5743
  • recko2234
    De. 8.0.10328.78. Nokia Lumia Amber. A készülékem független.

Már lassan két hete meg van. Kérsz screenshotot?
  • Gymnova1
    Te recko2234!

Neked hogy van Amber mikor nekem még nincs?Pedig nekem is 820-am van ami független.Ha neked is úgy kezdődik a szoftverzió hogy 8.0.1....stb, akkor az még nem amber.
  • Tibi7
    Hát nem tudom. Nekem wp 7.8-on nagyon gáz. Whats app-ot használok, az úgy ahogy türhető. Mert viberen is, ha írok valakinek, akkor szépen megkapja, tudunk is beszélni. De ha nekem írnak, akkor csak késve jelez a telefon, van hogy 20-30 perccel is. Na de így nem lehet gyorsan üzenetet váltani, mert mire jelez hogy írtak, már lehet tárgytalan a dolog vagy bármi.
  • recko2234
    Ja, és wifin keresztül ne várd a frissítést, csak állandó adatkapcsolattal... hogy miért, ne kérdezd.
  • recko2234
    Nálam nincs ilyen baj, indítsd újra a telót! Ha 6-nál több alkalmazás fut a háttérben, akkor az is probléma!

© wamo!

Az áruház automatikusan adja a frissítést, csak te vagy türelmetlen :) PL. nekem mindennap 13 és 14 között mutat új frissítéseket, de ma megelőztem a Facebook beta-t :D
  • Tibi7
    Nekem az a bajom, hogy írnak, és később jelzi ha le van zárva a képernyő.
  • wamo
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy WP8-on be lehet-e állítani azt, hogy az Áruházból letöltött alkalmazásokhoz ha elérhető frissítés, akkor a telefon azt automatikusan jelezze? Mert jelenleg csak akkor látom, ha az Áruházon belül rámegyek az egyik más telepített alkalmazásra.
  • recko2234
    Vannak jelszavazó progik, nézz szét közöttük, de szerintem elég ha gyereksarokba teszed őket és teszel képernyőzárat a telóra.
  • Lolluki
    Skacok egy app-ot hogyan lehet levédeni? Akár jelszóval akár egy kombinációval akár elrejteni minden megoldás érdekel...
  • recko2234
    Pont a Viber az egyetlen a mi jól működik nekem L820-on Amberrel karöltve. De Amber előtt is amíg sima WP8-am volt, még korlátozott kapcsolattal is gyorsan tudtam írni.
  • Tibi7
    Hát basszák már meg.
  • Rage47
    WP-n nem igazán futnak a programok a háttérben, valamint az egész értesítési rendszer bugos, mióta létezik WP.
  • Tibi7
    Sziasztok!
    Viber wp8on is olyan szar mint 7esen? Mi gátolja meg, hogy ugyan olyan jól működjön mint androidon? Sőt, Még symbianon is jó volt.
  • asysoft
    Ez is egy jó kérdés. Ha nem akar rossz üzenetet küldeni az OEM-eknek, akkor tenné jól, ha nem lennének ezentúl exkluzívak. Kérdés, ezt ők is így gondolják-e:)
  • kifli
    én arra leszek kíváncsi, hogy a nokia exkluzív appok ezentúl ms exkluzívok lesznek, vagy majd mindenki megkapja azokat.
  • recko2234
    Majd lesz valami...! HA más nem, eltűnik a Nokia hardvere. mert hát tudjuk, hogy a Surface-nek is mi lett a vége. De ha mégsem tűnik el, akkor meg szerintem nagyot ütnek majd.
  • asysoft
    Mondom, szándékon kívül:) Bár ez itt erősen OFF, elnézést a topic lakóktól.
    Hogy pozitívat is találjak a dologban: remélhetőleg ezentúl Lumia készülékek szoftveres megbízhatóság terén is hozzák majd az elvárható szintet.
  • Lantee
    A fő gond az volt, hogy a NOKIA hiába csinált klassz hardvereket, ragaszkodott ahhoz a nyavajás Symbian-hoz, a konkurencia meg szépen elhúzott mellette. Ha nem áll át a Windows Phone rendszerre, simán eltűnt volna a süllyesztőben.
  • GregSB
    + elvileg 2015 után használhatják majd a Nokia nevet telefonokon.
    + állítólag már tárgyalnak a Jollaval (ex meegosok ha jól tudom?) hogy dolgozzanak össze.

