5743
  • jazzy
  • doktor tarhonya
    nem tudom mirefel ez a samsung gyűlölet, nekem ez az első olyan termékük, amikkel vannak negatív tapasztalataim. Ezenkívül otthon kb minden háztartási vagy multimédia eszkösz samsung, és soha nem volt velük semmi baj.
  • redmonk
    totál egyetértek.
    mellesleg én meg az lg optimus 7-t tudom ajánlani. nagyon jó kis készülék nagyon jó anyagminőséggel és összeszereléssel
    részemről soha többé a büdös életbe samsung semmiből...
  • kifli
    "most már úgy is helyre áll a rend, kijavítottak mindent."

samsungal kapcsolatban vannak fentartásaim, nemcsak a mobilok szoftver supportjával írták le magukat előttem, hanem kb az összes termékük szoftver supportjával...

Az tény hogy általában nagyon jó dolgokat csinálnak, de a támogatással gondok vannak, legyen az android wp7 vagy akármi
  • doktor tarhonya
    :OO
    na ez az innováció...
  • Mnemomic
    Mozart viszont tökéletes :)
  • doktor tarhonya
    Úgy tudom a HD7-nek olyan illesztési hibái vannak, hogy látszódik a simkártya, meg a rések közé fér a körmöd, és hasonlók.
  • bon
    HD7 nem, de Trophy-m van így arról tudok nyilatkozni és nagyon jó az anyagminőség de az összeszerelés is. HD7-ről már én is hallottam csúnya dogokat. egyik ismerősömnek is van HTC-je, de ő is meg van elégedve a készülékkel nagyon, mondjuk az még régebbi Windows-os.
  • mflex #1610
    Volt már a kezedben HD7? Eszméletlen ócska az omnia mellett.
  • bon
    HTC-nek és kiváló minőségű a gyártása
  • mflex #1608
    live
  • mflex #1607
    Eszemben sincs védeni a samsung-ot , de ha valaki elcsesz valamit, akkor a többieknek is várnia kell. A HD7 gagyi szar épp itt van kezemben, nehogy megvegyétek, az omnia kenterbe veri mindenben!!! Ha minőséget akarsz, akkor samsung, most már úgy is helyre áll a rend, kijavítottak mindent.
  • kifli
    akkor lehet hogy csak régebbi regek léphetnek be, akkor mindegy :)

Amúgy egy fejlesztőnek ez a fórum mindenképpen hasznos
  • DeXTeR323i
    Köszönöm, de nem működik a link. (you do not have permission to access this page) Gondolom új regisztrálóként 0 hozzászólással még nem láthatok mindent.

Egyébként sem hiszem hogy külföldről vásárolnék. Valahogy jobban bízok abban, hogy már kezemben van a telefon, amikor kifizetem. :)

Egyébként köszönöm! Azt hiszem ez a fórum hasznos lesz még... :)
  • kifli
    Igen azt értem alatta, mégpedig, EZT a forumrészt.

A fejlesztéshez is ezen a fórumon találhatsz segítséget, szerintem abban is, hogy már most tudj fejleszteni magyarországról.
  • DeXTeR323i
    Kifli: Kár a samoled kijelzőért... :( De tényleg a megbízhatóság, és a support a fő. Akkor gyakorlatilag Samsungon kívül bármi lehet. xda fórum alatt az xda-developers.com-ot érted?

VvD: Fejleszteni akár már most is lehet, csak a MarketPlace-re feltölteni nem. :) Vagy rosszul tudom? Kell rá egy dev unlock hack, és mehet is a fejlesztgetés.
  • bon
    Ha van külföldi ismerős akkor nem.
  • kifli
    samsung híres a supportjáról, ha fontosak a gyors frissítések, akkor szerintem ne azt vedd. Ahogy néztem, pl htc tulajok elég gyorsan megkapták a frissítés, egy HD7-hez pedig használtan elég jó áron hozzájuthatsz, a többi wp7-es is jó áron van szerintem (xda forum apróját érdemes átböngészni, ott jó árak szoktak lenni!)
  • VvD
    Nekem is LG-m van, és tökéletesen megy rajta minden, a frissítések is csont nélkül fölcsúsztak.

