5743
-
Én tartok tőle, hogy nem is lesz flash támogatás, pláne, hogy mag az Adobe mutatta be a HTML5 alapú Edge nevű szoftverét ami könnyen a flash utódja lehet. -
és azt miért fogod többet használni? 
Amúgy kéne már a Mo-i marketplace -
Én már nem vagyok ennyire optimista, de őszinte leszek, nekem nem is hiányzik a mango. Kb 3 hónapja a telefonáláson kívül másra nem használom a valamikor 150 rongyért vett (kurvára) okos telefonom.
Amint jön a nokia, rögtön lecserélem...
-
Ha neked jobban tetszik, akkor jobb ;)
Amúgy mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai is, Androidnál pedig sokat számít, hogy milyen modellt veszel, míg WP7-nél nem igazán. Mondok párat, de ne csak ezekből vásárolj telót.
Android előnyök:
- a legelterjedtebb okostelefon OS
- több app
- testreszabhatóság
- microSD kártya támogatás a legtöbb modellben (Omnia 7-ben nincs ilyen)
- multitasking
Android hátrányok:
- a leglassabb okostelefon OS (gyorsaság szempontjából teljesen más élmény egy WP7-est használni).
- a legtöbb modellnek kissebb a kijelzője, mint az átlag WP7-é/iPhoné
- legtöbbször rossz kameraminőség
- nincs olyan hivatalos program, ami automatikus szinkronizációt biztosít a géped és a telefon között - ez azt jelenti, hogy egy harmadik fél által gyártott programot kell használnod (valakinek ez is számít).
- valószínűleg sokat kell majd szőröznöd "ROM főzéssel"
WP7 (Omnia 7) előnyök:
- nagyon-nagyon gyors.
- kitűnő kamera, HD videófelvétel
- Office (excel, word, powerpoint, OneNote) fájlok széleskörű támogatása
- XBOX Live integráció
- Super-AMOLED kijelző, Gorilla Glass-el
- pazar hardware
WP7 hátrányok:
- kevesebb app - a WP7 marketplacenek van mit behoznia az Androidhoz és az iOS-hez képest.
- nincs multitasking (a következő patchig. Várható megjelenés: szeptember)
- nincs Flash támogatás.
-
bocs a hülye kérdésért srácok, de az Androidtól jobb a Win Phone 7 ?:$
köszi a választ:D:D
[Samsung i8700 Omnia 7ről lenne szó egyébként:p] -
kb 1 hete kiszivárgott már a végleges Mango: link -
ma hallottam, hogy törhető a WP7, legalábbis HTC-n összejött -
Azért ez erős túlzás, addig biztos nem fognak a szolgálatok rajta ülni. -
Inkább úgy írd be a naptárba, hogy MANGO - kb, 2012 JANUÁR, ha előbb érkezik, akkor meg örülhetsz, mint akivel foglalkoznak is.
