3293
  • arcdevil
    Valami bug volt, de nem szóltak róla. Sokaknál volt ilyen késés a lejáratban, de az is lehet valami régebbi jóváírást raktak be, fene tudja.
  • Bizó08
    Ma járt le...két hetes késéssel :)
  • Bizó08
    Nem vagyok előfizetéses. Mindigis kitermeltem az apexeket jóelőre, így ez a lehetőség kizárható. :) A webes felületen amit emlitettél, hetekkel ezelött lejártak a napjaim, így már nem mutat semmit ott. Valószínüleg a sok gond miatt lehet akkor a hosszabbitás, bár előző hónapban rendbes időben járt le és a jelenlegiben nem igazán vettem észre nagyobb problémát, ami miatt ennyire ki kellene tolni. Mindegy, egyszer biztos megszünik, addig meg legalább nem kell azzal foglalkoznom. :)
    Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
    Utoljára szerkesztette: Bizó08, 2017.08.24. 11:13:54
  • mikromanus
    Ha "előfizetésre" van állítva, akkor megújítja a patronod és leszívja az árát a számládról. Ez az alapértelmezett ha patront veszel. Egész addig amíg "Le nem mondod" a subscriptiont.
    Akkor is kitolódhat a patron idő ha valami gond van a szerveren és emiatt kitolják a patron időt kárpótlásként. A 3.0-nál volt egy igen hosszú "egy hónap" például. A hosszú belépési idő, majd a szörnyű lag és a gyakori restart miatt tologatták ki az időt. Az "evolution" miatt minden patronos egy extra hetet kap. Mondjuk nem tudom mikor kapják meg és mikor kell patronosnak lenni hozzá. Annyira nem vagyok aktív az AA-ban hogy komolyabban utánaolvassak ennek...
    A patron lejárta napra pontosan a webes felületen ki van írva a profilodnál. Persze nem óra-percre pontosan. Annyira azért senki sincs jóban a Trinoval hogy pontos infót kapjon. :)
  • arcdevil
    Jelenleg a Kyprosa szerveren van szerintem a legtöbb magyar. 3 magyar klán van, ezekből 2 nagyjából 5-6 fős, mindkettő frissebben alakult, egyik inkább pve a másik inkább pvp irányú. Ezen felül vagyunk ma a CraZy WeaseL klán olyan 20 játékossal pvx beállítottsággal, akik közül nagyjából 10 napi szinten aktív, és vannak még a szerveren elszórva más magyar játékosok is. Jelenleg az evolúció miatt nem lehet erre a szerverre karaktert csinálni, szeptember 9-től majd a tempest szerveren érhetsz el minket.
  • foxxi
    Van még magyar aktív játékos bázis? - komolyan, bár merre kószálok mmo-k között, elfogyott a honfitárs. Tera megy most, de magányomban kezdem elveszteni a varázsát, így kipróbálnám ezt.
  • Bizó08
    Nade miért lennél csaló...erről mi nem tehetünk hogy nem szünik meg a státusz. Nekem be van készitve a kredit rá, de amig nem jár le, eszembe sincs aktiválni. :) Az ég világon semmit nem tettem azért, hogy ez így alakuljon, tehát nem érzem hibásnak magam. Köszi a választ, további jó játékot!
    Utoljára szerkesztette: Bizó08, 2017.08.16. 15:20:57
  • arcdevil
    Találkoztam már én is ilyen buggal, jelzi emailben, hogy lejárt, de közben nem szűnik meg a patron buff. Én mindenesetre inkább meghosszabbítottam, minthogy csalónak bélyegezzenek :D
  • Bizó08
    Nem tudjátok, hogy idönként miért van az, hogy a patronom már lejárt napok óta, de mégsem szünik meg? Volt hogy egy hónappal is tovább tartott! Persze örülök neki, de mégis furcsálom...
  • arcdevil
    Azt nehezen tudnám elképzelni, hogy ne lehetett volna még hardvert bővíteni, az mondjuk lehet, hogy a további bővítések egyre több költséget jelentettek és egyre kevesebb eredményre vezettek.

Sajnos mint tudjuk a játék jobban is lehetne optimalizálva, viszont ez remélhetőleg megoldódik azáltal, hogy az XL Games jelentősen bővítette az ArcheAge fejlesztő csapatát :)
  • mikromanus
    Azt mondták, hogy nem a hardver volt kevés. A progi maga nem tudta kezelni a rengeteg egyedi változót. Sok volt neki a játékos + a milliónyi"single planted seeds". Vagy csak azt se tudta a Trino hol a gond. :)
  • arcdevil
    Szerencsére a legacy szervereken ilyen nem volt, bár volt, hogy betelt egy library instance, de kibírtuk :D Ettől függetlenül tényleg elbírt volna erősebb gépet a fresh start, vagy 2 szervert eu részen is.
  • Burgernemham
    Köszi! Közben nem is volt időm belépni még a játékba a munka miatt.

