3293
  • zombiehunter
    Sziasztok! Europa, Sirothe szerveren keresek magyar klánt, esetleg barti társaságot. Tudtok aktív klánról esetleg? Régen én is klán vezér voltam de feloszlott a klánom (Magyarok Nyilai néven voltunk a Nebe szerveren) Ha valaki tud valami infot mondani akkor ingame megtalál Pappszii néven! Köszönöm szépen!
  • MirandaBrill
    Nem tudok belépni a játékba, másnak is van ilyen problémája?
  • mikromanus
    Tervben van, de még nincs karakter transzfer. Az új szerverre jó darabig nem is lesz. A "régiekre" és a merge szerverekre lesz később. Talán a következő patcheben vagy utána. Most érik majd be a koreai verziót és innen már kevésbé "Kötöttek" a lehetőségek talán. A merge előtt egy ingyenes lehetőség volt az érintett szerverekről átvinni a karaktereket más népesebb szerverre (azaz mindegyiket átvihetted ha az összevonandó szerveren volt és elérte a minimumszintet).
    Magyar aktív guild ugyan lehet, de az ilyen egyországos guildek nem túl sanszosak. Nincs bennük elég erő és tartalék. Főként ha egy magyarországnyi méretű "alapról" van szó. Nemzetközi guildek sanszosabbak a jobb működésre. A 100 fős limit annyiban hasznos volt szerintem, hogy több erősebb guild lehet most és egyik se tud igazán túlsúlyba kerülni. Jó, mondjuk 100 p2w player ha összeáll (+ha nem teljesen idióták emellett), akkor ez nem igaz, de a dual-wield-card-player közösség szerencsére ennyire azért nem keresi a magafajtát.
    Az új szerveren lehet minden olcsóbb, de kevesebb is a suskád amit könnyű összeszedni. Az alap itemek/anyagok sokkal drágábbak. de még így is aprópénz ami a termelésből jön. Lehet olcsóbb az apex de a nagy bevételhez nagy befektetés is kell. A "Közepes" és high-end itemek drágák. A p2w itemek is. Ha fizetsz valós pénzen, akkor könnyebb előnyt szerzel mint a régi szervereken. Ha nem fizetsz, akkor szerintem nagyobb a hátrányod. Első héten már divine fegyverekkel mozogtak a fizetősök, második-harmadik héten már epic. Egy év alatt nem lett divine nekem a régi szerveren. Mondjuk pechem is volt. Amit a regradeba öltem annyinál olcsóbban meg is vehettem volna az AH-ban.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2015.10.10. 18:13:23
  • MirandaBrill
    Karakter transferről nem tudok, hogy lenne, sztem nincs. Az új szervereken valóban sokkal olcsóbb az apex, azonban a telkek helyek elfogytak.
  • Skandi1979
    Üud 2 kérdésem lenne van e karakter transfer serverek között vagy csak az az 1 lehetőség volt ami a merge elött volt? Gondoltam ujjra járszom vele csak a mostani serveremen nagyon drága az élet pl 600 gold + az apex az ujjnak jelölt serveren 200 alatt van. A másik kérdés van e aktív magyar guild az ujjnak jelölt serveren?
  • Pupuci
    Én azóta sem találtam oylant, ami annyira tetszene pedig végigpróbáltam mindent. Persze azért sokat dobott az L2-n a társaság is, de a gém is jó volt.
  • Pupuci
    Eléggé :) És micsoda szuper "banda" jött össze! Jó öreg amnesia...
  • BEAST #2926
    Rég volt már. :c
  • fantomvampire
    hmm draga jo Lineage2 hogy szerettem :)
  • Pupuci
    :D

Nem tisztem, nincs is mitől megvédeni Beast kollégát.
    Csupán csak annyit szeretnék halkan megjegyezni, hogy ha ez a Beast az a Beast akit én ismerek, akkor tudnod kell. Már akkor a Lineage2-t tolta, amikor te még elég erőteljesen a porba fingottál (nem sértésként írom).
    Persze tudom, hogy ez semmit nem jelent, nem is azért mondom. Csak azért, hogy tudd.

