5743
  • CroftManor
    Xilisoft Video Converter, ebben van Zune opció is.
  • Gauge
    Másik kérdés: hogyan tölthető film (avi) a készülékre. Zune-n keresztül egyszerűen képtelen vagyok rá, de biztosan bennem van a hiba.:)
  • Gauge
    Köszönjük, Emese!
  • Sequoyah
    Baszd csak ki, nem neked való ez a modern technológia. Használj rendes bőrkötésű telefonkönyvet.
  • bon
    Évek óta nem tartom a sim-en az adatokat, korlátozott tároló képességű. Számomra az onlie tárolás a legjobb megoldás.
  • kifli
    7.8-ba van sim export
  • Gauge
    Ma volt az első olyan pillanatom, amikor komolyan elgondolkoztam arról, hogy kibaszom a wp7.5-öt a picsába.

SIM kártya csere miatt a névjegyeket importáltam a telefonba. Gondoltam majd utána egyből exportálom is az új kártyára (én inkább ott szeretem tartani a névjegyeket). Ilyen lehetőség azonban egyszerűen nincsen. Csakis az online felületen keresztül lehet exportálni.

AD1 - kurvára idegesítő, hogy valami szerveren tárolják a névlistámat
    AD2 - mi az anyjukért kellett ezt az opciót eltüntetni, mikor ez - szerintem - egy alapfunkció bármilyen telefonnál

WP8-ban is megvan ez a probléma?
  • Gauge
    Van itt olyan, aki Galaxy S3-ról váltott Lumiára?
  • CroftManor
    Ha visszaváltok UKra a boxon, akkor majd tudok letölteni zenéket a Zuneról? Mert most csak PCről tudok rátölteni.
  • joshua
    Van valami információ, hogy a Lumia 620 mikor jelenik meg itthon? És esetleg nagyjából mennyibe fog kerülni? Mindegy milyen konstrukcióban.
  • Fehercsoki
    Nem tudom, androidon nem használtam dropboxot.
  • kifli
    Aki régebb óta skyrive user, annak ingyen van 25Gb-je (van 2 ilyen accom is :))
  • kifli
    alkalmazás listában nyomvatartod és törlés.
  • GregSB
    Akkor nem dropbox, de Androidnál ugyanígy integrálva van a Google Drive, nem?
  • CroftManor
    Hogyan lehet egy letöltött alkalmazást törölni?
  • kifli
    integrálva van, pl telefonon lévő office-ba is
  • GregSB
    Miben kényelmesebb, mint Dropboxot használni Androidos telóval? (komolyan kérdem, érdekel).
  • bon
    Igen, ez sajnos így van.
  • Fehercsoki
    Most már jó, csak valamiért ha nem a SkyDrive appot használom hanem csak simán feltöltöm akkor ilyen kicsi képeket rak fel.
  • Fehercsoki
    Hmm miért van az, hogy 5 megapixel helyett 5xx*7xx-es felbontású képeket csinál a telefonom?:D Akkora képeket csinál mint amekkorának a kijelzőjén látszanak=/ Természetesen 5 megapixelre van állítva a felbontás, ilyen kicsire amúgy sem lehet.
  • Fehercsoki
    Ez a Skydrive nagyon jó kis cucc, sokkal kényelmesebb így fileokat másolni a telefonra, eddig úgy érzem, hogy megérte androidról váltani.
  • asysoft
    Ez jól hangzik, L800 is 1.5 napig bírta, ezért kb minden nap tölthettem (munkahelyen nem akartam fellógatni kábelre). (DummyBoy, neked is köszönöm a választ!)
  • oneal1
    köüvetkező kérdésem, olvastam pár panaszt, hogy a telefont ha megnyomod hátul akkor valami rotyógó hangot ad, ez gondolom egyedi probléma volt.
  • DummyBoy
    Nekem is bírja átlag 2 napot, ha csak normál mail szinkronizálás + FB + Live van (Persze vezetékmentes töltés nélkül ...)