Viszont most meg azt mérlegelem, hogy volna e egyáltalán kivel játszani.
  • mikromanus
    Valami volt az n+10 napra az elején. Aztán ugyanolyan fos volt minden még hónapokig. Néha felvetették, hogy lesz kárpótlópakk, de sose volt "elsődleges prioritás". Az accountomon meg nem volt más azóta se. Ez elvileg még a 3.0 kárpótlás. A 2-8 másodpercnyi lagokkal tűzdelt estékre.
  • arcdevil
    Korábban már adtak a 3.0-hoz packot emlékeim szerint, amiben volt loyalty, patron és labor is, de simán lehet, hogy keverem valamivel a dolgot.
  • mikromanus
    Ezek "kompenzációk" a 3.0 patch problémás időszakára. vagyis a közel játszhatatlan bug és lagfestért kapod amit hónapokig nem javítottak. Szerintem azóta se javítottak semmit, csak sokan leléptek. Kevesebb ember = kisebb terheltség. A két-három hónap minőségen aluli állapotért kapsz 1-2 nagy labor potionnyi kompenzációt kb. Hónapokkal később.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.07.11. 13:32:01
  • arcdevil
    Én inkább meglepődtem, hogy bármit küldtek, nem emlékszem játszhatatlan időszakokra mostanában (a többi mint fél éve történt dolgok más kérdések, de ahhoz már korábban is adtak patron időt), így igazából teljesen jól jött az a pár ingyen labor poti a "semmiért".

A royal seed drop ratejét is emelték és vocation pontból is vehető ezáltal a legacy szervereken a 9g-s ára visszaesett 4g-re, amivel a larderezés újra még több hasznot hozhat a cargok elvitele nélkül is. Milyen fertőzött régi szervereken? :) fogynak a cargok szállítják a packokat vannak pvp-k, és készülnek az erenor fegyverek, és nem csak a fizetős játékosok esetében. Teljesen jól/szórakoztatóan játszható minden egy kis kitartással, és azzal számolva, hogy nem az első héten leszel a gladiátor aréna ranglistájának legfelső fokán (bár egy troll classal igazából bármi megeshet :D)

A jövő héten jön az előző években megszokott hordó lovaglós event is, ami kivételesen hasznos rewardokat is adhat (a sütis fegyver skint nem számítom annak), és elég szórakoztató is, hála annak, hogy nem kell órákat molyolni vele.
    A 3.7-et szeptember/október környékére igérik, a koreai alapján abban lehet naval és cross szerver aréna, ami mégtöbb szórakozást nyújthat majd, illetve átalakul a lunagem rendszer is.
  • arcdevil
    Ezekben a packokban nem volt patron nap, azokat korábban kiosztották már, illetve a 3.5 indulása egészen zökkenőmentes volt a korábbiakhoz képest.
  • mikromanus
    Pakkban tuti nem volt. Mondjuk ha gebasz volt, akkor menet közben egészítgették ki az időt. Az első hónap a 3.0 után pl volt vagy 45-50 is azt hiszem.
    Mindenesetre amit olvastam utólag, az annyi volt, hogy maga ez a kompenzáció is sértés számba megy. A játszhatatlan hónapok után kap egy-egy pofont a jobb és bal orcádra. Kb ennyi.

Nem igazán követtem az elmúlt két héten az eseményeket, de igértek kis royal seed droprate emelést ami hasznos lehet. Meg ugyan nem volt lefektetve fix időpont, csak mint "lehet" kategória merült fel, de lesz majd valamikor új fresh start szerver is... Talán. Ott még jó is lehet ez az új patch. A fertőzött régi rendszeren már semmi se segít szerintem. (mondjuk az account és trade korlátozás teljes hiánya és a p2w szarságok bent vannak most is, így sok valós javítás nem nagyon jöhet össze)

Sasold meg a fórumukat esetleg!
  • Burgernemham
    Van patron nap a pack-ban? Lehet visszanézek, csak hogy lássam mi változott.
  • mikromanus
    Van 2db ingyenes "compensation pack" a profilunkban. Ha még nem tettétek meg, akkor majd aktiváljátok! (A 3.0 pack szeptemberben jár le. HA addig nem váltjátok ki, akkor elveszik a lehetőség)
  • arcdevil
    Nos én nem tudom szerkeszteni a posztomat, ezért itt lehet még újabb infókat szerezni:
    omnom - frissebb dolog, van discordja is
    percymeetsarcheage - ideiglenesen szünetel, de 3.5-ig elég sok koreai újítás fel volt sorolva

