Windows 10 Mobile

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
iPhone-ról minek térnek át az emberek WP-re nem is értem 😄
asysoft
"Nekem egy vállalható méretû, elegáns, gyors, jó kijelzõvel és kamerával rendelkezõ teló kell..."
Nekem is ilyen kéne, bár az "elegáns" jelzõt én jó akkumulátoros üzemidõre cserélném. Sajnos bármennyire is tetsszen a WP kezelõfelülete, illetve az "ökoszisztéma", de én is visszatértem (L800-ról) régebbi iPhone-omra (4), leginkább akku üzemidõ miatt.

/*WTF?!*/

asysoft
Ezt maximum MS-en belül tudják, de az a pletyka járja, hogy még jön legalább egy frissítés. Viszont személy szerint attól(/azoktól?) én nem várok nagyobb újdonságokat.

/*WTF?!*/

Örm
És magához a WP7-hez a 7.8-as frissítés lesz az utolsó?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

asysoft
Szerintem frissítések még jönni fognak, de az új appok idõvel el fognak maradozni. Mivel a WP8 futtatja a WP7 alkalmazásokat, elég hülye döntés lenne WP8-ra szabott appot írni, hacsak nem szükséges valamilyen feature/teljesítmény igény miatt... (Persze ha létezik korábban más platformra megírt natív kódú logika, akkor sanszos, hogy nem fognak a C#-ra portolásával szenvedni.)

/*WTF?!*/

Örm
Szerintetek milyen lesz a WP 7 további támogatása? Fognak megjelenni új appok illetve a régiekhez további frissítések?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Gladiator
Wmpoweruser szerint jon a vekonyabb es konnyebb 920 aluminiumbol. Januar vegen jar le a szerzodesem, addig varok egy bejelentesre😄

kifli
ja de s3 fröcsöntött mûanyagból van. Még a htc minõségével sem igazán veszi fel a versenyt. Így annak a telefonnak a súlya pl nem mérvadó szerintem.
Gladiator
Az a baj a 920-szal, hogy sok a kihasználatlan rész a telón a kijelzõ alatt/felett. Simán lehetne 1 centivel rövidebb, meg pár millivel keskenyebb. A Galaxy S3-nak nagyobb a kijelzõje, mégis kisebb maga a telefon és könnyebb is.

A 820 azért nem jó, mert "kicsi" a kijelzõ felbontása, meg nincs benne PureView.

Jim Morrison
Szerintem a 920 nagyon fasza telefon kezdve a kis fém simnyitó kis fém cuccal a telefon minden paraméteréig 😄 súlya nem olyan dolog ami miatt le kell róla mondani, viszont amit megfigyeltem, hogy baromi gyorsan felmelegszik. 1 perc logoquiz után már tök meleg az egész telefon. Na meg kocsiban bluetoothon keresztül amikor az autó a kihangosító nem tudja beolvasni a telefonkönyvet a kocsi (erre panaszkodik többféle kocsimárka (lexus, opel, bmw) tulaj is). Persze az is lehet, hogy ez nem csak nokiás hiba hanem wp8 al kapcsolatos.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

DummyBoy
Vagy ott a 820 ... Nem igazán értem mondjuk, hogy akinek számít hogy kicsi legyen egy telefon, az miért éppen a 920-at akarja annyira ...

Nekem 920 van, és semmi bajom sincs, sem a méretével, sem a súlyával ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

kifli
sajna 8x-hez nem volt szerencsém még, de majd meglesem azért
Gladiator
HTC-re mostanában mindenki azt mondja, hogy gagyi, a teló hátulját megnézve meg igazat is kell nekik adnom😄 A kamerája sem a legjobb.

kifli
htc? az könnyebb 😊
Valami vírus lehet a levegõben, mert a héten két WP-s ismerõsöm is visszatért iPhone-ra hasonló okok miatt. Persze ha meggyógyulnak lehet ismét megpróbálkoznak az Ms béta rendszerével. 😊
Rage47
sok sikert az ájfónnal 😄
Gladiator
Nos, hát nekem ennyi volt a WP-s pályafutásom. Bár megfogadtam, hogy soha nem fogok iPhone-t venni, de ha egyszer nincs más...😄 Az Omnia7-em szerintem pár héten belül teljesen meghal, de nincsen semmilyen alternatíva WP-vel. A Lumia 920 lett volna, de annyira rohadt nagy és nehéz, hogy az valami nevetséges. Emellett a nappali képek még a PR1.1-es frissítéssel sem érik el a szifon szintjét. Na meg persze meguntam a Microsoft szerencsétlenkedését is, hogy folyamatosan csúsznak a frissítésekkel, semmi támogatás nincs a telóhoz, blablabla. Nekem egy vállalható méretû, elegáns, gyors, jó kijelzõvel és kamerával rendelkezõ teló kellett, de ilyen nincs WP-vel és még legalább 4-5 hónap a következõ generációs telókig, addig meg nem tok várni😄

