3293
  • amikkamakka
    Nosztalgia videók...rá néztem...és hangosan felnevettem. ...Szemétláda banda volt a vezetés, szétlopták és kihasználták a guild tagokat.
  • BlackDahila
    Ha fel rakod maxra akkor elég szép tud lenni. Pár év alatt annyi mindent hoztak be hogy rá se lehet ismerni.

Aki szeretne vetni rá egy pillantás és az új magyar közösségre is annak itt a guild stream.

-Nosztalgia videók 2014 ből és este - - -19:00 től kezdünk.

Ely által lentebb említett guild ról van szó.

https://m.twitch.tv/yakuza_archeage
  • sztar007
    Engem a grafikai újitások érdekelnek inkább mert kifolyt a szemem a grafikájátol mai szemmel. De nem tudom hogy mennyire van end game, milyen újdonságok jöttek be ezalatt a pár év alatt.
  • mikromanus
    Mindegyik "éles" szerver 15-től indul, vagy innen kezdve kapja meg az új patchet. Eltérés a PTS-en van. A "f2p" szerver elsejétől elérhető az új patch tartalommal. Az AAU PTS elsejétől az előfizetős pakkosaknak érhető el. Nyolcadikától mindenkinek. 15-től indul az "éles" szerver (jelenleg 3-3 van tervben EU és NA régiókban) és 15-től lesz a legacy szervereken elérhető az új patch.

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.09.30. 15:18:17
  • sztar007
    Most ez nekem nem tiszta a sima archeage shadow update mar okt 1-töl elérhető lesz vagy az is okt 15-töl mikor az unchained is?
  • Carmang
    Ok, köszi, megnézem.
  • Elynore
    Sziasztok!

Veteránokból álló segítőkész csapatunk szívesen várja jelentkezőit, régieket és újakat egyaránt.

Alexander szerveren, Nuia (west) oldalon, egy contest/progression orientált PvX guildet szeretnénk létrehozni, ez alatt értendő, hogy különböző PvP (Halcyona war, Mistmerrow, Abyssal Attack, késöbbiekben Kraken, DGS) és PvE tevékenységekben (dungeonok, traderun eventek, Hiram farm, stb..) egyaránt részt veszünk.

PvX jellegünk miatt, bármit is választasz preferáltabb irányként, ugyan úgy értékes tagja leszel a közösségünknek.

Bővebb infóért discordon lehet érdeklődni: Ely#6551
  • mikromanus
    AAU-hoz nem lesz "trial". PTS lesz. Elsejétől az léphet be akinek van pakkja, de nyolcadikától azt hiszem bárki. Mondjuk nem egészen értem mi értelme külön AAU és legacy AA teszt szervert futtatni ha elvileg azonos lesz a patch, de ezeken lehet majd kóstolgatni a startnak megfelelő tartalmat. A "Normál" teszt szerver mindenkinek elérhető.
  • Carmang
    Azt már próbáltam, igaz pár héttel a megjelenés után. És nem igazán jött be főleg a p2w featúra miatt.
    Lehet ránézek megint hátha történt valami nagyobb változás.
  • mikromanus
    Nincs igazán jó recept a szintezésre. 30-ig laza. Főként ha egységesítik 6.0-ban és az összes faj törpe szinten fog végigrongyolni a zöldön. Lényegében ott csak a zöld questek követlse kell és arra kell ügyelni, hogy azért felvedd és befejezd a mount és a glider questet is menet közben (ezek nem zöld questek). meg később a battle pet questet.

Lvl 30-tól folytatódik cinderstone-ban a zöld quest, de ott már alacsonyak az XP rewardok. Minden fellelhető questet fel kell venni és többé-kevésbé tartani a terület szörnyeinek szintjét menet közben (vagy csak pár szinttel legyenek erősebbek). Cinder után mehetsz halcyonába a 8x8 questért és menet közben lenyomhatsz pár másikat is. Halcy után hellswamp és talán sanddeep jön. Magasabb szintre a keleti PvP területek. A szavanna és hasla. Ha elég magas a szinted és gildát is gyűjtöetsz, akkor menet közben vásárolgathatsz hunt questeket is a pvp területek community centereiben (cinder, halcyona, hellswamp, sanddep, karkasse. keleten a savanna és hasla adja a legtöbbet, de van perinorban és 1-2 másik területen is). 47-49 körül karkasse lehet a jó. 50-től lehet menni Diamond shore-ba. Napi questek és a zöld folytatás hasznos. Jó Xp és a zöld azt hiszem felold pár napi questet exeloch és a sungoldban. A library bossok iszonyat durva XP-t adnak a napi questből (ha megmarad ez a 6.0-ban), de eleinte ezek lehet erősek lesznek cseppet. De 500k Xp azért mégis csak kövér.

A napi questeket hasznos lenyomni. Riftek (honor, gilda), kill questek Auroriában (ezt is jó csapatban, mert sokkal gyorsabb és az XP + az anyag rewardok is jók). Izlés szerint mehet az aréna is és a Halcyona war. Előtte vedd fel a questet, aztán kapod az 1000 laboros quest rewardot. Az azért elég hasznos.

A quest gear a hiramhoz hasonlóan fejleszthető lesz. Ha bezúzod a quest itemet evenstone-nal, akkor visszakapod a fusion és awakening iitemeket. Armor vendornál (?) lehet venni új quest itemet és újra próbálkozni. 2 jó rollt össze lehet szedni viszonylag olcsón. Ha jó a roll, akkor mehet rá az utolsó awakening és átalakul arcane minőségű T1 hirammá. (Viszont onnan kezdve nem szedhető ki belőle a quest infusion anyag).

