3293
  • fantomvampire
    kozbe rajottem :)
  • fantomvampire
    Köszi!

Akkor automatan atdobnak majd a Nebe szerverre ha jol ertem?
    Akkor olyan lehetoseg nincs hogy pl a Kyprosara rakjak at a karakteremet?
  • mikromanus
    +ami nincs a 6 összevonandó szerver közt azok a "Népesebbek". A Dahuta állítólag frakció egyensúlyban eléggé meg van borulva. "Szerepjátékos szervernek" lett kijelölve emiatt. Kevés az érdemi PvP. A legnépesebb a Kyprosa az EU szerverek közül.
    Mehetsz még az Eanna, Shatigon és Dahuta szerverekre
    Vagy új karakterrel bármelyikre 12-étől kezdve.
  • mikromanus
    Szerverváltás képességére születni kell. :)
    Az jelentkezhet a transferre aki az alacsony népességű szervereken van (amik érintettek a merge/összevonásokban). A Melisara épp ilyen. A Nebe-vel lesz összevonva és 12-én minden karakter át lesz másolva az "új" Sirothe szerverre
    Itt egy kis összefoglaló
    Az összevonásra kerülő szervrereken nem is tudsz már karaktert létrehozni elvileg. Le lett zárolva néhány napja.
  • fantomvampire
    Szia!

A Melisara szerver mennyire zamit nepesnek ? Illetve ha nem az akkor tudnal mondani olyat ami igen. Es Balance szempontjabol is jo.
    Ja es azt is hogy hogy lehet szervert valtani :)
  • mikromanus
    - Szerver transzfer még 1-2 napig elérhető. Szeptember nyolcig minden jelentkezőt átcuccolnak a népesebb szerverre ahova kéri.
    - Merge és a "Fresh start" szerver szeptember 12-én indul. Aki be akar szálni, annak itt a jó lehetőség. Bár gondolom többnyire inkább öreg harcosok próbéálkoznak egy kis újrázással amúgy "ladderesen": A szerverek 10-én leállnak két napra. Szombat este indul el mind.
  • mikromanus
    "szeptember közepén" jön az új patch, meg a merge. Meg egy szép új "fresh start" szerver. Nagyon jó lenne, csak kissé hanyagok a fejlesztők meg a Trionos fiókák. A taposóaknák nagyját tuti a helyükön hagyják, mert pénzt hoz. Igaz csak pár napig mert lelép miatta a fél játékosbázis megint, de a havi extrapíz meglesz. Meglátjuk. Mindensetetre aki mostanában indulna, az kipróbálhatja magát az új szerveren is. Mindenki nulláról indul.. és csak kis részben lesz meg az öreg játékosok és pénzes dagi bálnák káros hatása a korábbi szerverekről.
    Ami azért aggasztó:
    - megosztott labor pont a szerverek közt: mivel egy rakat cd megsemmisítő/italátalakító munkaeszköz szerezhető most (empty bottle), így veszett sok labort fel lehet majd halmozni a régi szervereken. A több labor elköltés meg mindenből több az új szerveren is
    - megosztott loyalty és credit: nem csak az új bálnák, de a régebbiek is átcsoportosíthatják a sok szemetet a fertőzött régi szerverekről. Pár dolgot záronlnak a pénzes piacon, de ez koránt se lesz elég. (meg nem is megoldás)
    - a labor visszatöltődése régiónként elkülönül. Mondjuk ez nekem csak jó, mert a patron nagyját így az amcsi pénzes csókák fizetik helyettem, de így elesik az új szerver a legegyszerűbb szűréstől: nem lesz külön régió. Mondjuk ha az is lenne a credit közös, így a sok lusta "fontos ember" kivásárolhat egy kis előnyt magának külön régiónál is...

