Windows 10 Mobile

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
neked csak ilyen jó kérdéseid vannak?

TESS
dragon11
Szerintetek mikorra várható a WP8 ?
S ez kb. mennyivel fogja levinni a WP7 telók árát ?

<#worship>

Hegi90
Ja.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

kifli
próbáltátok már offline-ra állítani magatokat, aztán meg vissza?
Hegi90
Epp most akartam megkerdezni, h mi a fasz van vele. Nalam konkretan allandoan no one is onlinet ir ki, facebook appal meg nem a legkenyelmesebb csetelni..

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

kifli
nekem is voltak gondok fészbukchatel, de böngészõbe géprõl nem volt jó tegnap. Kb minden másodikat küldte csak el havernak.
Evogordon
Nektek jol mukodik a facebook cset? Nem erkeznek meg nekem a telefonomra az uzenetek meg semmit nem tolt le facebookrol a telcsi csak akkor latom h irtak ha explorerrel felmegyek facebookra..

kifli
ha valaki developernek készül, számítson a komoly kritériumokra 😄

visual studióban van beépített teszt 3 fajta is, 2 automatikus, és egy manuális, ahol szempontok vannak megadva (50db) és ezeket érdemes átnézni egyenként.

Amit kiemelnék (ez különösen tetszet):

-Az app-nak 10 másodperc alatt el kell indulnia.
-3mp alatt a kezelõfelületnek mûködõképesnek kell lennie. (válaszolnia kell az utasításokra, mozognia kell)

Azért ms-nek vannak kritériumai 😄

Holnap elkészítem elsõ wp appomat (najó másodikat, az elsõ már ma meglett 😄)
Egy fénykép effektezõ cuccot. Majd megosztom, devunlokosok tesztelhetik 😄
bon
De nem csak nokiára jönn a frissítés, Omnia 7, HTC Trophy, Titan

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Rage47
bon
Lehet, hogy nem véglegesek (jó ideje tesztelik már). Amúgy is fözött nálam szóba se jöhet, csak hivatalos.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

kifli
az érdekes, az már majd egy hónapja kintvan, fõzött romok formájában, a legújabbak már 7.10.8779.8 verziószámot viselik.
bon
Tango info: link

bon
verzió: 7.10.8773.98 Omnia 7-re települget az már biztos.

Effe88
ez a Tango amugy micsoda????

kifli
pontos verziószámot esetleg tudsz?
Úgytudom, nokiákon hamarabb kezdik. Bár kitudja...
bon
Állítólag elkezdõdött a Tango frissítés!

kifli
htc wp8 készülékei:

HTC Rio

RAM : 512 MB
CPU: 1 or 2 cores Qualcomm
Display: WVGA 400 x 800
4 inch
14.4Mbps HSPA

HTC Accord

RAM: 1024 MB
CPU: 2 cores Qualcomm S4 Plus
Camera : 8 MP - 1080p video ..ـــ 30fps
Display: 720p - Super LCD 2
4.3 inch
42Mbps HSPA+NFC Support

HTC Zenith

RAM: 2048 MB
CPU : Quad Core Qualcomm
Camera : 12 MP - 1080p video ..more than ـــ 40 fps
Display: 720p - Super LCD 2
4.7 inch
42Mbps HSPA+NFC Support
asysoft
"lehet érdemes lenne várni a 7.8ra?"

Mivel a Lumiák biztosan frissíthetõek lesznek 7.8-ra, emiatt felesleges várnod. WP8 más kérdés, szerintem még idén megjelennek ezek az eszközök (karácsonyt nagy hiba lenne kihagyni😊), kérdés, hogy hozzánk is elérnek-e, és ha igen, milyen árkategóriába...

/*WTF?!*/

asysoft
"wp8-ban meg 11.1-es dx van/kell 😊"

Ezt õk határozták meg, és Win8-nak is elég a DX9. UI-n egyelõre nem látom azt a hatalmas változást, ami indokolhatná ezt.

Fejlesztésre kíváncsi leszek. Bevallom, még nem nagyon nézegettem a WinRT-t sem (csak megnéztem, van-e benne Wifi API😊), de remélem, WP7 korlátait, hülyeségeit azért sikerült kijavítaniuk. No meg, örülnék, ha XAML debug leegyszerûsödne (bár konkurenciához képest zseniális) 😊
Állítólag lesz "ABC-s lista", csak még nem mutogatták. Mindenesetre nekem az volt a halálom, ebbõl a szempontból tényleg jól jönnek a kis Tile-ok, bár WP7 aszimmetriája továbbra is jobban tetszik.

/*WTF?!*/

dragon11
év vége, vagy inkább Január lesz abból ? 😊

dragon11
bocs a hülye kérdésért, de mikor jön(kb.) a WP8 ?

