korábbihoz képest (+nyomtam egy prime weapon tempert minimális 111-112% sikerrel). Az olcsóság nem állt, mert talán 50 goldtól indult a weapon scroll és 60on dekkolt jó ideig. Aztán az első siege időszakban (peace fund, több multiaccount és karaván épült már, hatékonyabb perdita statue vadászat, beinduló DGS killek) pár nap alatt felment 70 fölé. Inség idején néha 78-ért is vették. Az 50 talán nem "sok", csak akkor 160-180 gold volt például egy APEX (egy hónapig tartotta magát a stabil ár). Most olyan 260-285 körül stagnál az APEX. Kb idáig drágult a töménytelen pénzbeáramlás miatt... no meg a tömeges elvándorlás is megindult, íg ykisebb a kereslet valamivel. (a "Tömeges" elvándorlás után még így is többszöröse a "tervezett" egy szerverre jutó játékosállománynak ami a szerveren van). Mindenesetre az auroria land kiesés nagyon kritikus volt. Hosszan elhúzódó jelentős hátrányt okozott tömegeknek. A lord coin trükkös dolog. Minden egyes farm helyen 0-24-ben vörösök randalíroznak, vagy "Zöld" PK guildes gyerekek. Ha aktiválódik valamelyik quest ami nem pack, akkro azonnal PK mindenki hogy felvehessék. A legtöbb farm viszont trade packot termel amit le kellene adni az NPC-nél. Ez azért "jó", mert el kell cipelni addig a kiindulási ponttól. Mondani se kell ez minden esetben PvP/PK lesz. Soloban, vagy kisebb csapatban nem, vagy csak ritkán van bármi esélyed is bevinni a "célba" a pakkot. A territory productok meg vagy helyi földtöl függenek, vagy a helyi guildet tápolják. Tehát: Apex 260-285 gold, Lord's coin: 250 gold, Thunderstruck tree: 500+ gold.
Ennek ellenére csak úgy repkednek a divine itemek, meg a great success-ek. Van itt p2w/valós pénzes buff, meg tucatnyi account fejenként dögivel.
A karácsonyi landrush automatikus esemény volt. Amint meglett egyik oldalon a lvl3 fortress (?) utána szombaton jött a castle rush lehetőség. Lehetett volna módosítani, csak a Trino segghülye volt megint és lusta volt gondolkodni mi lesz a hatása (meg mind egy szálig szabin voltak az utolsó 1-2 héten szerintem és csak trollkodni jártak a fórumra néha).
A mistsongosnál érdemes felhúzni már magát a fegyvert amiből csinálod a mistsongost, olcsóbb a regradeje (sajnos nem sokkal, de olcsóbb, és sok próbálnál számít), átviszi a gradet magba a fegyverbe amit csinálsz; mondjuk már meglevő fegyónál nem olcsóbb, főleg ha már nem 1-es szintű. A kastélyok nem épülnek, hogy ne lehessen lord coint szerezni,? Abból lehet venni saplingot is, úgy olcsóbb, bár ugye csak aurorián ültethető, szóval kell hozzá telek, de az lehet DS-en is.
Hallottam a karácsonyi dolgot, hát érdekes időpont lett valóban :/ de sose lehet jó mindenkinek a dolog. Pl.: az updateket hétvégére rakják, de van aki pont akkor dolgozik.
Ja. A mistsongos sokáig kitart, bár sokaknak van már obsidian is. Ja, meg akad pár ayanad bow is. Mostanság már az epic-ek is repkednek. Én meg itt meresztem a seggem unique mistsong staffal, mert már vagy 1000-1200 goldot beleöltem, de mindegyik regrade bukta lett. castle land meg nekem elúszott mint lehetőség a karácsonyi landrush miatt. (akkor volt az első castle rush. Vicc az egész). Most vettem 250 goldért egy twilight saplingot, hogy ne 70-75 gold legyen csak a scroll része a fegyver regrade próbának, erre beomlottak az árak. Mondjuk így se olcsó, de most már nem mozog felfele a "pointok" ára...
Az Eanna, mint régi, nem összevont szerver mindig is népes volt, de nem a legnépesebb, ez szerintem most is tartja magát, hogy nincs kihalva (fórumok alapján sem, bár nem azt olvasom folyamatosan).
A fresh start szerveren még kitart ezek szerint a lendület :)