Wivart kint szokott lenni bemutatókon és arról szokott videókat készíteni tudomásom szerint (meg néha ír fórumba is)

Illetve a trion streamei is fent vannak már youtubon, úgyhogy nem egy nagy videóban vana többi játék között az archeage, hanem külön: archage youtube

(Illetve önreklámként az aláírásban szereplő blogunkon is szokott kint lenni pár infó magyarul, amelyek részben az említett oldalakról és a fórumból származnak)
  • arcdevil
    Köszi, meg volt már az infó, de akinek nem annak jól jöhet :) Egyelőre 2 tagunknak van erenor fegyvere, de többen készítik/tervezik. Nekem egyelőre csak tervben van, pedig jól jönne pvpknél már most is :D
  • mikromanus
    NO, hagyjuk a szájkaratét! Úgyse győzzük meg egymást... és úgyis fel fogjuk még hozni fél év múlva más vagy azonos tartalommal ugyanezt a véleménykülönbséget.

Úgy látszik cancelt nyomtam elküldés helyett vagy rossz topicba linkeltem, úgyhogy kis infógyűjtős anyag:
    Archeage 3.5 Ayand & Erenor Weapon Crafting Cost Break Down

Kapcsolódó Google doksi

Szerk: AA-ról September (Aired) és Quembek postolgat infókat rendszeresebben. Jason Wivart is postolgat/töltöget, de szerintem ő már érdemben nem játszik a játékkal.

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.06.22. 14:19:53
  • arcdevil
    Nem vitatkozom, úgyis előtted vannak a trion számai, így biztos tisztában vagy az aktuális bevételeikkel/költségeikkel :) Nem hiszem, hogy ilyen fehéren/feketén ki lehetne jelenteni, hogy "pénzéhes" banda vagy éppen kedves "éppen, hogy ebből még kijövünk" bandáról van szó, viszont mégis az első van feltételezve, ami sokakat elriaszt egy amúgy teljesen élvezhető/játszható/nagyon sok lehetőséget rejtő jó játéktól.
  • arcdevil
    Nagyon rosszul érzed a dolgot :) Nem munka amit csinálok, és ha beleunok valamibe, akkor csinálok mást, nagyon sokrétű a játék és a Pvp és Pve részét is élvezem a telekrendszerrel együtt. Amennyiben valamelyik része terhes, mert meguntam mobot farmolni akkor mással szerzem a goldot, pl sport horgászattal, vagy auroriás fa/barzier ültetéssel, amihez van kedvem. Amennyiben unalmas traktorozni akkor viszem hajóval a packokat, vagy éppen beállok rokbornba rabolni a haranyásakat, vagy elücsörgök freedichen és várom hogy hozzák a drága packjaimat :)
    Amennyiben te munkának éled meg a játékot akkor nem érdemes játszanod vele, ez csak egy játék ami szórakozást nyújt, ha nem akkor már nem számít játéknak :)

Amúgy a játék kedvéért, a jelenlegi gold szerzésemmel 3000 jött ki :)
  • mikromanus
    Te nem p2w játékos vagy, hanem a p2w játékosok "niggere". Bagóért dolgozol nekik. Te farmolod ki a gazdád audiját (esetünkben top gear-jét). Hogy megkapd mennyi a "Béred" oszd el az egy nap alatt összeszedhető goldodat a az apex árával. Ennyi a napi béred. Szorozd be 300x10-zel és oszd el a befektetett óraszámoddal. Ennyi az órabéred. Másféllel szorozva ennyi lenne adózás előtt. :D
    Nem tudom mennyi a béred, de egyrészt nálam sokkal kevesebb lenne ez mint amit a munkámért kapok, másrészt én játszani akarok és nem dolgozni ilyenkor délután-este. Olyasmivel meg nem játszok ami pénzért ad erőforrást/erőt minden korlát nélkül.
    Persze ha te élvezed a melót a gyapotföldeken, akkor csak hajrá! Csak aztán ne akarj szökni és ne hidd hogy egyenló vagy a gazdáddal!Mer' a végén elkap megver és visszazavar gyapotot szedni... Hupsz, ez más szerepjáték. :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.06.21. 17:30:38
  • mikromanus
    Túltoltnak túltolt az árazás. Vagyis az árazás maga nem. A havi díj (patron) ára korrekt lenne ha nem csesznék szét a gusztustalan p2w fossal. Mindenesetre meg is van a "látszatja" a kemény l*fasztsejavítunk taktikájuknak. Hetekig 650-800 apex ment el az új szerveren naponta amíg nem csesződött el és/vagy nem adták fel sokan a játszhatatlanság határát súroló lag miatt. EZ most 150-200 apex naponta. Így már persze nincs annyi lag (?). Minek javítani és optimalizálni ha úgyis jó lesz pár hónap alatt?
    Az alap patron díja meg elég lenne bőségesen. Csak úgy van az egész foshalmaz összetákolova, hogy a "legfelső" (legpénzesebb) pár % adja a bevétel nagyját a többi meg le van szarva kb.