<#worship><#worship>

bon
Úgy tudom felöltés mélkül is lesz skype telfonszámod. De amúgy a te esetedben felesleges ez is, mert nincs térerõd, de ha van wifi-d akkor meg közvetlenül tudnak hívni telefonszám nélkül is a skype-on. Feltéve ha futtadod folyamtosan, úgyanis a háttérben jelenleg még nme üzemel a program.

Evogordon
Lenne egy olyan kerdesem h mivel en olyan helyen lakom jelenleg ahol nincs tererom nem tud senki elerni de mivel van a telefonomra skype feltelepitve ha toltok fel ra penz lesz elmeletileg egy skype phone numberom amit tudnak hivni kartyarol? Vagy ez nem igy mukodik? Koszonom

Mnemomic
Szerintem várd meg a WP8-as telefonokat utána döntsél.

CroftManor
Aha értem, mondjuk mindig is Nokiám volt, lehet érdemes lenne várni a 7.8ra? Na majd meglátjuk, mert igazából pénzfüggõ is a dolog. <#rolleyes>
Ha részletre veszem, akkor magas a kezdõrészlet plusz ott van a havi törlesztõ részlet plusz a tarifacsomag havidíja is... Ezt még át kell gondolnom :/

Nothing is True, Everything is Permitted

kifli
Azt nem tudtam, hogy van-e mobilneted, csak gondoltam megjegyeztem, hogy nem árt 😊

Kinézet igazából szubjektív, nekem jobban tetszik wp7 (7.8 jön évvége felé, az mégjobban tetszik, az új start képernyõvel 😊)

Magukhoz a készülékekhez annyit mondanák, hogy azért vegyél kézbe egy samsung telefont, és egy nokiát. A minõségi különbség nem kicsi lesz. Pl S2 vásári játékokhoz hasonlatos fröccsöntött mûanyag házához képest, a nokia egy darabból álló, puha polykarbonát bevonatú (illesztések sincsenek) háza egészen bámulatos.

Maga a dizájn pedig, samsungnál az alsótól, a felsõ kategóriáig ugyanúgy néznek ki a telefonok, igenszép iphone-ra emlékeztetõ formájuk van. (najó s3-nak már nem egészen 😊)
Nokia kicsit egyedibb...

Ezt azért úgy olvasd, hogy van benne valami abból, hogy nemigen szeretem a samsung dolgokat (nem csak a telefonokat). Anyaghasználatuk, és a szoftveres támogatásuk miatt.
CroftManor
Mobilnet? Van most is mobilnetem, különben nem tudnám megnézni az emailjeimet, se feljönni az SG-re. 😊 Nem utolsó sorban a kinézet is számít 😊

kifli
Akkor a lumia lesz a neked való 😊
Integrálva van a facebook, a chat is (mintha sms-eznél az illetõvel). Mondjuk egy mobilnet nem árt mellé, hogy naprakész legyél mindig 😛
Nokiához nokia drive ingyenes offline navigáció is van.
Kijelzõje elég élénk, nem lesz sötét 😊
Kamerájával nincs tapasztalatom, lumia 710-ben nem rosz, és abba gyengébb a kamera.
Email accountok igen egyszerûen beállíthatóak.
CroftManor
Nem vagyok egy nagy szaki... azért szeretnék új telót venni, mert a mostani Nokia 5230-as idõnként magától kikapcsol. Mivel a telefon kijelzõje alapállapotban amúgy is sötét, így sokszor nem veszem észre, hogy kikapcsolt.
A telefont: hívásra,sms/mms, netezésre,email/facebook, néha fotózás, ilyesmi. Semmi extra. Illetve idõnként használom a GPS-t is.

kifli
tõled függ, pontosan mit vársz a telefontól, mik a fontos tulajdonságok?

Mire használnád a telefont? Szeretsz beállításokkal babrálni? Mit részesítesz elõnyben inkább, a gyárilag rendszerbe integrált appokat, vagy magadnak válogatni? Kezelõfelületbõl melyik tetszik jobban? Android, vagy wp7?
CroftManor
Sziaszok

Új telefon vétel elõtt állok, de nem tudok dönteni. Kinéztem ezt a Lumia 800at, de kissé félek a WP-s telefonoktól. Na meg azért ennyi pénzért már nem min degy hogy milyet vesz az ember. (másik kinézett telefon: Samsung Galaxy S II vagy III) Ti mit tanácsoltok?

oneal1
ennyi<#eljen>

!Forza Ferrari!

Evogordon
Ev vegen jonnek az elso wp8-as telok? Az meg messze van addig elvezzuk a mostani telot aztan kov ev elso negyede fele meg johet az uj phone 😄

Effe88
na mûködik😄😄😄
király😄
fél megoldásnak jó😄

Effe88
de akkor nem mûkszik az ébresztés😄😄😄😄
vagy igen mindjárt kipróbálom😄😄😄

kifli
repülõs módba teszed este, és akkor kb olyan állapotba kerül a telefon, hogy semmi fogyasztás nem lesz 😊
Effe88
nem tudom
a régi nokiákon volt emlékszem smybianos
de nekem az egy hasznos funkció volt és alapnak is kellene lennie szerintem
pl, tovább bírná a telõ töltés nélkül 10 kor kikapcsolom és7-8 kor ébreszt stb...

kifli
Szerintem olyan nem lesz.