Mistsongos fegyvereket csinálnak ott? Elég erősek lehetnek és nem kell hozzá sok cucc.
Utoljára szerkesztette: arcdevil, 2017.01.27. 13:52:30
Ha nem Prophecy, akkor minden más szerver csak árnyéka önmagának az EU-ban. kyrposa volt picit aktívabb. Eanna-t nem ismerem, de nem volt a népes szerverek közt első helyen a patch és új fresh start server indulás előtt sem...

Esetleg sasolj bele az Eanna fórumba. Talán a Status topic ilyesmiről is szólhatott... :D
http://forums.archeagegame.com/forumdisplay.php?64-Eanna-(EU)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.01.27. 12:52:59
Annyit tudok hallomásból, hogy elvileg népes szerver, és vannak pvp-k is; de hogy ez pontosan mit takar azt nem tudom. Annyi biztos, hogy nem tartozik a kihalt szerverek közé :)
DonC
Srácok Eanna szerverről tud valaki valami hasznos infót? Mi ott a helyzet?

Köszi! Nem mondom, hogy meghoztad a kedvem a használatához :D , de haladni kell a korral, úgyhogy ránézek majd :)
Nem igazán szeretem/szerettem a Discordot én se, de kényelmes. üzemel chatként/fórumként, üzenőfalként és standard voice chatként is egyszerre. Erről az oldaláról nem ismerem túlzottan, de a felhasználó és jogosultságkezelése sokkal egyszerűbb. Egy helyen állítod és az fér hozzá az adott tartalmakhoz akit te akarsz. lehet "guest" és "members" részleged is és elkülönítheted a tagokat a pórnéptől. Fórumon ez macerásabb talán, vagy simán nincs egy helyen karbantartva. A discord működik alkalmazásként, de elérhető böngészőből is (meg tán mobilon is, de azt nem próbáltam).
Van néhány szükségtelen funkciója, ami bekavarhat, de attól még elmegy. Picit olyan chat-fórum hibrid saját konferenciabeszélgetés opcióval.. be lehet illeszteni képeket, videókat és linkeket is, csak ez így picit bekavarhat a képbe. (pörög lefele mint a chat és nem olyan statikus mint egy fórum. A képek/videók meg inkább fórum funkciók nálam).
A discord mivel tud többet, mint pl egy fórum/fb és TS kombó? Nyilván azon túl, hogy nem kell hozzá TS szerver meg ilyesmi, és mindenki szabadon regisztrálhat. Egyre többen írják/használják, de egyelőre még nem fejtettem meg, hogy igazából azon túl, hogy ingyenes tud-e többet mint más :)
Nem hiszem, hogy ez régimódiság lenne-e, inkább talán a játék stílusával is összefügg. Az ArchAgeban azért elég sok és bonyolult rendszer működik, amit nagyon nehezen/hosszan lehet csak írásban megbeszélni, főleg, hogy sok esetben nem is egyértelmű, hogy valami miért úgy működik ahogy. Nyilván az is nehezíti ezt a dolgot, hogy valóban többen több karakterrel is játszanak, és azokra is át kell lépni, ilyenkor a guild chat nem látszik, a TS ellenben ilyenkor is ugyanaz. Ez is a játékból adódik, és aki szeret építgetni, farmozni ami a játék szerves része (nyilván van aki nem szereti, és nyilván van olyan is aki csak emiatt játszik) az általában több karaktert is fenntart.
A másik része az az aktuális események, amik egy része teljesen véletlenszerű, nem sok idő marad beírni sehova, különben lemaradunk róla/vesztünk benne stb (volt egy tagunk aki amikor mondtuk, hogy vp van xy helyen azt válaszolta TS-en, hogy majd jön csak leszedi a citromfáit :D ki is maradt a dologból), a másik része az előre tervezettebb dolgokat igyekszünk majd jobban beírni guild chatre is, mert ez valóban többször elmarad, és csak TS-en beszéljük meg, hogy megyünk xy instába pár perc múlva vagy ilyenek :)
Nem szerettem volna túl negatív kommentet.
A Guildben azért volt néhány jó arc, és ebbe Arcdevil, te is benne vagy.
Tény, hogy kevesebb a magyar, de nem is kell versenyezni.
Én csak hiányoltam a Guild chat pörgését. Lehet régimódi vagyok, mikor még a TS nem volt nagy divat, és a mai napig a haverokkal is inkább irogatunk, mert így is jó nekünk.
Megértem hogy a TS az sokat segít sokszor ebben a játékban is, de így sokan kimaradnak sok mindenböl.