Mindenesetre érdekes lesz és bepróbálom. Aztán meglátjuk meddig tart a "fresh start feeling".
  • Panzeradler #2886
    Meg ha nem alakítja át trion az egész játékot, hogy megfeleljen(szerintük) az eu és amcsi embereknek, nem lett volna annyi baj vele most se.
  • Ultimaulti
    Bocs. A fogalmazásomba is csúszott pár hiba.
  • Ultimaulti
    Ez a rengeteg klán, toborzás, mi egyebek. Én játszottam vagy nyolcban. Mind megszűnt. Ez a játék miután kijött, rá két hónapra halott volt. Felesleges időpocséklás a klánokat alapítanotok. Csak azért írom, hogy időt és pénzt mentsetek. Rengeteg alapvető hibával rendelkezik a játék, ami miatt életképtelen. Pedig valóban az egyik legjobb mmo lehetett volna. A szerverek összevonása sem menti majd meg. Talán ha lenne egy limit ami az apex forgalmazásának árára vonatkozólag, és a farmok, ingatlanok egy kézben való tulajdonjogok korlátozására, megtelhetne még új játékosokkal. Mert ennek a játéknak, még az mmo-k közül is kitűnően nagyszámú játékosállományra volna szüksége. Az egész játékmechanizmus itt csak úgy tud kibontakozni. Sokkal jobban érvényesül mint akármely más mmo-ban. De ezen üzemeltetők olyan hülyék, hogy még az alapvető dolgokra sem jöttek rá. Csak a profit van a szemük előtt, amibe régen belepusztult a játék. Ez már csak az agonizáció meghosszabbítása. A kivágott fa még nem ért földet.
  • kisspenot
    Üdv!
    Melisara serveren játszok nuia oldalt és ha jól értelmeztem akkor ezzel a server összevonásokkal át lehet menni másik serverre. Ha valamelyik serveren nuia oldalt van/vannak magyarok/magyar klánok akkor légyszi írjatok!
  • mikromanus
    A Dahuta az "RP" szerver lesz a legközelebbi evolution/merge alkalmával (ősz, vagy év vége). Ami a fórumokon látszik az inkább azt a kérdést veti fel, hogy van-e élet a szerveren egyáltalán. Állítólag cseppet egyoldalú a mezőny. Talán a kalózok (Tortuga) túl erősek a többi frakcióhoz képest és nincs semmi normális PvP. A "guild" gyűjtőoldalon egy magyar guild szerepel, de ez nem igazán mérvadó. A mi eddigi guildjeink semelyike se lett felregisztrálva és sok ami már nem is él:
    Almost Pancakes
    http://archeage.guildex.org/view-guild/13673
    (decemberi update)
  • Beardmachine
    Sziasztok :)

Dahuta szerveren van aktív magyar guild vagy valamilyen társaság? (Haranya)
  • sznek1975
    meg lett nem figyeltem a fajt. bocs a figyelmetlenségért.
  • sznek1975
    Sziasztok . nem Haranya oldal ? Harani nincsen
  • AierMHarcos
    Szervusztok!

Az Aier szerveren játszó Magyar Harcosok klán hív tagjai közé. Két magyar klán egyesüléséből alakultunk, nem sokkal a játék indulása után azóta stabilan működünk.
    Nincs korhatár, játékidő elvárás, mi a szabadidőd kellemes eltöltésére invitálunk.

A Harani oldalt választottuk. Vannak Pvp-t kedvelő, de szinte csak kertészkedést, kraftolást játszó tagjaink is. Van, aki csak nemzetközi, és van, aki csak biztonságos, belföldi kereskedést folytat.

Létszámunk folyamatosan bővül, új tagjainkat segítjük a neki legmegfelelőbb karakter kiválasztásában, fejlődésében, hatékony, bejáratott pénzszerzési módszereket mutatunk meg. Tapasztalt játékosaink osztják meg tudásukat Veled. A Harani klánokkal jó viszonyban vagyunk, köztük a legnagyobbakkal is! Közös eseményeken összefogunk.
    DKP, kötelező megjelenés, kötelező talentolás nincs. Teamspeak használata nem kötelező, de javasolt, mert sok információt tudhatsz meg és az összehangolt csapatmunkát segíti.

