5743
  • redmonk
    amennyiben a Nokia kinézetre is annyira állat készüléket hoz létre ahogy az a microsoft+nokia megállapodásos hírekben lett közzé téve akkor megfontolandó...csak a hardver is legyen ott a szeren...valamint szeretnék hozzá venni majd akkor egy zsír tabletet is
  • redmonk
    a márka majd addigra kiderül...szerintem lesz annál jobb is...mondjuk sajnos képes vagyok abba a hibába is beleesni, hogy a külsőre is nagyon adok...mondjuk vhol ez érthető mert azért nézzem már jól ki a cucc meg hasonló indokok...de majd jól megfontolom :D
  • mflex #1456
    Nokia-t vegyél :)
  • mflex #1455
    A mango tökéletesen fog (állítólag) futni a mostani készülékeken, tehát várjuk.
  • redmonk
    Egyre jobban és jobban tetszik nekem ez az új Windows vagy Microsoft vagy minek is nevezzem vonal. Csak jönne már egy pöpec Windows 8 tabletre illetve valami ilyesmi WP7 készülék. Mind ez szoros összhangban egymással. Egyelőre várok a vásárlással addig jó lesz nekem ez az android dolog ami most van. Jövő ilyenkor ha megjelennek végre ezek biztosan váltani fogok Microsoft koncepcióra. "okosteló" + tablet + xbox
  • mflex #1453
    Csak egyet elfelejtettek írni, szerintem ez nem fog normálisan futni a mostani készülékeken, de ne legyen igaza,addigra kijönnek az erősebb hardverrel készült Nokia telefonok, 2ghz cpu, Adreno 220, (most 1ghz, adreno 200), kíváncsi vagyok, hogy készüléket is kell-e majd hozzá venni, vagy optimalizálják a mostaniakra is, és persze a WP8, ami 2X2,2ghz cpu-t követel meg, arról már ne is beszéljünk...
  • Mnemomic
    Ja egy csak a Microsoft is ellenőrizze majd.

Remélem nem minden csak a Mangóval jön pl IE9, egyedi csengőhang ezek jöhetnének úgy 1 hónap múlva :)
  • bon
    MIX11 Keynote információk, forrás: wp7.hu

"Marketplace

A Marketplace a Mango update-től kezdve elérhető lesz hazánkban, és lehetőség lesz fejlesztőként regisztrálni is. Rajtunk kívűl még egy jó pár egyéb országban is elérhető lesz – egész pontosan 35-ben.

Nyelvi támogatás

18 új nyelv, köztük a magyar – a mangotól kezdve. A Microsoft külön nagy figyelmet fordít arra, hogy a felhasználói élmény megmaradjon nyelvtől függetlenül.

Új dolgok szoftver téren
    ■Multitasking
    ■Twitter integráció
    ■IE9 (HTML5, HW gyorsítás)
    ■Egyedi csengőhangok
    ■App deeplingking
    ■Továbbfejlesztett Live Tile-k

Új hardverelemek az új készülékekben
    ■LTE (később valószínűsíthető)
    ■NFC (később valószínűsíthető
    ■Gyroscope (mango-tól)

UI fejlesztések (sok nem bejelentett, csak észrevettem)
    ■App kategorizálás
    ■App keresés (tehát nem fake a kiszivárgott kép)
    ■Cards – filmek, zenék, helyek – gyors információ
    ■Appok linkelnek a felhasználói tartalomhoz (pl film keresés esetén deeplink az imdb app-ba)
    ■Új hangerő popup-sáv (nincs oszlopos kijelzés, nagyobb számos kiírás, zene esetén nagyobb gombok)
    ■Games HUB átalakítása
    ■Marketplace átalakítása (külön panorama minden apphoz, több metaadat a listáknál, kifinomultabb keresés)
    ■Live Tile animációk
    ■IE: címsáv alulra mozgatva, tabok csak almenüben előhozhatóak, fekvő módban is van címsáv

Multitasking funkciók
    ■Háttérbeli zenelejátszás
    ■~ fájlletöltés
    ■~ jelzések
    ■akár böngészőben lévő HTML5 audio háttérben + a popup-sávval lehet kezelni
    ■Külön beállítások minden apphoz, hogy mit tehet és mit nem a háttérben

