5743
  • kifli
    marketről telepítsd a nokia számlálók nevű programot.
    Egyébként ha túlléped a kereted, csak lassítják a neted.
  • bujcsik555
    Sziasztok!

Szolgáltatóváltás miatt kénytelen voltam telefont is cserélni, így az elofizuhoz kaptam egy Nokia Lumia 520-t. Win8 van rajta ha minden igaz. Az elofizuhoz van havi valamennyi net ingyen. Azt szeretném megkérdezni, hogy azt valahol a telon meg tudom nézni, éppen hogy áll, mennyi adatforgalmat használtam el már? Eddig "buta" telefonom volt, szóval ilyen stílusba írjatok légyszi válaszokat ha lehet, nagyon szájbarágósan :D

UI.:Viszonyításnak mennyire segg vagyok hozzá:2 nap volt mire rájöttem hogy kell vele telefonálni :D Bezzeg email meg facebook kapcsolodast egybol behozta bekapcsolaskor :D
  • recko2234
    Jelenleg ennek én értelmét nem látom, de biztos jó lehet visszaolvasni :D
  • OrganicAdapter
    [APP] Dream Diary

Ez a program nem egy egyszerű napló, de nem is olyan program, ami bármit is jósol az álmaid alapján. Egyszerűen rögzítheted az álmodat amikor felébredsz az előző nap eseményeivel együtt. Minden álmodnak választhatsz kategóriát, beállíthatod, mikor feküdtél le, tele volt-e a hasad, otthon aludtál-e. Ha már elmentettél néhány álmot, statisztikákat is nézhetsz róluk (több-e a rémálom mint a rendes, álmodsz-e általában, stb.).

Egy kis idő után vicces és érdekes lehet visszaolvasni régi álmaidat.

- az alkalmazás a telefon témájának megfelelő színű
    - könnyen használható
    - húzd le az ujjad az álom olvasó képernyőn az aktuális álom törléséhez!

Remélem tetszeni fog!
    Kérlek értékeld a programot, és írj hozzászólást!

Frissítés pár napon belül:
    - "Nothing" kategória -> nem álmodtál semmit, így az álom helyett az előző nap eseményei lesznek megjelenítve a fő oldalon (a program így naplónak is könnyen használható)

Link: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/dream-diary/57686d7e-c461-4edc-8c00-b50a5d1a0a82
  • recko2234
    Többször újra kell indítani a telót, hogy lássa... evvan' sajna.
  • recko2234
    Na majd szétszedem megnézem, én 2000-re emlékszem :D De lehet tévedek, most, hogy így olvasom... :D Nem tudom.
  • sharpwrz
    Megy-megy
  • bon
    Áruházból megy a telepítés?
  • sharpwrz
    Fat32-be van a kártya amúgy
  • sharpwrz
    Igen, ez mind meg is van...belépek, de nem látja az sd-kártyán levő cuccokat...Lehetséges, hogy rossz particióba van a kártya? (Fat/NTFS?)
  • bon
    Egy leírás: link
  • sharpwrz
    De nem találtam semmi ilyen beállítástt, sőőőt, még egy fájlkezelőt se találtam eddig:/
  • bardocz
    Androidon is engedélyezni kell azt, hogy külső forrásból származó programot telepíthess. Lehet itt is.
  • sharpwrz
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy kaptam egy Nokia Lumia 520-at... Van benne SD-kártya, de amit rámásolok a gépről játékot, programot, akármit, azt a telefonba sehol se tudom megnyitni, telepíteni!?

Van esetleg valami oldal, ahol ezzel kapcsolatban találok segítséget? Vagy egyszerűbb, mint gondolnám? Eddig Androidos telefonom volt csak:/

Előre is köszönettel: Sharpwrz
  • bardocz
    Az nem jó, pont az android akadozása, és telefonom elromlása miatt cserélném le, és akkor már inkább lumiára, mert ahogy nézem ezek nem akadnak. Mondjuk a mostani telómhoz képest valószínű teljesen simán fut az összes, videók alapján.
  • kifli
    820-ban 1650-es akku van tudtommal.

