125
környezettudatos életmód
-
#85 a hús 90%a amit eszünk szerintem tenyésztett.talán még a vadhús ami nem. -
#84 3,51 -
#83 gyanitom, hogy amihez itt mi hozzájutunk, az csak valami tenyésztett dzsuva :/ -
#82 2,86 -
#81 Aznemtúlfasza, főleg, hogy a (főleg tengeri) halállományok szinte teljesen kimerültek. -
#80 detto mi is sajtot/halat eszünk legtöbbet -
Tsol #79 3,8 -
shumika #78 xD nem vagyok hülyegyerek de jah -
#77 Mi a helyzet a hallal? Én ha tehetném, 1:5-höz arányban ennék húst:halat.. Sajt nélkül mondjuk megdöglenék, imádom a sajtot. :)) -
#76 Ekkora ólban tartanak, hülyegyerek? :DD?:SA -
#75 5.60 -
shumika #74 Nagy házban lakunk(~500nm2) 5-en és sokat utazok bkv nuku.
Taxi foreva :) -
#73 Vagy nagy házban laktok kevesen vagy sokat utazol de azért szép az én 3,09-emhez képest. -
#72 http://storyofstuff.org/bottledwater/
Kis videó az ásványvizekről, tanulságos! Amúgy az egész Story of Stuff Project nagyon jó. -
#71 Tesszük. -
shumika #70 Vessetek meg 6.52 -
#69 3.48 -
#68 3.48 -
#67 igen de ami pozitívum,hogy nagyrészét visszaforgatják a természetbe. húsiparban vágóhíd nem működhet saját szennyvíztisztító telep nélkül,az viszont elszomorító,hogy Pesten egyik nem tudom melyik sz.v.telep "gyárilag" csalásra alkalmasan épült.ez annyit tesz,hogy ha jön az ellenőr hígítják a szennyvizet amíg a normális arányt el nem érik.
arty: Németországban élek szerencsére itt is jól működik a dolog,csekk itt is van elég vaskos ha nem rendesen csinálod,de viszont minden segítséget megkapsz,majdnem minden palack(üveg,műanyag) visszaváltható az összes közértben.
-
#66 Elképesztő. Nem gondoltam volna hogy ekkora a vízfelhasználás az élelmiszergyártásban. Abban viszont eddig is biztos voltam, hogy előbb-utóbb meg kell szokni a vega étrendet, mert iszonyat drága dolog megtermelni a húst, nagyságrendekkel több növényt esznek meg az állatok mire oda jutnak hogy mi együk meg őket - mint az a növénymennyiség, amivel mi jóllaknánk. -
#65 2.2 -
#64 pottyantos wc a király:)
(mármint az amelyikben nincs víz csak ürülék) -
#63 eközben mi ivóvízzel húzzuk le a klotyót :( -
#62 http://www.globalisfelmelegedes.info/index.php?option=com_content&task=view&id=196&Itemid=63
"A globális felmelegedéssel szembesülve vízválság kezdõdött a világ különbözõ részein. A háztartásokat arra szólítják fel, hogy annyit takarítsanak meg ebbõl az értékes erõforrásból, amennyit csak lehet. A Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet szerint az összes víz 70%-a élelmiszertermelésre megy el, összevetve az ipar 20%-ával, és a háztartások csupán 10%-ával. Most gondolj bele: 193 liter víz kell 1 kg saláta elõállításához; 210 liter víz kell 1 kg búza elõállításához; 412 liter víz kell 1 kg alma elõállításához; 6845 liter víz kell 1 kg csirkehús elõállításához; 13692 liter víz kell 1 kg sertéshús elõállításához; 43800 liter víz kell csupán 1 kg marhahús elõállításához. A tudósok kiszámolták, hogy valójában több vizet takarítanánk meg azzal, ha nem ennénk meg fél kg marhahúst, vagy négy hamburgert, mint azzal, ha legalább fél évig nem zuhanyoznánk."
"1 kg marhahús elõállítása 8,4 liter benzinnek megfelelõ energiát igényel. Ha mindezeket a költségeket tükrözné a termék ára, támogatások nélkül, akkor az USA-ban a legolcsóbb hamburger kilónként 78 dollárba kerülne."
