5743
  • DeXTeR323i
    Üdv! Raktam bele SIM kód nélküli kártyát, így elindult a teló, majd a windowsphone.live.com-on keresztül nyomtam neki a egy factory reset-et. Láss csodát, ismét működik a touch!
  • DeXTeR323i
    Ebben az állapotban rádugtam a gépre, és azt mondja hogy ez egy "LG USB Modem". Hogy lehet visszacsinálni ?
  • DeXTeR323i
    Kirakott egy felkiáltójelet és alatta hogy "EmergencyDownload"
  • jazzy
    To hard Reset your Omnia 7 without booting into Windows Phone 7, you have to:
    Turn off the phone.
    Turn on the phone, holding the Power + Volume DOWN + Camera buttons
    Hit home button (Start) twice to begin.

LG Optimusra nem találtam, de mivel a win7 telefonok koncepciója, hogy alapjaiban ugyanazok legyenek talán működhet.
  • DeXTeR323i
    Sziasztok! Ma reggel netezgetés közben elment a Touch az LG Optimus 7-emen. Fizikai gombok működnek, de a touch screen semmire sem reagál. Ki-be kapcsolás után sem. Akksi-akksi berakás után sem. :( Nincs valami fizikai gomb kombináció a Factory Reset-re ?
  • DeXTeR323i
    Reméljük a Mango-ban már lesznek socket manipulációs API-k.
  • kifli
    ilyet találtam, arra a kérdésre, hogy van-e működő vpn:

"No, there won't be VPN support built in. You can't expect it from third parties either because socket manipulation APIs are missing."
  • bon
    Miből gondolod, hogy üzleti telefon? Az én HTC Trophy-mat, kifejezetten játékos készülékként reklámozza a HTC az oldalán. Amúgy biztos lesz vagy van is VPN kliens a készülékre.
  • kifli
    pedig vpn egy üzleti telefonba azért illene hogy legyen
  • bon
    Mangó újdonságok:

■Multitasking a 3rd-party appoknak
    ■Twitter integráció
    ■Office 365 és SkyDrive támogatás az Office Hubban
    ■Internet Explorer 9 Mobile
    ■fejlesztett app keresés, kategorizálás
    ■egyedi csengőhangok támogatása
    ■OTA podcast támogatás
    ■továbbfejlesztett marketplace app, és jobb UI
    ■Bing “extrák”
    ■Több Live Tile apponként
    ■átalakított Games Hub
    ■sok új nyelv támogatása, köztük a magyaré
    ■beállítható háttérszolgáltatások
    ■Beszélgetés nézet e-mailekhez, és startra tűzhető mappák
    ■Microsoft Lync app
    ■1500+ új APIs (Live Agents, Motion Sensor, Gyro, Sockets támogatás, adatbázisok stb…)
    ■magán és béta Marketplace
    ■szülői felügyelet
    ■Exchange Server email keresés, javított biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások
    ■rejtett wifi hálózatok támogatása
    ■csempe animációk
    ■ Bing Vision és Bing Audio
    ■Turn-by-turn navigáció - nokiával, még nem részletezett
    ■SMS diktálás
    ■Beépített Messenger és Facebook Chat integráció a Messaging és People Hubban
    ■automata játék szinkronizáció az Xbox LIVE -on keresztül
    ■csoportok létrehozása
    ■album borító megjelenítése zenelejátszáskor a lockscreenen
    ■Smart DJ Mix támogatás
    ■Camera zárhang kapcsolható
    ■beépített Facebook check-in és videófeltöltés támogatás
    ■OMTP Visual Voicemail támogatás (ez itthon működik? ha jól tudom nem, de javítsatok ki)
    ■sok apró UI változás
    ■Outlook Tasks támogatás (a handrás féle meghívó videóban lehet látni a feliratot a meghívón)

■Az újraírt garbage-collection paracskészlet az appok memória használatát 20%-al csökkenti
    ■A kamera gomb hosszan nyomásához hasonlóan a keresés gomb hosszú nyomása a lockscreenen is automatikusan a kereséshez visz
    ■a messages hubban az üzenetekre mindig ott válaszolsz automatikusan amelyik szolgáltatáson jött
    ■választható keresmotorok az IE9-ben
    ■a fejlesztők innentől kezdve minden live tile ficsőrt használhatnak amiket a beépített appok

■Kamera beállítások mentése! (4:35-nél magyarázza németül)
    ■A videó szerint lesz sárga csempeszín is (szerintem töb új is lesz)
    ■Battery saver: be/kikapcsolható funkció, amely merülő akkunál kikapcsolja a háttérben futó funkciókat (push, multitasking, stb…) , hogy kímélje az akkut és tovább bírja a teló
    ■videó feltöltés/küldés MMS-el és facebookon keresztül (illetve szerintem lesz lehetőség 3rd party appoknak is integrálódni)