Egyébként én is pontosan ezért vettem wp7-s telefont, de ügye azt tudod, hogy csak ősztöl lehet rá fejleszteni itt MO-n.
  • bon
    Kíváncsi leszek rájuk.
  • Gladiator
    WP7-es hír szerint kedden 9 új WP7-es telót mutatnak be. Ideje volt:)
  • jazzy
    Mi a különbség a JJ4 JJ6 és a JK1 között ? Én is hallottam már erről..
  • doktor tarhonya
    Úgy hallottam az LG-kkel volt eddig a legkevesebb baj.
  • DeXTeR323i
    Sziasztok! Én is nekivágnék a WP7 világának, de mint fejlesztő is. 6 éve dolgozok C#-ban, és SilverLight-ban is kattintgattam már ezt-azt. Most tervezek telefont venni, csak még nem döntöttem el milyen legyen. Legfontosabb szempontom hogy mindig hamar megjöjjenek a frissítések rá, 1-1 frissítés után ne legyen gyártóspecifikus elcsesződés, aminek javítására megint heteket kell várni, illetve nem árt ha olcsó. ( használtan terveztem megvenni )

Tesztek alapján a Samsung Omnia 7 tűnik szimpatikusnak, de olvastam hogy egyes firmware (ROM ?) verzióknál a T-hu okozott pár álmatlan éjszakát 1-2 tulajnak. :( Tudnátok abban segíteni mely verziók azok, amikkel nincs gond? Azt Már leszűrtem, hogy a JJ4 illetve a JJ6 végűk nem jók, a JK1 végűk azonban talán igen? A JK1 a gyári független Omnia ROM verziója? Esetleg tudnátok javasolni más gyártót / típust is ?
  • DummyBoy
    Én abban is bízom, hogy ha a Nokia is belép a WP7 piacra, akkor pár alap Symbianos dolgot elérhetővé tesz minden WP7 tulajnak ...

A Nokia Betalabson van pár elég jó dolog fent, ha most álomtelefonon gondolkodnék, akkor az minimum annyit tudna mint egy S^3-as de úgy mint egy WP7-es :)
  • redmonk
    Mango alázni fog. Gyakorlatilag ugye az lesz a 2. feature update és ennyi mindent szerintem egyik OS sem hozott saját magához viszonyítva ilyen hamar.
  • VvD
    Pontosan ugyanezt érzem én is, szintén egy LG Optimus 7 telefonnal. Gyors, szélvész, egyszerű és tényleg fun használni, de sajnos keveset tud. De én kitartok, mert a Mango-val érdekes dolgok fognak jönni.
  • bon
    Új infók a Mango-val érkező új funkciókról. link
  • Newfronter
    Lehet neked tényleg az Android való egy erősebb hardverrel.
    Viszont a Mango egy megváltás lesz, annyi mindent hoz hogy le fog esni az állad. NEM CSAK maga a rendszerben lesz sok újdonság, de az app fejlesztőknek megnyílik egy új kapu, a telefon hardveréhez hozzá férhetnek 1500+ API, stb... amivel jönnek az izgalmas alkalmazások.
    És még gyorsítanak jobban a rendszeren... :)
    Itt vannak a jelenlegi újdonságok, amiket tudunk hogy jönni fog a Mangoval.

24.-én meg lesz egy részletesebb bejelentés a Mango-ról, érdemes figyelni. :)
  • DummyBoy
    Magában az Androidban semmi ... Az adott 1 készülék volt ami kiakasztott ... Nokia tulajként mindig azt hallgatom, olvasom, hogy az Android, az lemos mindent, meg ott vannak a TV reklámok: "... a PC-mre is kéne egy ilyen, csak hülye vagyok ubuntut telepíteni" stb ...

Az N900 óta én nagyra tartom a linux alapú rendszereket, pont a nyitottságuk miatt ...

Amit azon a készüléken láttam az viszont vérfagyasztó volt ... (Viszont most ahogy nézem, lehet átvertek, és nem egy 100k-s, hanem egy 30-40k-s készülékről beszélünk, így picit más a helyzet ...) De még mindig nem változtat azon, hogy azt az érzést nyújtotta mint egy első generációs P1-es laptopra telepített Win7 ...

