30713
TES
  • Party Hard
    Ismertek olyan modot ahol Ennél is több perk pontot oszthatsz le?
  • Party Hard
    Valaki segítene megoldani ezt a Predator vison dolgot.
    A helyzet hogy az ENB kiüti a modot.
    "Some ENB mods can prevent nightvision effects from working. This is a problem that effects vanilla nightvision as well as vision effects from mods such as Predator Vision. If you are using an ENB configuration, you must ensure that UseOriginalPostProcessing" is set to `1 in your enbseries.ini" file."
    A probléma, h nem találom a filet amit átt kell írni
  • Party Hard
    A lényeg, h legyenek csöcsök.
  • PeeTeR
    most igy hirtelen begyujtogetem azokat amiket linkeltel aztan kiderul mi hianyzik meg :D
  • sanya200
    ja az előttem szólónak válaszoltam xddd de ennyiből neked is jó :) érdemes nézelődni,van pl hdr enb az is brutál.Jóformán mindenre vannak módok a vér nem semmi,egy egy nagyobb csata után mint a mészárszék xdd am én is tök kezdő vagyok most kezdtem én is nemrég.
  • PeeTeR
    aaah koszonom szepen!
  • sanya200
    Azt nem tudom hogy abba a matural skin módba a szeme az alapból ilyen vagy külön mód van hozzá mert nagyon odabaszós.
  • sanya200

kb ennyi meg pár apróság
  • PeeTeR
    valaki ESETLEG tudna annyiban segiteni, hogy melyik textura packokat erdemes feltelepiteni? fogalmam sincs milyenek vannak full hulye vagyok Skyrim modolashoz. custom HD vagy 2K igy barmihez ami cserelheto a jatekban es erdemes mert jol nez ki. fa, fu, viz, epuletek, egbolt, novenyzet mittomen :D koszonom elore is ha valaki tud egy kis idot elbaszkuralni
  • genndy
    Amennyi csak lehet. Mindet megeszi. Még nem akad, de gyere vissza 2 óra játék után (sírva )
    Mondjuk kicsit nehéz így válaszolni, ha azt se tudom mire vonatkozik a kérdés. Mod? Modpack? ENB?
  • sanya200
    Mennyi gb vram kéne a játék alá?Vagy mire kell 8gb system memória? :O Móddolva van megy is de nem úgy néz ki ahogy kéne. 4GB ramom van meg gtx580 1,5 vram.De nem akad pedig 2x ennyi ramot kér.
  • Risu Führer
    megcsináltam a visszaváltoztató küldetést szóval minden rendben :)
  • sanya200
    tetszetős szép nagy felbontású nem kocka kösszencs :D
  • Panzeradler #26782
    Én az sg hair packot ajánlom, viszont az nincs/nem volt fent nexuson 268 féle haj van benne, lehet válogatni.:) Youtube linket találtam gyors
  • genndy
    Csak grafikai modok általában nem.

Haj: ApachiiSkyHair ez elég népszerű.
    Pózok: mondjuk
    Pinup Poser.esp - Pózok.
    Pretty Combat Idles.esp - Szép harci pózok.
    Pretty Female Idles.esp - Szép női pózok.
    Pretty Poses And Animations.esp - Szép pózok és animációk.
    (Tirexi modlistájából.)
  • sanya200
    Erre rákérdeznék azért ha pl csak graf módok vannak fent akkor is okozhat mentési problémát?Meg ha tudnátok ajánlani párat megköszönném,most pl olyasmi érdekelne amivel tudom a karaktert vmi pózba tenni,fekvés vagy támaszkodás vmi tárgyhoz..stb Meg karatker generáló szépitő módok érdekelnek,szedtem le 1-2-t,ralitikus bőr,szem,új haj de a hajjal sok gondom van vmi hiába szép nagy felbontású de nem illik a karatkerhez.Mondjuk amit találtam módot ez a haj konkrétan érdekelne ami rajta van,meg ilyen pózokba hogy lehetne screent csinálni?
    mod
    Rajongók a témáért,legalábbis a karakter készitésért próbálok minél jobbat kihozni belőle,vannak külön letölthető modellek de azok nem sokat érnek,tényleg szép meg minden de semmi páncélt nem lehet rárakni..stb úgy nem sok értelme van hogy bikiniben rohangászik.
    Most így néz ki de nem az igazi még.