A kettő közül én 8x-et venném inkább, a nagyobb felbontás miatt. Illetve a 8x mégiscsak a htc csúcskészüléke.
  • papi08
    Köszönöm :)

Az a baj, hogy ahogy tesztképeken látom, az 8X főkamerája szebb képeket csinál :/ :D

De a legtöbb helyen, külföldi oldalon a 8X kerül ki győztesként..nem tudok dönteni :D
  • recko2234
    A hátsó kamera 1080p, az első kamera VGA, igazából ugyanaz a trágya VGA minőség, csak feljavítva, tehát szebbek a képek, mint egy Sagem My-V 55 kamerájáról.

Viszont az első kamera minősége minél jobb, annál rosszabb a videófonálás élménye szerintem, bár erre sajnos nem találtam leírást. De gondolom a képi anyagot is netes rendszer segítségével közvetíti.
  • papi08
    Köszönöm srácok :)
    Igazából még mindig fontos egy kicsit az előlapi kamera minősége, valamint fontos lenne a hátsó kamera minősége.

Valamelyik kedves fórumtárs tudna mutatni Lumia 820as előlapi kamera képet? Sajnos ezt nem igen promózzák :/

Még egyszer köszi szépen! :)
  • recko2234
    Ja, és 1800mAh-es az akksija. A 820-ban a 2000 kevés, mit akarnak akkor az 1800-tól? Fél naponta töltést?

bardocz!

Lumia 520-at sajna nem tudtam kipróbálni, mert a Vodafone-ban nálunk még mai napig nem csinálták meg a töltő állomást, amin PONT az 520-as van, így nem tudok nyilatkozni :) Ha ugyanolyan, mint a 620, akkor ne vedd meg, mert lassú és akadozik. (A 820-920-hoz képest.)
  • recko2234
    Semmi hátránya nincs a kijelző felbontás miatt a 820-nak, én tökéletesen meg vagyok vele elégedve, nem csúnyábbak a grafikai elemek, mint mondjuk a HTC-n.

Azt, hogy minden hardverben jobb-e a 8x azt kétlem, mert a proci ugyanaz, memóriából szerintem itt nincsenek nagy márkák, a többit pedig nem kötik az orrunkra.
    Ráadásul a BeatsAudio is egy nagy átb*szás, mert először a hivatalos oldalon hi-fi minőségről ír, a specifikációban pedig stúdió minőségről. Aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy a kettő között ég és föld a különbség, és csak egy hozzá nem értőt lehet átcseszni vele. Ráadásul cseszheti a jó végfokot, hogy ha szar a füles :D
    Ráadásul a lejátszandó fájl konverziója sem mindegy, milyen mintavétel alatt készült, mekkora bitsűrűség, hány bites, stb. Egy 64KBaud-os mp3-at bármely stúdió cuccon hallgatsz az akkor is szar lesz, és az is marad.
    Szóval ha valaki mondjuk csak a zenei része miatt akarná megvenni a 8x-et, előbb kérje meg egy zenész barátját, hogy tesztelje le.
  • Evogordon
    Harverileg mindenben jobb a 8x mint a 820 azt hiszem. Lehet en is 820-ast vettem volna mert egy nagyon jo kis telefon korrekt kinezettel es merettel de engem leginkabb a kijelzo felbontasa taszitott el tole..
  • AncseeTrancer
    Sziasztok kb 1hete kaptam egy Nokia Lumia 800-at és olyan prombémám lenne hogy a facebookban miért nem jelzi ha üzenetem érkezik letöltöttem egy olyan app-ot hogy JDB for facebook meg a sima facebookot is jaaa meg a másik problémám az lenne hogy miért nem működik a check in-em az az ha mondjuk kiszeretném tenni hogy pl merre járok. Előre is köszi a segìtséget.
  • bardocz
    Lumia 520-ról vélemény? Jókat olvastam róla, és talán lehetne találni használtan viszonylag jó áron.
  • Tibi7
    Sziasztok! 800 asom van, és következő a probléma. Mms-t küldtek nekem, a telefonon pedig egy olyan üzenet érkezik, hogy "médiatartalom beolvasása". Erre rányomva üzenetjelző hang, és nem történik semmi. Tehát nem tudom megnézni a tartalmat. Viszont minden nap, az üzenet érkezésének időpontjában újra megkapom ezt az üzenetet, persze soha nem tudom beolvasni a képet. Szolgáltatót felhívtam, megoldották, hogy ne kapjam meg minden nap ezt az üzenetet, és azt mondták nálam van beállítás hiba, azonban nekem ötletem sincs. Most kaptam még egy mms-t, ugyanezt műveli. Kérlek titeket, ha tudjátok a megoldást, jelezzétek, mert eléggé idegesítő, hogy nem tudok mms-t fogadni. Köszönöm előre is!
  • papi08
    Igen, jól emlékszel! :)

És ha az előlapi kamera nem számít?