Utoljára szerkesztette: fajlagos, 2017.01.11. 19:14:53
Van TS-ünk és facebookunk is, így nem szükséges a discord. A nagyobb létszámot igénylő események kikerülnek fb-re, illetve a guilden belüli telekmegosztások, és sok-sok egyéb infó a frissítésekről, közösen használható házakról stb-stb. Ezek elérhetősége több helyen is fel van tüntetve és szólni is szoktuk, hogy használják, ennek ellenére sokan nem veszik rá a fáradságot (emlékszem kb fél éve mindenkinek egyesével írtunk ingame üzenetet is, elképesztően kevés reakció volt rá, pedig nem volt kis feladat, hisz egy ingame üzenet nagyon kevés karaktert tartalmazhat).

A napi dolgokat értelem szerűen nem írjuk ki, csak ha éppen változik valami, pl több piros van halcy-n, nem volt elég jelentkező a TS-ezők közül egy instára ilyesmi.

Nem vagyunk hardcore guild, így kevés az elvárás, ennek ez a hátránya; ellenben ha hardcore guild lennénk akkor meg az azzal járó elvárások lennének a hátrányok.

Ettől függetlenül bőven van hova fejlődni, és nem megy minden tökéletesen, és sajnos a Trion/XL Games se könnyíti meg a dolgot, a fresh start szerverrel és az állandó szerver problémákkal sem.
Használjatok discordot vagy fórumot! Legyen NYOMA a terveiteknek. Ha csak valamit szóban beböfög valaki, az nem marad meg.
Hozzáteszem (nem engedi szerkeszteni az előzőt), hogy tisztán magyar guildként nem tudunk és nem is akarunk aktivitásban versenyezni a nálunk sokkal több taggal rendelkező guildekkel. Nekik/náluk mindig több lehetőség lesz, akár csak az elérhető játékosbázis miatt.
A játék egy MMO játék, amelyben a TS használata ajánlott. Ez nem kötelező a tagjainknak, de természetesen ott van nagyobb élet, illetve ott sokkal egyszerűbb és gyorsabb bármire válaszolni, bármilyen információt megosztani. Sajnos sok tagunk nem hajlandó ennek használatára, és valóban nem vesz részt a Guild életében, de erről nem a guild maga tehet. A programos kérdés szintén visszavezethető a TS használatára is, de arra is, hogy nem szervez senki programot, a többség arra vár, hogy majd más megteszi helyette. Amenniyben fent voltál TS-en, akkor tudhatod, hogy az elmúlt héten Anthalonra, többször Nazarra, és Morpheusra is mentünk, illetve rendszeresen többen megyünk riftes pvpk-re is, valamint a Serpentis instában is voltunk egyrészt olyan tagoknak segíteni akiknek a Dream Ringes küldetéshez kell az insta, illetve olyanoknak, akiknek a küldetés elkezdéséhez kellett. Ezeken felül a Krakenhez is ellátogattunk a hétvégén a Dream Ringes küldetéshez, és leöltük a Vyravát is, valamint több embernek segítettünk a nehezebb napi (50g-s) küldetéses instájában is. Ezek csak azok a guildes/több emberes megmozdulások voltak amikről én tudok.