-
Közel se biztos a szeptember, régiótól és szolgáltatótól is függ. -
Oké köszi
Mango szeptemberben fog erre a telóra is kijönni? -
Majd jelezni fog ha van frissítés, nem kell vele külön foglalkozni. -
De olvastam több helyen hogy jött ki mostanában Optimus 7re vmi frissités
De nekem semmi -
talán mert... nem jött ki rá frissítés? -
LG Optimus 7
Független és semmi frissités nemjött
Valami baj lehet a telefonnal? -
Itt is van valami az omnia 7 el, altalaban akkor kapcsol ki, ha farzsebbe teszi a hordozo D: ez is hw problem lesz? -
valószínűleg hardware probléma. Otthon nem hiszem, hogy sokat tehetsz. Egy Google-túrát ajánlok, de szerintem szerviz lesz. -
zolzoli #1881 Samsung Omnia7! Állandóan csak újra indul a telefon, hiába veszem ki az aksit, teszem vissza kapcsolom be, beírom a pin-t és utánna egyszerüen újra indul :S. Egy idő után megszünik és bekapcsol, de néha néha előjön és ki be kapcsolgatja magát.Mitől lehet? -
+1 -
volt vmi update T-s omnia 7-en -
Mobilarena-n lévő cikk tudtomaml és a hozzászolásokat olvasva is téved, mert app hub-ból jelent meg a magyar. -
zolzoli #1877 Elvileg van magyar marketplace.Ki mit halott erről?Van olyan aki már tudott is vásárolni? http://mobilarena.hu/hir/windows_marketplace_19_uj_orszagban.html -
Nekem is pakol most fel valamit. LG Optimus 7 -
bastards #1875 Akkor semmi érdemi. Köszi a választ! -
Google-t túrva, valóban volt a HTC-t érintő frissítés a napokban, Mozart és HD7-es készülékekre találtam infót az utóbbi 1 héten történt frissítésre, ami elvileg tanúsítványt frissít csak. -
Biztos a HTC adott ki valmai frissítést, korábban is volt csak a htc-ket érintő frissítés\javítás, ez is indokolná, hogy a Windows verzió száma nem változott. -
bastards #1872 Kiírta munka közben a telefon,h frissítés van. Hazaértem, rádugtam a gépre, a zune is kiírta! A telefonon eddig is NoDo volt! A tegnapi frissítés kb 45 percig tartott,szal nem álmodtam! -
Ha nem változott a verzió akkor nem is települt fel új változat. -
bastards #1870 OS: 7.0.7392.0 (eddis is ez volt) Firm...: 2250.09.13001.401 Radio:5.54.09.21_22.33b.50.10U bootloader: 1.30.2250.1(117833) -
Nem tudok tegnapi frissítésről, mi a készülék szoftverének pontos verziószáma? -
bastards #1868 Helló! Nem tudja vki,h mi volt ez a tegnapi frissítés? Htc Mozart-om van, és jelzett. De semmi változást nem látok... -
Az jó mert erre a samsung i8700-re vágyok ára is tűrhető :) -
igen -
Phone 7-es telefonokat fellehet majd erre frissíteni? -
Hivatalosan is RTM fázisban
bövebben: link -
Tudom hogy nem az a hely mg minden
De ha vki jó áron szeretne Optimus 7et akkor PM
kb 2hetes független E.D. lett véve -
van 2 vagy 3 ROM-om is, bár a gyári T-s ROm épp nincs meg, az jó lenne még, úgyhogy lehet belefogok -
Newfronter #1861 Ahogy írta is BON, nagyon fontos a backup. Bár Omnia 7-en könnyű a dolog, mert vannak kiszivárgott gyári RTM wp7 csomagok, újrarakom a firmware-t és lesz egy gyári alap verzióm. :) Más készülékeknél nem biztos hogy ilyen egyszerű a dolog.
Itt van amúgy a leírás XDA-n.
Felraktam hozzá a Mango-s Zune-t, mert azzal működik normálisan, annak a mérete 200MB felett van. Azt is megtalálod szerintem a leírásokban.
De csak óvatosan, ha nem lesz backupod, és nincs kiszivárgott ROM mint utolsó mentsvár akkor cseszheted. -
Írta hol van a firmware, wp7.hu forumában. De érdemes ezt is elolvasni:
"Fontos: Ezzel a megoldással minden készülékre rárakhatod a fejlesztőknek kiadott Mango buildot. A frissítés garanciavesztéssel jár, és tönkreteheti a telefonod. Csak akkor vágj bele, ha tudod mit csinálsz. Az itt olvasható dolgok használata miatti kárért minden felelősség a tiéd - sem én, sem a wp7.hu többi tagja nem vállal felelősséget semmiért.
( Már több példát olvastam sikertelen frissítésre, sőt téglává alakított telefonra is. Óvatosan! )
Ha felrakod a bétát a telefonodra akkor nem fogsz tudni frissíteni róla a végleges mango-ra ameddig vissza nem restore-olod a frissítőprogram által létrehozott backupot. (ezt a C:\PreMangoState mappába rakja. Ha vissza akarsz restore-olni NoDo-ra, csak indítsd el a restore.bat-ot.)"
-
link plz
milyen készülékre, mikor hogyan raktad fel?