Ami farmolható ízlés szerint:
    napi hunting questek (1 arany darabja. Naponta 1-1 teljesíthető a különböző questekből. Azonos quest startereket ne vegyél): 1-1 GS a reward és 1-1 prestifge (karkasse-ban 2-2 prestige). ez max 27 GS/nap

Blue salt bond: átalakítható később delphinad, vagy ayanad itemekké. vagy napi questekkel átváltható honorra. 20-60-100 db anyagot kell leszállítani a community centerbe. Várhatóan ez azért eleinte nem nagyon éri meg, mert az anyag árak elég elszálltak lehetnek.

Honor Questek és war-ok: Belamy Prime csinált róla videót. ELvileg 13,5k Honor gyűjthető naponta (+esetleg még pár a BSB questből). Kezdetben azért a questek többsége nem lesz elérhető a satnya gear miatt.

dungeonok: A greater dungeonok, serpentis és az ayanad bossok adhatnak rózsaszín lunagemet. Vagy felhasználhatod, vagy eladhatod, vagy bezúzhatod a későbbi lunagem fejlesztésekhez anyag kinyerésre. A library bossok questje 500k XP-t és 17,5 goldnyi anyagot adnak...+esélyed van library armorra is. A greater dungeon itemek bezúzhatóak archeum crystal-ra. (Bár ez nem biztos hogy túl hasznos a hiram patchekben )

World bossok: 1-1 GS-t adnak. A keményebbek 3-3-t. Rengeteg gildát lehetne így farmolni, de ez eléggé lutri. Más is fog erre hajtani és pár bosst picit feltuningoltak és túl kemények lesznek a kezdőknek.

Napi gilda questek: 12 korai gilda napi viszonylag könnyen teljesíthető. A napi menüből is választható quest. Csak az egyik feloldása 50 GS, a másiké egy hópehely (200 gold). Ebből 5-10 GS összekapható naponta.

A zöld questline 80 GS-t ad, az achievementek kb 50-et. De ezek egyszeriek.

50-től lehet menni a 16x16 farmra. nyugaton wool kell, keleten banana... meg némi zúzptt anyag. Public farmon összeszedhető. A combined feed az állat árustól beszerezhető 40 silverért.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.09.25. 14:39:05
  • Yagami
    Nekem majd (vagyis hát nem csak nekem) légyszíves adj egy ilyen "mitcsináljazonnal"-dolgot. Ugyanis ha jól értem, el kéne érni a level 50-et marha gyorsan. Napok alatt. Ha ehhez tudnál adni tippeket (level 30nál ugye vége a sztorinak, úgy emlékszem, és írtad, hogy azt 1-3 óra alatt el lehet érni, na ezt se tudom, egy óra alatt hogy lehet végigrohanni az egészen :D), hogy mivel lehetne elérni a landrush előtt a kívánt szintet, az nagy segítség volna. Ugyanitt, arra is kíváncsi lennék, amolyan "step-by-step" módon, hogy mi kell a ház lerakásához/elfoglalásához. Csak azért, hogy nem csináljak semmi "sallang" dolgot (farmkodás, kereskedelem, tudomisén) Tudom, át lettek rágva már a dolgok, de zanzásítva és tippekkel ellátva csak arra tudnék akkor fókuszálni. Jó lenne egy kecót szerezni, utána már megnyugodnék, aztán koncentrálhatnék arra, amivel amúgy is szeretnék foglalkozni a játékban :D

Köszönöm előre is, a többiek nevében is, csak ha nem nagy fáradtság!
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.09.25. 13:04:30
  • mikromanus
    Ott a "f2p" legacy szerveres verzió. Ugyanaz a játék, csak más üzleti modell.
  • Carmang
    Sziasztok! Lesz valami Trial verziója a játéknak? Én nem találtam ilyen infót, gondolom nem lesz, de azért megkérdezem a hozzáértőket.
  • mikromanus
    Érzésre azért vannak apróbb részletek amiket meg lehet fontolni.
    A management title nem 150 gold. Csak az alapanyag 150 gold amiből craftolhatsz egyet. Kell még hozzá 50db bound tax certificate is ami induláskor 3000 labort jelent. Egy upgrade-hez 6 kell, azaz alsó hangon 18k labor és 900 gold a költsége egy ház felfejlesztésnek. Meg némi extra tax hogy "újra lerakd" és némi kezdetben korlátos fa, fém, fabric és leather...

A gear fejlesztésben a hiram rugalmasságot ad. Bármilyen vértre rágyúrhatsz. nem csak cloth mage lehetsz. Ez talán picit segít a kezdeti 1hit melee agyrákok ellen. A többi fejlesztési opció viszont kötött az adott vért típushoz. A dungeon, vagy boss gear mage-eknek jellemzően cloth például.

Az erenor ugyan lehet BiS, viszont az új szerveren nem érdemi opció. Hosszú idő míg meglesz és nincs elég előny senkinél csalás nélkül hogy elég erőforrás előnyt szerezzen egy-egy erenor itemhez. Azonos költségen a hiram sokkal erősebb, mint ami erenorként kijön. Mivel mindenki max 3 accountot használhat, így nem látom az esélyét ennek az erenorosdinak.

A gazdaság viszont érdekes lesz. Kevesebb alt lesz és kevesebb parazita. Ha a "Cross region trade"-et is multiaccountnak veszik, akkor még kevesebb parazita lesz a rendszerben. Érdemi árakat lehet majd összefarmolni. Ha el lehet cserélni a más régiós erőforrásokat az már tészta. De még úgy is sokkal kevésbé lesz belterjes a játék mint a "free" verzióban most.
  • mikromanus
    Ha több infómorzsát akarnátok, akkor lehet szemezgetni. Pár youtube-os forrás:

Jahlon - Paradox Gaming Network:
    https://www.youtube.com/channel/UCbUBV64rrQSIFjorua7sMsg
    Útmutatók, összefoglalók, "alapok".