A játék meg egy ótvar. Szerintem, de te csak játsszad. Szabadidejében mindenki azt csinál, amit akar. Písz!
    Utoljára szerkesztette: Pupuci, 2015.10.06. 18:42:45
  • TFoNe
    Jól tetted. Nem neked való játék ez.
  • BEAST #2922
    Béta és early start után sem találtam meg a helyem, egyszerűen elfogyott minden használható föld már az első napokban. Később pedig az egyetlen esélyem az lett volna, ha méreg drágán veszek valamit egy földhalmozó majomtól. Inkább leléptem.
  • mikromanus
    Ha nem szerverinduláskor kezded, vagy nem nagyon csíped az ilyen guild/csapatjátékos dolgokat, meg a PvP se a kenyered, akkor egy idő után ellaposodik. Ha van társaság (vagy a zerg swarm), akkor muris tud lenni.
    Ha később kapcsolódsz be, akkor máris hátrányból indulsz picit. Mondjuk most annyira nem gáz, mert az "új" szerver még annyira nem öreg, meg elég gyorsan lehet fejlődni az elején. Meg aztán így nem annyira feltünő és idegesítő a p2w. Foghatod a lemaradást az időelőnyre :)

Yarr: új szerveren picit profilt váltottam. A "kötelezőn" felül egy szem traderunt se csináltam. No jó, ha a guild runt Freedichre nem számítjuk. De az guild project. Simán el lehet lenni enélkül is most még. Az Abyssal event vicces volt. Akkora forgalmi dugó volt a központi sziget körül miután kidöglött a kraken, hogy öröm volt nézni. Pár éhenkórász cica meg rombolgatta a tornyokat (reseteli a helyreállítás idejét), de a kutya se mozdult a szigettől. Akkor értettem meg az okot amikor végül elugrottunk lecsapni pár vörös kandúrt. Mire visszaértünk el is tűnt a 300 pakknyi kristály. Max 2 perc volt a visszaút. Ekkora tülekedést még sose láttam. Csak úgy köröztek a keselyűhordák a préda (sziget) körül :D
  • BEAST #2920
    Jó öreg Silk Road jó kis játék volt. Sajnos vagy az Archeage nem hozta azt amit reméltem tőle, vagy időközben változtak az igényeim es ezért nem találtam meg benne a helyem. Nem is igazán tudom. :/
  • Gilmoor
    Mikro Te még mindíg tolod ezt a borzalmat? :) Igazán kitartó vagy :) ha nem játszottál, biztosan tetszett volna neked a silk road. Na az volt az igazi "cart event" :)

TFoNe Te meg ki a pöcsöm vagy, hogy így beszélsz az emberekkel? Se házigazda nem vagy, se moderátor? Talán a te dolgod megregulázni a fórum használókat? Tudom, hogy ez most nagy lehetőség neked a szájkaratéra, de azt ne felejtsd el, hogy "Ulti" már akkor részese volt ennek a közegnek amikor Te még halovány széljegyzék se voltál ezen a fórumon. ...a pöcsömért elnézést, az csak úgy kicsúszott...
  • WhiteStar
    kyprosa harani oldalon van magyar guild? Whytestar néven várom ingame , vagy itt a válaszokat, köszi!
    Utoljára szerkesztette: WhiteStar, 2015.09.27. 01:16:01
  • mikromanus
    Csak a designt és a taxot kapod vissza. Taxnál is csak az 1-2 heti Alapot. A mennyiségi szorzó itt nem működik.
  • MirandaBrill
    Tudja-e valaki, hogy ha felszedem a házam a beleépített anyagokat is visszakapom?
  • Ultimaulti
    Igazad van. Nem kell ide "diplomatikus szöveg". Vagyis hozzád. Leszállok a síkodra. Már a múltkor is megmondtam, hogy ha hozzám beszélsz, vegyél vissza abból az arrogáns, elkényeztetett arcodból. Sohasem tudhatod kivel beszélsz. Ha jól értelmezem, te meg akarod szabni, beléphetek e ebbe a fórumba, vagy sem. Barátnőt és munkát ajánlasz nekem. Ehhez a gyerekeimtől, s a nejemtől majd engedélyt kérek. Ha tudsz harmad állásba melót, azt már nem tudom bevállalni. Az már sok!
    Én azt mondom neked, kis takony... Nem mondok semmit. A faszom fog veled diskurálni. Nem vagy te lófing sem. Na, így jó, ez nem "diplomatikus".
  • mikromanus
    A farm/ház/föld az korlátos és "versengő" faktor a játékban. Kevés van, így nagy a hajtás érte. Az ilyen hülye mesterséges korlátok épp hogy semmit se segítenének. Az indulások ezt sikeresen be is mutatták.
    Merge: aki pár másodperccel előbb bejutott, annak kb behozhatatlan előnye lett. Vagy valami csalás volt a dologban. A legelején belogoltam. SOkan voltunk, de előttem alig. Benyomtam a timber coupet és hajtottam a housing area-hoz. Minden útbaeső teljesen foglalt volt. Az elméleti legrövidebb úton mentem az elméletileg leggyorsabb haladási móddal, nem volt teleport és recall, de minden stratégiai pont teljesen tele lett. Döngetek ezerrel, erre Marionaplénál már visszafele poroszkál 1-2 lovas a landgrab után.