A költség meg nem sokkal nagyobb arányaiban. Vagy fejlesztési költség van, vagy licence díj. A kettő együtt nem. Egy ilyen "öreg" játéknál nem hiszem hogy a licence óriási költség lenne már. A licence díjból jönnek a fejlesztések. A többi üzemeltetés, pár alkalmazott munkadíja és tiszta haszon. Ha bérlik vagy ha veszik a hardwert és infrastruktúrát akkor se nagy költség az már. Abból is látszik hogy mennyi nyomi halott szervert futtatnak. Ha nagyon költséges lenne, akkor már rég összevonták volna a döglöttebb szervereket. persze jó eséllyel 1 fizikai szerveren lehet régiónként az összes játék szerver . Max virtuálisan vannak külön.

Persze ezen felesleges agyalni. Változni semmi se fog. Ha azt hiszed hogy "kényszerből" cseszik szét a játékot ilyen agyatlan p2w-nel, akkor nagyon naív vagy. Nem baj az. Másik oldalról én meg lehet túl sötéten látom az MMO piacot. :)
  • arcdevil
    Nagyon sok mindennel nem számolsz, ezzel nem azt mondom, hogy nincs igazad, és valószínű profitot termel a trion. Viszont enm számolsz a több szerverparkal/infrastruktúrával, ezzel járó karbantartással. Nem számolsz a supportosok foglalkoztatásával, tréningezésével, nem számolsz a "fejesek" fizetésével, nem számolsz a saját fejlesztőik bérezésével, nem számítasz az iroda költségekkel , adókkal, licence díjakkal és stbstbstb.

Egyedül arra próbáltam rávilágítani, hogy külsőleg rámondani valamire, hogy túltolt árazás, és nem is kell nekik ennyi elég nagy lutri, mert ugyanannyira lehet igazad, mint amennyire nem :)

Köszi a linket, átolvasom, ha lesz időm :) csak trade packoznom kell, ja nem, sajnos dolgozni kéne :( :D
  • mikromanus
    Ez nem az 50 Ft-os kenyér esete. Ez az 1000 Ft-os kenyér esete ahol 50Ft az anyagköltség. A többi költség átláthatatlan, de sejthető, hogy a szállítás és munkaerő költség + a gépek amortizációja valahogy nem ennyiben van. Kivéve ha nagyon nem hatékony az egész vállalkozás. :)
    Páran már agyaltak az MMO költségeken. Itt egy példa:
    http://www.mmo-champion.com/threads/874500-MMORPG-costs

2-3 év alatt már kijött a trinonak a saját pénzsajtolós modelljével már pár WoW-nyi szerver (+ ezen szerverek 10 évnyi üzemeltetésének és supportjának teljes költsége háromszor) szerintem.
    15 euro, vagy dollár/hó/fő az veszettül nem az az ár amivel nem tartható fent egy online-MMO játék. Most komolyan. Szerinted 3-5k Ft/hó havi díjjal nem termelhető "tisztes haszon"? Nem tudom milyen napszemüveged van, de viccesen látod mögüle a világot.
  • arcdevil
    Ezeket milyen kimutatásokból hoztad ki? Én is mondhatnám amelyik pék nem tudja 50ft-ből kihozni a kenyeret az taigetosz pozitív, aztán éhen halunk :D (nem igazán van rálátásom, hogy miből jön ki a kenyér ára, és nem is érdekel, de nem is akarom megmondani nekik, hogy mennyiből kéne kijönnie :D)
  • arcdevil
    Érdekes megfogalmazás, de szerintem nincs igazad. Ezt figyelembe véve, akkor én p2w játékos vagyok, hiszen az itemeim nagyrészt nem dropként estek és nem is npc-től vásároltam őket, mégse fizettem értük valós pénzben semmit.
    Ezeket az itemeket goldért vettem meg. Igen, mert más megvette őket valós pénzért (vagy eventből esett vagy bármi), de én goldért vettem; ergó megvehető goldért.
    Ha farmolok mobokat mondjuk 20 órán keresztül akkor az ott eső itemek eladásából származó goldból veszek jelen esetben mondjuk x apexet, amiből veszek x charmot vagy akármi mást, akkor szerinted nem a farmolásból vettem? Igen, áttételesen... és igen, valaki eladja őket, de az nem az én részem (nyilván más kérdés, ha a rendszer nem működik és nincs eladó, de itt erről szó nincs).