Egyszóval valóban lehetne nagyobb élet a guildben, de sajnos aki nem akar részt venni a közösségben azzal nem tudunk mit tenni :) Ha kötelező lenne a TS használat akkor az lenne a baj, így meg ez :) Kb 1 hónapja több tagunk átlépett egy másik nagyobb klánba, azóta ~1-szer láttam az egyiküket Abyssalon, de se Halcy-ban, se Mistmerrowon, se rifteken, sehol nem találkoztam velük, de lehet elkerüljük egymást, hétköznap munka mellett csak az esti órákban tudok fent lenni, ahogy többen a guildben.

Azért kíváncsi vagyok ki vagy a játékban :)
Utoljára szerkesztette: arcdevil, 2017.01.10. 16:07:06
A Crazy Weaselröl annyit, hogy a Guild Chat halott, az emberek szállingóznak el, mert :
A tagok nem segítenek egymásnak, az újaknak nem segítenek, a régieknek sem.
Mindenki az altjával van elfoglalva. Ha nem mész föl ts-re akkor rád se bagóznak. Más guildben nem így van.
Ha kérdezel valamit Gchaten nem válaszolnak vagy egyszavas bunkó beszólások érkeznek.
Nincsenek programok, igazából nem történik semmi ezért mentünk el már néhányan és tervezik még.
A szerver amúgy jó, van még egy rakás jó külföldi klán akik sokat segítenek még úgy is hogy alig értitek meg egymást :)
A Kyprosán Nui oldalon vagyunk páran, 10-30 napi/heti aktív játékos. Nem vagyunk HC klán, de várunk minden magyart :) Tudomásom szerint a többi szerveren nincs nagyobb magyar klán (simán lehet, hogy van ettől függetlenül), viszont a friss szerveren több magyar is újrakezdte, de akikkel beszéltem nemzetközi klánban vannak.
Most épp az "új" szerveren próbálkozok (prophecy). Mondjuk a guild elég kamu, a béna Trino húzások miatt meg már "vesztettem" is. Se föld a kritikus nyersanyagok körül, se érdemi felszerelés. Mondjuk utóbbi azért lassan beindul, de aurori land nélkül (a castle zónákban) picit komolytalan. Nem mindegy hogy 75, vagy 500 laborpontból jön ki 50 gold.
Milyen hülyeség már hogy Karácsonykor megy a castle rush a vadiúj szerveren???

Cseppet megtelt a szerver. Sokkal több föld van, nincs p2w farm és ház a boltban és kevesebb a nagy ház és farm, de még így is totál megtelt minden. Egy 16x16 területet is alig lehet levadászni. A legszarabb zónákban se lehet egy gombostűt leejteni... :D

Korábban a Rangora, azelőtt meg a Nebe szerveren nyomultam.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.01.01. 14:56:35
DonC
btw. mikromanus te melyik szerveren vagy?

DonC
úgy tudom shatigonon vannak páran, eannán talán, de a leviathanon is vannak jópáran (bár onnan hamarosan transfer lesz shatigonra), kb. egy hónapot még farmolunk goldot aztán start :)

DonC
amit te keresel az a queen coinpurse és az amit azok a mobok dobnak crate, stb. :) pl. sungold fieldsen szétfarmolhatod.
mellesleg továbbra is egy halom jó lehetőség van goldfarmra, bár attól is függ milyen szerveren vagy. sunken merchants pl. nekem napi 800 - 1k gold, igaz van 2 altom is :)
az új rendszerben megéri az autofishing, mióta a ship component scrollhoz lake essence kell. de még sorolhatnám, timescape scroll farm, stb.