Új szerver: 15 gilda rusht nyomott rengeteg ember. Ezen meg nem segít ha 1-2 lehet egyszerre felépítés nélkül (ez a korlát most). Belép másik accounton, újabb rövid 15 GS run, újabb lefoglalás. Monuk helyet lehetett találni 1-2 stratégiai zónán kívül. Halcyona prison camp rész totál tele lett seperc alatt. Mi inkább Diamond Shores fele mentünk. Én nem foglalgattam helyet, mégis lett fél-egy nap után is. Enyém lett az egyik első 16x16 farm. Alig volt bármi más addig. Most van 3. Egyet talán felnyomok gazebonak. Csak ma meg munkanap van nekem, azt lemaradok.

©silencemonthy: a PvE only szerer értelmetlen. VAn egy rakat PvP tartalom, sok versengés a fejlődésben és harcokban. Jó ez így. Ha nem tetszik a PvP majdnem teljesen kihagyhatod. Az elcseszett új housing rendszerrel meg bárhol lehet farmod a mostani zónákban. Ha nincs háború, akkor védett teljesen a Housing Area a PvP zónákbanis. Az utak mondjuk nem. Mehet napestig a krumplitermelés Hellswamp, vagy Sanddeepben. vagy épp Auroria nyitott zónáin. :)
  • silencemonthy
    továbbra sincs pve szerver ebben az mmo-ban ?
  • MirandaBrill
    Persze, ha normálisan lett volna kitalálva, mondjuk mindenki kap 1 vagy 2 slotot mint mondjuk SWG-ben le volt korlátozva kinek mennyi háza, bányája lehet, akkor most nem tartanánk ott ahol tartunk. Azon fellül, ahogy a farmok, telkek, házak le vannak rakva, sokkal több telek elfért volna.
  • zeli
    Igen, az a nehezebb része, főleg 24x24-et találni. :P
  • MirandaBrill
    Köszi! Persze a kérdés, találok-e helyet!
  • zeli
    Lerakáshoz elég, ha van nálad tax, megépíteni utána kell.
  • MirandaBrill
    A farm házat hogy tudom letenni? Elég ha a 30 tax nállam van, vagy valamennyi építőanyag is kell? Apexes vagyok.
  • zeli
    A legacy szerverek 3-kor, ha ezek sikeresen elindulnak, akkor fél órával később a merged szerverek, és ezután fél órával a fresh start szerver.
  • fantomvampire
    mikor indulnak el a szerverek ?
  • mikromanus
    Utolsó nap a Földön... Vagyis az Archeage 1.7-ben. Este jön a headshot, aztán szombat este folyt. köv. :D
  • TFoNe
    Ha már lassan 1 éve nem játszol a játékkal Te mint az MMORPG-k születésénél jelen lévő PVP játékos, akkor lassan 1 éve miért jössz vissza minden hónapban kioktatni a népet, a nagy diplomatikus szövegeddel, cimbora keress munkát vagy barátnőt, és hanyagold ezt a fórumot, senki sem kíváncsi a kurva nagy okosságaidra, és azt meg külön leszögezném, hogy anyukámat hagyd ki ebből, mert ki a faszom vagy te hogy édesanyámat a szádra vedd? Nem tetszett a játék, 2 hónap és továbbálsz, oké semmi gond ezzel, ellehet tipegni tovább, nem az APEX et keresni ami kb annyiba kerül mint egy pizza, és még sem tudod kifizetni, pedig gondolom nem 18 éves vagy ha oly korán kezdted. Részemről lezártam ezt a kis vitát veled, mint megrögzött fórumhuszár, és a többi értelmes fórumozótol ezúton kérnék elnézést.
  • mikromanus