Az Aier Szerverről pár mondat:
    A TRION összevonja a kevés játékosokkal futó szervereket. Az Aier nincs ezek közt, játékosokban nem szűkölködik. A Harani frakcióra jellemző az összefogás, pár esettől eltekintve nem fordulunk egymás ellen. A Nuia frakció nemrég még zömében egymásra vadászó játékosból állt. Mára javult a helyzetük, meg tudnak jelenni szervezett többségben is akár, de még azért veszélyesek egymásra nézve.
    A kalózok jelenléte elenyésző, bár mostanság kezdenek erősödni, nagyobb létszámban portyázni.

Keress minket a játékban: Gere, Rpepe, Ekhion
    Aier szerver, Harani oldal, Magyar Harcosok klán!
  • TFoNe
    Sziasztok!

A <Wazzup Dawgs> Magyar guild aktív játékosokat keres a Kyprosa szerveren (Nuia/nyugati oldal).
    Guildünk főleg a PVP tartalmat célozza meg. Szeretnénk egy erős csapatot összehozni, amivel különböző
    harcokban meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek együtt. Azok jelentkezését várjuk, akik nem
    riadnak vissza a pvp-től és képesek fejleszteni magukat skillben és gearben egyaránt.

Terveink közé tartoznak:
    - a war-ok kirobbantása különböző zónákba és a warokon való részvétel
    - haranyásokkal és ellenséges guildekkel való harcok
    - tengeri és szárazföldi fosztogatás (kalózkodás)
    - 5v5 aréna csapatban
    - honor és pénzszerzési lehetőségek kiaknázása
    - igény szerint PVE

Ha nem vagy max szintű, vagy úgy érzed, hogy a geared nem elegendő számunkra, akkor is jelentkezz bátran és megbeszéljük a lehetőségeket.

Jelentkezni ingame: Spear , Teff , Gotti
    vagy
    Guildünk Facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/381536818721571/
  • mikromanus
    A gilda star a speciális designokra használt elsődlegesen: A porrátört verzió meg craftra. A GS-ből vehetsz egy rakat dolgot a Mirage island-on. Ház és aquafarm design, mortar, car, hajó designok (clipper, galleon, kereskedőhajó)...
    A gilda star nem adható át és a kész hajóidléző tekercs sem, viszont a design igen. Házaknál is a design adható el, vagy ha felépíted a házat, akkor az is.
  • GrumpyCat
    aham, köszi a választ, ezeket tudtam, csak azt hittem h lehet craftolni pl gilda dust-ból is, akkor még azt nem értem h ha ezeket gyűjtögeted ugye eladni nem lehet, akkor h adnak el gilda start? mert venni lehet..
  • mikromanus
    A főküldetés egyes részein kapod jutalmul. Emellett vannak napi questek amire kaphatsz 1-1 GS--t :
    - petnevelde küldetések (gwenoid és solzred istállónál): 1-1
    -lőporoshordóból gyűjtögetés dewstoneban, virágok telepítése Lyliut hills 3 részén, speciális kristály craft az NPC melletti kő mozsarakban: 1-1-1
    A fenti 5 gilda napi szinten frissül. A városokban van 2 tagja a Blue Salt Brotherhood-nak. ők adják a feladatokat és nekik lehet leadni
    - Grimhast rift: anyagszállítás a táborba, speciális csomagok szállítása a Trebuchet elkészítéshez: 1-1 (Cinderstone Moore-ban teljesíthető).
    - 4 speciális hús készítése az aukcióházas manónak: Ebből az első 3 még úgy-ahogy megéri. Mindegyik húsra 1-1 golda jár
    - Részvétel az aréna gladiátorjátékaiban: pár győzelemre kapsz egy gildát
    - segítsd a kisebbet küldetések: Ezekre 3-3 jár. Kis karakter segítése a trade questben ( csomagszállítás a szomszéd kontinensre), 20. szint alatti játékos mentorálása a dewstone-i dungeonban (kill okhape quest), Kisebb (lvl 40 alatti?) karakter segítése a cinderstone-i dungeonban

Emellett a más kontinensekre vitt pakkokat leadhatod a városokban, vagy Freedich szigetén a gilda star tradernek. Kontiensre szállítva olyan 1-3 GS jöhet pakkonként, Freedichre 4-7. Mindegyik esetben PvP zőnán keresztül kell szállítani. Freedichen őrök sincsenek, így teljesen szabad préda mindenki.
  • GrumpyCat
    Valaki tudja hogy Gilda Start hogy lehet csinálni? mert tudom h gilda start-ból lehet dust-ot de fordítva nem lehet?
  • AierMHarcos
    Szervusztok!