forrás: wp7.hu
  • kifli
    mangó-ba belekerül majd a vpn támogatás? Tud erreöl valaki valamit?
  • doktor tarhonya
    Amúgy honnan tudod, hogy benne lesz a mangóban?
  • doktor tarhonya
    Én csak azt mondom, amit nekem is mondtak, ne rajtam kérd számon.
  • Newfronter
    A Mango-ban majd ki lehet kapcsolni. Így szerintem csak kimaradt a fejlesztésből, vagy a törvény is megváltozik a Mango-val együtt? :)
  • jazzy
    Beszarás..
  • doktor tarhonya
    nem, ez sajna minden újabb telefonban így van (legalábbis nekem ezt mondták). Személyiségi jogok meg egyebek miatt...
  • jazzy
    Fényképezőgép exponáló hangját nem lehet kikapcsolni?
  • bon
    Újabban már 7.1-et is emlegetnek.
  • DeXTeR323i
    Sziasztok! Egyre több helyen olvasom, hogy Windows Phone 7.1 Mango. Nem 7.5 a Mango verziója ? Régebben azt írták.
  • doktor tarhonya
    A korábbi telefonommal is elment gyakran azon az útvonalon, ahol szoktam utazni, de visszajött ha fedett részre értem. A mostanival viszont van, hogy egyszer elmegy, és vissza se jön.
  • DeXTeR323i
    Azért annyira nem normális hogy gyakran elmegyeget a térerő... Nekem inkább az Androidos Desire-el fordult elő, de ahhoz Nagykanizsára kellett menni. :) Kint a dombok között elment a térerő, aztán még a városban sem jött vissza. WP7-el még nem tapasztaltam.
  • doktor tarhonya
    Olyan már történt valakivel, hogy pl utazás közben városon kívül ugye néha elmegy a térerő, és a városban se jön vissza? Csak egy ki-és bekapcsolás után áll helyre. Nekem ez már kétszer is előfordult, vonaton utazás közben.
  • jazzy
    Settings / Applications / Phone / Show my called ID to No one
  • kifli
    valaki tud valami dlna-t kezelni képes lejátszót?

meg jóljönne még egy vpn kliens is.

Tudom nem geekeknek szánták ezt az oprendszert, hogy kerüljön bele vpn (bár, akkor nemértem a magas rendszerkövetelményt, és a magas árat, úgyis csak olyan ember vesz ilyen drága telefont, aki ért is hozzá)

Meg olyan kérdésem is lenne, hogy ilyen pl, hogy hívószám elrejtése van? Ez abszolút nem geek beállítás úgyérzem. Nemtudom hogy miért, de ahogy használom a wp7-et, egyre inkább olyan érzésem van, hogy rengeteg okostelefon és sima telefon funkció hiányzik belőle, ez meg így elég soványka, főleg azt nézve, hogy mennyibe kerül egy wp7-es telefon.
  • DeXTeR323i
    Mondjuk egy offline Navi nekem is elkélne. :P Ez az egyik fő ok, hogy megtartottam a Desire-ömet is.
  • jazzy
    Bocs a spamért, csak nem tudok törölni.

Tehát 1 offline navigáció, amire olyan térképet töltök fel, amilyet én akarok. Nem kell nekem rá az egész világ térképe, legyen rajta 1 Magyarország meg pár környező ország ha megyek nyaralni. Nincs rá 500 megás mobilnetem, hogy online keresse nekem a térképet.

Tudom, ez az én bajom, meg amúgy sem Magyarországra fejlesztenek, ha US vagy UKban élnék lenne pénzem több gigás mobilnetre és bőszen megvennék minden appot a Marketből. De Magyarországon élek és nincs 500k-s fizetésem :)
  • jazzy
    Illetve normális Offline navigáció, Bár ez a Turn by Turn navigation sem a legjobb.
  • jazzy
    Normális navigáció..
  • DeXTeR323i
    Milyen programokra gondolsz pl?
  • jazzy
    Igen csak a market nem tökéletesen támogat mindent és ezeket a programokat nem lehet felrakni sehogyan.
  • bon
    Ott van a Marketplace, van elég sok Third-party program ingyenes és fizetős is, szerintem ez így jó, warezt is kordában tudják tartani egyenlőre.
  • Mnemomic
    Szerintem meg pont az jó benne.-ezért is válaszottam.
  • jazzy
    Nekem amúgy nagyon tetszik a rendszer, de én negatívnak érzem ezt a Third-party appos zártságot.
    Miért nem vettem iPhonet soha? Pont emiatt.
    Túl zártnak érzem a rendszert, remélem átgondolják ezt még egyszer.
    Persze lehet csak nekem van bajom vele, ez teljesen más mint egy android, sőt talán jobb is az alap koncepció, de a zártság miatt viszont rosszabb. Nekem.
  • jazzy
    Ja jó ezt tudom, én #1742ből azt szűrtem le, hogy egyszercsak unlockolják majd mert jófejek:)
  • DeXTeR323i
    99 Dollárért unlockolják neked MS-ék egy évre, ha regisztrálsz náluk mint fejlesztő. Persze M.o.-ról ez még nem megy, de a Májusi nagy konferencián ha jól rémlik azt ígérték hogy pár nap múlva. Most meg azt olvasom több hónap...
  • jazzy
    Olyan is lesz? Ezt még nem olvastam, akkor most miért vannak zárva? Vagy gondolom kemény pénzeket fognak legombolni érte..
  • bon
    Így már értem, de én biztos megvárnám a hivatalos készülék megnyítást, igaz az még több hónap.
  • DeXTeR323i
    Persze. Valahonnan szerzel egy régebbi verziójú ROM-ot, és azt töltöd rá.
  • jazzy
    Viszont elvileg lehet valahogy downgradelni is hogyha már updatelted, de ezt nem olvastam el mivel nekem még nincs updatelve.
  • DeXTeR323i
    Pontosan ez maradt meg bennem pár órányi xda-dev olvasgatás után. :)