5743
  • papi08
    Nesze neked vip..

• papi08
    Menüikonnak?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://sg.hu/galeria/1185174001/11851740011384110022.jpg
  • Jim Morrison
    jobb oldalt mikor csak kitűzzük, bal alul meg a másodlagos csembe, ehhez csak egy háttérkép kell és kész.
  • Jim Morrison
    esetleg kékes? :p
    Mikor családtagok itten kérdezték tőlem hogy min dolgozom, és mondtam hogy álmoskönyvön, akkor mindenkinek a Krúdys álmoskönyv jutott eszébe, úgyhogy ha minden klappol akkor újra nekiugrom a Krúdy féle álmoskönyv feldolgozásának. borítója
    Itt a mostani állapotban az ikon:

Mivel a szöveg olvashatatlan uda ugyanez az ikon kéne csak szöveg nélkül. Alap csempének tökéletes (amikor hosszan nyomod az appot és pin to start.
    Esetleg lehetne olyan, hogy a szöveg helyett egy fej elfektetve félbe vágva a kép alján esetleg fölötte buborékban a ?!? vagy egy ágyon fekszik és szintén buborék stb.

Másodlagos csempének amit menün keresztül ki lehet rakni arra jó a [url=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1292928964&no=3926]#3926[/url] ban szereplő második kép elrendezése szerintem csak a leírás helyett a program képe.
    Nem tudom lejött e, de ergó 3 féle kép kell :) És ha nem tudom megoldani programsorokkal, mindegyik vagy 2 ezekből vagy 16 színben :D
  • papi08
    Jogos! :D

• recko2234
    Király!

A lilát azért gondoltam mert a legtöbb álmoskönyves app és oldal Lila színű :D

De ha lesz a beállításokban olyan, hogy válaszd meg a csempe színét, na az ütni fog! :D
  • papi08
    :)

Aztán ha kész a program, tessék elküldni a devportalnak, hogy küldjék vissza ki nekünk, tesztelőknek az appot, had lássam milyen is lett :P :D

Bardocz: Igen, az elég szar szokott lenni..:DD
  • bardocz
    A legjobb az, amikor sokáig nem megy az ember emberek közé, és elkezdenek ilyen emlékek beugrani álmokból, mintha az valóság lett volna :DD
  • Jim Morrison

nekem tetszik :)
  • papi08
    Ez áruházi kép terv. Főleg úgy született hogy nekem a legtöbb álmom összefolyt katyvasz, és semmi nem marad meg belőle :D

• Jim Morrison
    huhú, ezek nagyon szépek. Én igazából nem tudom mi lenne jó, gondolkodtam hogy lehetne összevonni az álmot a megfejtéssel meg tudok ezekkel, hogy egyből lejöjjön mire való az app de egy ilyen is simán jó lenne helyette :D

Igen, a csempeszíneket majd a user eldönti, de hogy milyen legyen maga az alkalmazás ikon amit látni storeban meg az alkalmazásoldalon (app drawer androidon :D) nem tudja :)
  • papi08
    Lila? Majd a felhasználó eldönti, hogy milyen színűek lesznek a csempék :P

Amúgy köszönöm :D
  • recko2234
    Ez sem rossz, csak legyen lila. :) Sőt, tetszik ;)
  • papi08
    úúútálom mikor ezt csinálja az sg..

• papi08
    Csak ilyen vackok jutnak eszembe..

Az alsó egy livetile terv :D

De várom az ötleteket :D
  • papi08
    Jól tippeltél, az vagyok :D. Sőt, suttyomba el is kezdtem egyet, de aztán bezártam, mert nem jött az ihlet :D

Milyenre gondoltál?
  • Jim Morrison
    alalpból olyan lesz amilyen a téma, de lehet majd változtatni pár tetszőlegesre is. Ami nagyon hiányzik az egy ikon. Véletlenül te nem vagy photoshoppos? :p
  • papi08
    Szerintem itt arra gondolt hogy a tile az kövesse-e a felhasználó által, telefonon beállított színeket, vagy sem :D
  • recko2234
    Tile testreszabhatóság?

