5743
  • kifli
    mit szeretnél jailbrakelni?
  • recko2234
    WP8-nak nincsen unlockja (jailbreak-je)? :D
    Kerestem neten, de csak a WP7-et találom.
  • Jim Morrison
    Bocsi, mind kiderült nem rendszerupdate volt hanem az adatátvitel appnak frissebb verziója..
  • Jim Morrison
    Másnak is jött ma apróbb frissítés (920ra?)
  • Lolluki
    köszönöm szépen olvastam én is meg kell várni a következő frissítést ... talán abban benne lesz... de leszophatnak.......
  • recko2234
    Arra a webcímre, ahol szerinted több és jobb appok vannak, mint a windowsphone.com-on :D

Nincs megoldás szerintem. Írtam most a WP-nek ezzel kapcs.
  • Lolluki
    mire??? akkor az sd kártya megoldásra nincs megoldás??? amúgy itt win8 phone-n nincsen teamviewer???
  • recko2234
    Én konkrét webcímre gondoltam :D
  • DummyBoy
    1: Mondjuk nem találsz ... (Ha eddig nem találtál akkor úgysem tudnál felrakni semmit ...)

2: ehh ... ezt nem tudom sajna

3: Bill. zár lezárása ... vagy gyereksarok? :)
  • bon
    3. képernyő pinkóddal zárolása nem jó?
  • Lolluki
    Szia!!!

1:azok az oldalak amik mondjuk nem hivatalosak nem úgy mint a windowsphone.com ahol hivatalosak vannak és teli reklámmal hanem ahol mondjuk úgy törtek és jobb játékok érdekesebbek,de nincs rajtuk reklám.

2:nem tudom nekem már csak 3mb om van a telefonon az istenért se akarja az sd kártyára telepíteni az appokat/játékokat... nem tudom mit tegyek!

3:hát, hogy pl egy programot csak jelszóval lehessen megnyitni vagy például ha egy nem hozzá értő indítja el a programot dobjon fel egy szöveget, hogy a fájl sérült, de ha mondjuk én indítom el mondjuk máshonnan vagy egy kombinációval akkor elindul... Magyarán leakarok védeni egy fájlt/programot/játékot, de nem akarom, hogy az illető lássa, hogy én azt lezártam hanem valami kis turpisság kellene, de a jelszós is már egy megoldás... Várom a válaszodat!!!
  • recko2234
    Először: HMelyik az a weboldal, ahol több és jobb appok vannak? :D

Másodszor: Nekem a Modern Combat 4 több, mint 1GB-os játék, felmásoltam SD-re, elkezdi telepíteni, és mivel nem volt elég a szabad hely, így tette rá nekem SD-re. Számomra is érthetetlen miért a teló memóriáját akarja mindenáron használni, mert így mindegyikbe kellett volna legalább 16GB.

Harmadszor: Mit értesz az alatt, hogy programokat "zárni"?
  • bon
    Igen, megvásárolod.
  • Lolluki
    App-ok játékok közben való reklámokat ellehet tüntetni???
  • Lolluki
    Sziasztok!

Megérkezett a HTC 8s készülékem és lenne vele egy olyan gondom, hogy amikor leszedek egy app-ot vagy akár egy game-t a gépre majd rámásolom a sd kártyára nagy nehezen a telón az áruházban észleli az sd kártyát majd megnyitom és ott a letöltött app na már most én ezt telepítem, jóhiszeműen azt hiszem, hogy az sd kártyára telepít közben L0F*SZT. a telefon 1.16 gb-os helyére telepít.... Hogyan lehetne ezt megoldani??? És van-e olyan app amivel zárni lehet progikat fájlokat? Van olyan oldal ahol lehet több app-ot találni és érdekesebbeket mint windowsphone.com-on (hivatalos web) Előre is köszönöm várom a választ!!!
  • recko2234
    Már rájöttem, elnéztem :)

Mobilnet kapcsolat elég neki, csak meglesi, hogy tényleg eredeti-e.
  • bon
    Talán megszeretné nézni, hogy legális e. Na meg a programok a Microsoft Account-hoz kötődnek, így azt is be kéne regisztrálni.
  • recko2234
    Üdv.!

Most WP8-nál nem értem ezt az SD kártyáról telepítős dolgot. Letötöm manuálisan az 1GB-os Modern COmbat 4-et. Felteszem SD-re, akkor az áruháznak minek kell wifi kapcsolat? Ha már egyszer letöltöttem, mit akar ez tőlem? :D
  • Mnemomic
    Na ma jött meg a 7.8 nekem.
  • recko2234
    Az elvárások tekintetében egyet értünk.

