Motorola Defy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
Huh egy kisebb app-letöltési hullámon vagyok túl.

Google Goggles
Droidlight LED Flashlight
SlideIT Keyboard ez magyarul is tud swype-ot ezért megvettem, és nem rossz.
Google Reader - ez eléggé használhatatlan volt nekem mivel weben gyorsabb, és van amihez amúgy is böngészõt indította el, úgyhogy letöröltem
Google Docs - nem volt memo-m, úgyhogy ezt megnéztem, annak nem jó, de neten írkálhatsz, mûködik bár körülményes, fennhagytam 😊
Smart Keyboard PRO - na ez is tud magyarul (szótár), de T9-es szótár (régi telefon fajta) billentyûzetével menet, mozgás közben sokkal könnyebb a bevitel.
ColorNote Notepad Notes - Vége megtaláltam egy jó memo-t, jelszóval is védhetõ irományok!
PlayerPro Music Player - Na ezt viszont Megérte megvenni, nem is számítottam ilyen király kinézetre, és látszólag teljesen megoldotta a zene-kikapcsolás problémámat, alvásból ébresztve teljesen átszabta a zene és az artist borítójára a standby (zárókód elõtti) telefonképernyõt a kezelõgombokkal, nagyon állat

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Narxis
Ehh, pedig nem szabadna... Akkor tölts le újat. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Aquir
amit linkeltem ingyenes
írtam hogy bármilyen beállításban (battery) (de egyáltalán nem is ehhez kapcsolódó szabályozások vannak ott) 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Narxis
Költeni nem érdemes, inkább ezt: Link

Ne tölts le újat, nem az energiatakarékos beállítások miatt?

Aquir
már nem kell 😊

Vaxi
+ ha még SZTE-re jársz, töltsd le ezt is
ETRDroid <#beka3>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
layart szerintem sem lehet leszedni.
a lookout érdemes lehet.
holnap megyek a t-mobile-hoz, remélem jut nekem is még egy defy 😊)

Aquir
Hm.. sokan írják layar applikáció oldalán hogy nem lehet leszedni (a telóról)... tényleg ennyire szar? 😊
Védelemre érdemes ilyen dolgokat letölteni?

Más: bármilyen beállításban standy-ban 1 perc után megáll a lejátszó. Töltsek le újat?

Aquir
Tudom. De normálisan is mûködik, szóval lehet korlátozni 😊 (és program se kell)
Ez sem rossz:
Opera Mini: 92% data savings
Original size: 60.8 MB
Received size: 5.1 MB
nem rossz arány

SimaSuna
Root kb 2perc 😊

unroot ugyan annyi 😊
Aquir
Na eddig nagyon király, semmi sem használta a netet csak az Opera Mini. Ha holnap is ez lesz, akkor rootolás nélkül is szabályozható 😊

Aquir
ezt Gyõrben 😊

Vaxi
Szegeden vetted? 😄

Aquir
Azelõtt én is írtam mailt, ez a válasz..:

"Sajnáljuk, azonban a Motorola Defy készülék kifutó modell(...) Felhívjuk a figyelmét, hogy az általunk forgalmazott termékek hálózati korláttal vannak ellátva, tehát a magyarországi T-Pontban vásárolt készülék kizárólag magyar T-Mobile-os SIM kártyával mûködik.(...)" Most hova röhögjek? 😄

Aquir
Kördiagramon nézhetö mi használja a mobilnetet. Ha most nem lesz vele gond (minden tiltást és megtakarítási opciót beállítottam) akkor így hagyom 😊

Morphin
Igaz nekem Samu Galaxy S-em van illetve mobilnetem sincs(még),de a 3g Watchdog nevû programot szokták ajánlani ilyen célra...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Aquir
Kösz a válaszokat. Még van olyan hogy ne engedje a background datát a telefonra, azzal még kipróbálom az adatforgalmat. Gps-t nem néztem, most többet vagyok a lakásban.

hzsolt
Viszont a droidwallhoz rootolni kell e telefont! De más megoldást én sem ismerek.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Vaxi
nah, ez nagyon jól hangzik 😊
gps milyen gyorsan talál holdat? egy képet tolhatnál a telóval 😊