Egy élmény volt uraim😄

Gladiator
google a barátom😄 applikációval lehet, ha elmész az ember falára, lent rányomsz, hogy Add, majd kamera gomb.

Gladiator
Nektek amúgy sikerült már rájönnötök, hogy hogyan lehet valakinek a facebook falára képet posztolni? Se alkalmazásból, se böngészõbõl nem tudok.

kifli
takarékos üzemmód nincs bekapcsolva? Az offolja a chatet. Illetve ITT ha be van pipálva a biztonságos böngészés, szedd ki a pipát. Egy darabig eltarthat, mire ez a beállítás mûködésbe lép. Ez egy pár órát is jelenthet.

Esetleg próbáld törölni telefonról a facebook accodat és add hozzá újra.
Bár most épp elvileg naprakész a facebook a telefon szerint, ,még se tudok se bejelentkezni, nem lát senkit online...üzeneteket nem fogad..szóval megint nem mûködik.

83cf3105-felírtam, azt hiszem ez az, és arra írja ki, hogy a face fiók nem napra kész, nem sikerült frissíteni. De ha rámegyek arra, hogy szinkronizálás, akkor utána jó lesz.

Gondolom van összefüggés, eközözött, meg hogy a face chat hol mûködik, hol nem, nem mutatja az online lévõket, stb.

kifli
a valami hibakódra sajnos nincs megoldás. A konkrét hibakódokra általában szokott lenni.
Értem ,hogy akkor kell megkapnom, csak van hogy nem kapom meg. Elsõ napokban, gond nélkül jöttek át , utána nem. Vagy hogy csevegési állapotnál azt írja, ki, nem lehet bejelentkezni. Van hogy nem lát senkit online, pedig ott vannak.

Ja meg. Be megyek a beállításokba, és ott a facebook fiókra mindig azt írja nem napra kész, frissíteni nem lehetett, valami hibakód miatt. Gondolom van valami összefüggés. Ha szinkronizálom a fiókot, utána általában mûködik.

kifli
attól függ tud-e csatlakozni a live messenger szolgáltatáshoz. Nálam eddig mûködik gond nélkül.
Illetve olvastam, hogy a szolgáltatók elkezdik szépen lassan blokkolgatni 3g-n keresztül a különbözõ voip cuccokat, illetve az üzentküldõket. Viberel aszem van olyan hálózat ahol nem tudsz már telefonálni, de messenger is blokkolva van valahol.

Üzenetet csak akkor kell megkapnod, ha facebook chat-en írják.
Pontosan, és ez nem mûködik mindig. Kaptam üzenetet, face-chat-en ,és a telefonon nem jelent meg. De van amikor meg igen. s természetesen csatlakozom a netre, Wi-Fi-vel. És ez marha idegesítõ.

De nem csak ez van, csinálja azt is, hogy nem lát senkit online-pedig dehogynem, ott vannak, csak valahogy nem akaródzik mûködni.

Szóval zavaró, mert hát ügye, vagyok valahol, csatlakozok a netre, de mégis rám lehet írni chat-en. Aha...aztán meg mégse, mert hol mûködik, hol meg nem . És nem értem, hogy mire föl van ez, valami vagy mûködik, vagy nem mûködik, de ez hol igen-hol nem, hát ez mi a franc.

hykao
Amúgy épp ma frissítettem a Facebook app-ot a telón 2.8-ra...valamint pár napja (vagy hete? 😄) a Nokia Drive a WP7-es Lumiákon már "tudja" az útvonaltervezéskor a fiztõs-nem fizetõs, autópálya stb. tervezési lehetõségeket.

WP8-asoktól kérdezem: Lumiásoknak miben több a Nokia Drive Plus, illetve nem Nokiás WP8-as telókon tényleg elérhetõ-e a Nokia Drive, ahogy korábban ígérték?

