22
-
llaszlo #22 Van egy 62 éves ismerősöm, hölgy. És ő el nem tudja képzelni számítógép nélkül az életét. :) -
MsUser #21 Mivel a leírt vélemények tükrözik teljesen az én véleményem, megyek megnézek egy NET-ről letöltött sorozatot, reklámok nélkül! -
#20 Én édesanyám szerencsésebb széria, bár egy évtizeddel fiatalabb. Már ecseteltem itt a fórumon párszor, hogy miket művek a kis laptopjával. Mi már ott tartunk otthon, hogy csak az alap csomag van (valami 600 hufért adják, 15 csatorna ha jól tudom), nálunk detto, pedig a TV kizárólagos szerepe a monitor (plusz asszonynak ez a szemét valóvilág + anyátokközt).
Na lényeg mi lényeg: Anyukák: Igaz embere válogatja, de én anyum is nagyon ellenálló volt, aztán ahogy látta hogy én reklám nélkül nézem a dolgokat, meg minden a kezem alatt van pár perc alatt, akkor megkért rá, hogy tanítsam. Gondolom elege lett a reklámokból, és a megkötésekből :) Szépen fokozatosan a leg-alapabb dolgoktól kezdve elmagyaráztam neki mindent, és láss csodát, kb 3 hónap betanítás után már saját maga kreatívan használja a gépén a puppy linuxot, ami azért nem rossz teljesítmény. Türelem, ez a kulcs. Meg az, hogy elfogadja, hogy ő igenis tud tanulni, és nem áll meg a tudása a távirányító pár gombjánál. (anyumnak anno egy böngésző megnyitása is kihívás volt, most a gimpet nyúzza, és a családi fotókból csinál montázsokat, effektelt képeket)
Kitartás ;) -
sanyicks #19 nem neten jön, optikán jön de az analóg azon is analóg. Aztán rezesítik. -
Komolytalan #18 Ha nincs meg a garantált minimum akkor ingyenes a szerződés bontás, mivel ők szegik meg. De ilyenkor nem éri meg bontani, mert pl a diginél a hibabejelentés utáni 72. órától 1 napnyi elégtelen minőségű szolgáltatásra 4 napi, 1 napnyi nem működő szolgáltatásra 8 napi kötbért fizetnek. Magyarán egy havi 2500Ft-os szerződésből ki tudsz hozni havi 10eFt-t, ha elég sokáig nem csinálják meg a neted:-D -
Emmegki #17 A kábel TV már ma is neten jön mindenhova, csak az utolsó kilométereket teszi meg kábelen. -
#16 Az, hogy – amint leírtam – ő azt mondja: jó az a kábeltévé ha van, ne köttessük ki. Miközben ő sem nézi, de nehezére esne megválni tőle. És nem tudom meggyőzni az ellenkezőjéről. Látja nap mint nap, hogy mindenhez hozzáférek itt, amihez csak akarok, de az ő korosztályának (58 éves) a tévé jelenti a kapcsolatot a külvilággal.
Na, legyen akkor. Nem megyünk csődbe attól a 3300 Ft-tól, hadd legyen neki a biztonságos tudat. Anyáért mindent, abból csak egy van! Meg kell becsülni. Megérdemli. -
sanyicks #15 oszt az anyátok köztre minek kábeltv?
nem gáz hogy sima szobaantennával ingyenes fogható, sőt digitálisan is? -
#14 Én is rég lemondtam volna, ha jóanyám nem lenne annyira rákattanva a Barátok közt-re. Ha megtanulná a gép kezelését, azt nézhetne rajta, amit akar. Persze a nap nagy részében én ülök a gép előtt, de van egy laptop is, amin elböngészhetne, ha hajlandó lenne megtanulni a számítógép kezelését.
A múltkor megkért, hogy mutassam már meg neki, hogy hogy lehet DVD-t nézni a laposon. Aztán mondtam neki, hogy amíg alapvető hiányosságai vannak (ablakkezelőt nem ismeri, az egeret nem tudja használni, továbbá gőze nincs, mi történik a szeme előtt), addig fölösleges az egész. Mert különben csak egy router kéne, és mindketten netezhetnénk. Ő olyan ember, aki nem tudja, hogy egy bevitelhez az Entert meg kell nyomni, egy programból kiszálláshoz az Escape-t, törlésre a Del-t és a Backpace-t használjuk. Nem tud egy email-címet leírni, mert nem tudja a kukacot előcsalogatni. Nem ismeri a tabulátor billentyűk, a Page Down, Page Up, Home, End hasznosságát. Szóval neki ott kéne kezdeni, hogy ez itt a billentyűzet, és szépen végigtanítani neki, és rengeteget gyakorolni. De ez nem érdekli. Pedig e nélkül egy VLC-t sem tud elindítani, hacsak nem pakolom ki neki a film parancsikonját az asztalra és elindítja egy dupla kattintással. :)
Ha meg nagyon ragaszkodna a reket-klubhoz, tavasszal nem lennék rest, és előásnék a pincéből egy száz éve ott porsodó UHF antennát, és felbiggyeszteném a tetőre, és nézhetné boldogan. De ha 10 m magasra kiteszek egy bicikliküllőt, azon is bejön, olyan teljesítménnyel ad. Botantennával is. A Magyar Királyi TV is. Más meg nem kéne.
