környezettudatos életmód

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
5.60

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

shumika
Nagy házban lakunk(~500nm2) 5-en és sokat utazok bkv nuku.

Taxi foreva 😊

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Danny1987
Vagy nagy házban laktok kevesen vagy sokat utazol de azért szép az én 3,09-emhez képest.

Live for nothing or die for something.

mumpic
http://storyofstuff.org/bottledwater/

Kis videó az ásványvizekrõl, tanulságos! Amúgy az egész Story of Stuff Project nagyon jó.

arty
Tesszük.

Forza.

shumika
Vessetek meg 6.52

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

arty
3.48 <#kuss>

Forza.

arty
3.48 <#kuss>

Forza.

7131
igen de ami pozitívum,hogy nagyrészét visszaforgatják a természetbe. húsiparban vágóhíd nem mûködhet saját szennyvíztisztító telep nélkül,az viszont elszomorító,hogy Pesten egyik nem tudom melyik sz.v.telep "gyárilag" csalásra alkalmasan épült.ez annyit tesz,hogy ha jön az ellenõr hígítják a szennyvizet amíg a normális arányt el nem érik.

arty: Németországban élek szerencsére itt is jól mûködik a dolog,csekk itt is van elég vaskos ha nem rendesen csinálod,de viszont minden segítséget megkapsz,majdnem minden palack(üveg,mûanyag) visszaváltható az összes közértben.

vagmafia.com

mumpic
Elképesztõ. Nem gondoltam volna hogy ekkora a vízfelhasználás az élelmiszergyártásban. Abban viszont eddig is biztos voltam, hogy elõbb-utóbb meg kell szokni a vega étrendet, mert iszonyat drága dolog megtermelni a húst, nagyságrendekkel több növényt esznek meg az állatok mire oda jutnak hogy mi együk meg õket - mint az a növénymennyiség, amivel mi jóllaknánk.

Molnibalage
2.2

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Danny1987
pottyantos wc a király😊

(mármint az amelyikben nincs víz csak ürülék)

arty
eközben mi ivóvízzel húzzuk le a klotyót 😞

Forza.

Danny1987
http://www.globalisfelmelegedes.info/index.php?option=com_content&task=view&id=196&Itemid=63

"A globális felmelegedéssel szembesülve vízválság kezdõdött a világ különbözõ részein. A háztartásokat arra szólítják fel, hogy annyit takarítsanak meg ebbõl az értékes erõforrásból, amennyit csak lehet. A Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet szerint az összes víz 70%-a élelmiszertermelésre megy el, összevetve az ipar 20%-ával, és a háztartások csupán 10%-ával. Most gondolj bele: 193 liter víz kell 1 kg saláta elõállításához; 210 liter víz kell 1 kg búza elõállításához; 412 liter víz kell 1 kg alma elõállításához; 6845 liter víz kell 1 kg csirkehús elõállításához; 13692 liter víz kell 1 kg sertéshús elõállításához; 43800 liter víz kell csupán 1 kg marhahús elõállításához. A tudósok kiszámolták, hogy valójában több vizet takarítanánk meg azzal, ha nem ennénk meg fél kg marhahúst, vagy négy hamburgert, mint azzal, ha legalább fél évig nem zuhanyoznánk."

"1 kg marhahús elõállítása 8,4 liter benzinnek megfelelõ energiát igényel. Ha mindezeket a költségeket tükrözné a termék ára, támogatások nélkül, akkor az USA-ban a legolcsóbb hamburger kilónként 78 dollárba kerülne."

tigeroo
számold ki hogy neked mekkora
tigeroo
arty
az urban legend, hogy egy helyre boritják 😊 egy kocsiba, de külön részekbe! aztán a célállomáson még ujraválogatják, de azt mondják, itthon nagyon jó az arány, azaz nem keverik össze az emberek a szemetet

egyébként nem kell válogatni, mi már évek óta szelektálunk és az ember egy idõ után észre se veszi, automatikusan a "mûanyagos szemetesbe" dobja a müanyagot... már egy kis 3cm x 3cm-es cafatnál is mûködik a reflex 😊

Forza.