Quembek
    https://www.youtube.com/channel/UCBlKxdO9BwCxacQrGdmOM8A
    Sok bemutató, leírás, infómorzsa. Picit kevésbé aktív mostanság, de van pár olyan anyag ami még most is megfelelő. (épp az exploration összefoglalóit nézegetem egy kis labor-free exploration pontgyűjtéshez)

Belamy Prime
    https://www.youtube.com/channel/UCGBZyEEThSzqREylC8ySBgQ
    gear, upgrade, class útmutatók-bemutatók.

Zzavage
    https://www.youtube.com/channel/UCIcIK-5Fis2MUtguVXLvaxA
    Friss patch infók. Koreai szerveren nyomja az "ipart" és szedegeti nekünk a hasznos infókat az AAU-s patch verziójáról. Twitchen is elérhető. napi szinten streamel.

Niver, Fox Fires, Aired és AyinMaiden is feltöltött pár hasznos holmit, bár most már annyira nem aktívak.
    Vagy lehet agyat zöldíteni Kooncoon-nal.
  • Yagami
    Sziasztok! Találtam egy FAQ-t, amit gondoltam lefordítok nektek, ha még akadna kérdés. Igazából mikromanus ugyanezeket leírta már korábban, csak így esetleg átláthatóbb és tömörebb lesz a dolog. Igény szerint (és ha időm engedi a héten), lefordíthatom a végén említett guide-ot is. Ez egy reddit-post volt egyébként, szép napot!

Mi az az Archeage Unchained és miben különbözik a rendes Archeage-től?

Az Archeage Unchained egy új és különálló verziója az Archeage-nek, ami a régi free-to-play modellt hivatott lecserélni (beleértve a patron-rendszert és a pénzért megvehető tárgyakat a boltban, ezek megszűnnek), amit csak egyszer kell majd megvenned, és csak pár kozmetikai cucc lesz pénzért vehető.

Mikor indul az Archeage Unchained és mennyibe fog kerülni?
    Az Archeage Unchained tervezett indulása 2019 Október 15-e (most csúsztatták el erre az időpontra). 3 csomag lesz elérhető - $25.99, $49.99 és $79.99-os áron. A csomagok részletes tartalma itt található LINK

Az alap/rendes Archeage ettől még elérhető lesz?

Igen, mindkét verzió szimultán fog létezni, a Gamigo pedig további kontenteket és update-ket is fog eszközölni a jövőben /az Unchained-hez/.

Az Unchained elérhető/indítható lesz Steam-en?

A Gamigo azt nyilatkozta, hogy Steam-en is október 15-én lesz az indulás, de úgy tűnik egyelőre, hogy ott nem lesz pre-order lehetőség

Mikortól lesz elő-töltés és lehetséges karakter-csinálás?

Akik előrendelték, október 1-jétől már előtölthetik a játékot. Azok, akik nem rendelik elő a játékot, azoknak ez az opció nem áll a rendelkezésükre.

Áthozható bármi az Archeage-ből az új Unchained-be?

Mivel két teljesen különálló játékról van szó, semmit nem lehet majd áthozni illetve a régibe vinni az újból. A Founder-státuszod is marad a régiben, az újnál tiszta lappal indul.

Mi a helyzet az alt-okkal az Unchained-ben?

A Gamigo azt nyilatkozta, hogy 3 account lehet minden játékosnak az Unchained-ben és a multi-client játék tiltva lesz.

Mennyi szerver lesz az Archeage Unchained-ben induláskor?

A Gamigo azt mondta egy livestream-ben, hogy 4 szervert terveznek indulásra. Wynn és Tyrenos az NA (Észak-Amerika) szerveren és Alexander illetve Halnaak a(z) EU (Európai) szerveren.

Lesz teszt-szerver (PTS) az Unchained-ben?

A PTS (teszt-szerver) október 1-jétől lesz elérhető az előrendelőknek, és október 13-ig lesz “használható”.

A PTS-állapot lesz a végleges a játékban is?

Igen, bármilyen változás, amit ott láthatunk (akár a marketplace-t érintő dolgokat nézve) azt az állapotot fogja tükrözni, ami a játék indulásakor lesz.

Megváltozik a housing /ház/-rendszer az Unchained-ben? Lesz időzár a házakon induláskor?

Ugyanaz a housing-rendszer lesz, mint a sima változatban, a földek birtoklása/megszerzése azonban csak később, október 19-én lesz elérhető.

Lehet majd bármilyen modot használni az Unchained-ben?

A Gamigo azt mondta, egyelőre SEMMILYEN mod nem lesz elérhető/támogatott a játékhoz.

Jó régóta nem játszottam már, vannak új infók/változások, amikről lemaradhattam?

Itt találhatóak különféle guide-ok, segítségek (ezek lefordítását egyelőre még nem tettem meg, igény szerint megcsinálhatom azt is a “közösség érdekében” :D ) Nekem elég hasznos volt a fő-guide, amit elolvastam, sok emléket vissza is hozott plusz benne vannak a főbb változások/változtatások is.
    GUIDE angolul

Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.09.24. 13:07:51
  • mikromanus
    Az arany mindenhez kell. A hiram és az összes gear upgrade-nek van arany költsége is. Minnél magasabb a minőség, vagy a "tier" annál drágább a továbbfejlesztése. Törés már nincs, csak "crystalization".