Te nem érted a dolgot :) Elég alaposan leírtam, hogy megvehetsz bármit amit más megvehet. Igen, más megveheti valós pénzért is, és? Ki időt, i pénzt szán rá, ez szerintem elég világos. Valóban nem értem el a 9300 pontot, de ha az lenne a célom és nem foglalkoznék mással akkor egy megfelelő csapattal (2-3fős) megvalósítható a dolog pár hónap alatt szerintem (a csapatot arra értem, hogy egyes dolgok egyedül lényegesen több időt igényelnek mint akár ketten, és nem arra, hogy az általuk szerzett goldot is én használjam fel). Csak példának okáért ott a hoa ayanad designokért, ott a taris a wrathsmith armor cuccokért, az új területek mobjaiból eső itemek (az erenorhoz kellőek) 20k goldért mennek el, ezenkívül ott a cargozás is, ami kis odafigyeléssel elég jövedelmező lehet. A 3.5 előtt ott voltak a karkassés/rokhalás packok, ahol a sima pack is 45 chacoalt adott pl, és még millió lehetőség van, amivel nagyon sok goldot tud keresni az ember ha fullra ezt cisnálja. Én ebbe beleőrülnék, pedig vannak időszakok amikor elhatározom, hogy nem csak tengek lengek hanem belehúzok :D

A disasterrel példálózol megint, nos az eu régióban az aesir (mostani nevén play faction), elég nagy gs-es játékosokkal rendelkezik. Több szerveren végig vonultak pvpt keresni / menőzni akárminek is hívjuk. Nos ha az ember megszerez egy divine ayanad fegyót és ügyes pvpben akkor simán beállhat hozzájuk, és valóban nem ő lesz a csapat leg magasabb gs-ű tagja, de ugyanúgy mehet velük bármerre és elérhet bármilyen endgame contentet. Felesleges ezzel példálózni, mindenki azt ér el kb amit akar a játékban, van ami nehezebb és igen iszaonyat sok időt jelent, van ami könnyebb.

A fos p2w, és az iram tartás is egy érdekes kérdés, kb fél éve nem lett új itemem, csak a meglévőkkel vackoltam, kosztüm/undergarment húzás pl, és teljesen jól elvagyok vele, lett új petem, szárnyam, házam, telkem, egyebem.. és voltak bőven napok amikor csak riftes pvpkre mentem, csak költöttem a goldot potikra...