Narxis
Droidwall nevû ingyenes app-ra keress rá marketen. Értelemszerûen ne azt töltsd le amelyik neve mellett az OLD szó van hanem a másikat, azt fejlesztik folyamatosan. Ezen szabályozhatod, hogy mit engedsz mobilnetre és wifire. Wifin én bepipáltam azt az opciót, hogy minden mehet netre, mobilnetnél meg csak a böngészõket, Google térkép, gmail ilyeneket amik fontosak. Nekem is 100MB-os mobilnetem van. 😊

[HUN]FaTaL
Általában fogalmuk sincs róla, hogy független, most is ez volt a helyzet, nem lepõdtem meg. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

SimaSuna
jó hogy nem azt mondja az eladó, hogy független 😊

saját üzletét csak nem rontja 😊
Aquir
Írták már hogy független, azért megkérdeztem a nõt is, õ azt mondta nem független és fizetni kell a függetlenítésért, persze otthon rögtön betettem a Djuice-os kártyámat és vitte a hívásokat és a mobilinternetet 😄

Elõször bonyinak tûnhet a menü és a beállítások sokasága aztán rájössz hogy kellenek erre a rendszerre és nem olyan vészes. Elsõ dolog volt hogy egy mellékelt kis papír alapján letiltottam hogy ne váltson át mobilnetre semmikor ha wifit észlel, teljesen is le lehet tiltani ezenkívül, most majd arra leszek kíváncsi h a wifirõl egyébként frissülõ alkalmazások mindegyikét hogyan lehet letiltani úgy, hogy mobilnetrõl csak az általam használt böngészõ menjen (ezt itt tudja valaki?)

A legelsõ lépésként a Google fiók szinkronizálását kihagytam hogy letiltsam elõbb a mobilnetet, aztán a wifirõl folytattam a gmail alkalmazásba belépve, és rá kellett jönnöm, hogy Applikáció-specifikus kódot kellett generálni a google fiókommal...
Csináltam ilyet azelõtt, de nem külön készülékre, ezért gondoltam hogy az eredeti jelszavamat kéri elõször, én meg egy jó ideig néztem mi nem jó 😄

2.2.2 android volt rajta, vagyis a hivatalos Froyo, doboz oldalán van msn kód, ebbõl a betûkódból egy leírás alapján az enyémet 2011 augusztusában gyártották.

Kipróbáltam a widgeteket (youtube HD lejásztás szép, meg facebook, aztán ezeket amik az asztalon frissülnek és nem kellettek inkább kitöröltem), Android marketketrõl Opera Minit letöltöttem, hogy amikor nem vagyok otthon és a 100 megás mobilnetemet használom nehogy elfogyjon, úgy az adatok 80%-kát megtakarítja, és folyamatosan lehet vele böngészni 😊

Google naptárba beírva majd szinkronizálódik (my accounts menüpontban láttam hogy tényleg benne van a google account szinkronizációja között, mert egybõl nem látszik)

Widgetek közül van egy olyan hogy Power Control, de azt nem tudom hogy ott a körbe-nyíl csak az ilyen beállított accountok szinkronizációját engedélyezi-tiltja, vagy az összes alkalmazásét is.

Vaxi
nah, akkor egy pár szót legyél szíves írni, elsõ benyomások? 😄

hzsolt
ha véletlenül 2.1-et tesz fel, arról viszont nem biztos. 😊

DJ RX7
bármilyen rom-ról vissza lehet lépni. akár a 2.3.4-es kiszivárgott no downgrade-s beta-ról is.

:3

hzsolt
nem valószínû a 2.3
Attól függ mit teszel fel. Ha okos vagy, akkor vissza lehet tenni. Sokat kell olvasni a témában. pl a ph. fórum 1.hsz-át.

Aquir
Már Defyröl írok 😊)
Mivel nem volt neten, én pont azért ma mentem be boltba hátha elfogy, és éppen élvezkedek rajta 😊
Amugy t-mobilos, zöld lencsést kaptam 😊

Vaxi
a t-mobiletól ezt kaptam ma:

"A MotorolaDefy egy kifutó készülék, már nem fog újabbszállítmány érkezni webshopunkba. A Motorola Defy Plus lesz majd az utódja, de ennek mûszaki adatairólnincs még információnk."