• genndy
    Egyesével. Minden sikeresen működő mod után biztonsági mentés az egész könyvtárról, ini-kről, plugins.txt-ről. Macerás? Az. Működni fog? Egyszer tuti.

@Risu Führer #26778: újra: mik a pirosak a képességeknél? Honnan tudod hogy átváltozol?
    Nem hallottam ilyenről, de akkor bugnak tűnik.
  • Risu Führer
    ahogy látom rögtön vámpírrá változok, még a dawnguardot el sem kezdtem.egy vámpírmestert meg egy szolgát győztem le igazából semmi különös, de ahogy meghalnak már változom is át :S
  • Party Hard
    el lehet lenni ahogy valakit még szórakoztat a super mario is. De például én bug fix módból több mint 10 et használok. Elengedhetetlen modoknak azokat nevezem amik alapvető hibákat javítanak ki. Pl a viz ne úgy folyon mind 2006 ban. persze nem muszáj feltenni. De ha nem is létezne ilyen mod első látásra már zavaró az eredeti állapot. Tehát a keresleti igények nem féltetlenül arányosak a minőséggel ( pl Mcdonald)

Terméseztessen mindig új játékról van szó nem vagyok láma sem zöldfülű
    Itt most a kérdés az, h hogyan lehet teljesen szűz játékot úgy modolni, h ne kapjon szifiliszt mire 18 lessz
  • Risu Führer
    igazából egy régebbi küldetést csináltam meg most amiben ki kellett szabadítani az egyik Bajtársat a vámpírok fogságából.ott történhetett valami mert azóta van ez a dolog.de visszatöltök egy előző mentést aztán megnézem.
  • genndy
    Tévedés. Nincsenek "elengedhetetlen" modok. A konzolosok vígan elvannak a több millió eredeti megvett játékukkal modok nélkül is.
    Csinálj egy "Helyi fájlok ellenőrzését" Steamen belül, hátha valami alapfájlt is sikerült kigyilkolni. Ha viszont valami szénnémodolt mentést akarsz betölteni friss játékba, akkor simán érthető a CTD, nem csoda ha megkergül a játék hogy kihúztál alóla egy csomó scriptet, meglévő tárgyat, stb. Zárt térben lévő mentés betöltésére ilyenkor még mindig több az esély ha van olyanod.

@Risu Führer #26773: ha se lötyivel, se oltárral nem sikerül kigyógyulnod, és a karaktereden is látszik a dolog, meg éget a nap, akkor már átváltoztál. Nem véletlenül a vámpír lord harapott meg a Dawnguardban? Az azonnali.
    Mik a pirosak a hatásoknál?
  • Party Hard