Hozzáteszem,ha valaki valóban top1 akar lenni akkor úgy számoljon hogy jó pár hónapig nem áll fel a gép elöl, de ha csak élvezni akarja a játékot, akár endgames pvp-ben akkor nem kell elvakultank lennie és ráköltenie se :)
  • mikromanus
    " hisz a fejlesztőnek/kiadónak is meg kell élni valamiből. "
    Például a havi díjból (patron). Vagy a kis értékű ideiglenes itemekből mint a helybővítő. vagy a VALÓDI costume itemekből amik jól néznek ki és nem statpont miatt veszi a nép.
    Ha egy játék havi 13-20 euro/player befizetésből nem tud normális hasznot termelni és némi frissítést is, azt taigetosz pozitív. Nem érdemel megértést vagy támogatást. Menjen csak csődbe és adja át a helyét életképesebbeknek. Olyanoknak akik értik a dolgukat.
    A trino és az AA jól helyezkedett. Épp semmi említésre méltó nem volt sokáig a piacon a megjelenésekor. Amúgy meg egy tahó troll banda. Élénken él még az emlékeimben amikor a thundestruck p2w pakkos vagy valami p2w TS frissítés és össznépi felhördülés után a következő streamen mosolyogva újságolta milyen jó is ez az újítás. Meg azt is lelkesen ecsetelte más alkalommal, hogy lesz az új p2w item craftolható is lesz játékban. Ja, csak párezer laborral többől jött ki és az alap vendor material drágább volt mint amennyiért a pénzes RM használók a készterméket eladták. Soha senki se craftolta ezeket. :D
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.06.16. 16:13:13
  • mikromanus
    Baromság (már elnézést a nyers fogalmazásért). Ha nem in game KELETKEZIK (Pl drop, vagy NPC-től in game erőforrástól vehető), akkor nem farmolható. A marketplace az nem "farmolható" . A charm nem farmolható. Nem VEHETED meg goldért. Megveheted ha valaki fizet érte valós pénzt ÉS eladja. Azaz eladható a RM item, de nem "farmolható".
    Az idő meg nem relatív. Két kezdőnél már kis ráfordítás is hetekben mérhető eltérést okoz a fejlődésben. ehhez jön még hogy ha előrébb vagy azonos időben, akkor jobb a sebzésed és "hatékonyabban" tudsz farmolni. Legyen szó PvE-ről, vagy épp az újonctársaid legyilkolásával szerzett honorról. A korlátlanság még katasztrofálisabbá teszi a helyzetet. Benyomja valaki egy kocsi árát és azt te soha a jó büdös életben nem fogod utolérni. Az hogy te nem fizetsz az apexért még nem teszi élvezhetőbbé a játékot. Benyomsz 1600-2000 goldot csak hogy ugyanazt kapjad mint más aki fizet érte. csak ő azonnal. Azaz havi szinten accontonként +2k goldot tud költeni. Más oldalról havi 2k goldot fizetsz az alapfunkciókért azoknak akik valós pénzt áldoznak a játékba. Azaz támogatod ezzel a p2w-t. Azaz támogatod azt hogy neked is szarabb legyen. Dejó. :D. Fresh server is csak az első hetekben "tiszta" amíg a pénz szart se ér, mert a szűkös nyersanyag sokkal fontosabb mindenkinek. Utána kb szabadon mozog az erőforrás valós pénzért a bálnákhoz.

Ne tettesd magad bambának! Tisztán és világosan fogalmaztam. Nem a pénzes piac maga a p2w, hanem az a gáz, hogy kizárólagos forrása fontos itemeknek, túl nagy előnyt ad pénzért , nincs korlátja a pénzért erőt vásárlásnak és/vagy túl sok idő előnyt ad azoknak akik fizetnek. Megnézem mikor fogod te elérni azt a topos 9300 GS-t ami az egyik FS szerveren a vezető (mondjuk ez épp a régin. De nincs semmi erenor meg eternal iteme a cloak és alsógatyán kívül még). Vagy mikor lesz minimális esélyed egy bálnafarm ellen. Legyen az egy Disaster guild, vagy bármi aminek az átlag GS-e sokkal nagyobb mint nálatok a topos guild tagoké. Vagy mikor lesz meg neked is a legendary buff charm nélkül, vagy épp sokszázezer goldot fizetve a p2w warrioroknak és akkor charmokkal. Nem tagadom. lehet valaki topos pénzfizetés nélkül is. Mint ahogy van aki megnyeri a lottó ötöst, vagy van olyan is biztos akibe belecsap a villám derült égből. csak a 100000-ből egy veszettül nem valós "esély". A kérdés az, hogy ha egyszer erősen PvP centrikus a játék, akkor megéri -e erre a tört százarékra hajtani? Én is elvoltam AA-ban, de egy fos p2w. Ideig óráig eleinte tartható az iram, onnan haszontalan az egész.

Az unlockolós tartalom nem tartható MMO-ban és nem tartható fent ilyen játék az EU-NA régióban. nem is nagyon megy errefelé senki. Minek korlátozni a hozzáférést ha egyszer a bálnáknak az egyik legjobb szórakozás, hogy a "noob" pénztelenekkel együtt játszanak félistenként. vagy épp halomra ölhetik őket?

Persze most ha azt gondolod, hogy a tényektől komoly súllyal esnek a latban amikor játékot választok, akkor ez azért tévedés. Simán elvoltam az Archeage-ben másfél évig kb (2016 februárig), meg utóbb egy rövidke fresh start tripla hónapig. Csak aztán lett választási lehetőség. Amikor kijött az AA elég sivatag volt nálunk MMO-ban. Pár öreg, semmi érdemleges újabb. Nem igazán akar váltani a Júzer ha nincs semmi hasonlóan vonzó alternatíva. (mondjuk a versengő rendszer alapból elég jó az AA-ban. kevés hasonlóan izgalmas opciós MMo van most a piacon. csak ugye a Vállalat szétcseszi). Most azért más a helyzet. Van is pár felhasználóbarátabb rendszer és jön is sok ígéretes darab. Amik közt pár ráadásul nem koreai, így lehet nem lesz p2w fos a kiindulópont.
  • arcdevil
    Mire gondolsz nem farmolhatóként? Elérhető bármi farmolással, hiszen megveheted goldért. A túl hosszú idő relatív, top1-hez valóban "végtelen" idő kell, de többen vagyunk egy elég erős gearscoru szerveren bőven fent a top100-as fegyver, GS ranglistán, szóval közel se lehetetlen. A trade korlátozás alatt szintén olyan dolgokat értesz amit bárki elérhet 0 fizetés nélkül, nekem is van több karim és ingame veszem az apexet, 0 ft-be kerül.