Újdonságok a fejlesztőknek
    ■Nyers kamera adat elérés
    ■‘Motion Sensor’ (minden szenzor adatát kombinálja, hogy ne a fejlesztőnek kelljen)
    ■Iránytű API
    ■Sockets API
    ■‘Live Agents’ (Live Tilek, értesítők, és egyéb háttérben futó programoknak jelzők bizonyos eseményhez – képes a telefon időzíteni feladatokat: utasítás az appnak -> képeket feltölteni a háttérben, appból kilépsz, hazamész – wifire felmegy a teló és bedugod tölteni, app kap jelzést, hogy most töltheti fel a képeket)
    ■Háttérbeli szenzor elérés
    ■beépített SQL

App SDK újdonságok
    ■Emulálható GPS és gyorsulásmérő adat, akár előre felvett adatokkal
    ■App optimalizálás: sok UI elem már független a rendszertől, pl töltés közben nem szaggat a lista
    ■javított memóriakezelés
    ■gyorsabban betöltődnek az appok, úgy, hogy a fejlesztőnek hozzá sem kell nyúlni a saját kódjához
    ■App naplózás és napló alapján funkció szintre visszakövethető eseménylista (pl: szaggatott a görgetés, megmutatja CPU-GPU-memória kihasználtságokat, fps-t, utána funkcióra visszakereshetői, hogy mi lassította be)

Új app-ok (mango után)
    ■Spotify
    ■Skype
    ■Layer (augmented reality app)

Bónusz a végére:
    ■Angry Birds – május 25-én!
    ■Harbour Master
    ■Centipede

Egyéb apróságok:

A bemutatón használt telefonok közt volt ASUS készülék is, egész tetszetős A Mango-t folyamatosan ‘fall update’-ként emlegették, reméljük okkal"
  • bon
    Lassúlás a külső fejlesztők programjain fog múlni, jelenleg is van multitasking és jól üzemel.
  • Mnemomic
    Magyar Marketplace jó dolog. A magyar nyelv annyira nem érdekel de azért kíváncsi vagyok úgy milyen lesz,de szerintem ennek a rendszernek az angol "áll" jól.

jó sok újdonság lesz a rendszerben remélem sikerül jól megoldaniuk. Nekem személy szerint így is nagyon tetszik a felhasználói élmény jó. A magyar marketplace-t hiányolom-vagyis, hogy tudjak innen vásárolni, meg az egyedi csngőhangot egy picit. Nekem minden másban megfelel. A multitaskingtól meg a több beállítási lehetőségtől egy picit "félek" remélem nem lesz tőle döcögősebb a rendszer.
  • asysoft
    MIX keynote-ot elnézve Mangoval elég szépen fog bővülni az WP7, és ami sokak számára fontos: lesz magyar nyelv támogatás is, valamint marketplace support (és végre lehet majd innen is Marketplace-re fejleszteni).
  • Mnemomic
    Majd kipróbálom.
  • Gladiator
    Na mind1, írtam WP7.hu-nak, majd ők kiderítik:D
  • Gladiator
    telefon/szolgáltató?
  • stp4trick
    7390
  • Gladiator
    semmi ilyesmi.
  • Hegi90
    Akkor meg rákeresel egy városra, ráböksz a nevére a térképen, és onnan Directions?
  • Mnemomic
    nekem a legújabb de nálam sincs ilyen nyíl.
  • Hegi90
    Ez nekem eddig is ott volt.
  • Gladiator
    milyen builded van?
  • Mnemomic
    nekem sincs.

