125
környezettudatos életmód
  • arty
    engem is érdekelne, hogyan is működik ez a müanyag-újrafeldolgozás - rengeteg cuccot gyűjtök össze, de fogalmam sincs mi lesz vele, miután bedobtam a megfelelő konténerbe...

az erdőgazdálkodás működik, ám ettől még rengeteg fát/erdőt lopnak el fűtési és/vagy karácsonyfa célból. ez utóbbi ellen tudok tenni, hát teszek. észak korea ellen nincsenek eszközeim ;)
  • mumpic
    Én nem vagyok anyagtechnológus, de vegyi kombinátot már láttam füstölni. Nem értek hozzá hogy vajon bármilyen műanyaghulladékból lehet-e bármilyen műanyag tárgyat gyártani, de az biztos, hogy előbb utóbb abból is csak műanyagszemét lesz.

Ami még biztos, hogy az erdőgazdálkodás működik, különben már rég elfogyott volna az összes fenyő, elsősorban nem azért aggódom, hogy a karácsonyi fakitermelés hozza el az emberiség pusztulását.
  • arty
    mármint mikor? olyan 5 éve megvan és nyoma sincs, hogy elhasználódott lenne. egyébként sem dobom ki, hanem szelektiv huladékként elküldöm ujrafeldolgozásra :)

még kérdés?
  • mumpic
    Neked is feltétlenül szükséges volt beugatnod. Amúgy ha már itt tartunk, megindokolhatnád hogy a környezettudatosságban mi a felesleges.
  • dronkZero
    Tipp #1. Amikor rádjön, hogy totál felesleges faszságokról beszélgess neten, akkor inkább kapcsold ki a számítógépet.
  • mumpic
    És szerinted mi lesz a műfenyőből ha kidobod? 10000 év alatt lebomló szemét.
  • arty
    zseniális, köszönöm!
  • 7131
    nem olvastam még végig de,hasznosnak találom. köszi a linket.
  • grizzly21
    Volt egy ilyen targyam most a bme-n, akit erdekel, egesz olvasmanyos a gondolatmenete:
    http://kornygazd.wordpress.com
  • arty
    azt mindenképpen megteszik, sajnos. de a karácsonyfa még egy plusz teher a környezetnek :( barbárság, na.
  • Büdös Bohóc
    de ha a kereslet 1-2 éven belül csökken, akkor a kínálat is majd fog. És egyre több ismerős műfenyőzik szal tuti van benne valami.
  • Fresh Duke
    De, csak max tüzelőnek használnák. (Szerinted mi történik azokkal a fákkal, amit nem adtak el?)
  • arty
    jah, az egész hozzászólásod az :)

nekem már évek óta műfenyőm van... és már a szüleimet is rávettem, hogy ne támogassák a fakivágókat - NEMÉRDEKEL, hogy ezeket nevelik, mivel sokat hallani az illegális fakivágásokról is. ha nem lenne rá kereslet, nem történnének meg :)
  • Büdös Bohóc
    persze
  • Molnibalage
    Levegőt se? :)
  • Büdös Bohóc
    erre szavazok
  • Molnibalage
    Ahogy a szélenergia is...
  • Andr0
    Google épp ilyen szélerőműparkot épít New York partjaitól 15 mérföldre be az atlanti óceánba... egészen le Bostonig.
  • ajem kisa
    Igen, de ehhez nemelég elmagyarázni a miértjét néhánynak, mert akkora sügér!
    A szelektív hulladékgyüjtést sem értik sokan, a műanyagok elkerülését sem, a villanyról és az összes pazarlásról nemis beszélve!
    Gondolom erre a hsz-re is jönnek majd a fricskák ezért, ami mondjuk csak megerősítí majd az első soromat!
  • mumpic
    Én azt tapasztalom hogy az elvileg diplomás értelmiségnek készülő kollégista társaimnak az is gondot okoz, hogy lekapcsolja a felesleges égő villanyt, meg elzája a csapot. "Úgysem én fizetem!" Lófaszt nem. Eljön majd az idő amikor egymást öljük az ivóvízért, és nincs is messze. És az erőművek sem azért pörögnek,hogy lámpafénynél aludjon a nyomorék, vagy mert ő _nem_szokta_ kikapcsolni a gépét.
  • shumika
    Kapcsoljad ki a gépet! az is fogyaszt
  • 7131
    nemtudom miért kell f@szságokat írni. akit érdekel írjon olyant amivel valamit segíteni tud,hülyeségeket fölösleges.
  • Piszkos  Fred
    inkább ünnepeld a karácsonyt, fiam
  • lolSL
    szarj a legközelebbi téren lévő fára a duna helyett !
  • Csirke4
    segít bizony! :o
  • Sadist
    Ha a zöld freonokat is tekintjük, akkor de.
  • LaszloLedzenyi
  • Zoli007
    Hát igen, ez egy LCD-n k*rvasokat segít!
  • shumika
    nekem sincs xD söt ég a komplett kipuffot is csak holnap rakjuk fel
  • R0zs0máK
    nincs katalizátor a kocsimban :DD
  • 7131
    mire?
  • 0Fritz0
    Tudom, hogy van környezet. Nyertem? :)
  • byzhouse
    adsz rá pénzt?
  • greg benz
    Freonos dezodorokat már nem gyártanak tudtommal
  • 7131
    http://www.blackle.com/ energiatakarékos google kereső:) mik vannak:D
  • Gibor
    Tehát az életünket alapozzuk a te példádra :(

• MR ME
    dohányozz, használj sok hajtógázzal működő dezodort, sokat járj kocsival, lehetőleg vmi nagy fogyasztású autót vegyél, kerűld az energiatakarékos izzókat és fingj sokat
  • NEOreg3
    ne vegyetek semmit
  • vegicsek
    Vagy vegyél élőfenyőt
  • Szabi84
    tévedés