A hiram és dungeon itemek a cloak-hoz hasonlóan fejleszthetőek. A minőség növelésében nincs véletlen, bár extra xp-re an esély egy-egy rollnál. A hiram itemhez infusion-ok kellenek. Ez a minőségi osztályt növeli. ha elér egy szintet, akkor a zöld (grand) itemed kék(rare), majd lila (arcane) lesz és így tovább. Az adott szintű itemnek van maximális minőségi szintje. EZ fölé nem lehet fejleszteni. Ha ezt eléred, akkor van lehetőség magasabb tier-re emelni. Siker esetén csökken s "szín" osztálya, de az értéke kb azonos lesz a korábbi itemjeiddel. A rollok is azonosak lesznek rajta. Lehet tovább fejleszteni fusion itemekkel. Az Awakening alap esélye 10% és minden bukta +5%-ot ad a következőpróbák sikeréhez. Viszont van esélyed arra, hogy az item "Törik". Crystalized státuszú lesz. Használhatod, de nem tudod fejleszteni és újra se próbálkozhatsz az awakening-gel. Le kell róla szedni ezt a crystalized állapotot. Erre a honor shopban van egy item. Darabja 10k honor pont. Gyárthatsz speciális awakening scrollt is. Ehhez kell majd egy rakat archeum essence, onyx (a korábbi charcoal-lal egyenértékű új anyag) és normál awakening scroll. Ennek 50% esélye van a sikerre és nem lesz az item törött bukta esetén sem.

Azért lesz más a gazdaság, mert csak egy szerver lesz a piacon (nincs torzító hatás más szerverekről) és mert a hiram a fő fejlesztési irány. Iszonyat sok labort és goldot fog felzabálni. Kevesen fognak másra költeni egy ideig. Az RNG az itemek rolljain jön elő. A hiram itemek véletlenszerűen kapnak tulajdonságokat. Minden típusú vérten lehet bármelyik kaszthoz jó roll. Plate vérten is lehet int és cloth gearen is erő például. Vagy staffon agility. Egy minőségi szint lépés egy újrarollolást tesz elérhetővé az itemen. A kiválasztott tulajdonságot "újrasorsolja" a rendszer. Az eredményt vagy elfogadod, vagy megtarthatod a korábbi rollt.

A temper is picit szerencsejáték. Ez kb az ami régen a regrade volt. csak itt nem "szín" változik az itemen, hanem a temper szintje. Minnél magasabb a szint, annál kisebb lesz a siker esélye a következő próbánál. Magas szinten bukta esetén visszaesik több szintet is a temper szint. Olyan 15-ös szintig kezelhető, 18-ig elviselhető azért a vakszerencse hatása. Olyan 20-ig még el lehet jutni. Afelett már kegyetlen szarok az esélyek. Temper szintenként növekszik armoron a védőérték, fegyveren pedig a sebzés.

A szintkorlát 55. innen kezdve halállal nem buksz XP-t. Tovább lehet ezen fejleszteni a karaktert. Ancestral leveleket lehet innen gyűjteni. Az ancestral szint fejlesztéshez párezek honor pont kell (2 honorforged medal ha jól emlékszek). Ancestral szintenként kapsz némi sebzéscsökkentést meg resilence-et (vagy toughness?). Emellett feloldható lesz pár skilleden az ancestral elemi ág. Kettő lehetőség közül választhatsz és mindegyik valamilyen módon módosítja az alap skillt. Pl hosszabb cast time de nagyobb sebzés, vagy instant cast és kisebb sebzés. Vagy nagyobb sebzés és esély az ellenfél megfagyasztására. Backdropnál más skillek lesznek instant cast-osak (más buildekhez jók). stb.

A scarecrow questek (blue stalt questline-ok) máshol kezdődnek most. A 8x8 farm questline Halcyonában van. MArianople -ból jövet a kis településen kezdődik és a Community centernél végződik. Tovább is lehet haladni . Egy rakat hasznos dolgot be lehet szerezni. Kapsz például farm cart designt. Ha legyártod a farm cartot, akkor a későbbiekben olcsón felfejleszttheted 4 pakkos szekérre. Ad még egy 16x16 házat is a questline, meg egy rakat alchemy xp-t. Meg 5 db alchemy proficiency buff italt (egy órára +50k prof). A csacsi quest és a 16x16-os a fővárosban a hero hallban kezdődik. Kicsit lerövidített és egyszerüsített, de kb azonos a korábbi trade pack questekkel (csak a dewstone pakkhoz már wool kell és nem goat wool. Az interkontinentális pakk helyett meg cargo van)
  • Yagami
    mikromanus!