A telót viszont egyre jobban szeretem :)
  • Gladiator
    hát nekem nem...
  • stp4trick
    ha belemész a maps-be, már három menü van alul, baloldali egy nyíl alakú, arra kattintva megadod a címet és megmutatja a pozíciódból az útvonalat
  • Gladiator
    azt hogy? nekem a keresésre még mindig csak a bing jön fel.
  • serkov
    Ígértem , ha beszélek a microsoft-tal akkor írok!
    Hivatalosan annyi, hogy folynak a tárgyalások, de konkrét időpont nincs, valószínű, hogy még az idei év folyamán meg lesz a támogatás! (magyar)Mondtam siessenek, én már 45 vagyok ki tudja mennyi időm van! :-)
  • serkov
    Köszi! Akkor RUN! :-)
    Mára békén hagylak titeket :-)) Bocsi ha nagyon hülyéket kérdeztem, de nekem most még új a rendszer! :-)
    Mindenkinek köszönöm a segítséget!
  • bon
    Jó az angol is.
  • serkov
    Köszi! De jó az angol is? Ahoz már bányásztam zip kódot, stb...
  • zolzoli
    Tud valaki nekem egy ingyenes zenelejátszót ami jobb mint ez a gyári szar?:S
  • zolzoli
    Én egyszerűen egy usa id-t csináltam saját nevemmel amerikai irányítószámmal és ennyi simán működik...hard reset ha megvan megadod az uj id-d az amerikait és kész is működik másodlagosnak nekem is az van amit használok a minden napi életben.
  • serkov
    Okés! Mint írtam most készülök regizni "angol" LIVE ID-t. Ha jól vettem le, akkor a tenni valóm a következő: Regisztráció @windowslive.com-os címmel, megadni angol nevet: Pl John Corn, angol zip code, angol telefonszám, stb Aztán hard reset, majd ezt az ID-t adni meg először. Másodlagosnak mehet a magyar (eredeti) ID-m. ezután már minden műkod! Ha esetleg valami nem jó szoljatok légyszi, mert nincs kedvem 5x végigcsinálni, s elég sokat olvasgattam már vissza. Eddig ezt szűrtem le! Remélem jó az elképzelés! :-)
  • serkov
    Köszi!
  • stp4trick
    nekem a Nodoban már helymeghatározás után már van lehetőség célt beállítani, ennyiben frissítették
  • serkov
    Köszi a válaszokat! Egyre inkább hiszem, hogy jó kis teló lesz ez! :-)))
    Még esetleg a navigáció témában, ha tudtok valamit?
    Mégegyszer köszi!
  • bon
    Konkrét infó még nincs a magyar támogatásról, de nekem valamiért második negyedév rémlik mint időintervallum.
  • Gladiator
    én a következő játékokkal játszok:

ilomilo (aranyos, igényes, de fizetős. de elég sok pálya van a próbaverzióban is. érdemes kipróbálni, szerintem a legszebb játék WP7-re)

Bubble Jump - ingyenes, ügyességi. el lehet vele lenni.

Chickens can dream - ügyességi, vicces

Haypi Kindgom - RTS szerű, mások ellen. ingyenes, igényes.

Movie Trivia - film kvíz. néha jól el lehet vele ütni az időt.

Alkalmazás:

4th and Mayor - foursquare kliens

Adobe Reader

Advanced Maps Viewer - mivel bing mappal nem lehet keresni, így ezt szoktam használni. viszont a GPS-e használhatatlan

Cinetrailer - legújabb filmelőzetesek

DioDict - angol értelmező szótár (angol-magyar helyett megteszi)

Endomondo - futáshoz

Flory - Facebook, MSN, meg ilyen chat.

Free Marketplace songs - az ingyenesen letölthető zenéket keresi ki.

Hangover Helper - :)

IMDb - IMDb kliens

Outdoor Navigation - túrázáshoz

Piano 7 - mini zongora:D ha le kell kötni a 3 éves unokaöcsém, akkor hasznos:D

Shazam - zene felismerő

SleepMaster - alvásfigyelő ébresztő. akkor kelt, amikor a legkönnyebben fel tudsz kelni.

SuperTube - YouTuberól menthetsz le videókat akár HD-ben is.

TumbleBee - Tumblr kliens

Text Me - ingyenes SMS neten keresztül. van ugyanez a progi iPhonera is, szal azokkal az ismerőseiddel is használhatod.
  • serkov
    Jó reggelt! Szóval senkinek nincs konkrét infoja a magyar támogatásról... Majd felhívom a Microsoftot 1 licencem ügyében, s rákérdezek erre is. Ha mondanak valamit kiírom!
    - Más!
    1Hét után szeretem a telefont, de maradt pár kérdés!PL navigációs rendszer telepíthető ( vásárolható ) a telefonra? S aki szedett már le azoktól kérdem, melyik free játék jó szerinte, s mi az az alkalmazás, amit még érdemes leszedni? Holnap nem melózok, s szeretném megcsinálni az Angol live id-t Szereztem zip kódot stb... :-)

Előre is köszi a válaszokat, s bocsi, ha zagyva vagyok, csak így meló közben... :-)
  • Mnemomic
    Hmm köszi az infót ez még talán jobban is tetszik.
  • Mnemomic
    Ja csak a Runkeeperre be vagyok regisztrálva már. De majd megnézem azt is. Nekem akkor omlik össze mikor meg akarom nézni a korábbi activity-t meg a szerverre feltöltés sem megy neki igazán.
  • Hegi90
    Nekem működik tökéletesen. Esetleg az Endomondo-t próbáld meg, kb ugyanaz mint a Runkeeper.