2861
  • Narxis
    Inkább vegyünk egy Nexus 4-et. :D
  • SimaSuna #2460
    de se sd, se kamera...
  • morcosqtya
    Quarx műhelyéből megjelent a cm10.1-nightly-defy+
    innen tölthető
  • SimaSuna #2458
    akkor mielőtt lehurrognád a telefont, előtte kérdezz.

Vannak alkalmazások amikkel testreszabbhatod.
    Nem feltétlen a telefon hibája...
  • nud
    Kösz az építő jellegű hozzászólást!
    Ez az első telóm,amivel netezek.

• [HUN]FaTaL
    "A wifi távolság szempontjából eléggé gáz:1-2 egységet mutat,míg a laptop ugyanott fullos :("

Ki hitte volna, hogy a tizedakkora antennával gyengébb lesz a vétel...

Ez minden telefonnál így van.
  • SimaSuna #2455
    user error lehetett...

lassan 2éve enyém..soha nem hagyott cserben..
  • nud
    Kezdem azt érezni h ez a teló nem a legjobb beruházásom volt!
    Néha aggasztóan belassul.
    Tegnap 1órán belül 3x újraindult.
    Sikerült 1napra 3g-s szolgáltatást igénybe vennem 2x-is úgy h nem változtattam a beállításokon...
    A wifi távolság szempontjából eléggé gáz:1-2 egységet mutat,míg a laptop ugyanott fullos :(
    Mindez gyári rommal/minimális alkalmazással.
  • SimaSuna #2453
    nekem nem. én végigpötyögtem kb 1,5perc alatt..
  • Nyiri
    És hogy lehet fixen letiltani az összes proginál a HWA beállításokat? Mert ha benyomom ezt a progit akkor bejön egy rohadt hosszú lista mely mind ki van pipálva. Bármit nyomok azonnal crashel a HWA beállítások progi :D
  • morcosqtya
    Hopp, elírtam!
    Tehát a sarkalatos kérdés: a grafikus szoftver rendereljen nekünk, avagy a GPU-t kényszerítsük-e rá?
    Ha utóbbit kényszerítjük (force GPU rendering - HWA) akkor több aksit zabál várhatóan a gép, de RAM-ot spórol, azok a programok amik erre fel vannak "készítve" esetlegesen hozadékkal kecsegtetnek (simább futás), ellenben amik meg pont nem azok emiatt akár crashelhetnek is (pl.: ICS alatt a "Cut the Rope" állítólag). Általánosságban gyorsabb programbetöltésekre (rövidebb load idők) és bootra számíthatunk hiszen nem a RAM-ot használja.

Ezzel szemben ha nem kényszerítjük a vasat a renderelésre (nem force-oljuk) akkor majd eldönti Ő maga az adott helyzetben mi a legjobb/optimális, és a grafikai feladatokat leggyakrabban megoldja a rendelkezésre álló RAMBó'... :)

Én így értelmeztem, de sok a vita a témában mindenfelé.... majd kijavít aki szükségét érzi / többet tud a témában. Engem is érdekel.
  • morcosqtya
    HWA - hardveres gyorsítás
    bekapcsolva több ramot eszik, lassabban tölt be egyes (rendszer)appokat(is), de szebben rendereli le (pixel"mentesebb" azaz nincs pl. "elcsúszás" animációnál, mintha élsimítana).