Köszi a kifejtéseket, micsoda emlékek törtek elő megint olvasás közben :D Ez a hiram gear nem tiszta még, majd látnom kell élőben hogy működik a dolog, de olvastam lejjebb az értekezésedet róla. Meg ha jól néztem, akkor a "törés" se akkora mértékű már? Mi a véleményed az AH-ról, ugyanúgy fog menni a kereskedelem? Azért is írtam az aqua-farm dolgot, mert anno én a piros-zöld korallokkal rengeteget kereskedtem, konkrétan volt olyan, hogy én árasztottam el a piacot a legtöbbel, és tartottam a legolcsóbb árat; mint a cukrot, úgy vitték (azt hiszem valami tekercshez kellett az alapanyag egyeseknek, ez már homályos emlék). Az arany gondolom meg akkor kb. csak a tárgyakhoz/kocsikhoz fog kelleni, basszus annyira nem emlékszem már sok dologra...mivel Apex megszűnik, arra már nem kell farmolni akkor. Ja tényleg, már az utolsó előtti kocsim is megvolt építve a pakkokhoz, és tényleg ezek pár hónap alatt, igaz akkor napi 12-ben ment, meg reggel meló előtt szüretelés a farmokon stb., "ébresztők" voltak ebállítva, hogy kb. mikor kell szedni/ültetni, életem egyik legnagyobb online függése volt talán :D (offline sok volt). A lvl30 az biztos könnyen megvan, főleg ha tudja az ember a trükköket (ugye voltak ez a több10k xp-t adó world lények, amik bizonyos időkben jelentek meg, és ha tudtad az összeset, mikor hol, akkor egy körrel 100k xp-ket lehetett halmozni azt hiszem, úgy húztam fel pár lelkes kezdőt ezzel, alig győztek hálálkodni, hogy ezt megmutattam nekik :D Viszont anno lvl 55 volt a szintkorlát, na odáig eljutni (főleg az utolsó két-három level ugye, na az már nem ment gyorsan.
    Szóval akkor a lényeg, a farm-os küldiket tolni, gilda-t farmolni (bár ha jól értem/emlékszem, az csak a "menőbb kinézetű" házakohoz/cuccokhoz kellett), hú valami scarecrow is rémlik a farmokon /mi is volt a funkciója?/, be le kell tanulni majd megint mindenbe gyorsan, de az nem baj. Te már előrendelted? Én sokat nem akarok rá áldozni, azt hiszem bőven elég lesz az alap silver csomag, most az az egy plusz expansion scroll nem sokat oszt/szoroz. Ja igen, tényleg, exp scrollok-ra kellett még az arany bőséggel, már emlékszem :D A minap feltettem a "régit" csak hogy csekkoljam a skill-eket, egyáltalán mikre raktam, hát így álltam valahogy (nem kukiméregetésnek szánom, elhiheted) A nevet át kellett valamiért írni az account-nál a játékban belül a kari választásnál, valamiért nem engedte a régi nevet, azért lett erre átírva, bocsánat :D /előtte Yagamilelouch voltam/
    szerk: muszáj volt mega-ra feltölteni most, mert itt az sg olyan csodálatosan halad a korral, hogy 200kb-os képeket enged csak :D Alapból 4megásak voltak, próbáltam máshogy menteni, akkor is 900kb-sok lettek.

Archeage shots
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.09.22. 19:50:02
  • mikromanus
    BDO-val játszogatok , de az csak helykitöltő. Amióta jött az AAu hír, azóta még a korábbi satnya motivációm is alábbhagyott. (meg a szép új life skill mastery rendszer se igazán nyerte el a tetszésemet. RNG, nem skill alapú és nagy befektetés. Ilyenbe én már nem fogok az Archeage start előtt)

A taxot tudod gyártani, csak épp ahhoz kell egy olyan épület vagy farm ami fel van építve/be van fejezve. A landrush előtt senkinek nincs földje, így nem is tudsz tax certificate-t craftolni. A cash shopban nem lesz tax. A diligence shopban lehet hog ylesz, de erről még semmi infónk nincs. Amikor indul a PTS (elsején), akkor majd ezt is lehet ellenőrizni. Ami biztos az a 8x8 és 16x16 quest. Kapsz két farmot és némi taxot quest rewardként. EZ kb 2 db 16x16-os farm/ház lerakására elég. Ennyi a max fel nem épített birtok limit is, így mielőtt újat raknál le, azelőtt be is kell majd fejezned az egyiket. Felépített ház, vagy farm kell a crafthoz is. De bárkinek a farmját/házát használhatod erre.

Fontos még, hogy nem lesz sehol se eléhető az eladható verziós tax. csak craftolható ha már valaki elérte a 230k proficiency-t. Az meg elég sok idő. Olyan 5k lehet a napi labor legfeljebb és 20k buffot kaphatsz a t4 dawnsdrop armorból (ha elérhető lesz). A hero hallban lehet még 2k buffot kapni, de még így is össze kell szedni 208k labornyi "szakmát".
    A 4, 5 vagy 6 nap annyiban számít, hogy ennyi idő alatt kell elegendő gilda start farmolni a fejlettebb házakhoz, vagy farmhoz. A farmház most 300 GS és (ha lesz) a solar/stellar/lunar scarecrow is ennyi.

A quest farmokat simán összeszedheti bárki 3-5 nap alatt. Változás itt is van. A 8x8 questline-hoz lvl30 kell, a 16x16-hoz lvl60.
    A lvl30 laza. A fő questline minden fajnál szintre lett hozva. Fürgeség függvényében 1-3 óra alatt bárki eléri a 30-at. Az 50 kicsit dolgosabb, de azt is simán elérik az aktívabbak egy nap alatt szerintem.

Összesítve: igen. Mindenkinek lesz esélye földet szerezni. Egyrészt a fent részletezett korlátok miatt, másrészt mert sokkal kevésbé fontos most már a land. Kb csak labor és gold kell ha hiram geart fejlesztesz. A hiram (és a könnyű gear fejlesztés) miatt a crafted gear kb alig fog létezni. Az Archeum, moon/star/sunpoint igény elég alacsony lesz. Aquafarmra se nagyon lesz szükség. Bár pár dologhoz kelleni fog korall és archeum, meg "pointok" is, de sokkal kevesebb mint korábban.
  • Yagami
    "A start csúszik október 15-re."