Visszatérve a Skyrim mod organizer re nekem még nem igazán fekszik. pl az Alternate Start nem akar az SKSE vel működni.
    Megtennéd, leírnál pár alapvető javaslatot a használatáról?
    Ja és amióta fentvan nem működik az egér görgő klikem :S
  • Risu Führer
    sziasztok. szeretnék kigyógyulni a vámpírságból, de se a talos oltára se a gyógyital nem segít. ez valami bug, vagy én csinálom rosszul? nem telt még le a három nap szóval még nem alakultam át.
  • Party Hard
    Nem akarom szapulni a betesda-t de azért elég szomorú hogy erre van szükség. Ugyanis vannak modok amik elengedhetetlenek. Nem értem miért nem lehetett későbbi Pachel belerakni...
    Igen legutoljára ez volt. De akkor is ezt csinálta ha leszedtem az összes modot.
    Na mind1 most lett kész a magyarosítás. most kezdek válogatni
  • SaGa
    Akkor fagy ki, amikor kilépsz a barlangból az elején? Vannak modok, amik akkor indítják be a hozzájuk tartozó questeket, egy ilyen akaszthatja meg a programot. Valamelyik akad egy másikkal. Alaposan át kell olvasni a modok leírásait, esetleg a hozzájuk kapcsolódó fórumokat is, ott általában van szó az inkompatibilitási problémákról.
    Lehet olyat is csinálni, hogy az összes modot kikapcsolod, elkezded a játékot, amikor kijössz a barlangból mentesz, kilépsz, visszakapcsolod a modokat és betöltöd a mentett állást, hátha...
  • SaGa
    200 fölött szokott lenni, mire összejön egy jól behangolt oblivion vagy skyrim. Viszont figyelni kell, mert nem lehet a végtelenségig szaporítani őket. Oblivionnál belefutottam egy korlátba, tán 256 volt a maximum, utána megkergült, emiatt kezdtem anno komolyabban foglalkozni a modok "mergelésével" Sok gondtól meg tudja vele óvni magát az ember, mert az összefűzés során alaposan átnézi, hogy melyik esp mit módosít és a maga kedve szerint hangolja a világot, de nagyon el is lehet szúrni.
    Ja: és a modolt világ felépítése időben összemérhető az ebben a világban eltöltött játékidővel. Mindkettő hetek, hónapok...

A Wrye bash elég sok segítséget ad ehhez, ha a modok összeolvaszthatók, azt megteszi és az egészet a bashed patchba teszi.
  • Party Hard
    Aha fontos info.
    Most per pillanat ha a skyrimi területre kilépek kifagy. pedig semmi mod nincs fent.
    Most mindjárt megy egy reinstal. kipróbálom amit mondtál
    Pedig éppen csak 238 mod van fent. Mindig ez van. Mire összeválogatom a koktélt már nem működik. Ti menyit használtok?
  • SaGa
    Mit jelent az, hogy nem indul? A főmenü megjelenése előtt ctd-zik egyet? Akkor valamelyik aktív esp elől hiányzik a hozzá tartozó master esem vagy esp.
    A modolás (nem gyártás, csak sok mod beillesztése a játékba) igényel egy elég komoly "szerszámkészletet". Valamelyik modmanager (a legjobb a MOD Organizer, nekem a Nexus Mod Manager nem jött be, elég sok gondom volt vele) és a Wrye Bash Skyrim-hez is jó verziója. Ezzel tudod megnézni, hogy melyik esp van rossz helyen a sorrendben. Szépen kiszínezi, sőt azt is megmondja, hogy melyik esp vagy esem hiányzik, vagy van rossz helyen ahhoz az esp-hez képest.
    Angolul nem árt hozzá tudni egy kicsit, mert nincs magyar nyelvű használati utasítása és sokmindent lehet vele csinálni.
    Megj: némely összetettebb mod igényli is, és odaírják, hogy a stabil működéshez kell a Bashed Patch is. Na ezt a Wrye Bash-sal lehet megcsinálni. Ez gyakorlatilag összekombinálja a felrakott modok tárgylistáit egybe és képez egy olyan listát, amiben a tágyak (ruha, fegyver, stb...) az összes felrakott modban benne lévő tulajdonságait felveszik. Tehát ha van egy mod, ami egy fegyver sebzését módosítja, míg egy másik csak az árát, alaphelyzetben csak annak a módosulatai lesznek érvényesek, amelyek az utoljára betöltött modban vannak. Vagy az ár, vagy a sebzés. A Bashed Patch-ban meg egy olyan kard lesz, aminek mind az ára, mind a sebzése módosítva van, mert összeszedi a tárgyhoz tartozó összes, az alapjátékhoz képest megváltoztatott értéket és egybegyúrja.
  • Party Hard
    Hogyha túl módoltam a játékot... Tehát nem indul mi a teendő? Már leszedtem az összes modot de még mindig nem indul. Ráadásul a pluginsban még mindig ír párat, pedig semmit nem raktam fel manuálissan.