Ha nyúzom, akkor viszont mazzagolni kell :)

Hangminőséggel nekem nincs bajom, mások sem szóltak még miatta :)
  • serkov
    Hááát--- Ha egész nap megy, akkor nem, de pár óra játék, telefonálás, zenehallgatással elmegy estig. Mondjuk volt 2, 1/2 óra mahjong, telefonálás Zene, s este még ment, de már eléggé lelappadt! :-)
  • oneal1
    és ha nyúzod rendesen akkor estig bírja?
  • serkov
    Ha nem megy a kijelző, csak telefonálás, akkor 3 napot is bír... Meglepő, az Omnia7 akkor is feladta másfél nap alatt! A hangminőség nagyon jó mindkét oldalon, talán negatívum, hogy az én oldalamon kicsit "doboz" hangú, de két nap alatt megszoktam, tehát nem vészes! :-)
  • asysoft
    Nekem annyi kérdésem szokott lenni a 920 tulajokhoz, hogy viszonylag lightos használat mellett (tehát nem videóklippet forgatsz, sem játszol rajta napi több órát) meddig bírja az akkuja? Másik ilyen, hogy telefonálás közben a hangminősége milyen? Rendesen értenek a távoli oldalon? (Lumia 800-nál öcsém mindig panaszkodott, és én sem voltam teljesen elégedett.)
  • kifli
    ha nem szeretnéd oda a facebokkos ismerősöket beállíthatod, hogy ne legyenek ott.
  • CroftManor
    Vettem észre.. az importálás után. De ez most összerakja a facebook-os ismerőseimmel a telefonszámokat? Hát elég fura. Majd megszokom.
  • serkov
    Kapcsolatok csempe! :-)
  • CroftManor
    Átmásoltam a régi telómról a SIM memóriába a telefonszámokat, viszont a lumiában nem találom őket sehol! Ha rámegyek a bal felső csempére (ami nálam Telenor HU-t mutat) akkor abban csak a tárcsázási előzmények vannak benne. Hol a telefonkönyv?
  • oneal1
    szép beszámoló!:)

megnézném:D
  • DummyBoy
    Ha ugyanaz a Live ID-d a telefonon mint a Boxon, akkor mutatja, tudsz üzenetet küldeni és fogadni rajta, meg ott a SmartGlass. Ezeknek a frissítését viszont manuálisan csinálja elvileg, szóval neked kell rányomni, nem automatikus. (Legalábbis szerintem ...)

Wlan csak akkor megy ha nincs lezárva a billentyűzár, de ha van wlan akkor azt használja netezésre. (Sokan szidják, szerintem ez egy jó funkció xD)

A keresőre nem tudsz google-t rakni, az a Bing gomb :) (Mókolt Firmware-el lehet elvileg, de nem próbáltam ...)

Böngészőből többféleképp lehet kilépni. Vagy nagyon sok visszafelényíl, vagy középső gomb, vagy pedig bönégszéskor rányomsz a 3 pontra (Beállítások) majd ott Lapok, mindent ki X-elsz, és akkor 1 Back-el ki lehet lépni. És akkor legközelebb üresen indul ...
  • Gauge
    Megvan, köszi!!!
  • Rage47
    Settings > Cellular
  • Gauge
    Hol/hogy?
  • Fehercsoki
    Ha van wifi azt használja, de egyébként ki lehet kapcsolni a mobil adatforgalom használatát.
  • CroftManor
    Na segítsetek picit. Eddig nagyon tetszik a telefon (Lumia 800), igaz nem feketében akartam, de így is megvett kilóra xD Nagyon stílusos, nagyon okos. Lenne pár kérdésem. Mivel este kiderült, hogy micro SIM kell bele, így csak a telefont tanulmányoztam át és beállítottam rajta a wifit, ami hasít is itthon a lakásban..viszont ha berakom az új SIM kártyámat, amihez havi 250 MB mobilnet jár, akkor honnan fogom tudni, hogy most éppen melyiket használja? A wifit vagy a mobilnetet? Vagy van annyira okos, hogy ha érzékel a közelben wifi hálózatot, akkor azt használja?
    Illetve láttam, hogy összetudom kötni az xbox accountommal is a telefont, ami folyamatosan mutatja az aktuális G pontomat boxon, meg a barátaimat stb, viszont akkor gondolom ehhez folyamatos net kapcsolat kell. Tehát akkor folyamatosan húzza majd le a mobilnetemből felhasználható részt? Vagy hogy? Harmadik kérdés meg az, hogy ha rámegyek a Nagyítóra, akkor a Bing keresője jön be, de ne nem lehet átállítani, hogy a Google legyen a kezdőlap? A beállításokban nem volt ilyen lehetőség. Illetve nekem az is nagyon fura, hogy netezek rajta, és kiakarok lépni, akkor nincs ilyen funkció! Csak a középső windows gombbal tudok kilépni, és ha újra rákattintok az IE9-re, akkor az jön be, amit utoljára néztem rajta. Ez a része kissé zavaró nekem. :/
  • DummyBoy
    820-ról azért nincs annyi droptest mint a 920-ról, mert nemes egyszerűséggel nem, ő a top telefon xD