Édesf'szom, már bocsánat. Évekkel ezelőtt felhúztam benne egy karaktert, imádtam a játékot, de akkor low grafikán ment az egész, mégis élveztem a világát, farmkodást, trade pakkolást, segíteni a kezdőket, akármit, még egy magyar klán telkére is tehetettem le éppen dolgokat (2015 ősze-tele). Aztán abbahagytam bizonyos okok miatt, és múltkor elkaptam ezt a hírt, hogy jön az Unchained, kb. azóta megőrültem. Pénteken már rendelném is elő, és gondoltam akkor bumm hétfőn már pereghet is a game, persze újra elölről, de az kit érdekel (sőt). És akkor most kezdődik megint ez szarrágás, hogy "átcsúszik a start", meg mi ez, hogy landlock már csak 4 napig tart? Előtte még 6 nap lett volna kb., nem? Amúgy akkoriban is a te dolgaidat olvasgatva tanultam bele a játékba félig (meg fórumok persze), imádtam hogy mindig szakavatottan toltad az információkat, és ahogy látom ez nem változott azóta se :) Apropó, te játszol mással is? :D :D
    És az meg külön vicces, hogy megőrülnek/tek az emberek a WoW-classicért most, én meg kb. röhögök rajta, és ezt várom százszor inkább (WoW-hoz az életbe nem akartam nyúlni sosem, így most sem). Ha jól olvastam, tax papírokat majd csak külön küldiben lehet szerezni? Gyártani nem? Szerinted elég lesz mondjuk 4-5 nap arra egy átlag gamer-nek (akinek nem lesz 12 órája tolni mindennap, mert meló meg család is van mondjuk), hogy meglegyenek a tax-papírok? Meg aztán tényleg jó lenne, ha mindenkinek lenne esélye földet kapni, mert aqua-farm gondolom az lesz dögivel, de sima telek az akkoriban kb. megszerezhetetlen volt a HC-k miatt (mondjuk nekem csak másfél hónap masszív game volt csak az, hogy fizetés nélkül kifarmoljam a Patron-ra való aranyat , aztán még 2 hónapig voltam talán patron-ban is ennyike.) Mindenesetre rohadtul "beizgultam" rá az elmúlt napokban, erre jön a csúszás...remélem ez a Gamingo banda nem fog trion-kodni össze-vissza :D
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.09.22. 13:35:03
  • mikromanus
    A start csúszik október 15-re. A PTS elsejétől lesz elérhető. A "Legacy" verziós (ha jól értem) mindenkinek, az AAU-s aaz első héten az előendelőknek, 8-tól mindenkinek. A PTS-en elérhető lesz a cash shop is, így nem lesz zsákbamacska, hogy tényleg csak csicsa itemeket lehet-e venni.
    A land lock 19-ig tart majd.
    A costume-cash shop itemek bound itemek lesznek (bá ez még kérdéses.)
    Minden AAU szervernek saját Ah-ja lesz. Nincs több sunnyogás a "könnyű" szerverről. Egy világ - egy piac. Nagyon helyes.
    A multiboxot pontosították, bár így se egyértelmű, hogy egy gépen is mehet-e majd több kliens, vagy több gépről mehet több. Mindenesetre annyi a kikötés, hogy nem lehet megosztott irányítás, azaz 1 klikk = 1 utasítás és csak egy karakteren. Remélhetőleg a follow parancsot "semlegesítik"(?) hogy ne legyenek balesetek. Persze ettől még egy "vendég" (AFK, alt) karakter simán követhet a lovadon, tehát van még így is szürke zóna.
    Az illegális gold trade MINDKÉT oldala büntetve lesz. A vásárlók is bant kapnak. (remélhetőleg az 1 copperes goldseller üzenetek coppertartalmának elfogadása még nem goldd buyer akció)
    Nem lesz loyalty az AAU szervereken. A "p2w" itemek átkerültek a diligence shopba. Ezt mindenki a free passon keresztül töltögetheti majd in game aktivitással (questek). Nincs máshol labor potion,

+hír volt a héten, hogy jön az új patch-csel egy kellemes kis grafikai tuning is. Az elf karaktereket csinosították és a elf kezdő zónát, de White Arden és Diamond Shore is nagyon jól néz ki. Kis videó:
    https://www.youtube.com/watch?v=19twc1MT1Dk

Live stream összefoglaló a redditen:
    https://www.reddit.com/r/archeage/comments/d6ylrw/920_archeage_unchained_livestream_recap/

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.09.21. 12:21:22
  • arcdevil
    Szia!

Nem tudok a Halnaak szerveren magyar guildről sajnos, viszont mi PvX klánként megyünk az Alexander szerverre, nagy részt a várható szerver létszám és aktivitás miatt. Ugyanúgy vannak PvE kedvelő tagjaink, mint PvP-sek így akár te is megtalálhatod a hozzád illő társakat :)
    Amennyiben nem találsz Halnaakos magyar klánt vagy úgy döntenél kíváncsi vagy a mi csapatunkra is, akkor discordon vedd fel a kapcsolatot Ely#6551 -vel
    Utoljára szerkesztette: arcdevil, 2019.09.21. 10:54:28
  • Rabazz
    Sziasztok,

néhány éve jópár hónapot beletettem a játékba, de abbahagytam (már nem emlékszem, de azthiszem nem akartam akkoriban költeni többet rá és föld csak Patron-nal volt birtokolható).
    Unchained-be biztosan benevezek, ezért szeretném kérdezni, hogy a kevésbé PVP orientált server-en (Halnaak) készülődik-e magyar Guild?
  • Drren
    Sziasztok