Félreérted a p2w-t... és nagyon sokan mások is. A p2w nem azt jelenti, hogy nincs item valós pénzért, hisz a fejlesztőnek/kiadónak is meg kell élni valamiből. A p2w azt jelenti, hogy olyan itemek vannak valós pénzért amit fizetés nélkül nem érhetsz el, és ez az AA-ban nincs így mert ingame megvehető az összes cucc.
    A f2p sem azt jelenti, hogy ingyen mindent megkapsz, hanem azt, hogy fizetés nélkül elkezdhetsz játszani, és elérsz bizonyos tartalmakat.

Az AA több szempontból még többet is ad, mint jó pár másik MMO, minden mapot elérsz f2p, nem kell unlockolni semmit, nincs fizetős dlc és egyebek, szóval folyamatosan ráhúzni a p2w-t egy marhaság. Semmivel nem nyújt többet egy havi előfizus játék amiben ingame goldot vesznek a játékosok (igaz nem mindig a kiadó támogatásával), szóval értsük már meg, hogy valóban több pénzel lehet előnyhöz jutni, de ettől nem p2w a játék, mert ugyanazt a fegyvert használhatod te is, (igaz jóval több munkával), mint aki a marketplacen vásárol.

Teljesen jól írod, hogy a f2p egy hazugság (nem csak az AA-ra értve), egy marketing szöveg, amit nagyon sokan benyalnak (félreértenek) és pont ezért dobálóznak egyből a p2w-el... csak a különbséget nem ismerik.
  • arcdevil
    Nem tudom mennyi időnként használható, de a szerverünkön nem találkoztam vele, nyilván kevesebb itt a warborn mint a fresh starton, de azért akad pár. Valóban elég gamebreaknak tűnik viszont, nem tudom módosítottak-e rajta, a vitalism abyssal skilljének "kővéváltoztatását" pl csökkentették, lehet ezt is.
  • mikromanus
    A 18 sec immunity az warborn skill. Azt hiszem ennyi a felső korlátja. Minnél több idő van vissza nekik warborn formában annál hosszabb időre kapnak TELJES damage immunitást. Meg nagyobb sebzést és OP CC skilleket mellé. Halcyona warban elég komolytalan volt pl.

FYI:
    "Queen’s Blessing•Makes the ravage temporarily immortal, preventing lethal damage from killing it. But also increases received damage +25%. When Queen’s Blessing ends, you return to your normal form and are incapacitated for a short time.

•This skill’s maximum duration decreases in proportion to remaining Ravager time."
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.06.15. 13:09:02
  • mikromanus
    Röviden:
    - nem farmolható erőforrások a RM piacon
    - túl nagy előny pénzért (közel) AZONNAL
    - túl hosszú idő kifarmolni a p2w játékosokkal azonos geart és sose éred el őket így ha nem fizetsz
    - nincs korlátja a fizetett előnyöknek
    - a RM item eladásokból szerzett in game pénz és az összes lényeges fejlesztési nyersanyag vagy felszerelés megvásárolhatósága miatt a játék közvetetten "valós pénzért erőt veszel" ügyleteket kínál.
    - a trade korlátozás és a felhasználó szűrés/szabályozás hiánya miatt teljesül a "többet fizetsz = több korlátos nyersanyagot kapsz". (multiaccount: labor , földtulajdon, adóterhek, loyalty pont)

A megvehetem in game pénzlrt a legcsacskább érv ha a p2w ellen hozod példaként. Ezzel azt mondod, hogy a játék nem p2w mert valós pénzért tudnak tőled in game aranyat és erőforrást/itemet vásárolni. . Hát.. hm-hm...