Mellesleg T-nél a HTC 8S dominó kártyával online rendelés esetén valami 64 vagy 67e forint....az már elég baráti...bár a Lumia 620 valószínûleg még vonzóbb alternatíva lesz...
hykao
Ha jól értem te most nem a Facebook alkalmazásról, hanem az üzenetekbe integrált Face chat funkcióról írsz. Az pedig nem kompletten az üzeneteket közvetíti, csak a chat funkciót. Magyarán akkor jön át az üzenet, ha épp online valaki, és épp ír neked, valamint te is vagy 3G-n vagy wifi-n elérhetõ vagy. (ezen kívül az állapot ikonra kattintva beállíthatod az msn és face láthatóságodat)
Nekem olyan gondom volt ezzel a funkcióval, hogyha nem állítottam mindig használaton kívül vagy üzenetváltást követõen manuálisan a telón az állapotomat "nem láthatóvá", akkor "beragasztott" a face chaten...éjjel nappal online mutatott, még akkor is, ha se wifi se 3G nem volt aktív vagy csak simán "aludt" a teló -> alapból ugye egy idõ után kikapcsolja a wifit a teló, ha nem használjuk... és még a pc-m is ki volt kapcsolva...
Most ha a telón akarok msn vagy face chatelni, akkor dolgom végeztével mindig "nem látható"-ra állítom az állapotomat, így nem tûnik úgy, mintha éjjel-nappal face elõtt ülnék, és ultra tehó módon senkinek sem válaszolnék... 😄
Evogordon
Menu alakitasnal hogy tudom azt csinalni h egy adott alkalmazasnak az ikonjat teglalap alakura formaljam? Van erre vmi megoldas vagy csak adott alkalmazasok ikonja teglalap a tobbi pl skype negyzet alaku?

Mindenesetre marhára bosszant, hogy ez a facebook-chat funkció hol mûködik hol nem. Elõbb is...azt jelezte ki senki nem online, csatlakozni se tudott...nyomtam egy szinkronizálást, most jó. Zavaró sokba került ez nekem, és nem mûködik megfelelõen.

Ezt a feature-t implementaltak akkor wp8-ban is, mivel az ertesitesek mint olyanok vagy nem jonnek, vagy igen, de oras kesesekkel. Huh

killall imagent

Aha. Értem. De az a fura aztán tegnap délelõtt még mûködött is, ma meg egyre rosszabb. Már az online felhasználókat se látja, semmit.Hát ez így egyre rosszabb. Semmi értelme így a telefonnak. Semmit nem lehet vele kezdeni? És ez a telefon hibája vagy mi van ezzel? Vigyem vissza tán ,hogy szar az egész? Bár nem hiszem hogy a boltban foglalkoznának ezzel.

Hegi90
sajna ez már elég régi bug, nem nagyon találtam rá megoldást, egyszer megjavult magától.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Csibusz
Túlzottan nem zavar, mert van saját😊
Csak kérdeztem 😊
Sajnos borzalmas minosegu az a fules, en is ilyet kaptam.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Van egy hiba ami most már egyre jobban idegesít. Egy hete van új telefon(lumia 610) és eleinte normálisan mûködött, ha facebook-on üzenetet kaptam, a telefon jelzett. Aztán a vége az lett, nem küldi át az üzeneteket, csak ha belépek facebook-ra a számítógépen. Bár ma már úgyse küldte át.

Ennek így nincs sok értelme, és épp az lenne az egyik lényeg, hogy átküldi ez a vacak az üzeneteket. Miért nem mûködik? Wi-Fi-vel csatlakozom és elsõ napokban mûködött.

