Motorola Defy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SimaSuna
ez van...

Munkatársam Nexusára tegnap/tegnap elõtt tette fel a JB-t..egész jó...
bár mivel JBt használom én is, nem lepett meg. 😊
morcosqtya
A vicc, hogy One X-re is ICS van alapból applikálva ha jól tudom, a Jelly gyáriból a kanyarban sincs, mi meg már használhatjuk ebben a formájában, ezért több mint hálás vagyok.. és nem a Motorolának hanem független fejlesztõknek (Quarx).
Motorola felõli gyártói terméktámogatás kb 0... 😞

Innen mindig ez a telefonvételkori párbeszéd jut eszembe: (kezdõ vásárló kérdezi a pda gurut)

- ...akkor milyen párti vagy? Samsung? Szotyi? Htc?
- Nem.
- iPhone? Nokia? Moto? Lg? ZTE?
- Egyik se.
- De melyik márkát ajánlod?
- Egyiket se, tök mindegy mit veszel hulladék az összes. Hibátlan konstrukció nincs, nem is volt. Csak a pénzed kell nekik, fél év múlva leszarnak a most aktuálisan csúcsmodell telefonjuk firmware-ével együtt.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

SimaSuna
tudomásom szerint a CM9 romok többsége már nincs is fejlesztve.
A MIUIk fejlesztése is leállt, mert a froyoból már nem lehet többet kihozni...
a CM10 viszont napi használatra már a 2-3 update után használható volt...napról-napra/hétrõl-hétre jobb lesz.
Karácsonyra ahogy írtad, egy stable vagy egy RC is lehet belõle.
Narxis
Az Autokiller Memory Optimizer nálam alap amióta megvettem a Defy-t, ez nem egy taskkiller csak szigorúbbra lehet vele állítani a memóriakazelést cserébe viszont a multitasking döcögõsebb lesz.

Nekem nem akadt de mivel sok appot használok úgy vettem észre, hogy ezeknek a fele még nincs JB-re felkészítve, pl. a Volume+ ICS-n se 100%-os még mindig valami oknál fogva, JB-n pedig egyáltalán nem emel hangerõt.

Szóval bõven ráérünk, már most is alkalmas mindennapi használatra pedig csak nightly, nem béta és hol van még az RC? Még a hivatalos CM10-et is hegesztik úgyhogy mire a Defy-é RC-be ér addigra szerintem az appok is kapnak 1-2 JB updatet mert nagy összeggel merek rá fogadni, hogy sok hibáért nem is a ROM hibás hanem a telepített appok amiket fél-1 éve nem frissítettek(van olyan nálam is).

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SimaSuna
task killer? V6Supercharger?
nem segít?
morcosqtya
bocs, F5 😊

SimaSuna
Quarxé? mert ha igen, azt használom. Nincs vele gond. Smooth, nem laggol, egész jó. apex 1.3 launcherrel használom.
morcosqtya
08.10
helyesbítek: tegnapi... :-)

Most tesztelgetem.

A vas: legelsõ szériás Defy MB525 SOC (zöld kamerás)
kernel: CM7 kernel signed
Gapps: jellybean minimal 0726
ROM: Quarx féle CMX Nightly 08.10

benyomások:
felület szép, könnyen kezelhetõ, letisztult

teljesítmény: tiszta memória esetén gyors, majd folyamatosan belassul, de nem akad, ugyanakkor pazarlónak tûnik, nincs optimalizálva, esetleg memory leaking (bár még beállításokkal javítható gyanítom), fagyás egyszer volt. Boot után aksikivétel kellett, dupla cache wipe és dalvik cache wipe mellett.
Szabad RAM 19-12% körül jelenleg.
AnTuTu Benchmark: roppant gyenge összpontszámot értem el, 2050 pontot éppen verem valamivel. Ami javult, az a SD kártya kiolvasási sebessége (172 pont), gyanítom emiatt is gyors alapból egy rakás galériás megoldás. Database IO javulhat gondolom optimalizációval. (Karácsonyra egy patent kis oprendszer lesz ez!! még ilyen kvázi "gyík" telefonra is mint a SOC defy. :-) )

Fogyasztás: eddig a CM7-nél kedvezõbbnek tûnik de éjféltõl hajnali 3-ig tesztelgettem, nem sokat tudok írni, azaz nem számszerûen és nem hitelt érdemlõen. Majd 3-4 nap múlva beszámolok. Húzni egyelõre nem szándékozom. Alap governorral megy (300-1000 Mhz).

Egy két megoldást érthetetlennek találtam benne (dialer+névjegyek különválása, stb stb) és nem éppen ergonomikus, a beállítások foghíjasok, funkcióhiányok, de hát szépül, épül... 😊
korlátozott lehetõségek még (ikoncsere, "adw" felület gyerekcipõben, témák hiánya stb. de ezek majd késõbb). A lényeg megy.
Vannak innovatív dolgok (bár nálam kimaradt a CM9 így lehet, hogy csak nekem újak ezek: widget kezelés, stb)
Összességében tetszik, telefon jó, hangminõség jó, apollo zenelejátszóban még nincs folder nézet, így marad a player pro.
Megint sok progi feleslegessé vált nálam CM7 után is. Nem tudok még egyértelmûen nyilatkozni, hogy a telefonálási bugomat (híváseldobálás és ad hoc holdba nyomás, beérkezõnél fagyás) megoldotta-e, de majd beszámolok arról is. Ha igen akkor ez marad fent.