Sziasztok meg szeretném kérdezni, hogy melyik serveren találhatnék Magyar klánt. Most Rangoran vagyok de ott sajnos senki sincsen. Előre is köszi a választ.
Nincs mit, és jogos; viszont az italból még továbbra is van eladható verzió, csak drágább, 35 loyality ha jól tudom.
Értem amit mondassz, de akkor is elmehetnek a fenébe! Elöször az italt korlátozták be amit loyalból vehettél, hogy már nem lehet eladni...mostmár a lootolást is bekorlátozták hogy csak szenvedésből álljon a játék, és ne jöjjön belőle a bele ölt időnek megfelelő nyereséged se. Én megértem hogy a patron vásárlásra akarják ösztönözni a játékosokat, de ez akkor is már kezd szarrágós lenni. Persze akinek nem felel meg, az ne játszon vele ( gondolják ők ) csak azért 2 éve megszoktuk azt amilyen, és valamelyik unatkozó kocka mindig beújít egy marhaságot...a végén ezért fogják otthagyni az egészet sokan, amit meg is értek.
Köszi a válaszokat, további jó játékot nektek!
Utoljára szerkesztette: Bizó08, 2016.12.15. 19:23:17
Azért ez nem pontosan így van; vannak helyek ahol továbbra is jönnek drágább cuccok (pl time space scroll fragment), illetve a createkben is lehetnek cuccok, amik azért gyakrabban jönnek a boxoknál. Ezeken felül war zoneban növekedik a drop rate is. Én nem coin pursezéssel kerestem goldot, de pár napja a könyvtár 3. szintjén 1 mob adott kb 40 silvert szóval lehet csak keresgélni kell mi ad jól.
Ez igy van. Coinprurset már nem éri meg gyujtögetni. Amire meg aztmondták hogy hú minden mob dob pénzt. 25 réz. Hogy roha.... naszóval ennek már lőttek.
Nehezítették az egészet. Remélem hamar bebuknak vele.

Sziasztok!
Nem tud valamelyikötök egy okosságot mondani az új verzióban való lootolásra? mert amig eddig 1 óra alatt kb 200 aranyat kilootoltunk fejenként, most már legalább 5x annyival kevesebb jön be, mert ugye az okosok kitalálták hogy mostantól ne adjon minden mob lila lootot, csak minden 5-6. Esetleg nincs egy baró hely, ahol továbbra is érdemes mobokat tizedelni? vagy mindenhol ilyen lesz már...
Igazából mivel szerencsére ezt előbb lehetett tudni, így ha mindenki az új fajokkal indul akkor egyszerűen elkerülhető a dolog, ami bár kényelmetlen, de nem igazán függ a későbbiekben tőle semmi; bár igaz az is, hogy a későbbiekben az xp hátrány sem fog kifejezetten számítani.
A ciki az, hogy a koreaiak is indítottak fresh szervert, meg azt hiszem volt új PvP szerver is. Erre meg ilyen trehányságot bent hagyni... Aztán ott vannak a ruszkik. Ők is ezt kapták. EZért jó ha nem részletes és teljes a patch notes. Hátha nem veszik észre az ilyen nagyon alap "bakikat" és nem kell vele többet dolgozni. <#hehe>