Szeptember 30-tól, Alexander szerveren, nyugati (nuia) oldalon, egy segítőkész, veterán csapat várja szeretettel jelentkezőit. Progression orientált, PvX guild.
    Bővebb információért discordon lehet érdeklődni : Ely#6551
  • arcdevil
    Illetve amit még kihagytam a telkekről, hogy a jelenlegi verzióban kevesebb telek is elég lehet ugyanarra, mint korábban, hiszen több olyan ház van amelyben van ültetőláda (50 magot elültetsz és egyszerre nő meg), illetve pl a larderek méretét is csökkentették, egy 16x16-os telekre immár elfér azt hiszem 16 db.
  • arcdevil
    Az autoclicker ellen véd, ha túl sokszor akarod lerakni a telket egymás után, akkor pár másodpercig nem tudod lerakni attól függetlenül, hogy engedélyezve van-e már a lerakás, letilt egy kis időre. Ettől függetlenül szinte 100%, hogy a jobb helyen levő telkekért "vérre" menő küzdelem lesz és nem feltétlen engedélyezett eszközökkel.
    Viszont:
    - a játék első hetében egyaltalán nem lehet telket lerakni, így van ideje a kevesebbet játszó játékosnak is összeszedni az első telkét.
    - a játék elején nem lehet taxot (adót) gyártani ami a telek lerakáshoz kell, csak küldetésből szerezni (elméletileg, de lehetnek sajnos kiskapuk), amivel az 1 játékos által az elejn lerakható telkek számát csökkentik
    - be lett rakva egy olyan védelem, hogy 1 játékosnak egyszerre maximum 2 építés alatt levő telke lehet, így ha lenne több telke akkor is előbb fel kell építenie a korábbiakat (ugye most nincs egyből felépülő telek mint a legacyn)

Egyszóval nem árt sietni, mert biztos zsúfoltak lesznek a zónák előreláthatólag, de szerintem mindenkinek lesz lehetősége az elején telket lerakni; a nagyobb problémát később érzem, hogy mivel mindenki "prémium" státuszú (úgy értem, hogy nem kell patron a telkekhez), ezért szerintem sokkal kevesebb telek fog leomlani, így aki később kezdi az bajba lehet az elején.
  • Eikichi
    Srácok, ugye nem úgy fogják megszerezni a területeket, hogy autoclickes program, alkalmazás fog futni a háttérben? Mert anno, ennek akkor sem volt sok értelme. Kivéve annak, aki megszerezte. Ugye ez ellen már tettek a készítők? Mondjuk, nem minta házak lerakásánál majd szimplán lenne valami esély autoclickerrel, vagy a nélkül, hiszen erre a vérpistik mindig ráfeszülnek. Magamfajta hobbyjátékosnak, aki pár órát játszik hetente, nem tudom lesz-e kiadó földecske. :) Ezer éve nem játszottam már, de én a kertészet lágy ölében, illetve a szekérhajtással úgy elvoltam mint a befőtt. :)
  • arcdevil
    Tudsz esetleg valahol egy EU klán listát, ami nem az AA fórum, mert azt ugye vagy 1 hete nem sikerült összekalapálniuk?
  • arcdevil
    Legyen igazad, és kevésbé legyen toxikus, azzal mindenki csak nyer :)

Mindenesetre ezek alapján mindkét szerven lesznek magyarok, mi valószínű a Halnaak-on pvx nem hardcore klánként saccperkb egyelőre 5 emberrel, aztán majd kiderül milyen klánok alakulnak/hányan leszünk az elején ténylegesen :)
    Illetve az előreláthatólag pvpsebb Alexander szerveren meg leszel Te :)
  • mikromanus
    A legacy az sajna elég belterjes környezet. Az értelmesebbje már elhúzott a búsba. Pár nagyon elkötelezett játékos maradt, meg a nagyobb alt gyárak és whale játékosok egy kis része. Meg néhány túsz. csak azok jó eséllyel lelépnek ha megnyílik a menekülési útvonal (AAU). :)
    Az AAU nem lesz annyira toxikus, vagy inkább másként lesz az. Nincsenek eleinte nagy előnyök és ha szabályok szerint játszik a többség, akkor nem lehetnek nagy előnyök hosszabb ideig most. Meg sok bálnának és "veteránnak" büdös a kihívás, vagy épp túl sokat öltek már a legacy szerveres karakterükbe hogy feladják. Az erős "középréteg" lesz bent. Itt is akad deviáns, de picit homogénebb a terep.
  • arcdevil
    Igen, tegnap volt a twitchen is valami stream erről, de pont lemaradtam, viszont sokan az Alexandert jelölték meg valóban, de inkább kivárok, van még idő, nehogy aztán összevesszenek és mindenki a másikra menjen :D

Nem a kihívás elkerülése miatt döntenék/döntenénk így, hanem szimplán az utóbbi évek folyamatos toxikussága a jelenlegi legacy top klánok esetén már kb elviselhetetlen (legalábbis számomra). Nincs kedven az elmúlt évekhez hasonlóan végig egymás szidását és a nyafogást olvasni a chaten, ha valami nem nekik megfelelően alakul, szimplán csak élvezném a játékot.

Persze remélem a másik szerverre is marad elég játékos, anélkül nincs értelme, de tekintve, hogy mostanában nem jött új mérvadó mmo, a lehetőség megvan, csak nem rontják el.
  • mikromanus
    Tegnap csacsogott pár guild leader discordon és twitchen a témáról. Ahogy hallottam kb próbálták egyensúlyban tartani a kelet-nyugat eloszlást, meg egyezkedtek melyik szervert tartják majd inkább PvP orientáltnak. Bár sokat nem hallgatóztam, de az jött le, hogy a Pvp orientáltabbak az Alexander szerverre mennek, a nyugisabbak meg a másikra. Én az Alexanderen indulok. Egyrészt mert legyen már picit erősebb a verseny (még ha én többnyire holtan is végzem a bénázásom miatt), másrészt mert ennek meg tudom jegyezni a nevét.