Utána néztem, a defy+ drága lesz, szóval bementem a helyi t-pontba, csütörtökre ígértek nekem egy kütyüt, ha tudnak szerezni, akkor lesz 😊

reménykedem, hogy lesz, és ha lesz, akkor hátha piros =)

Little Monster
Nemrég kaptam egy Defy-t nagyon meg vagyok vele elégedve, tetszik, jó kis masszív, strapabíró telefon. Viszont sok helyen olvastam hogy nem lesz 2.3 rá hivatalosan. Nemrég viszont megvette a Google a Motorolát, szóval lehet hogy kiadják a 2.3at? Illetve ha másik romot rakok a telefonra, azt vissza lehet csinálni ha esetleg szervízbe kellene vinni?

Narxis
Meglátjuk. 😛 De ha CM7 az alap(vagy az is) akkor tudnia kellene 99% magyarul...

SimaSuna
kibírod nem? 😊
Narxis
Jaja, angolra állítottam és most minden angol, no kínai. 😄 De ez így szemétség...

Narxis
Akkor lehet a magyar miatt, más ötletem nincs..

SimaSuna
az enyém most ilyen 😊
SimaSuna
nemtudom, hogy nálad mi a gond...
nekem 99% angol.
(magyart nem is próbáltam..)
Narxis
OMG nálam a fele kínai. Az FM Rádió app neve, meg még pár app ami azt se tudom mire való. 😄 Sõt, vannak angol szavak is, szóval úgy a rendszer 60%-a magyar 20% kínai 20% angol. Asszem ennyi elég is volt akkor, szépnek szép, de ennyi. Más hasznát nem láttam, én CM7-nél is nagyrészt külön appot használtam mindenre, szóval értékelem, hogy beépítve van egy iránytû, idõjárás widget szép animációval, de nekem nem kell. Maradok a jó öreg CM 7.1-nél.

SimaSuna
milyen szövegre gondoltál?

nekem nincs sehol kínai..
Narxis
Ja azóta rájöttem. Csomó szöveg kínai, ezzel lehet valamit kezdeni?

SimaSuna
maga amit látsz a launcher.

ha segítség kell szedd le az AppDrawert. 😊
Narxis
Felraktam ezt a CMIUI 2.0-át, de néhány app neve kínai, magyarra állítottam még bekapcsoláskor a nyelvet pedig. Mondjuk van angol is, nekem az is jó ha valahogy angolra lehetne állítani. És hol van a launcher? Eléggé szokatlan, de szép ROM. 😄

SimaSuna
kinek mi? 😊

CM7 fan voltam addig amig meg nem jelent a CMIUI a CM= és a Miui keveréke.
1.0-ás óta használom (most 1.09van)
a CM7 csak a modoltsága miatt tetszett.
a CMIUI most már a testreszabhatóság miatt.
sok sok téma, rentgeteg cucc.
nem kell sok sok widgetet, alkalmazást felrakni a CMIUI alapból tudja ezeket 😊
DJ RX7
nekem meg tetszik. nekem nem csicsás, minimalista, de ez csak az én meglátásom.

:3

Aquir
Oks 😊

[HUN]FaTaL
Defybõl nem létezik függõ (a többi androidos készülékre ez nem igaz), legalábbis Magyarországon.

http://goo.gl/gd6Zi5

Aquir
Ha ilyen, rendben, csak ilyenrõl is olvastam.

Narxis
Mindenhol független, legalábbis itthon. 😄

Aquir
Thx
Ha T-mobilenál veszem, lehet venni függetlenítõ kódot tõlük és úgy fog mûködni a Djuice-os kártyám?

Vaxi
fú örülök ezeknek az írásoknak 😄
pláne, ha a t-nél piros lencséset kapnék.. =)
a miui-t nekem is javasolták

Narxis
Végülis elég, eredeti szoftverrel is sokat csinálhatsz ha rootolod. Flash playert persze alapból viszi, tweak nélkül is.