Mondjuk ahogy nézem az NA régió még nagyobb szívás. Ott még többen vannak. Lesz/van ott második szerver is? Lehet rájöttek a Trinonál, hogy ezt a tömeget nem sikerülhet begyömöszölni egy szerverre. Kár, mert a sok jó ember kis helyen muris tud lenni. Persze ha nem AltAge lenne, akkor lenet nem is lenne gond a performanciával/belépésekkel. No mindegy ez a hajó elúszott. Azért csak mindig bejön valami ami miatt nem lesz sima a start...
A kóreai régióban nyilván nem indulnak új szerverek, és a két új faj fejlődését akarták könnyíteni, gondolom ezért a magasabb xp. Ezzel nincs mit tenni. Jó, mondjuk azt, a trion lusta volt menedzselni az új szervert, csak elindították és kész. Engem jobban zavar, hogy auróriát azonnal elérhetővé tették. Lezárhatták volna egy-két hétre...
Ja. Persze. Csak a legelején 900k xp előny. Dugja fel magának a retardált trino és az xlgame is. Seggbénák ha ezzel nem törödtek. Mondjuk most már mindegy. A gond az, hogy az előny marad. Mindig van aki ugyanolyan aktívan nyomja mint te. A lvl30 nuianként 10-11 óra volt. Ennyi idő alatt 7 törpe feljut 30-ra és mind megkaphatja ugyanazt a rewardot. Azaz ha mást nem nézünk, akkor ez 6 thatchet farmháznyi előny. Vagy simán csak nyomulnak egyediben. A 10 szint különbség megvan végig. Cinderstone full dwarf és az összes PvP terület is. Idővel változni fog, de ezzel szétcseszték az egész "versengést". Törpe vagy? Warborn vagy? Olyan mintha fél nappal hamarabb indulnál. EMellé jön az, hogy a wb killre se guild xp, se xp token, se gilda star nem megy nagy szintkülönbségnél. Az ovisok és az animalfunok lenyomhatják a lvl20-30 bossokat raidben könynedén. eZ AZ első nap lehetett akár 5x4x10k xp csak tokenben. Bőven milla felett járunk. Ha meg hamarabb nyomod az auroria monstereket, akkor kb senki se fog meg az "öreg" fajokból. Mehet az illegal farm, vagy épp DS-ban a helyfoglalás, könnyedebb 16x16 farm megszerzés a szint és a felszerelés előny miatt, meg a töménytelen archeum üzlet beindítása. csak az újak jelentenek kihívást. Ha meg battlerage-es vagy, akkor most is elég lazán lenyomod az azonos, vagy picit jobban felszerelt elelntis. Finomítottk és remélem lvl50-55-re már nem lesz ennyire faék. De az aktiviotás muris. Tripla béke (halcy, sanddeep, hellswamp). EGy órával a béke után hellswamp megint háborúban. Cinder is azt hiszem danger lvl4-en van. Mozgolódnak az aprónépek (is) :D
haverjaimmal végül haranya oldalra megyünk :) 8-an vagyunk jelenleg. Remélem leszünk elegen. :)
Sziasztok. Rövid kérdésem lenne, hogy kb hány magyar lesz az új szerveken? Vagy lesznek-e, vagy egyáltalán, hányan tudnak róla. Én is próbálom szórni az infót volt játékosok körében, de volt túl nagy hype-ja az újrakezdésnek.
Magam részéről Dakszli néven a hariharan oldalon indulok.

Mikromanus te vagy 'mikroman' az official fórumon? :D Ne izgulj az új fajok XP-rewardja miatt, a semmit nem fog számítani, lvl 50 környékén már egy szinthez kell kb annyi exp, mint ami a különbség a javukra.
csak akkor csinálhatsz oda karaktert ha új accountot indítasz.
Tok jo, hogy a Prophecy szervert meg se nyitottak.
Prophecy az EU szerver neve. Az NA szerver: Reckoning.
Nyugati oldalról indulunk nemzetközi guildben. Mivel nuianként indulok az meg tetülassú a béna tesztelése miatt a trinonak, így picit kevesebb a vállalkozó erre az oldalra. Vagy aki van az 15 gilda és landrushra nyom, az meg nem nagyon izgat...

Ennek vagyok a tagja: Rhine
Mi lesz az uj szerver neve? mikor indul? csatlakozhatok valamilyen klanhoz?
Sziasztok, pár haverommal (nyolcan :D ) újra elkezdünk játszani az új szerveren, csak az nem dőlt még el hogy nuia vagy haranya.
Hogyha valaki vevő rá egy kisebb csapatot össze tudunk rakni. :) + biztos lesznek még eltévedt magyarok is. :D
Külön magyar guildről nem tudok, de ahol én vagyok ott felfedeztem lopostok-öt is, pedig előtte nem egyeztettünk. Az már legalább 2. <#taps>
A kis nemzeti csoportosulásokra ott van esetleg a Family. Ott is kell összmunka a vocation hajkurászásra, meg tán más előnyt is ad. Csak ugye egy rakat lehetőség van kezdéskor, amit kisebb magyar nyelvű csapatnál még nehezebb összerendezni. East vag yWest, nuian, elf, vagy dwarf... Mind nagyon máshonnan indul, így eléggé bekavar a közös kezdésbe.
Nem indul véletlen egy nagyobb magyar közösség/klán a friss szerveren?
Szivesen. Kis adatbányász. :D
Azért az auroria chestekhez a silver key: 50k exploration se rossz.
Summa of all main quest xp rewards:
Lvl 1-30
Dwarf: 957k XP
Warborn: 979k XP