Nekem magasak az elvárásaim. :)

Minden esetre én teszteltem Androidot, Mac-et, Win7-et és 8-at, Blackberry-t, és így maradtam a WP8-nál. Ez már tartalmazza az általam elvárt minimumok 90%-át.

Kifli: Nem is mondasz hülyeséget :D
  • Mnemomic
    T-nél vettem de maga a teló független. Hallottam már mástól, hogy előfordulhat, megnéztem Voda kártyával, és ment vele.

HTC frissítés mindig szinte rögtön megjött de a Mango is elég sokára került rá.

Netmegszakítós nem akar működni elég sokszor próbáltam.
  • DummyBoy
    Nekem az infra a távkukker miatt jobban hiányzik mint a BT :)

Mindenkinek mások az elvárásai. Engem a barátaim folyamatosan a BT fileküldéssel b@sztattak, mikor WP7-es telefonom lett, mert tudják hogy gyakorlatilag 0byte BT adatforgalmat generáltam a telefonjaimmal az elmúlt jópár év folyamán :) (BTW Lumiákon van BT fileküldés :) )

Engem WP7-ben a Mass Storage mód hiánya zavart a legjobban, de annyira megszoktam a Skydrive-ot, hogy most 8-on is inkább azt használom ...

Természetesen rengeteget negatívumot és hiányzó dolgot meg lehet említeni, de ez mindennel így van ... Miután rendesen "belaktam" anno a 900-ast, rá kellett jönnöm, hogy oké, hiányoznak dolgok, más dolgok viszont annyival jobban működnek (Nálam a telefon legfőképpen muknaeszköz ...) hogy el lehet viselni a hiányukat, vagy ki lehet váltani őket másképp.

Most hogy a WP8 egy lényegesen "szabadabban" kezelhető rendszer lett, most alig várom, hogy rákapjon pár szemfülesebb fejlesztő, és "betömjék" a lyukakat :)

@szerk: Pont most jelent meg egy írás a WinMagazin blogon arról, hogy érdemes-e most WP7-es készüléket venni ... WinMagazin blog
  • kifli
    infraporton nem akarsz, meg azon file-t küldeni?
  • recko2234
    MOndjuk nálam alapfunkció, hogy kékfényen (Bluetooth) ne csak névjegyeket tudjak küldeni :D

Mondjuk van szép számmal olyan is, amit a 8-asból hiányolok, de így is nagyság rendekkel jobb, mint a 7-es.
  • DummyBoy
    Na igen, a WP8 egyik legnagyobb előnye hogy NINCS Zune ...

Elvileg Telenorhoz és T-mobile-hoz hónapok óta van offisöl 7.8, szóval mennie kellene ... ha máshogy nem, akkor bemenni a szolgáltatóhoz, hogy oldják meg valahogy ... bár ez lenne az utolsó. :(

Ez a Zune-s frissítés valami hihetetlenül gáz ... Főleg egy olyan cégtől, aminek a PC-s produktjai évek óta TUDNAK frissülni rendesen :(
  • hykao
    Egy darabig eltarthat amíg beadja a "netkapcsolgatós" módszerrel a frissítéseket...legutóbb egy HTC Mozartra raktam így fel a 7.8-at...kb. 10-15 próbálozás után adta be az első frissítést...és az még nem a 7.8 volt... :) Kb. 3 frissítés után jött csak a 7.8, ill az ehhez kijött frissítést már ráerőltetés nélkül is beadta a Zune...
  • CroftManor
    Nekem Telenoros és még mindig semmi.
  • DummyBoy
    T-s vagy nem T-s eredetileg?

A címkéjén kell lenni egy 7 jegyű kódnak, az alapján navifirm-en meg lehet nézni, van-e már hozzá SW ...

@kifli: igen, tudom, csak ez a kikapcsolt ébresztés pont egy olyan példa, amivel nem hinném, hogy a közeljövőben találkozni fogunk, de a múltban igen szokszor jó használatot tett :)
  • kifli
    a mai telefonokon nincs magába a rendszerbe beleépítve a hardver indítása. Ezt egy bootloader végzi, ami elindítja magát a szoftvert.

Mint a pc-nél. Először a bios indul, majd az indítja magát az oprendszert.
    Sokkal jobb megoldás, mert szoftverhiba esetén a telefon még bekapcsol és lecserélhető az oprendszer egy működőre..
  • Mnemomic
    t-mobile de független maga a teló.
  • DummyBoy
    A 7.8 már nagyon régóta kintvan ... A szolgáltatók szarakodnak vele max ...