SötétBarom
LoL'd. Nálunk ugyan oda burítják mindegyik kukából a mocskot. Hiába van ráírva, hogy mûanyag, meg papír. 😄DD Tudod ki fogja válogatni. Egyedül az elemeket dobom be a használtelemes cuccba, de abból évente felet használok.

Amúgy ebben (is) lehetne példát venni az osztrákoktól. Ott kötelezõ a szelektív gyûjtés, és ellenõrzik is keményen. Barátságos 1-2-300 eurókat lehet pengetni, ha nem szeded külön a cuccost.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

7131
persze mondjuk a vegetáriánus étrendel vitatkoznék.

vagmafia.com

Danny1987
1,Zuhanyoz langyos v. hideg vízben és ne tartson tovább fél percnél
2, Lehetõleg olyan élelmiszert vásárolj amit itthon állítanak elõ (minél közelebb a lakóhelyedhez annál jobb)
3,vegetáriánus étrend
4,Jó hõszigetelt lakás
5,Lehetõség szerint inkább a sétát vagy a kerékpározást válaszd a kocsi helyett.
6,Szelektív hulladékgyûjtés
8, Ültess fát

Amint látod ennek nagy része hozzáállás kérdése.

arty
nincs a környékeden szelektiv hulladékgyûjtõ?

a mûanyagflakonos jelzésûbe lehet dobni minden mûanyagot

Forza.

7131
mármint mondjuk eltört kertiszék meg ilyenek?

vagmafia.com

ajem kisa
Asszem a vegyeset még szétválogatják azelött mielött csinálnak vele valamit!

mumpic
Ez mondjuk jó kérdés, szelektív kukákból még csak papír, fém doboz, fehér üveg, színes üveg, és mûanyag flakon jelzésût láttam, egyéb mûanyagosat még nem...

SötétBarom
Világosíts fel, hová dobjam a mûanyagot?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

arty
nyilván nem a fûtésre eltüzelt fák ellen van mûkarácsonyfám - ott teszek valamit, ahol tudok 😊

én csak magamról beszéltem és arról, hogy ez is környezettudatosság. egyébként évente félmillió fenyõfa nem olyan kis mennyiség, pláne ha mondjuk 30-50 éves távlatokban is gondolkodsz 😊 a müanyagot szemétbe dobókra a szó is kár, nem csak mûfenyõt, de mindent a "közösbe" dobnak. mondjuk van még náluk is lejjebb: az erdõszélére szemetet hordók...

shep: bárcsak tényleg lenne belõle valami!

7131: az most is van, de 10-bõl 3 fa nem éli túl a sokkot (hirtelen meleg lakás)

nekem amúgy a kertemben is van két relativ nagy fenyõm, ezek szvsz ott szépek/hasznosak igazán, nem a radiátor mellett egy állványon, giccsel teleaggatva 😊)

Forza.

7131
a fenyõfatémához:régen volt az,hogy lehetett fenyõfát bérelni mondjuk 5000pénzért cserepeset,és ha visszavitted visszakaptál mondjuk 3000pénzt a fát pedig elültették valahol és ott vígan éldegél a mai napig is.
Mûfenyõt már láttam kartonból nem kötelezõ a mûanyag.

vagmafia.com

Shep
Van egy új magyar találmány aminek segítségével a mûanyagot valami ártalmatlan anyaggá tudják alakítani. Kb. 1 hónapja mutatták az m1-en. akkor a tag azt mondta, hogy már a fejlesztés utolsó fázisában vannak és rengeteg érdeklõdõ van már külföldrõl a végleges eljárást illetõen.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Fresh Duke
A fûtési cél ellen nem teszel azzal, ha mûfenyõt veszel. Karácsony meg csak 1x van az évben, szóval az se olyan nagy tragédia szerintem...

Megjegyzés: Attól még, hogy Te újrahasznosítanád a mûfenyõt, attól még a többi ember nem feltétlen fog ezzel bajlódni...

Állást nem foglalok a témával kapcsolatban, fogalmam sincs, hogy melyik a jobb.