Hát röviden ennyi.
Reményekkel tekintünk elõre.. 😊

SimaSuna
melyiket?
morcosqtya
Ok.
Próbálta már valaki ezt a 2 napos rom-ot?
😊

Firerock
mindegyiknél így van,ez nem gáz😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

morcosqtya
Az a szép, hogy ez a file kétszer van benne.
Kérdés, hogy a telefon unzippeli-e szépen vagy behülyül??

Narxis
Ha letöltöd a zip-et és meg tudod nyitni akkor nem sérült. Gapps-ból pedig a minimal kell, pár hozzászólással elõbb linkeltem.

SimaSuna
az alsó fájl csak a ZIP ellenõrzésére szolgál, hogy nem sérült a ZIP...
morcosqtya

Az alsó fájl mire való?
Melyik Gapp kell hozzá?

Narxis
Akkor passz, azért ha garis még én elküldeném szervizbe persze gyári Froyo-val.

morcosqtya
De semmi más helyzetben nem csinálja, használat közben jó a kijelzõvezérlés.

Narxis
Miért nem a végleges CM 7.2-vel próbáltad? De szerintem ez hardveres hiba.

morcosqtya
Nekem már hónapok óta az a gondom, hogy gyakran bejövõ hivásnál lefagy, kicsörög és nem tudom felvenni, mivel érzéketlen a teljes kijelzõ. Esetenként a hívásfelvevõ slider ugrál jobbra balra, mintha valaki babrálná a kijelzõt.
Alkalmanként várakoztat (holdba nyomja), majd bontja a meglévõ vonalat.
Elõfordul, hogy a zsebemben bekapcsol a kijelzõ magától és elkezd a felület átállítódni.. vagy kinyomja a bejövõ hívásokat.

Kijelzõ gond? Érintõ panel hiba?
Vagy szoftveres összeakadás?

CEE 2.2.2 volt fent
majd root, és a lenti boot loaderrel CM7.2 RC1
Jelenleg is ez van és ezzel is csinálja. Ez ugye teljesen új kernel tehát nem valószínû, hogy rom-specifikus probléma lenne..

Ötleted van rá?

Narxis
Nem voltam biztos abban, hogy jól értem-e a problémád azért nem mertem válaszolni. 😊 Szóval az volt a gond, hogy használhatsz-e az 1.4-esnél újabb 2ndInitDefy-t? Mert arra írtam volna, hogy nem gond. Régen volt egy olyan probléma, hogy ez a 1.4-esnél újabbnál nem jött be a bootmenü, de úgy látszik ezt azóta javították, lehet én is letöltöm ezt a 2.3-ast.

morcosqtya
Nos ez megoldódott.
Ha valakinek netán ugyanez lenne majdan a gondja akkor a tapasztalatom:
CM7.2 RC1 esetén, gyári froyo-ra (2.2.2)
2ndInitDefy_2.3.apk mehet fel, és ez a fent említett 1.1.8 bootmenüt teszi elérhetõvé amelybõl megbízhatóan felrakható és recovery-zhetõ majd a ROM (stable recovery) (én kifejezetten boot képeset próbáltam, ha már csere akkor jöjjön új kernel is).
Erre késõbb mehetnek már fel a nightly-k is, melyekben esetlegesen nincs külön bootkép.

A leírás szerzõjének nagy respect, nektek pedig a megosztásért!

Más jellegû gondom van a defyvel amit majd részletesen leírok itt, hátha valaki tud rá mondani valamit (érintõpaneles/kijelzõérzékeléses gondok).

morcosqtya
Uraim!

Idézek a CM 7.2 RC1 romolási eljárásrendjébõl:

1. lépés: Csak ha Froyo 2.2-es Android van a telefonodon! Ellenõrizd, hogy telepítve van-e a 2ndInit Custom Recovery-je (ClockworkMod Recovery). Ehhez indítsd újra a telefont és az újraindulást követõ Motorola logo megjelenésétõl számított kb. 8. mp-nél a felvillandó kék led alatt nyomd meg a hangerõ le gombot. Ez bevisz téged az ún. Android BootMenu-be. Ha ennek a menünek (az elsõ sorban látható) verziószáma 0.6.1, akkor továbbléphetsz a következõ, 2. lépésre.
Ha nem azonos a verzió szám, akkor a hangerõ gombokkal menj a legalsó sorra és nyomd meg a bekapcsoló gombot, ekkor újraindul a telefon. Az alkalmazások között keresd meg a telepített Defy 2ndInit programot és válaszd a Custom Recovery uninstallálását (Uninstall 2ndInit Recovery). Ezt követõen telepítsd fel a Defy 2ndInit v1.4.2-es programot

forrás: http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=205

Nálam a gyári rom van fent (2.2.2) sima Defy MB 525 (zöld kamerás).
Tévedek ha azt gondolom, hogy a jelenleg frissen felrakott v1.1.8-jordan Bootmenu helyére nem kell már VISSZAtennem a kisebb verziószámú 0.6.1-et?
Csak mert a leírás ezt kéri de lehet, hogy a két cikk idõszaki frissítgetése következtébeni elírás (korábbi állapotra hivatkozás)??