Valaki megosztaná velem a tapasztalatait, h szokta megelőzni az ilyen helyzet kialakulását?
  • Party Hard
    valami árnyalat mélyítő fény sötétítő ENB t tudtok ajánlani?
    Valaki aki jobban beszél angolúl felvilágosítana aPredator vision nál mit kell átírni ha nem kompatibilis az ENB vel
    Előre is köszi
  • genndy
    Megnézed a naplódban?
    Avenicci, a jarl szolgálója, Dragonsreachben.
  • Fantusz
    Házat venni a jarl intézőjétől lehetséges, miután a feltételeknek megfeleltél...
    Whiterunban ez viszonylag könnyen megy, csupán a sárkánykövet kell odaadnod Ferangarnak (az udvari varázsló), s ha a sárkányt is legyőzöd kóborlovagi kinevezésed Lydiát is melléd rendeli a jarl, aki housecarl is.
    5ezer aranyért csodát ne várj az emlegetett házikó egy viskó, a városkapu közelében, a kovácsműhely melletti házikó.
    Viszont minden fontos dolog megtalálható a közelben (kereskedők, kézműves műhelyek), s hiába nincs sok különlegesség a házikóban, nekem a kedvenc lakhelyem volt Whiterun
  • sanya200
    Kitől lehet házat venni?Mert ajánlottak az első nagyobb városban ahol kinyírtam a sárkányt hogy vehetek birtokot..stb de kitől lehet?Vagy hol tudom megnézni?Mert elfelejtettem már a párbeszédet.
  • genndy
    Nem csak te gondolod úgy, csak nincs aki megcsinálja. Pont nemrég fel is vetődött ez.
    Nekem valahol megvan egy lementett eredeti, csak nem tudom kicserélni. Kly meg ki tudja merre van már.
  • jan5650
    Csak én gondolom úgy, hogy a Mod ismertetőt egy picit moderálni kellene?
    Nem vetem meg én sem a csúnya beszédet, de ebben az ismertetőben picit már túlzásba esett a készítő. Ne értsetek félre maga az ismertető nagyon jó, és hasznos, biztos sok dolga volt vele a készítőnek, de annyira sok obszcén szó van benne hogy az már zavaró...

• SaGa
    Nézd meg, hogy azon a partíción, ahol a temp könyvtárad van, mennyi a hely. A kicsomagolók oda bontják ki, majd onnan mozgatják a helyükre a fájlokat. Lehet, hogy ott fogytál ki...
  • genndy
    Nexuson tudtommal nincs olyan mod ami csak fizetéssel elérhető. A nagy modokhoz kell regisztráció, és akkor eléggé az arcodba tolja a fizetős lehetőségeket, de az ingyenest kell választani és kész.

Én RealVision Performance ENB-t használok + CoT.
  • Party Hard
    Nem az a gáz...
    Pontosabban nincs is gáz csak úgy látszik offline volt az ingyé szerver

Annyi kérdésem lenne még, h KI Milyen ENB t használ?
  • Fantusz
    Nem egy bonyolult dolog a nexusra beregisztrálni, s az nem csak egyetlen játékhoz érvényes, aki bármilyen modot szeretne valamelyik PC-s játékhoz, annak a nexusra vezet az útja...
    Az sem utolsó szempont, hogy a mod mager is kérheti a nexus regisztrációt, ha a modokat managerrel szeretnéd letölteni-telepíteni.
  • Party Hard
    Ha lehetek pofátlan...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van valakinek prélymiumos NMM felhasználója?
    Csak mertezt találtam és hát éhes lettem