-
#61 számold ki hogy neked mekkora -
#60 Ökológiai lábnyom. -
#59 az urban legend, hogy egy helyre boritják :) egy kocsiba, de külön részekbe! aztán a célállomáson még ujraválogatják, de azt mondják, itthon nagyon jó az arány, azaz nem keverik össze az emberek a szemetet
egyébként nem kell válogatni, mi már évek óta szelektálunk és az ember egy idő után észre se veszi, automatikusan a "műanyagos szemetesbe" dobja a müanyagot... már egy kis 3cm x 3cm-es cafatnál is működik a reflex :) -
#58 LoL'd. Nálunk ugyan oda burítják mindegyik kukából a mocskot. Hiába van ráírva, hogy műanyag, meg papír. :DDD Tudod ki fogja válogatni. Egyedül az elemeket dobom be a használtelemes cuccba, de abból évente felet használok.
Amúgy ebben (is) lehetne példát venni az osztrákoktól. Ott kötelező a szelektív gyűjtés, és ellenőrzik is keményen. Barátságos 1-2-300 eurókat lehet pengetni, ha nem szeded külön a cuccost. -
#57 persze mondjuk a vegetáriánus étrendel vitatkoznék. -
#56 1,Zuhanyoz langyos v. hideg vízben és ne tartson tovább fél percnél
2, Lehetőleg olyan élelmiszert vásárolj amit itthon állítanak elő (minél közelebb a lakóhelyedhez annál jobb)
3,vegetáriánus étrend
4,Jó hőszigetelt lakás
5,Lehetőség szerint inkább a sétát vagy a kerékpározást válaszd a kocsi helyett.
6,Szelektív hulladékgyűjtés
8, Ültess fát
Amint látod ennek nagy része hozzáállás kérdése.
-
#55 nincs a környékeden szelektiv hulladékgyűjtő?
a műanyagflakonos jelzésűbe lehet dobni minden műanyagot -
#54 mármint mondjuk eltört kertiszék meg ilyenek? -
#53 Asszem a vegyeset még szétválogatják azelött mielött csinálnak vele valamit! -
#52 Ez mondjuk jó kérdés, szelektív kukákból még csak papír, fém doboz, fehér üveg, színes üveg, és műanyag flakon jelzésűt láttam, egyéb műanyagosat még nem... -
#51 Világosíts fel, hová dobjam a műanyagot? -
#50 nyilván nem a fűtésre eltüzelt fák ellen van műkarácsonyfám - ott teszek valamit, ahol tudok :)
én csak magamról beszéltem és arról, hogy ez is környezettudatosság. egyébként évente félmillió fenyőfa nem olyan kis mennyiség, pláne ha mondjuk 30-50 éves távlatokban is gondolkodsz :) a müanyagot szemétbe dobókra a szó is kár, nem csak műfenyőt, de mindent a "közösbe" dobnak. mondjuk van még náluk is lejjebb: az erdőszélére szemetet hordók...
shep: bárcsak tényleg lenne belőle valami!
7131: az most is van, de 10-ből 3 fa nem éli túl a sokkot (hirtelen meleg lakás)
nekem amúgy a kertemben is van két relativ nagy fenyőm, ezek szvsz ott szépek/hasznosak igazán, nem a radiátor mellett egy állványon, giccsel teleaggatva :)) -
#49 a fenyőfatémához:régen volt az,hogy lehetett fenyőfát bérelni mondjuk 5000pénzért cserepeset,és ha visszavitted visszakaptál mondjuk 3000pénzt a fát pedig elültették valahol és ott vígan éldegél a mai napig is.
Műfenyőt már láttam kartonból nem kötelező a műanyag.
-
#48 Van egy új magyar találmány aminek segítségével a műanyagot valami ártalmatlan anyaggá tudják alakítani. Kb. 1 hónapja mutatták az m1-en. akkor a tag azt mondta, hogy már a fejlesztés utolsó fázisában vannak és rengeteg érdeklődő van már külföldről a végleges eljárást illetően. -
#47 A fűtési cél ellen nem teszel azzal, ha műfenyőt veszel. Karácsony meg csak 1x van az évben, szóval az se olyan nagy tragédia szerintem...
Megjegyzés: Attól még, hogy Te újrahasznosítanád a műfenyőt, attól még a többi ember nem feltétlen fog ezzel bajlódni...
Állást nem foglalok a témával kapcsolatban, fogalmam sincs, hogy melyik a jobb. -
#46 Vagy ujrahasznosítják, vagy elégetik (elvileg a követelményeknek megfelelő szűrőket kell a kéményekbe építeni!)!