Leginkább olyan dolgok zavartak, mint az hogy vagy nem csinálta, vagy nem azt amit szerettem volna ... De ez valszeg azért volt, mert a HW az messze kevés volt a rendszernek ...

Egyszerű példa: Amikor a C7 kijött sokan szidták a főképernyőt, hogy pici delay-el vált ... Ez nem váltott ... először azt hittem itt nincs ... Húzgáltam az ujjam egy darabig ... azután 5 sec után megtörtént a váltás!!!

Megnyitottam valamit, és másodpercekig semmi sem történt, majd "hirtelen megmozdultak a bitek" ... stb ...

Nem akarom leszóllni a rendszert, de az Androidot mindenre ráteszik mostanában, és ha ilyet meg lehet engedni, akkor én félek tőle ...

A wp7-et próbálom most, de már áll a szőr a hátamon ...
    Amit tud a készülék és a rendszer az topkategória, nagyon tetszik a rendszer gyorsasága, egyszerűsége, és hogy minden amit a készülék tud az pikkpakk működik ...

De most, hogy kezdeném belakni, most jönnek az arculcsapások, hogy oké, hogy amit tud az szuper ... csak nagyon keveset tud ... :(

És amíg az N900-nak is voltak ilyen dolgai, ott minden probléműára 10 alkalmazást tudtam letölteni ...

De itt nem találok ... igaz, új még az érzés, szóval lehet megoldódik, de jelenleg kicsit el vagyok keseredve ...
  • jazzy
    Úgyértettem, hogy 528 Mhz-hez képest közel dupla akkora.
  • Newfronter
    Omnia 7-ben csak egy CPU van.
  • jazzy
    Kíváncsi lennék mert én szeretem az android rendszert és kíváncsi vagyok mi váltotta ki belőled ezt a nagy ellenszenvet.

Most nekem HTC Herom van, amivel meg vagyok elégedve, régi, de nem lassú, pedig ebben még csak egy kis 528 MHz-es Qualcomm MSM proci van.

Most próbálom ki a winphone 7-et egy Omnia 7-el, amiben már dupla a proci, hát szárnyalni fog biztos vagyok benne :)
  • DummyBoy
    Nem tudom ... Utána kell néznem, mert azt mondták 100 ropi körül volt az ára, de amit most találtam az bőven olcsóbb ... akkor meg mindjárt más a leányzó fekvése ... (Bár a lassabb mint az 5800 még mindig gáz ...)
  • jazzy
    Melyiket próbáltad?
  • DummyBoy
    Köszi a válaszokat.

Nem a megtanulással volt a gondom ... Anno az 5800 és a C7 esetén is mindenhol azt olvastam, hogy a hasonló kategóriás Androidos telefonokhoz képest lassúak ...

Erre most a kezembe került egy, amin 6szor nyomtam rá az ikonra mire rájöttem, hogy nem én vagyok a béna, hanem csak addigra töltődik be a menü!

Irgalmatlan lassú volt és nehezen kezelhető volt ... az 5800-át sokáig használtam megelégedéssel, tudom, hogy az egy lassú telefon, de az maga volt a szélvész ehhez képest! És egy olyan telefonról beszélünk ami drágább mint a C7 ...
  • jazzy
    Androidot egyébként nem lehet 20 perc alatt megtanulni.

Olyan médialejátszó ami .srt-t kezel még nincs, éppen most olvastam róla.
  • Newfronter
    Ékezetes betűket úgy elő tudsz hozni, hogy ha hosszan nyomod a magánhangzó felett az ujjad, a magyar lokalizáció a Mango-val jön, amiben nem csak szavakat hanem mondathelyességet is tud javítani a készülék.
    Mango-ra 24.-én érdemes lesz odafigyelni, hogy milyen újdonságokat jelentenek be róla.

A többi kérdésedre a választ majd a fórumozók adnak, mert én nem keresgettem olyan dolgok közt mint te.
  • Newfronter
    Nincs, majd Mango-val lehet hogy lesz.
  • jazzy
    Van arra valami lehetőség, hogy az adatforgalmamat meg tudjam nézni?