    Ha patronos vagy nem kell nyomoronckodni az aukciós manó előtt. Ha meg nem vagy az és a sok gördeszkás gyík cseszeget, akkor beugorhatsz a városok egyikébe. Ott van zárt térben is aukciósház elérés. :)
    A merge/patch előtt nem lehet majd új itemet berakni AH-ba. Gondolom ez 24-48 óra lesz és így tuti minden betett item kiürül a leállásra. Az apex elég "merész. Olyan 750 lehet EU szervereken (vagy az alacsonyabb népességűeken), és 500 az amcsiknál. Hiába, no. Az amcsiknak jobban megy a fizetés mint a farmolás. :D
  • Ultimaulti
    Gondolkodtam ezen az új, "szűz" szerveren, de amikor beléptem a régire, hogy megnézzem mennyi az apex ára most, s 3 másodpercenként gördeszkázott nekem az "ah" előtt egy gondolom 12 éves gyerek, a 3 fős tömegből, folyton kilökve a listázásból, végleg letettem róla. Nem kell ezt nekem erőltetni. :) Nem arról van szó, hogy olyan mimóza lennék, mindenhol pvp szervereken játszottam, arról van szó, hogy ez a játék valahogy így félre szocializálódott. Ez a metódus mindenben, mindenhol jellemzi a felhasználói által. Az üzemeltetőket meg már kiveséztük. Ha csúnyán akarnék fogalmazni: félrebaszták. Komplexen. Én nem hiszem, hogy ez a metin generáció jót tett ennek az egész mmo iparágnak.
  • mikromanus
    Ha 5 hónapja a kutya se lépett be, akkor az nem a legnépesebb magyar klán... most már. A játék eléggé dinamikus. Elég sokat kell helyezkedni. Ha van egy aktívabb csapat/keménymag, akkor elég stabil lehet a játékosállomány, de egyébként van némi mozgás. A "Nagy" szervereken talán kevesebb, de ott is gondolom ugyanaz a helyzet körvonalakban. Ha nem mozgósítható a társaság, akkor az aktívabbak elvándorolnak más guildbe. A passzívabb "csapódóak" meg idővel abbahagyják, vagy szintén váltanak. A végén marad a kezelhetetlen passzív és offline állomány a régi nagy guildben. Nekem a mostani a negyedik guildem. Ebből az első volt magyar. Elég hamar feladták, meg nem is volt hatalmas, így hamar ellaposodott. A mostani meg csak amolyan helyfoglaló míg jön a merge. Ez az összevonósdi eléggé elcseszte az amúgy se magas aktivitást. Meg el is aprózódtunk. A nagy guildben eleinte voltunk vagy hatszázan. Ha az alt karaktereket leszámítjuk ez még így is bőven 100-150 volt egy közepes este is egy időben online. Az új patchben már csak 100 tag lehet maximum egy-egy guildben és elég sok guild event és bónusz is kilátásban van. Talán valamennyit segít . Totál át lett szabva egy rakat dolog, így a "Fresh start" is egész más lesz. Már az irdatlan nagy külső (más szerveres, "nem szándákos") labor forráson kívül is.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2015.09.06. 01:52:44
  • Ultimaulti
    "mikromanus" Bocsánat, hogy a nem neked szóló üzenet is abban landolt.
  • Ultimaulti
    Nem saccoltam rosszul: a legnépesebb szerveren "vagyok", voltam. Engem nem trasznszeferelnek sehova, nem lenne túl racionális. :) A legelején kezdtem a játékot.