Ingyen játékot nem akar senki se igazán és nem is nagyon kinálnak ilyen MMO-t. Az "ingyen" jelző (f2p) csak egy pofátlan hazugság a cégek többségénél. épp az archeage volt az ami miatt olyan játékokat keresek csak amik nem "free" játékok. Fenének se kell sok gyökér pénzes toxikus lusta noob a játékba. Ha játszok, akkor az ellenfelem JÁTÉKBAN legyen jobb ha elkeni a számat és ne pénzben. Csak sajna kevés vállalat nyújt prémium szolgáltatást (fair playt) hosszabb távon. A BDo jónak igérkezett ilyen szempontból, de kezd elku**ulni sajna. A hulladékszűrő (b2p) már lényegében nem is létezik, a mikrotranzakciós girnyózás meg egyre erősödik. Lehet bevásárolok egy új startot dél amerikai régióban "Feketén".

(vagy pár hónap múlva bekóstolok mégis egy fresh startot az AA-ban. Rövidebb távon jó muri az is, hosszabb távra meg a Trinóval nem érdemes számolni)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.06.15. 13:00:14
  • arcdevil
    Valóban a távolkeleti szemlélet teljesen más, és valóban vannak ebben a játékban is inkább nekik tetsző részek, a grindelés jó példa. mondjuk ismerek olyan magyar játékost aki 12 órát is farmol egyhuzamban és bár nem élvezi kifejezetten, de simán beválik neki, én meg is őrülnék az ilyenektől :D

A másik része viszont azért érdekes kérdés, mert egyrészt a patron megvehető ingame goldért, tehát megoldható, hogy egy fillér befizetés nélkül legyen telked meg minden ezzel járó előnyöd, és az első után már nagyon könnyű ezt előteremteni, akár pár nap játékkal a következő hónapokra. Ráadásnak minden marketplacen megvehető tárgy elérhető bárki számára ingame goldért (vagy abból vett apexért), így ezzel se kerül senkihez olyan item amit f2p játékos nem kaphat meg (pár ilyen item volt, amik kényelmet szolgáltak leginkább és később lehetőség volt szintén megvenni AH-ban pl).

Egyszóval igen, lehet valós pénzért előnyt szerezni és több goldot, és ezt lehet ellensúlyozni több játékkal, multiaccal. Lehet azt is mondani, hogy a trion pénzéhes, és simán meg tudnák kevesebb ilyen itemmel oldani, úgy hogy továbbra is profitot termelnek, de ezeket nem tudjuk. Persze én is örülnék ha ingyen hozzám vágnának minden lehetőséget, de mivel ők sem ingyen élnek, ezért elfogadom, hogy ez kell ahhoz, hogy továbbra is játszhassak (0 befizetéssel, ingyen, szórakozva).

A p2w embléma olyanok miatt ragadt rá akik az előzőeket nem látják be és/vagy elvárják, hogy pénz és/vagy sok-sok idő befektetés nélkül ők is egyből top játékosok legyenek.

A fresh start esetében jogos amit mondasz, a szerverek valóban rossz állapotban voltak (vannak); és ez valóban egy nagy hiba a triontól. A korábban írtak viszont itt is igazak, ha nem lett volna lehetőség vásárolni itemet akkor nekik nem érte volna meg, akkor miért csinálták volna? (nyilván fogalmunk sincs, hogy degeszrekeresték-e magukat vele, csak feltételezések vannak, de nyilván profit miatt csináltak fresh startot megint)

A balance is érdekes kérdés, mert az új fajoknak valóban a legacy szervereken kellett volna xp boost, a fresh starton meg mindenki ugyanannyi xp-vel nyomuljon; de azért nem végzetes probléma, hiszen alig 1 max 2 hét alatt simán maxosra húzható egy karakter, szóval nincs senki hónapokra lemaradva.

A 18 sec damage immunity alatt mire gondolsz? A healer abyssal skilljére?
  • mikromanus
    Fresh start: A rangorában semmi változás nem volt a pénzes buffolásban. Az volta free market legrandább indítása. Annyiban volt jó, hogy ha összeszedtél némi anyagot pénz nélkül máshol, akkor azzal buffolhattad magad a "fresh" serveren. Nem kellett újabb kocsi árát beledobni. persze ha bedobtad akkor az is segített. Nem volt igazi fresh start.

A második fresh start meg érdekes lehetett volna, csak rohadtul nem ért hozzá a trino. Nem volt meg a stabil server. Ha nincs szolgáltatás, akkor nincs siker sem. Ha nem tudsz belépni, vagy nem működnek az alap funkciók, mert nem bírja a szerver, akkor annak nem igazán jó a játékosmegtartó ereje. A multiaccount szarság meg maradt. A race balance se létezett. a tízszeres xp, meg a 18 másodperc damage immunity egy PvP játékban nem igazán elfogadható.
    Picit alaposabban rá kellene készülniük harmadjára trinoéknak...
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.06.13. 14:08:00