Windows 10 Mobile
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az android nevezetu hanyadek csak addig jo, amig nincs ra alternativa.
killall imagent
Egy átlagos felhasználónak lehet soha semmit nem fog ez jelenteni, de aki sokat "kockul" a telefonján annak lehet ez számít. A Mass Storage mód, a Zune teljes elhagyása, a háttérben futtaható alkalmazások és pár hasonló dolog viszont azért különbség marad.
Egy barátomnak Samsung SII-ese van, utálja, állandóan fagy, megbízhatatlan, és ezt mindig a létezõ legrosszabb pillanatban teszi ... A WP egy tökéletes alternatíva neki ... Õ biztos váltani fog WP8-ra.
És bizony nem egy (nem elvakult rajongó, hanem normális "human") android user van aki váltana a sok sz@rakodás miatt ... és a WP a stabilitása miatt tökéletes rendszer lehet nekik.
Tény hogy pár dolog még hiányzik azok közül ami az elõzõ rendszerekben nagyon jó volt, de remélhetõleg ezt az ûrt záros határidõkön belül kitöltik majd.
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Volt lehetõségem egy kicsit alaposabban megnézni a rendszert. Az elsõ dolog, ami szíven ütött az az, hogy sok idõbe telik a bootolás: wp7 kétszerese minimum, ugyanez kikapcsolásnál(?!). Funkcionalitásban van egy-két különbség, de alapvetõen én semmilyen egetrengetõ különbséget nem látok (tudom, hogy erõebb a HW). Nem értem, hogy mi motiválna emberek wp7-rõl wp8-ra váltani, de azt sem, hogy miért váltanának Androidról Wp8-ra(pl. Samsung SIII Mini rõl Nokia 820-ra...)
/*WTF?!*/
killall imagent
Felhívtam T-mobile-t, s azt mondták nincs SMS kézbesítési jelentés WP8 alatt, de pl Iphone-on sincs. Ez az új trend Adtak egy kódot:*A# Ha igy kezdem az SMSt akkor kapok visszajelzést.... Amúgy nekem nem új a rendszer, WP7-rõl nyergeltem, de eszméletlenül tetszik amúgy! De ezt kihagyni.... Mi értelme lehet?
Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit
...Tehát amit szeretnék, SMS kézbesitési értesités!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ami nem ingyenes, annak vagy free vagy kipróbálható verziója mindig van, szóval el lehet vele lenni 😊 Én elsõ nap bevásároltam, azóta tele van a telefonom játékkal, párom imádja, ismerõs gyerekek is, vettem egy valag játékot és applikációt kevesebb mint 5 ezer forintért (egy átlag PC-s játék árának ez kevesebb mint fele ... ) sózval ha esetleg "fizetõs" még akkor sincs olyan nagy gond 😊
Illetve amit írtál még, csak megerõsíteni tudom: nincs crash (legalábbis wp7-en nem tapasztaltam ilyet), androidon launcher leáll váratlanul, böngészõ appok stb. Itt ilyet nem tapasztaltam, vagy csak nagyon-nagyon ritkán leállt 1 app. (bár nem vagyok benne biztos, hogy ez nem a fõzött rom miatt, és az alapból nem winphoneos telefonom miatt van 😊)
WP8-nal mar nem, persze lehet hasznalni egy masik hivatalos app-ot erre.
killall imagent
"WP-on a market/appstore/akármi mennyi ingyenes alkalmazást/játékot kínál?"
- Kevesebbet, mint iOSon, vagy androidon, de ez relative nem jelent semmit. Ha atlagfelhasznalo vagy, ugyis megtalalod a neked tetszo alkalmazasokat.
"Van sok fejlesztõ aki mindenféle dolgot megcsinálni WP-ra?"
- Egyre tobb.
"Androidhoz képest mennyi alkalmazás van rá?"
- Androidhoz kepest keves, de ez nem jelent semmit.
"Mennyire zárt a rendszer?"
- Hat definicio szerint nem tudom mit jelent nalad a zart, de kozel iOS szintu. Cserebe nincs vele gondod, s ha egyszer elkezded hasznalni nincs lassulas, akadas, crash. Csak mukodik es szvsz ezt baromi elegansan is teszi.
"Tehát pl. tudok zenéket/játékokat rámásolni és használni vagy valahogy elõbb fel kell törni?"
- Zenevel siman, mert van mass storage mod (wp8 only), illetve hasznalhatod a wp alkalmazast is (wp7-wp8).
- Jatekkal mas helyzet, mert igaz hogy memoriakartyara felrakhatod az installer fajlt, de csak belso tarra telepitheto. (wp8 only)
- Ezek szigoruan jogtiszta esetekre ertetendoek, toreses reszet egyaltalan nem ismerem a wp-nak. 😊
killall imagent
marketen kevesebb az app, de nem szenved hiányt belõle az ember, van egy rakás ingyenes játék is. Zenéket csak zune segítségével lehet feltenni.
Töréssel van file explorer is onnan lehet játékot felrakni. De van erre a célra app deployer, ami géprõl felteszi neked.
Androidhoz képest eléggé zárt a rendszer, viszont nincsenek érthetetlen belassulások, nem kell újraindítani idõnként stb...
Nemtudom milyen árkategóriában gondolkodsz, de wp8-at vegyél ha veszel.
Windows Phoneos telefont készülök venni(illetve még erõsen gondolkodok, hogy android után megint androidos telefonom legyen vagy most inkább windowsos), lenne pár kérdésem. WP-on a market/appstore/akármi mennyi ingyenes alkalmazást/játékot kínál? Van sok fejlesztõ aki mindenféle dolgot megcsinálni WP-ra? Androidhoz képest mennyi alkalmazás van rá? Mennyire zárt a rendszer? Tehát pl. tudok zenéket/játékokat rámásolni és használni vagy valahogy elõbb fel kell törni? Alapból nem akarok warezolni, mivel inkább csak zenét hallgatnék meg ingyenes/egyszerûbb játékokkal játszanék.

Gladiator:
Természetesen nem csak egy fiókot lehet beállítani iOS-en sem.
/*WTF?!*/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
/*WTF?!*/
DummyBoy: A kukadroid, a mobilpiac holokausztja nem is alternativa a wp es ios mellett. Samsung meg jo mosogepeket gyart, de ennyi.
killall imagent
Sajnos a BT problémák nem Nokia vagy HTC vagy Samsung, hanem Microsoft alapúak, elvileg javítgatják majd, de MS-en látszik, hogy nem sok köze van a mobilokhoz, most talán a Nokia mutat neki egy kis irányt, merre kell elmenni és miket kell még fejlesztgetni, erre jó példa a WP8 és a frissítései, gyanítom elsõ körben a stabilitásra és a jelenlegi tudásra koncentráltak, és most jönnek majd azok a dolgok, amik hiányoznak a WP-ból ...