A ruszkik meg speciális fajta. Lehet nem lesznek olyan vészesek. Egyrészt van belépési korlát (PÉNZ), másrészt elvileg komolyabban veszik az alt hadak kérdését és az büdös nekik. Alt gyárakat és account trade-et szoktak nyomni miután elözönlötték 2-300 taggal az adott szervert. Most ez picit nehezebb lesz. A csóringerebbek kiesnek és nehézkesebb a multibox és a sok karakter futtatása egyszerre. Talán a magasabb nehézség miatt kevesebben indulnak. De NA szerveren a Laughing Coffin "multiserver" csoport indulni fog. Nyomják már a propagandát erősen :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.09.09. 11:51:04
  • arcdevil
    Páran mi biztos nekiugrunk. Sok újdonság jött mostanában és ezzel, hogy az alt karakterezést megnehezítik, nagyon sok "feleslegesen eltöltött" időt spórolok meg, na meg egy játék elei tolongás mindig ad egy különleges érzést :)

Egyelőre még szervert nem tudok merre megyünk, meg akarom várni, hogy a legacy szerveren jelenlevő nagyobb toxikus guildek többsge merre megy és az alapján a másikra mennénk mi :D

(többen félnek az oroszoktól valóban, mivel náluk csak később jön a 6.0, de majd kiderül, mi úgyis a szórakozásra megyünk rá nem arra, hogy top guild/játékosok legyünk :) )
    Utoljára szerkesztette: arcdevil, 2019.09.09. 11:28:33
  • mikromanus
    50 lehet ugyan a max, de a tájparaszt nyugati és orosz sáskák ezt kb leszarták. indítottak 3, vagy akár több klón guildet is, csak hogy meglegyen az alacsony minőség és a maximum létszám. Eddig ilyen giga-guild kombókat nem láttam a guild tag toborzó topikokban. Lehet a ruszki goldsellereknek túl büdös a meló az ilyen kevésbé engedékeny és fizetős rendszerben ? .)

Sokminden változott. A 6.0-ban jön egy melee skill ág még (amolyan félig-meddig action combat skill ág. Kicsit kisebb a sebzése, de csúnya CC kombók jönnek ki belőle).
    A másik változás a 6.0-ban az új siege-castle rendszer lesz. Nem guild szintű lesz a rendszer, hanem faction vs faction jellegű. A kalózoknak nem lehet vára, de részt vehetnek az ostromokban. picit más nekik a teljesítendő küldetés és a reward. A player nation megszűnt, vagy megszűnik.
    A kalóz-rendszer is átalakul(t): most már külön questline van a kalóz szakma kitanulására és korlátozott a számuk is a kalózoknak. Aki inaktív, az kiesik a kalóz frakcióból. +Picit engedékenyebb az új rendszer a kalózokkal szemben az öreg kontinenseken. (azt hiszem már nem támadják a neutral guardok őket se)
  • frango
    Ahogy olvastam a kezdő guild max. létszáma 30fő. Magasabb guild sziten pedig 50 a max. Szóval egy full raid. Régen sokkal többen lehettek egy guildben, ha jól emlékszem.
    Kíváncsi leszek milyen a játék. Rengeteg minden változott mióta abbahagytam. Remélem nem kell megint úgy szenvedni egy kis földért, mint anno. Undorító volt...:)
  • TBTPumpa

ArcheAge: Unchained előrendelői oldal.

3 féle változat lesz, a játék szeptember 30-tól játszható.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.09.04. 11:52:51
  • TBTPumpa
    Kíváncsi vagyok így mi lesz a Steam-es verzió sorsa.
  • mikromanus
    A "nemzeti" guildek picit sérülékenyebbek. Egy-egy ember abbahagyja és eltunyul az egész kezdeményezés. Egyedül persze nincs sok esély a vad guildek hordái ellen, de a nemzetközi guildekben azért nagyobb a mozgástér. Haverokkal meg lehet együtt bandázni azonos, vagy külöböző guildeknél is.

A koreai patchek alapján ami változás lehet és ami még téma a fórumokon:
    - a fajok main questline-jának XP és item rewardjait egy szintre hozták: A dwarf és warborn már nem kap gyorsabban többet mint a "régi" fajok.
    - a main questline-ban kapott armor és weapon reward upgradelhető. Picit hasonló, mint a hiram gear. Rewardként kapsz majd pár fusion itemet. A kibontása ingyenes, de a fejlesztésnek van labor és egy kis silver költsége. Elég gyorsan elérhető a kívánt minőség és onnan mehet rá az awakening. Ennek itt még 100% esélye van a sikerre. Kétszer lehet awakening-elni egy-egy itemet és onnan a következő lépésben fel lehet fejleszteni T1 hiram itemre. Az előnye ennek a módszernek az, hogy a fejlesztés során a reroll lehetőségek szépen halmozódnak, így több esélyed van jó statos hiramot kapni. Awakening-nél maradnak a rollok az itemen.
    -koreai labor rendszer: ami Koreában van az tisztán p2w. Ugyan elérhető a napi 10k labor, de azt csak p2w-nel lehet lenyomni. Viszont enélkül is elég jó a rendszer. A napi questek után is lehet (5 teljesítésével) 1000 laboros tokent kapni, meg a halcy war is ad ennyit. EMellett lehet lesz még ilyen token a "Free pass" rewardok közt, vagy épp a diligence shopban

-Archepass, fizetős "passok": kétféle pass lesz. Az egyik az amit mindenki megkap mikor megveszi a játékot. Ennek a rewardjai részben itemek (vagy a korbbi labor tokenek), vagy pontokat adnak amivel az új shopban (Diligence shop) lehet vásárolgatni. A diligence shopban elérhető lesz pár korábbi cash shop item (buffok, consumables) is. A fizetős pass-ban csicsa itemek lesznek benne. Semmi stat, vagy extra funkció, vagy "pénz". A creditből is csak custom itemeket lehet venni.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.09.04. 11:13:56
  • frango
    Szerintem 1-1 kisebb biztos lesz. Csak majd le kéne tisztázni előtte, hogy melyik szerverre menjünk és melyik oldalra.
  • kalif
    Alakul magyar klán esetleg ? Egyedül túl sok értelme nincs játszani.