Az hogy nincs droptest, az még nem jelenti azt hogy törékeny ... Sőt, ha ez lenne a probléma a telefonnal akkor tele lenne vele az internet :)

@oneal1: 920-assal kapcsolatban mi érdekelne?
    Nem kicsi, és nem könnyű xD Viszont engem nem zavarnak a méretei, sokat használom olvasgatni, erre tökéletes. Nem igen tudok róla rosszat mondani. Az hogy kinek mi a nehéz, az igen szubjektív, nekem ott a másik zsebben a böszme elektromos cigi, meg mindig van nálam a kávégépbe kb: 3-400 HUF apróban, szóval hogy 130 vagy 190 gram, az szerintem túl van kicsit lihegve ...

Hihetetlen strapabíró a cucc (Ha már a töréstesztnél tartunk), első nap a kutya punnyadt a lábamnál, telefon meg töltőn az asztalon, aztán hirtelen meghallhatott valamit, kiszaladt a szobából, nyakában a töltőzsinórral, és kb 2 méteres repülés és pár pattanás után kb.: másik 3-at csúszott pofán a nappaliban ... Meg esett már ki kocsiból a betonútra, stb ... Igaz ezek közül pár karcolás nyomot hagyott az unibodyn, de a kijelző az érintetlen, és a kis esztétikai hibákon kívül nincs semmi gond vele :)

Vezetéknélküli töltés király, melóban a laptop dokkoló mellett ott a töltő, ha leülök a gép elé, akkor csak rárakom a telefont, aztán mikor indulok tovább, akkor leveszem, nem kell dugdosni az USB-t :) Persze nem olyan hatékony, és kicsit melegszik tőle a telefon, viszont kényelmes nagyon, ha sokat futkározik az ember :)

Én nem vagyok nagy fotós, arra ott a párom, neki van fényképezője, de FB-ra és haveroknak megmutatni tökéletes fotókat csinál (Még az elmosós buggal együtt is) szerintem ez valami SW-es bug, tuti kijavítják előbb utóbb, és akkor majd a nálam sokkal igényesebbeknek is megfelel majd :) Az viszont qrvajó, hogy gyengébb fényviszonyok mellett milyen jó képeket csinál, kutyámnak az alvó pozícióit szoktam fotózni, és arra tökéletes, amúgy is sötét a lakás :)

Ami nekem hiányzik belőle az az elmulasztott hívásokról a visszajelzés (Nem hiszem el, hogy nem tudtak egy qrva ledet belerakni) valamint a profilok ... Én sokszor sokféleképp használom, és ez a része idegesítő, hogy csak a beállításokon belül tudom az értesítéseket állítani.

Van otthon XBOX-unk, XBOX Smartglass nevű programmal sokat bohóckodok mostanában, valamint az külön király hogy a Live integráció miatt az üzeneteket olvasni, meg válaszolni nem kell az kontrollerel bohóckodni, simán megcsinálom a telefonon :)

Melóra Office, Outlook, Lync miatt a legjobb, gyakorlatilag ott a laptom velem, nem kell mindenhová elvinnem a laptopot.

Melegedés nálam annyira nem jellemző, de ha megy egyszerre a Wifi, GPS, és még esetleg vezetéknélküli töltés is, akkor bizony nem hideg a cucc xD Smartglass alatt hajlamos kicsit melegedni, de nem zavaró (Az folyamatosan kommunikál WLAN-on ugye...)

Első nap bevásároltam rá, megvettem pár kedvenc játékot magamnak meg a páromnak (Angry Birdsök, Fruit ninja, Plants vs Zombies, Carcassone), aztán elvagyok velük mint a meszes :)

Valami kérdés még?