Cinkes mert néhol jó, néhol meg nem. Van app amin nem javít fikarcnyit sem. Próbálgatni kell...
  • morcosqtya
    Ellenőrizd a threshold-értékedet a Vsel1-2-3-4 között. 86% a gyári érték minden VSEL között, ha ez felugrott/átállítottad pl 100%-ra akkor előfordulhat a stabil 300MHz-s döcögés, ugyanis nem fog az istennek se feljebb váltani a processzor.
    Másik ha lekorlátoztad energiatakarékos módban azt, hogy X% aksifeszültség alatt maradjon a VSEL_1 tartományban. Ekkor X maximum 20-30 legyen. ha 99-re raktad akkor megintcsak marad VSEL1 fokozatban a vas (általában 300MHz).
    SETVSEL app-al ellenőrizheted vagy visszaállíthatod.
    A legbiztosabb azonban a boot mode-ban a kézi beállítás (SET CPU / CPU Settings). Itt az egyes governoronként külön megteheted a finomhangolást, viszont a beállításokban (settings) a performance-nál egyazon governort használd lehetőleg (Interactive governort babráljuk általában).
  • Firerock
    HWA mire való és hol tudom kikapcsolni,és akkor mivel lesz több/kevesebb?(Hardware Accelerator? rövidítése? Azt sem tudom hogy mit takar:D)
  • SimaSuna #2447
    nemtudom miért. nekem gyors. nem akad.
    Nova Launcherrel használom. A HWA-t kikapcsoltam.
    van 200Mb szabad RAMom..
  • Nyiri
    Azt meg tudnátok mondani hogy miért lassult be kurvára a teló CM10-el? Nézem a teljesítményt és mintha fixen 300 Mhz-n menne a proci pedog boosted változat van benyomva.
  • Firerock
    Sajnos nem segített egyik általatok javasolt megoldás sem.
    Esetleg még kipróbálnék valami Battery Calibration alkalmazást.
    Ezek jók,illetve melyik a legjobb közülük?
  • Nyiri
    Ez van benne:

Kernel: 2.6.32.9-gb08c3c8
    CyanogenMod: 10-20120924-NIGHTLY-mb525
    Build szám: cm_mb525-userdebug 4.1.1 JRO03L eng.quarx.20120924.114927 test-keys

De pl nincs live wallpaper :(
  • SimaSuna #2443
    ha a legújabb van fent akkor felesleges..

about phone-ba nézd meg hogy 525-t ír-e?
  • Nyiri
    legújabb CM10 525-s van fent. Erre simán feltölhatom 2ndbootbol a 526-st? Nem lesz gond?
  • SimaSuna #2441
    525-m van, de 526ot ír a rom.
    szóval nyugodtan mehet rá...
  • Nyiri
    Azt mondod hogy az 526-s CM10 rámegy az 525-re? Pedig az xda forumon az van hogy a zöld lencsésre az 525 kéne.
  • SimaSuna #2439
    kalibráld újra az akksit.

100%-ra töltsd fel, merítsd le csutkára, recoveryben töröld a battery statot, majd töltsd fel..
  • Firerock
    köszönöm!kipróbálom
  • morcosqtya
    Better Battery Stats-t rakd fel!
    Partial wakelocks-nál tudod ellenőrizni mi ébresztgeti fel a telefont.
  • Firerock
    nincs húzva
  • morcosqtya
    Ja és ha húzva van a proci akkor ne csodálkozz, ha beragad valami akkor 1200 Mhz-en eszi az aksit rendesen..
  • morcosqtya
    Nálam is volt ilyen.
    Szerintem valahogy nem is jól számolja...
  • Firerock
    Egyik pillanatról a másikra leesik 38-ról 20-ra
  • morcosqtya
    Kijelzőhasználat..
  • Firerock

ezeket a nagy eséseket mik okozhatják?
    legújabb CM10
  • Nyiri
    Ha ezt felrakom újra elmegy minden?
  • SimaSuna #2429
    Egész jó az utcsó CM10....
    folyamatosan 230-240mb zabad ramom van :)
    eddigi 100 helyett :)
  • morcosqtya
    Quarx féle Custom kernel, 2nd boot után.

SOC kamerás defy-re felmegy.
  • Nyiri
    Hali!
    Zöld lencsés defym van így csak az 525-s CyanogenMod-t tudom felrakni. Ami most a 10-20120924-NIGHTLY-mb525 a legfrissebb. De nincs live wallpaper.
    Ebből is várható majd újabb? Vagy már van?
  • Narxis
    Türelem ROM-ot terem.
  • SimaSuna #2425
    nyugi, emlékezz vissza, hogy aug környékén is majd 3 hét nyugi volt...
  • Firerock
    nincs valami infó hogy mikorra várható? nov.9 óta semmi:/
  • SimaSuna #2423
    Reggel linkeltem MA-ra :)

kíváncsi vagyok rá :D
  • Firerock
    Várós:)