Az Aier szerveren játszó Magyar Harcos klán hív tagjai közé. Két magyar klán egyesüléséből alakultunk, nem sokkal a játék indulása után azóta stabilan működünk.
    Nincs korhatár, játékidő elvárás, mi a szabadidőd kellemes eltöltésére invitálunk.

A Harani oldalt választottuk. Vannak Pvp-t kedvelő, de szinte csak kertészkedést, kraftolást játszó tagjaink is. Van, aki csak nemzetközi, és van, aki csak biztonságos, belföldi kereskedést folytat.

Létszámunk folyamatosan bővül, új tagjainkat segítjük a neki legmegfelelőbb karakter kiválasztásában, fejlődésében, hatékony, bejáratott pénzszerzési módszereket mutatunk meg. Tapasztalt játékosaink osztják meg tudásukat Veled. A Harani klánokkal jó viszonyban vagyunk, köztük a legnagyobbakkal is! Közös eseményeken összefogunk.
    DKP, kötelező megjelenés, kötelező talentolás nincs. Teamspeak használata nem kötelező, de javasolt, mert sok információt tudhatsz meg és az összehangolt csapatmunkát segíti.

Az Aier Szerverről pár mondat:
    A TRION összevonja a kevés játékosokkal futó szervereket. Az Aier nincs ezek közt, játékosokban nem szűkölködik. A Harani frakcióra jellemző az összefogás, pár esettől eltekintve nem fordulunk egymás ellen. A Nuia frakció nemrég még zömében egymásra vadászó játékosból állt. Mára javult a helyzetük, meg tudnak jelenni szervezett többségben is akár, de még azért veszélyesek egymásra nézve.
    A kalózok jelenléte elenyésző, bár mostanság kezdenek erősödni, nagyobb létszámban portyázni.

Keress minket a játékban: Gere, Rpepe, Ekhion
    Aier szerver, Harani oldal, Magyar Harcos klán!

Utoljára szerkesztette: AierMHarcos, 2015.07.01. 04:10:01
  • mikromanus
    Azért valamivel egyszerűbb kiszedni a karanténból a "fegyenc" game fájlokat és kiszedni a blokklásból a játék mappáját. Már ha van avast vagy más vírusszeretgető programod...
  • GrumpyCat
    Köszi a választ! Akkor gondolom azt a problémát is ilyesmi okozhat, h néha update után mikor frissíteném a glypet ,a művelet végén a folyamatjelzőm megáll és lefagy az egész, bezárom és amikor írnám be a jelszót ott is lefagy, és hiába szedem le a gamet nem indul el, erre újra raktam a windowst ,utána működött :)
  • mikromanus
    A szép új patchbe belegyömöszöltek még egy kis javítást, azt' benyomta karanténba az egyik dll-t a viruskergetőd. Egyrészt vedd fel kivételnként a Gylph mappáját, másrészt szedd ki a dll-t a karanténból (x2game.dll) .
    Utána menni fog. Avastnál fordult ez elő a legutóbbi patch után.