5* gyanús :D
  • Jim Morrison
    kész, animációk is faszán működnek ^^ Már csak a keresés kell meg egy kis tile testre szabhatóság (Vagy fix szín legyen?). Na meg app ikon :D Sajnos hétfőn ZH-t írok így arra is kell még készülnöm, pedig még ma be tudtam volna fejezne
  • recko2234
    Persze, úgy gondoltam, hogy ami a napi tipp, azt hozná be a csempén keresztül :)
  • Jim Morrison
    " Az alsó elválasztott sávban ki van írva a kifejezés, felette meg "Napi Tipp" és ha rámész, akkor azt a kifejezést és jelentését hozza be, ami az alsó sávban megjelent" Igen ez lehet, így is van értelme, ha simán elindítaná a programot nem lenne :D
  • recko2234
    Biztos van módja :)

De ha végképp nem megy, akkor lehetne azt is nem, hogy Az alsó elválasztott sávban ki van írva a kifejezés, felette meg "Napi Tipp" és ha rámész, akkor azt a kifejezést és jelentését hozza be, ami az alsó sávban megjelent? És ha mér "Él a csempe" akkor ezek váltakozhatnának :D

Ötletből nálam nincs hiány ;)
  • Jim Morrison
    na ja, de a leírást nem fogom tudni odapasszírozni, én meg azt akartam.
  • recko2234
    Ezzel nem is lenne gond, csak ahogy mutattam a képen szerintem szebb lenne, ha az alsó réssz (itt: cukor) el lenne választva egy sávval, mint ahogy az általam mutatott képen is :) És az alsó sáv (ahol cukor van) az sötétebb lenne.

De ez csak egy 5let a dizájn szépítésére. x)

• Jim Morrison

Ez a csempe dolog kiakaszt :D alapból nem lehet font méretet változtatni, így most azt csinálom, hogy rárakom a szöveget egy képre, azt mentem le és azt használom háttérképnek. Na de tördelni már nem tudom :(

• recko2234
    Írtam üzenetet. :D
  • Gladiator
    Ez már a mi appunk?:D
  • recko2234
    Alakul :)
  • papi08
    Én is szívesen írnék programokat, de nem tudom hogy a Visual Basic tudásom mennyire elég ehhez :DD
  • Jim Morrison
    igen, ezért is szimpatikus :D
  • papi08
    Mondjuk dizájnolásból olyan sok mindent nem lehet csinálni WP alatt :P :DD
  • Jim Morrison
    teljesen jó ötletek, köszi! Azt hogy valahol Álmoskönyv, másik helyen meg már Álomfejtő van észre sem vettem csak most hogy cseréljem meg a betűméretet :D Átmenet animációk természetesen lesznek. Persze a dizájnolást kell végére hagyni de én közben is apránként csinálnám azért kérdeztem :)

Visual Studioban (C# nyelven)
  • papi08
    Ötletek:

-A betűk hátterei lehetnének olyan színűek, mint a felhasználó jelenlegi témája (kék, zöld, piros stb..)

-Én megcserélném az Álmoskönyv, és az Abc feliratok méretét, mint ahogy a WP menüjében is van.

-Valamint kis animációt is tehetnél bele (tudom, lehet hogy van, a képeken nem látszik:D), mint amikor a WP8-as telefonon is előjön mikor menüt váltasz, vagy visszalépsz a főképernyőre.

Jelenleg ennyi ugrott be, de eddig szép munka :D
    (Ezt amúgy miben csinálod?)
  • Jim Morrison
    Normális esetben még félkész állapotban sem levő programomról sem mutatnék képeket, de ez egy különleges eset, mert a dizájnhoz egyáltalán nem értek :D Persze ez nem is majdnem végleges kinézet, csak annyi hogy tudjam ellenőrizni, hogy jól működik-e a program. Ebben kérném a ti segítségeteket, milyen legyen a felépítése? Sajnos nem WP user vagyok így nem tudom mi a megszokott, hogy lenne magától értetődő a program kezelés minden WP usernek (mondjuk nem lesz egy bonyolult valami, de na). Úgy gondoltam a főképernyőn lennének az abc betűi 4 oszlopban (képen még csak 1 oszlopos) de hogy azon kívül mit kellene csinálnom hogy elfogadhatóbb legyen, nem tudom :( (egyébként még a keresés meg a Tile rész nincs meg).

• Tibi7
    Most már ezt is tudom. De ezek szerint hónapokig ékezet nélkül írtam, hogy ez csak most jött elő? Érdekes :D
  • kifli
    a jobbra dőlő ékezet mindig több karakternek számított!
  • Tibi7
    Jézus mária. Régen ez sosem volt gond, most mi lelte?
  • papi08
    Rendes ékezetet használsz. Vagy írj ékezet nélkül, vagy használj balra dőlő ékezeteket. (Ez szokott a megoldás lenni)
  • Tibi7
    Sziasztok. WP 7.8. Sms írásnál mostanában nem 160 hanem asszem 80 karakternél már figyelmeztet hogy 2 üzenet lesz. Miért?