De ő azt mondja, jó az, ha van az a 49 csatorna 3300-ért, amiből gyakorlatilag csak egyetlen csatornán néz egyetlen műsort. Kicsit sokba kerül az a Barátok közt. Pedig mindig mondom neki: ha Híradót akarsz nézni, csak szólj, máris nézzük az MTV videotárában az eggyel ezelőtti adást. Ue érvényes a parlamenti közvetítésekre is. De nem nézi azt sem... -
remark #13 Én az ADSL-lel jártam így Hollandiában: lassú volt, 20 Mbit helyett 4. Jó sokat kellett veszekedni velük mire belementek a megszüntetésbe. UPC viszont a 30/3-ból 26/3-at nyújt (Mbit le/fel). Viszont drága, főleg így, hogy a TV-t is kell fizetnem. -
remark #12 Na majd megmondom hogy ha Magyarországon lehet, akkor lehessen itt is, mert különben... -
remark #11 "Hol laksz te, hogy ilyen megkötés van?" - Hollandiában... -
sanyicks #10 "ezt pedig ezúttal a drágább digitális csomagokkal sem tudták ellensúlyozni."
b+ drágábbal mit vártak? Nem hogy drágábbnak kéne lennie, hanem sokkal olcsóbbnak, hiszen a digitálist még csak megosztani sem lehet 5 tévére... az analógot meg igen. -
Cat #9 "Én már rég lemondtam volna a TV csatornákat, de a UPC csak úgy hajlandó internetet biztosítani, ha előfizetek a TV csatornákra is. (ADSL-re pedig nincs lehetőségem.) "
Ez nem igaz. Nekem csak internetem van, tévé előfizetésem nincs. Mondd csak le nyugodtan. -
#8 Nálam ez nem 15 év múlva fog bekövetkezni, hanem úgy 3-4 éve megtörtént. -
#7 hát amig olyanok lesznek mint a digi és hasonlók nem sok jövöt josolok ennek....
Tvben...szerzödést megkötötük h dejó lesz...erre 2hétre rá elvették a comedyt-mtv-vivát-viasat3-tv6-animax. Viván kivül mindet néztem most már utolag lett viasat és tv6 ..hol a többi? átverés.
Netben ugye konkurens Upc nélvoltam és rossz volt a feltöltés ezért gondoltam meg olcsobb is milyen jólesz átmeni,asszem 15/1es nettem volt akkor.
Jöt a digi beálliottt mident...netezgetek..hát full lassu...eltelik 1hét..bementem azt mondták várni kel 1-2 hetet h jól menjen rendszer..jó mondom..eltelt 1 hónap..nzek már 1 speedtestet 4-4 jön ki...a 40-20 helyet...köszönöm széppen ezt nem kérem gondoltam magamban.felhivtam ügyfélszolatott,teljesen hülyére néztek.h jól bevan e dugva a kábel..meg jól beállitottam a netet..nem e töltök közben -.- stb.utána eréjessen leosztottam és utána annyit mondot h a garantált 6/3...kisbetüs.ezvan.
szerzödés bontás 20e ft. THX! -
#6 15 év, és nem a kábeltv-ket, hanem a TV csatornákat váltja ki az internet ... szerencsére. -
#5 Pár hónapja levették az összes külföldi adót, és tettek helyettük retek szar magyar adókat :( -
#4 Hol laksz te, hogy ilyen megkötés van? Nekem is UPC van. és csodálkoztak is hogy nem kérek TV-t. Mondtam, hogy a háznak van egy alternatív szolgáltatója és nem fogok fölöslegesen előfizetni még erre is. Így van egy 3e Ft-os netem és ennyi.
Egyébként meg érdekes dolgok lesznek így ha az emberek átszoknak erre. Húgoméknak pl TV-jük sincs. És egyre több ilyen embert ismerek. Filmet tudnak nézni szgépen is a többit meg leszarják.
A szolgáltatók valóban egyre szarabb összeállítást adnak egyre drágábban. Pl német adókat is szépen lecsipkedték.
Azt nem tudom, hogy a mai internetképes TV-k pontosan mit is tudnak internetelérés alatt. -
morden #3 Jó lenne minnél előbb ez a rendszer nálunk is, a kábeltv csomag szánalmas, 56 csatornából van kb 10 amibe bele lehet nézni, jah és a kedves szolgáltató össze vissza pakolgatja és elveszi a jó adókat, a csúcs az volt, amikor a viasat 3-mat elvették és helyette egy szlovák állami adót tettek be és odaírták, hogy "közkívánatra" :D -
remark #2 Én már rég lemondtam volna a TV csatornákat, de a UPC csak úgy hajlandó internetet biztosítani, ha előfizetek a TV csatornákra is. (ADSL-re pedig nincs lehetőségem.) -
Crane #1 "A kábeltévét is leváltja az internet?" Bocs, de a kérdőjel nem kell a cím végére. :)