A heavy cost. I pay it gladly.

ajem kisa
Vagy ujrahasznosítják, vagy elégetik (elvileg a követelményeknek megfelelõ szûrõket kell a kéményekbe építeni!)!

arty
engem is érdekelne, hogyan is mûködik ez a müanyag-újrafeldolgozás - rengeteg cuccot gyûjtök össze, de fogalmam sincs mi lesz vele, miután bedobtam a megfelelõ konténerbe...

az erdõgazdálkodás mûködik, ám ettõl még rengeteg fát/erdõt lopnak el fûtési és/vagy karácsonyfa célból. ez utóbbi ellen tudok tenni, hát teszek. észak korea ellen nincsenek eszközeim 😉

Forza.

mumpic
Én nem vagyok anyagtechnológus, de vegyi kombinátot már láttam füstölni. Nem értek hozzá hogy vajon bármilyen mûanyaghulladékból lehet-e bármilyen mûanyag tárgyat gyártani, de az biztos, hogy elõbb utóbb abból is csak mûanyagszemét lesz.

Ami még biztos, hogy az erdõgazdálkodás mûködik, különben már rég elfogyott volna az összes fenyõ, elsõsorban nem azért aggódom, hogy a karácsonyi fakitermelés hozza el az emberiség pusztulását.

arty
mármint mikor? olyan 5 éve megvan és nyoma sincs, hogy elhasználódott lenne. egyébként sem dobom ki, hanem szelektiv huladékként elküldöm ujrafeldolgozásra 😊

még kérdés?

Forza.

mumpic
Neked is feltétlenül szükséges volt beugatnod. Amúgy ha már itt tartunk, megindokolhatnád hogy a környezettudatosságban mi a felesleges.

dronkZero
Tipp #1. Amikor rádjön, hogy totál felesleges faszságokról beszélgess neten, akkor inkább kapcsold ki a számítógépet.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

mumpic
És szerinted mi lesz a mûfenyõbõl ha kidobod? 10000 év alatt lebomló szemét.

arty
zseniális, köszönöm!

Forza.

7131
nem olvastam még végig de,hasznosnak találom. köszi a linket.

vagmafia.com

grizzly21
Volt egy ilyen targyam most a bme-n, akit erdekel, egesz olvasmanyos a gondolatmenete:
http://kornygazd.wordpress.com

arty
azt mindenképpen megteszik, sajnos. de a karácsonyfa még egy plusz teher a környezetnek 😞 barbárság, na.

Forza.

Büdös Bohóc
de ha a kereslet 1-2 éven belül csökken, akkor a kínálat is majd fog. És egyre több ismerõs mûfenyõzik szal tuti van benne valami.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Fresh Duke
De, csak max tüzelõnek használnák. (Szerinted mi történik azokkal a fákkal, amit nem adtak el?)

A heavy cost. I pay it gladly.

arty
jah, az egész hozzászólásod az 😊

nekem már évek óta mûfenyõm van... és már a szüleimet is rávettem, hogy ne támogassák a fakivágókat - NEMÉRDEKEL, hogy ezeket nevelik, mivel sokat hallani az illegális fakivágásokról is. ha nem lenne rá kereslet, nem történnének meg 😊

Forza.

Büdös Bohóc
persze

Molnibalage
Levegõt se? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Büdös Bohóc
erre szavazok

Molnibalage
Ahogy a szélenergia is...

Andr0
Google épp ilyen szélerõmûparkot épít New York partjaitól 15 mérföldre be az atlanti óceánba... egészen le Bostonig.

Armin & Ayu fan

ajem kisa
Igen, de ehhez nemelég elmagyarázni a miértjét néhánynak, mert akkora sügér!
A szelektív hulladékgyüjtést sem értik sokan, a mûanyagok elkerülését sem, a villanyról és az összes pazarlásról nemis beszélve!
Gondolom erre a hsz-re is jönnek majd a fricskák ezért, ami mondjuk csak megerõsítí majd az elsõ soromat!

mumpic
Én azt tapasztalom hogy az elvileg diplomás értelmiségnek készülõ kollégista társaimnak az is gondot okoz, hogy lekapcsolja a felesleges égõ villanyt, meg elzája a csapot. "Úgysem én fizetem!" Lófaszt nem. Eljön majd az idõ amikor egymást öljük az ivóvízért, és nincs is messze. És az erõmûvek sem azért pörögnek,hogy lámpafénynél aludjon a nyomorék, vagy mert õ _nem_szokta_ kikapcsolni a gépét.