Vagy esetleg a 2.2.2. froyo-hoz PONT ez a korai Defy 2ndInit v1.4.2-es verzió kell? (ez adja be a 0.6.1-es boot menüt elvileg)
Nálam 2ndInitDefy_2.3.apk ment fel, és ez a fent említett 1.1.8 bootmenüvel ajándékozott meg. Uninstalláljam? Vagy mehet fel a CM7.2 RC1 (kernelt tartalmazó boot-os RC1)

Köszönöm a szakvéleményeteket elõre is! <#eljen>

dunga
CM7.2-es zenelejátszót meg lehet szerezni valamilyen app formájában? Stock rom-osnál lényegesen jobban lehetett kezelni.

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Köszönöm szépen a segítséget mindenkitõl.
SimaSuna
stabil, nem FCzik. Wifi jó, tethering még nem megy. Tud magyarul, bár én inkább angolul használom 😊
És mit lehet róla tudni stabil, wifi kapcsolat, magyarul tud-e.
SimaSuna
már van CM10.

Sima defy-re legutolsó a tegnapi.
Szerintem megvárom a cm10 et.
Narxis
De neked a CM 7.2-õt kell megnézned ha majd visszateszed.

Ez sima 2.2 es rom
Cella készenlét 45%
Telefon-tétlen 44%
Narxis
Nálam úgy bírt CM 7.2-vel 1 nap 5-10 órát, hogy abszolút a teljesítmény volt elõtérben, 1.2-re volt húzva a proci, nem volt alulfeszelve, boosted governor, sio kernel scheduler és ebben az 1 nap 5-10 órában volt kb. 2 óra játék.

Nálad valami problem van, valamilyen app nem engedi deep sleep-be. Nézd meg az akkuhasználatot mielõtt töltõre dugod.

Nekem a defybe a legfontosabb a strapa állóság volt, de amikor egy este alatt a cm7.2 vel 15% ot esett úgy hogy csak le volt rakva az zavart egy kicsit.
SimaSuna
ez relatív.

ami nálam kötelezõ, hogy menjen:

0-24h
Gmail
Facebook
Gtalk
kik Messenger
Viber

alkalmanként
PlayerPro zenelejászó
youtube
Dolphin / Opera / Chrome böngészõ

2.2vel, 2.3.4el, 2.3.7-el, 4.0.4el és 4.1.1el is 1-1,5napot bír a teló.
lehet itt 4napot írni, meg 6ot, az nem valós. tehát semmire sem használtad a telefont.

sajnos a gyártók nem figyelnek eléggé oda. hiába van neked S G S3, vagy ájfonod...ha használod 1-2 nap alatt lemerül.
a Defynek alapból 2000+os akksi kellett volna, nem pedig holmi 1500as...

de még Defy és Defy között is különbség van.
2011 januárjában kaptam a telót. volt akinek hangszóró hibája volt, nekem nem. Volt akinek szoftveres gondja volt, volt akinek beázott...tehát nem feltétlen a ROM a szar...
Sziasztok én feltettem a cm7.2 õt és fél max 1 napig bírta az aksi vissza tettem a gyárit +1000mhz és 2 napig simán bírja a cm10 az meddig bírja?
SimaSuna
nekem nem hiányzik 😊
Firerock
Cm9 óta nincs már különválasztva:/ Lövésem sincs hogy hol lehet

Narxis
Passz, beállítások CM beállítások?

Firerock
és hol tudom bekapcsolni?:/ Nem találom sehol

Narxis
Szerintem csak ki van kapcsolva.

Firerock
Na fel is raktam,eddig nagy különbséget nem veszek észre.
Ebbõl kivették a képernyõ lázárás animációt? Hogy így "összemegy" a kép

Firerock
Köszönöm. Amint végeztem a melóval rakom is fel😊

SimaSuna
szebb, jobb, gyorsabb 😊

nagyon más miatt nem kell 😊

de azt mondom, hogy lehet nekem jó, lehet neked nem lesz.
Attól, hogy másnak jó, még neked lehet, hogy nem lesz. Valaki alatt a telónak semmi baja, van akinél 2hónap után már szar.

próbáld ki 😊
Firerock
Tudnál mondani pár javítást a 9hez képest,ami miatt megéri váltani?

SimaSuna
CM10 van. jobb mint a CM9.

ma rátaláltam az assistant nevû appra, kegyetlen jó kis progi. saját asszisztensem van, csak a voicesearch még nem megy nekem 😞
Narxis
Minimal gapps

Kevesebb helyet foglal.

Firerock
Ehhez melyik GApps kell?😊

Firerock
Köszönöm😊

Narxis

Firerock
(tudnál adni linket a szerverhez?😄)