Egy dolog nem stimmel: minek adnak el 32ezr fős mobilrészleget ha később megint bele aksrnak szállni?
  • asysoft
    Igazából egy dolog jár a fejemben: mi akadályozza meg a Nokia maradékát, hogy "zöldmezős" beruházásként újra belépjenek a smartphone piacra (a szándékon kívül)? Licencek ugye cégnél maradnak.
  • GregSB
    RIP Nokia Smartphones

Jók a képek, nosztalgia :)
  • zoli7409
    Köszi,de nincs más nyelv csak angol meg egy csomó ázsiai.
  • recko2234
    Eddig pozitívan fogadtam a hírt, de most már kételkedem. Hagynak veszni egy rengeteg találmánnyal és újdonsággal előrukkoló nevet, mert bár 10 év nagy idő, de tuti eltűnik a Nokia mint név. Mert nem hiszem hogy sok esély van arra, hogy néhány év múlva esetleg visszavásárolja magát.
  • GregSB
    A lenti screenshot a hivatalos Microsoft bejelentésből van. A te általad linkelt magyar hír írója félreértelmezte. Csak a feature phoneok (butatelefonok) esetében tartják meg a Nokia nevet.
  • GregSB

Csak az Asha telefonoknál tartják meg a Nokia nevet még 10 évig. Nokia Lumia mint név meg fog szűnni. Lesz helyette Microsoft Surface Phone, vagy valami ilyesmi :)
  • kill3r21
    "A megállapodás értelmében a Microsoft birtokába kerülő vállalat által gyártott készülékek még legalább tíz évig a Nokia márkajelzést fogják viselni"
    Nyugi nem adják magukat olyan könnyen!
    Én mint nokia dolgozó várom a fejleményeket...:)
  • GregSB
    "@reckless: Microsoft licensed the "Nokia" brand for Asha phones, not Lumias; Nokia as a smartphone brand is effectively dead. http://t.co/OTWRocnlNX"

Magyarul csak a butatelefonoknál fogják tivább használni a Nokia nevet. A Lumia brandek vége. Valószínű megmaradnak a telefonok, de Surface Phone vagy hasonló néven fognak tovább menni.

RIP Nokia
  • GregSB
    Microsoft megveszi Nokiat
  • recko2234
    Settings -> Language+area (vagy hasonló) és az első téglalapban kell kiválasztanod a magyart (hungarian). Ha nincs a listában, akkor nem tudom mi a teendő, nekem millió meg egy nyelv van. Utána kérdezni fog valamit, hogy letöltöd-e, töltsd le. Azok a nyelvi eszközök, melyeknek később jó hasznát veszed majd.
  • zoli7409
    Sziasztok

Van egy HTC X8 telóm ami nem magyar nyelvű.Ezzel lehet valamit kezdeni hogy magyar legyen?
  • recko2234
    Még az Amber előtt volt egy nagyobb frissítés abba volt benne a tárterület-ellenőrzés. 520-nál nem tudom mizu, de teljesen jó amit telepítettél, lényegében ugyanaz.

Nekem a 820 wifin keresztül nem is talál frissítést magától egyébként :D
  • bon
    Lumia 1520: link
  • recko2234
    Megkaptad az Ambert?
  • ToM1113
    Sziasztok!
    Lumia 520-am van, és többen írták hogy a beállításokon belül van egy oylan opció hogy tárterület ellenőrzése, ezen belül lehet az ideiglenes fájlokat törölni.

Nekem ilyen menüpontom nincs, csak sima tárhely.
    T-mobilos a készülék.
    Wifivel gyakran netezek, ilyen frissitést nem kínált fel soha még.
    (Volt akinek az áruházban kínálta fel a frissítést.)

Bing keresőbe beírtam hogy storage check, és kidobott egy Lumia storage check nevű programot, ezt feltelepítve már tudtam ideiglenes fájlokat törölni, de nem a beállításokon belül, hanem a programok között kell kiválasztanom a Lumia tárterület ellenőrzést.

Ez miért vam? Jó így is, csak érdekelne hogy meg lehet-e oldani.
  • Gymnova1
    820-am van,de a kijelző+érintés alatt nekem nincs ilyen opció....
  • recko2234
    A verzió stimmel.

Kijelző+érintés alatt állíthatod be, de ha 520-620-720-ad van, akkor ne is keresd.

Egyébként nyálazd végig a beállításokat, jóféle dolgokat találsz ;) Pl. az automatikus időfrissítés :D
  • xxx007
    Dupla tapi + glance -t külön menüpont alatt kell beállítani ...
  • Gymnova1
    Szia recko2234!
    Neked mi lett a verziószám?Mert én is frissítettem, van is data sense-em, és fm rádióm is, de pl. a beígért smart cam nincs, nincs dupla tapis éledés+glance funkció sem.
    Nekem ez a verziószám van fent: 8.0.10328.78
    Belső vezérlőprogram ver.szám: 3047.0000.1328.3002
  • ml85ml
    köszi, sajnos a credit csak a 620-ra elég..
    bár most olvastam, hogy nemsokára jön ki a 625-ös lumia, komolyan ha félévente jönnek az újabb és újabb modellek, lehet elgondolkozok a cserén és marad a bb...
  • recko2234
    Az FM-rádióhoz egyes telefonoknál az Amber frissítésre van szükség!