Milyen szolgáltatótól van a telefonod?
  • Mnemomic
    nekem nagyon nem akar menni a másik módszerrel. tudom, lehet vele így is telefonálni de ez akkor is vicc. Arra hivatkoznak, hogy ne legyen leterhelve a szerver. De tényleg ennyire lassan kell kiadni? Még nem is nagy a részesedésük, ha akkora lenne mint az Android vagy IOS akkor mikor jönne meg 1 év múlva? Külföldön is ki vannak akadva néhányan már váltottak is ez miatt. Én nem fogok ez miatt persze, mert a rendszer bejön nekem, csak nem túl sok bizalmam van így bennük azért.
  • DummyBoy
    Azért a 7.8 jobb mint az elődje ... ha nem jön meg hivatalosan (ami roppant szuper ... :( ) miért nem próbáljátok meg valami más módszerrel, elvileg tele van vele a net.

@CybeRick: Igen tudom, én szerettem a Symbiant a hibáival együtt :) Remélem azért a Nokiás srácok pár dolgot szépen átpakolnak majd ... Azért egy Decora és egy Situations nagyot tudna ütni WP-n xD Álmok ...
  • CroftManor
    Nekem sem, de már nem is érdekel. Jó nekem a 7.5 is.
  • Lantee
    Szintén 800-ast használok, és engem egyedül a csengő/ébresztő hangokkal való variálás zavar, de ahogy egy Galaxy-n néztem, Android-nál sincs másképp. Érdekes, hogy pl. a Blackberry bármilyen mp3-fájlt bármilyen jelzésre be tud állítani.

Ezen kívül minden igényemet kielégíti, de valszőszínűleg ez olyan, mint hogy nagyon klassz kocsi a Ford Focus, hiszen minden benne van, de pl. egy Audi A6 biztos sokkal jobb.
  • CybeRick
    Lemerült állapotban egyik telefon sem fog ébreszteni. A régebbi telefonok pl.: Symbian, kikapcsolt állapotban képesek voltak ébreszteni. Ez a rendszer miatt volt lehetséges. A mostani mobil oprendszerek közül tudtommal egyik sem tudja ezt. Ez valóban kínos, de együtt lehet vele élni.
    Azért a Lumia 800 árában elég jól használható Androidos készülékeket is kapni: pl: Samsung Galaxy S Advance, Alcatel OT-995.
    Wp-nek van még hová fejlődnie, nekem Wp8-as a Lumia 920 de pár dolog ami szerintem alap kellene hogy legyen, még hiányzik belőle. Mégsem cserélném le másra :)
  • DummyBoy
    Attól függ mit veszel alapfunkciónak ... Én alapnak tekinteném, hogy pl: lemerült állapotban is ébresszen egy "okostelefon" de azt csak a "szar" symbian tudja ... Tudta ... bocs.

Nem akarom nagyon védeni a WP-t, mert azért szívesen levezényelnék mondjuk népnevelő szándékkal egy pár "acsapategyikfeleverjeagyonürespetpalackkalamásikfelét" típusú "csapatépítő" tréninget Redmondban, de azért 7.5 és 7.8 már igen jól használhatóvá tette a WP7-est is.

Persze, hiányzonak belőle nekem is dolgok (Van egy 900-asom és egy 920-am, szóval én is végigtesztelgettem mindent ...) , de amennyibe most kerül, ha valaki egy design-os és olcsó telefont akar (Nem csak feltétlenül okostelefon...), ami mellette gyors is, akkor bizony jól jár az olcsósított WP7-esekkel ... főleg mondjuk a 800-assal. Ha meg kifejezetten okostelefon kell, akkor csak meg kell nézni hogy megvannak-e a kívánt appok a store-ban, és kész. Ennyi pénzért nem hiszem hogy bármilyen Androidos telefont találni ami hozza a 800-as szintjét ...
  • kifli
    nemtudom, nekem nincs olyan, ami miatt mondjuk androidot használnék. És nem azért mondom, mert vettem egy wp7-es telefont és most védem, mert HD2-m van, tehetnék rá androidot is ha szeretném...

Nodo frissítésig használtam az androidot a telefonomon, addig nem volt használható a wp7 (ebben az is közrejátszott, hogy sok driver adddig nem volt meg a telefonomhoz, és nem működött rendesen)
  • recko2234
    Ha ők hazudtak, akkor én is.

De most halál őszintén, ha nem is a hardveres oldalát nézzük. Mit lehet élvezni a 7-es WP-ben? Egy csomó alap funkciót nem tud.
  • Mnemomic
    Nekem a 7.8 még mindig nem jött meg :(