Lvl 1-28 (no lvl 29-30 quests)
nuians: 80k xp
Elf: 77k xp
Ferre: 84k xp
Harnians: 85k XP

:DDD
Abban nem értünk egyet, hogy melyik a "jobb" az újaknak. A többi csak körítés. Simán el lehet lenni a régi és az új szerveren is. Amit most picit buktának, vagy kérdéses területnek látok az új fresh start szervereken (meg esetleg a régin, de ott kisebb gond):
- az új fajok story questjei sokkal több XP-t adnak, mint az "eredeti" fajok. Ez a régi szervereken nem gond. Lehet hogy előnyös is, mert többen bepróbálkoznak az új fajokkal, mert kisebb "időkiesés". 0-ról kezdős versengőbb új szerveren viszont elég gáz. Lvl 20-30 körül több xp-t kapnak néha mint a lvl 50+ auroria vagy library questek. Lehet, hogy ez javítva lesz, de eddig úgy láttam hogy a régi fajok felé se szagolnak a trionnál, csak a lolikat, meg az animalt nyomatják mindenütt. Más régiókban nem lett balanszolva és az XLG nem fog kérés nélkül DOLGOZNI: :)
- ládák és kulcsok: lesznek jobb dropok amik ládaként érkeznek. A "gyengébbekhez" bronzkulcs kell, amit könnyű craftolni, viszont az ezüst kulcsokhoz 50k exploration proficiency kell. Kicsit miafranc érzésem van ezzel kapcsolatban. A többi idióta korlát áthidalható a dawnsdrop armor darabokkal. Mondjuk a sima üres tekercs (blank regrade scroll) crafthoz a minimum 5k printing elég genya és értelmetlen, de midegy. Ami rá épül az "ingyenes", a sima tekercs meg profit követel? Eh...
A többi csak kérdéses mi lesz. Új szerveren a gamebreaker szarokig (pl majestic tree) sokkal inkább szűkös lesz a fa és a bör. Az állatok és a jobb fák sok vocationba kerülnek, így nem lehet ezrével sunyiban telepíteni a fenyőerdőt, vagy bölényhordákat rakni az 5 gazebó farmodra folyamatosan. A RM fejlesztések is lockolva lesznek, bár az annyira nem gond, mert kell hozzá thunderstruck is, ami nagyon nem lesz. Semmi hipergyors gördeszka, 8 slotos traktor, meg egyéb szemét... A black pearl is necces lehet. A bungallókon elég jó droprate-je lehet, viszont normál dropja iszonyat béna.Most 1,5-2,5 arany darabja, de az új szerveren nem nagyon lesz elérhető. Szerintem kisebb az esélye, mint 0,1%.. Mindenesetre sok lesz a változás és lesz elfoglaltság mindenkinek. Az új és a régi szervereken is. Reméljük nem az lesz mint már sokszor, hogy jó a patch, csak valami iszonyat alap és egyértelmű dolgon elhasalnak!
Nem is írtam, hogy egyszerű békés gold szerzési módszer, hanem egy légből kapott ötlet :) Nincs értelme egymással vitatkozni szerintem, egyrészt nem fogjuk egymást meggyőzni, másrészt egyikünk se tudja pontosan mi lesz :) Az új és a régi szervereknek is van előnye és hátránya is, mindenki el tudja majd dönteni melyiket válassza :)
Annyiban bukta ez, hogy Auroria az erőforrásoknal örök pvp terület. Ráadásul nagy a verseny. Amikor ezt meg tudod csinálni, akkor már nem sokat ér az archeaum vagyregeade cucc, te neg már reménytelenül le vagy maradva. A Fresh start muris lesz hosszú hetekig. ;)
Elég egyszerű, megvenni a lecraftolt cuccokat :) Tegyünk fel, hogy csinálok mondjuk 5 patronos accot, az 5 accnak lesz 5x 16-os telke 30-as szinten. Ezeket lerakom aurórián, az 5x4 fa/brazier napi 3-szor. E mellett még marad is laborja kraftolni, szóval elég hamar lehet regradehez cucc amit nyilván el lehet adni pl :) Ez amit leírtam sok meló és minimális befektetés, de sokat lehet vele keresni is, mert aki elad 10 apexet az elején az meg fogja venni az így termelt cuccokat, és aki nem így termel és/vagy nem lesz goldja megvenni az lemarad.
Persze ez csak egy félig légből vett példa volt, de csak 5 acc kell hozzá, és 30as szintre nem nehéz felhúzni a karikat se.