Karanténból szabadításra itt egy képes útmutató:
    http://forums.archeagegame.com/showthread.php?21927-FAILED-TO-LOAD-THE-GAME-dll.&p=1786851&viewfull=1#post1786851
  • GrumpyCat
    Nem tudjátok mi lehet a probléma a játékkal? Ma volt Update és lépnék be, és olyan hibát ír ki hogy " Faild to load the game dll! " már újra telepítettem az egész gamet 2x is de semmi ugyan ezt írja ki..
  • pirdi
    Köszi, minden verziót kipróbáltam, aztán áttértem a másik gépre és sikerült. DE ott meg a szerver választás és a karakterkészítés között véletlenszerűen, kapcsolathiba miatt kidob. Mi lehet a baj?
  • mikromanus
    Állítsad le a programot, indítsad újra a gépet! A profilodból töröld a Gylph mappát. Indítsad újra a loadert/gylphet!
    Állítólag ennyi elég.
  • hitman1028
    steamen keresztűl prróbáld letölteni
  • pirdi
    Más kérdés: Most próbálom telepíteni egy másik gépre XP alá, letölti szépen de mikor végez a kicsomagolással és a telepítéssel kiírja, hogy a tömötített file-kban hibát talált és 1004 kódra hivatkozik, majd ha lenyomom, újra kezdi a letöltést. Mi lehet a baj? A fiam nagyon várja már!
  • pirdi
    Köszi, mindenképpen hasznos linkek. Csináltam egy kis gerilla-farmot az egyik főútvonal mellett. A kezdő játékosok elmennek mellette, mert el vannak foglalva a küldikkel, a profiknak meg nincs arra dolga. Sőt a szőlőimet, mint utcai dekorációt, az emberek szeme elé raktam, de nem foglalkoznak vele. Innen simán kereskedhetek mindenfelé. Csak ne volna ilyen lassú a laborpont termelődése, még jó, hogy itt hagyhatom a gépet online, nem dob ki a szerver.
  • mikromanus
    Akkor már mindegy. De ha mégse lennél biztos a dolgodban:
    Lilyut Hills Barley Moonshine

Hogy sokat ér-e azt nem tudom. Esetleg ellenőrizheted az trade érték-táblázatot:
    ArcheAge Trade Pack Gold, Resources, and Gilda Star Values
    Ez 130% mellett ennyi. Ha evesebben áll az árfolyam, akkor ennél kevesebb lesz.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2015.06.04. 09:57:09
  • pirdi
    Közben meglett.
  • pirdi
    Köszi mindenkinek. Ami még kérdésem lenne hirtelen, hogy kell csinálni trade csomagot? Puttony, ami sokat ér.
  • szabi07
    Szia a szamarat tradpackos küldetés sorozatban kapod, meg a madárijesztőket a kertekhez itt van leírás lépésről lépésre
  • hitman1028
    én úgy tudom h szamarat 5 gildáéért lehet venni mirage isle n
  • pirdi
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha van 300 árpám, azt hogy lehet puttonyba rakni és hol kell eladni? Egy játékos azt mondta, hogy van valami küldi, ami öszvért ad. Azt mikor adja? Előre is köszönöm.
  • Sagittis
    bocs a dupláért de közben megváltozott a TS címünk.

A <Sagittis Hungarorum> klán szeretettel vár minden legalább 18. életévét betöltött magyar játékost a soraiba! Guildünk casual PvX guild és az Orchidna szerveren található a Nuiai (nyugati) oldalon. Fő tevékenységeink közé tartozik a trade-runok, insták és különböző rifteken és háborúkban való részvétel. Amennyiben érdekel a dolog TS szerverünkön megtalálsz minket. Használd a Tagfelvétel szobát. 91.82.84.79:10032
  • Sagittis
    A <Sagittis Hungarorum> klán szeretettel vár minden legalább 18. életévét betöltött magyar játékost a soraiba! Guildünk casual PvX guild és az Orchidna szerveren található a Nuiai (nyugati) oldalon. Fő tevékenységeink közé tartozik a trade-runok, insták és különböző rifteken és háborúkban való részvétel. Amennyiben érdekel a dolog TS szerverünkön megtalálsz minket. Használd a Tagfelvétel szobát.
    gold.voic.in:6390
  • pirdi
    Köszi, ez segített. A spam közé rakta. Bezzeg amit beállítok annak, az ugyanúgy jön a többi közé. Mégegyszer köszi!