TFoNE:
    Amikor a múltkor beléptem a legnagyobb szerver, legnagyobb magyar klánjának ablakába infóért, azt láttam, hogy 250 tagunkból 5 hónapja senki sem lépett be. Az átlag 9 hónap. Ennyire beszélek "idióta zagyvaságokat".
    És beszélj így a kutyáddal, vagy anyukáddal, te arrogáns bunkó, de ne velem! Ez volt a jellemző sajnos a játékon belül is. Ezért is(!) mentek el sokan.

Amikor én kezdtem 11 évvel ezelőtt mmo.-kkal játszani: (Ultima Online, EverQuest), még teljesen normális emberkékkel lehetett együtt játszani, szórakozni. Nyilván akkor még nem minden kis elkényeztetett hülyegyerek tudott a világháló elé ülni, elég drága előfizetési díj ellenében, méreg drága gépeken. Sajnos ma ez nem így működik. Nem is lehet morált elvárni a játékokon belül. Ez is egy buktatópont, ezen téren.
  • mikromanus
    A socketbe pakolható lunagemek adhatnak magic defense-t. Handicraft alatt craftolható (10-10 wave lunagem kell az alaphoz). Vagy persze meg is veheted az AH-ban ami neked kell majd. Később persze. Alacsony szinten annyira még nem fontos (itemcsere, vagy armor upgrade miatt el fognak veszni). Az earth craftolt itemek adnak mdef-et is (armorok setbonusként, nyaklánc és fülbevaló itemenként). Obsidian pajzsban is van ami magic deffenset ad. Mondjuk mindezek nagyja inkább majd lvl 50-től lesz hasznos.

Ultimulti: ha rosszul saccoltad a népességet belépéskor, akkor használhatod a transzfert a népesebb szerverekre. Persze csak ha idejösz, kiöntöd a szived, azt' hagyod újabb két hétre + semmiben nem vagy naprakész, akkor az ilyesmi kimarad. Marad az automatikus merge ha olyan szerveren vagy. Több lesz a játékos szerverenként. De aztán sne panaszkodj ha bukik a földed mert nem tudtad hogy merge lesz és nem voltál a "land rush" alatt se! :)
  • TFoNe
    Jó vagy fiú! De ha nem tetszett a játék ne gyere már vissza szerepelni félhavonta és írkálni az idióta zagyvaságokat
    Köszöntem.
  • fantomvampire
    Szia!
    Ha jol latom te jartas vagy a jatekban. Lenne egy olyan kerdesem hogy tankot akarok csinalni igen sok a pdef-em de az mdef egyenlo a 0-val az ekszerek nem nagyon adnak akkor meg is hogy szerezzek? 37-es vagyok jelenleg. Illetve ha van jo tipped melyik tank a jobb.
  • mikromanus
    Az alacsony népességű szerverről lehet átvinni a karaktert a nagyobb népsűrűségűre (lvl 15 vagy afelettit. Esetleg lvl 10 a korlát- Nem biztos). A szellősekre (mint most a Nebe) nem lehet átvinni nagy karaktert és már le van zárva az új karakter létrehozás is ezeken a kicsiken. Ezek össze lesznek vonva., 6 "low populated servers"- ből lesz 3. A transzfer lehetősége csak ezeket a merge/evolution-ban érintett szervereken él most. Később lesz majd valami automatizmus a transzferre, de erre nincs pontos határidejük.
    Szeptember 12-én elindulnak a szerverek az új patch-csel. A maradék népes régiekben nem lesz változás , csak még többen lesznek a transzferes mazsolák miatt. Az összevont szervereken a zergek megrohanják a fellelhető földeket, hogy újra elfoglalják még a többiek előtt (land rush). A "Fresh start" szerveren normál módon új karaktert kell létrehozni és minden nulláról (lvl1-ről) indul. A fresh start szerverre nincs és nem is lesz transzfer. Az aukciós ház is le lesz választva a fertőzött öreg rendszerekről. :D
  • GrumpyCat
    Most akkor át lehet menni pl a Kyprosara is? vagy csak azokra a szerverekre amiket összevonnak?