Amúgy a queue szimulátoros időkben kezdtem, nem a későbbi friss szervereken, és valóban más volt a játék az elején, de azt is tegyük hozzá, hogy jóval kevesebb játékos is volt, aki előre tudott volna tervezni bármit/tudta volna a játék mechanikák nagy részét; míg most azért hiába nagy változások jönnek, egypár dologra elő lehet készülni/el lehet tervezni.

Amit leírtam az nyilván megint nem az első 1-2 napra vonatkozik,de nyilván nem csak pár napig akarják élvezni az egyenlőséget az új játékosok; lehet később mint gondolom, de szerintem pár hét után meglesz ugyanaz a különbség, mint a legacy szervereken.
Az első hónapok alatt a 2014 szeptemberi headstart körüli indulásokat, vagy a fresh startot érted? csak mert a "normál" indulásnál 0 kontroll, kisebb tartalom és "unlimited" marketplace content volt amit ki is használtak sokat... ha bejutottak a queue simulatorba. :D
A fresh startnál már erősebben korlátozva volt a pénzért elérhető tartalom. Ennél most még jobban korlátozva lesz minden:
- nincs loyalty, labor és credit transzport a régi accountrol és szerverről. teljesen új karakterrel indul mindenki
- az ÖSSZES pénzes ház és farm elérhetetlen lesz. Az előzőben pár esemény vagy pénzes pakk kóddal be lehetett sunnyogni kész házakkal kezdéskor. Most nem. EMellett nem lesz semmi olyan rng box ami archeumot adna, nem lesz thunderstuckot adó pakk, se majestic tree. Meg a "fejlettebb" designok se lesznek bent, így semmi pénzes trakltor nem lesz közkézen dupla annyi pakk slottal. Meg tán a glidereket és a pénzes hátasokat is megemlítették mint ami be lesz korlátozva.
- a fejelttebb itemek vocation függőek lesznek. Ez legerősebben szerintem a fa behozatalt érinti, de a bőr ellátás is nagyon meg fogja érezni. Kb 20-30 jobb fa vagy állat vehető ha megcsinálod az összes family questet. A silányabb minőségű növények és állatok vag yrengeteg labort használnak, vag yszar a terület és idő arányos anyag termelés velük.
- nincs több ingyen craft. A fejlesztett házakban a craftnak ugyanaz a proficiency szükséglete mint a normál workbencheknél. Emellé jött még pár megemelt proficiency minimum elvárás a jobb itemeknél.
Ami vicces az még az ezüstkulcs kraft. A kulcsok amikkel a jobb dropok ládái nyithatóak nem lehet eladni. A bronz kulcsok nem különlegesek, de az ezüstkulcs proficiency követelménye 50k exploration profeciency-n. EZ azért érdekes lesz ha így hagyják.

No, mesélj. Hol éri meg bárkinek apexet eladni? Mit számít az? A lazább első fresh startban se nagyon lehetett anyagot venni (log, vagy épp archeumot). Ami kikerült kb azonnal elment. Most meg még kevesebb lóvé lesz. Semmi sokezer gold napi szinten DGS-ből meg egyéb easy gold generátor mód. Most még nehezebb lesz érvényesülnie a pénzes gyíkoknak. Persze remélem nem a 3. naptól oldják fel a korlátozásokat!