Csibusz
Húú, este van.. A végére kicsit hazavágódott a helyesírásom 😊 Elnézést 😊
Csibusz
Rengeteg tesztet néztem, nézek (most is 😊 )
És inkább csak beleszeretek, minthogy meggondolnám magam. Másik topicot is folyamatosan követem, ami ezzel a telefonnal foglalkozik.
Küldtek képeket is, amit a telefonnal lõttek. Lehet nekem vannak csekély igényeim, de kielégíti😊
De ha már így idegyûltetek.. Egy valamit nem értek.. Akárhogy is nézem.. minden képet a füles egy sima, nem agybadugós.. Viszont többet megcáfolták ezt, sõt képet is küldtek. A T-mobile elméletileg eléggé komoly agybadugós fülest ad a telefon mellé. Õ lenne az
asysoft
Lumia 800-am van, és amiket leírtál, az alapján egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy neked erre lenne szükséged. Egyrészt szerintem nem készít jó képeket, elég sokszor lõ mellé fókuszt tekintve, illetve nagyon zajosodik (más telefonhoz hasonlítva). Nem tudom, néztél-e teszteket, szerintem érdemes lenne elõtte csak emiatt megnézni jónéhányat. Másik, amelyet nagyobb gondnak érzek, az a telefonálás. A kis fülhallgató rés miatt ha picit is máshogy rakod a füledhez, alig hallod a távoli felet (még több hónapos használat után is elõfordult), illetve öcsém is mindig panaszkodott, hogy miért mozgatom az eszközt hívás közben, mert menet közben "távolivá" vált a hangom. Soha még egyetlen telefonomra nem érkezett ilyen panasz...
OS-sel viszont nincs komoly problémám, tehát azon kevesek közé tartozom, aki a HW miatt ekézi a telefont😊

/*WTF?!*/

Lumia 800-as gazdája vagyok, és az idei PlayIT-en nézegettem a Win 8-a készülékeket, de semmi olyat nem tudtak mutatni/mondani, ami miatt rohannék vásárolni egyet. Tökéletes kis készülékem van, az X10-es Blackberry-ig ki is húzom ezzel. 😊
Csibusz
Õt még nem láttam a T-mobile-nál. Nézegettem nem rossz, de a engem jobban meggyõz a kamera, az összerakás, minthogy két magos a proci, és win 8.
Tényleg csak alapvetõ dolgokra használom, és ahhoz pont elég ez is. De januárig nézelõdök még ügyesen 😊
Rage47
esetleg lumia 620?
Csibusz
Az a bajom.. hogy nekem ezek a telefonok már nagyok... Kicsi kezem van...
3,7 bõven elég.. Plusz nem vagyok super user.. nem akarok minden hightech játékot nyomni, csak telefonálni, néha ellõni egy két képet és pont. Nem tudom még gondolkozok rajta... 😊 De azért köszönöm!
Csibusz
Meglátjuk mi lesz Januárig, nézegettem a 820-at.. Az még tetszik, de a többi ki van csukva.. Nem gyere be.
bon
Én is minden képpen második generációs készülékek közül válogatnék.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

En a helyedben inkabb varnek, es wp8-as mobilt vennek.

killall imagent

Csibusz
Már hál Istennek döntöttem, prohardveren nagyon kedves, segítõkész kollégák rávettek 😊
Januárban veszem is meg. Nagyon tetszik, nagyon szép, dizájnos, és arra jó, amire használni akarom 😊
Csak legyen majd készleten?!
kifli
lumia 800 nagyon jó kis telefon, annyit el tudok mondani, az xperia p-vel kapcsolatban nincs tapasztalatom...
android vs wp7-hez annyit fûznék hozzá, hogy énis hasonló okokból váltottam. Nem volt kedvem már szarakodni vele. Illetve a play áruháznál kezdett idegesíteni, hogy szednék le valamit, és benyögi, hogy nem kompatibilis. Warez verzió meg megy gond nélkül...

Nekem htc HD2-m van, így van választás liehetõségem, hogy android vagy wp7, de nem cserélném vissza androidra 😊
Csibusz
Sziasztok!
Januárban tervezem új telefon megvételét. Két kiszemeltem van:
Sony Xperia P
Nokia Lumia 800
Tudom, hogy két nagyon különbözõ telefon, viszont!!! Idáig Androidos telefonom volt, mert nagyon szerettem mókolni, felületi élményt emelni, külsõt váltogatni. Viszont így ebbõl már kinõttem.
Szeretnék telefonálni, internetezni, GPS, FÁCSI! =), Wifi, és ami még fontos, hogy jó kamerája legyen!
Nokiába eléggé bivalynak néz ki a villanó, míg a Sonyban nem vagyok biztos.
T-nél venném, januárban elõfizusan. Ha tudtok jobb ajánlatot meghallgatom szívesen (SAMU kicsukva, Wave óta nem akarok másikat, long story...)Bár maradnék a két kiszemeltnél, mert dizájban ez a kettõ ami nagyon gyere be.
Óóó, és igen.. Hölgy tulaj vagyok ^^
kifli
elvileg wp7.8-ra frissítés több lépcsõben történik.