Más okostelefonoknál van még ilyen? (utoljára "okostelefonon" symbianon láttam ilyet)
Itt ha kikapcsolod a telefont, akkor az ki van kapcsolva, semmilyen rendszer nem megy.
Effe88
fantasztikus😄😄:S:S😄😄:😄
olyan mikor lesz, hogy pl, az ébresztõ funkció kikapcsolt állapotban is mûködik????😄😄😄
eléggé örülnék neki

kifli
bon
Szeritem is érdemesebb lenne átnevezni.

kifli
jövõhónap elején megyek wp fejlesztõ tanfolyamra, remélem lesznek infók wp8-ról is 😊

btw szerintem át lehetne keresztelni a topikot simán csak windows phone-ra
Legalábbis szerintem fölösleges lenne egy wp8 topik külön.
Narxis
Prohardveres és SG-s híreknél is errõl volt szó, aztán amikor az MS hallgatott a frissítésrõl meg valami MS dolgozót köteleztek a frissítésre vonatkozó nyilatkozatának visszavonására akkor már érezte mindenki, hogy tényleg nem lesz WP8. Az viszont biztos, hogy a központi frissítés jó sokáig +1 érv volt az OS hitvitáknál. Mindegy nem akarok se trollkodni se offolni, de úgy látszik az MS-nek se sikerült megváltania a világot ezen a téren.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

oneal1
ez a 7.8 mikor érkezik?

írják sok helyen hogy coming weeks...de ez igen tág😄

!Forza Ferrari!

kifli
Az volt mondva elõször, hogy jön a wp8, aztán az, hogy nem mindegyikre, aztán legvégül már azt írták sok helyen, hogy egy olyan wp8-at kapunk, amibe nem kerül bele minden funkció.

Hát ez így is lett. A wp7.8 egy kiherélt wp8.
Valószínûleg azért nem wp8 lett a neve, mert nem akarták azt az alapkoncepciót a sutba vágni, hogy ami megy az egyik telefonon, annak mennie kell a másikon is. Mert így azért a felhasználói élmény, igencsak változó lett volna a wp8-asok körében.
kifli
wp8-ban meg 11.1-es dx van/kell 😊

Nekem az új os funkciói tetszettek. Kódhordozás, és hasonlók. Valószínûleg kapunk epic-tõl egy unreal motort is a telefonhoz. (legalábbis azt mondták, hogy nagyon szeretnék ha az unreal motor futna a microsoft telefonjain)
A start menü pedig, nekem igazából tetszik. Szerintem a piciket is használni fogom, olyan appokat teszek majd vele egy tömbbe, amiket amúgy nem raknék ki kezdõ képernyõre nagyban. (számológép, riasztások, jegyzetek stb...)

Arra viszont még kíváncsi leszek, hogy mitörténik, ha oldalra scrollozunk, mert azt valahogy nem mutogatták 😊
Ha megcsinálják mindazt amit mondtak, szerintem nem lesz probléma, elég jól hangzik.
Egyébként még lesz majd több, nekünk usereknek fontos részlet elárulva kicsit késõbb, ez a konferencia inkább a fejlesztõknek szólt...
Narxis
Legolcsóbb tablet, még én is venni akartam mikor megláttam az árát aztán rájöttem, hogy nekem nem kell tablet. 😊)

Huawei sara, hogy miért nincs rá újabb rendszer.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

asysoft
Akkor szelektíven olvastál, mert elég sokszor ment a vita a hírek kapcsán, hogy megkapja-e a (WP8) frissítést vagy sem. Persze ha a Vers-félékre gondolsz, akkor valóban, a kétség legkisebb jele nélkül írják hónapok óta, miként fogja a telefonokon futó full Win8-cal legyalulni a piacot az MS, de rajta max nevetni lehet, meg max a mindenkori predikcióit/ténymegállapításait -1-el szorozni, és akkor kb megkapod a valóságot😊

Kifli: WP7 chassis-okban konzekvensen DX9-et írtak, mint minimum követelmény. Mondjuk kíváncsi vagyok, valóban natív DX támogatást nyújtanak-e a driverek, WM-es idõkben még leginkább csak egy wrapper volt az OGL|ES felett...

Más. Nektek mi a véleményetek az új OS-rõl? Nekem speciel a mostani start menü jobban tetszik, ez az új túl zsúfoltnak hat, még medium tile-okkal is. Hiányolom a sokak által kritizált üres helyet a jobb oldalról, nekem bejött. WP7.8 meg tényleg csak a start menüt hozza el, semmi kompatibilitást az új (managelt) Windows Runtime API-val? WP7 hamar hátra lesz hagyva...

/*WTF?!*/