Rengeteg tesztet elolvastam, de mindegyik egy kicsit még inkább összekavart. :D

Miben jobb a Lumia 820, mint a 8x? :)
  • kifli
    ha az előlapi kamera számít, akkor htc. Ha jólemlékszem széles látókörű előlapi kamerája van.
  • papi08
    Köszönöm :)

Utána olvastam pont az Arénán, megnéztem a két MobilarenaTV-t is, de nem tudom/tudtam hogy Lumia 820, vagy 8X. Most egy Desire HD-m van, de szegény már öreg, és lassú :/

A 8X még azért jó mert ugye referencia mobil, így talán még egy WP jön rá a Microsofttól :D

Szóval most Androidról WP8-ra..szép lenne, valószínű gyorsabb is lenne mert nincs annyi felesleges animáció. Na és sokkal letisztultabb..:D

Az előlapi kamera meg fontos lenne pár okból, de ahogy láttam mind a két kamera 1080p-ben rögzít, ellentétben a 820-assal.

75 ezret megér függetlenül a 8X, nem?

De még most sem tudom biztosra, mert a 820-as sem rossz :D
    A bőség zavara..
  • CybeRick
    Lumia 820-hoz képest jobb a Htc 8X, L920-hoz képest meg gyengébb. A Htc 8X a wp8 referencia teló, de Nokia mégis jobban támogatott.
  • Evogordon
    Ja es neked ment az uzenet :D
  • Evogordon
    Nekem egy fekete 16gb-os HTC 8X-em van.
    Nagyon ajanlom en utana olvasgattam a nokiaknak is meg ennek is es vegulis erre esett a valasztasom.
    Olvass utana mobil arenan van fent errol a telefonrol is meg a lumiakrol is teszt.
    En azert valasztottam ezt a telefont lumia helyett mert szerintem ennek a telefonnak vannak a legjobb specifikacioi.
    kepernyo felbontasban jobb, elso kameraja ennek amig 2.1 megapixel a 820nak vga, nagyon jo karcmentes muanyag anyaga van a kepernyo is gorilla glass2 van benne egy Beats DAC fulhalgato erosito amitol olyan jol szol a folhallgato h besz*ras. stb.. stb.. akkor a nokia lumia 920-tol meg azert tartozkodom mert nekem az mar tul nagy es nehez ellentetben a htc 8X szerintem tokeletes meretu egy kezzel elerek minden gombot es a sulya is jo..

De ha ez mellett dontesz en neked a 16gb-os verziot ajanlom mivel nem tudsz memoriat boviteni es a 8gb-os verzio szerintem nagyon kicsi. En is 8gb-osat vettem eloszor de le is csereltem a nagyobbikra.
    Annyi h a nokianak meg az App tamogatasa nagyobb de egy csomo app ami nokiara ingyen van te megtudod venni appstoreban.

En cask ajanlani tudom ezt a telefnt de be is linkelem neked a telokat olvassal utanuk hatha segit a dontesben.

Nokia lumia 820
    Nokia lumia 920
    HTC 8X
  • recko2234
    Lumiára több és jobb támogatás van szoftverileg, hardveresen nem tudok nyilatkozni.
  • recko2234
    Amikor kijön az Amber.
  • bon
    Én inkább egy lumia-t választanék, pedig HTC-m van.
  • papi08
    Sziasztok!

Tervezgetem régi Robotos telefonom eladását, és egy HTC 8X-et gondoltam helyette. Ismeritek ezt a típust? Netán van itt valakinek ilyenje? :)

köszönöm!
  • kill3r21
    Sziaztok!
    Tudtok valamit arról hogy a lumia520on mikor lesz elérhető az fm rádió?
  • asysoft
    Fogalmam nincs, nem találtam róla semmit. Lesz még idén Build kaliberű esemény MS részéről?
  • bon
    Sok, de nem a megfizethetetlen kategória, manapság ennyiért lumia-kat szoktak venni.
  • recko2234
    Szóval 150-200 neked nem sok pénz?

• bon
    Nem kell olyan sok pénz hozzá, láttam már 150-200ezer-ért is 3D-s nyomtatót.