The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

denevérember
Köszi az infót! 😊 Akkor még ma rácsapok szerintem steamen,amíg az akció tart 😊

In space no one can hear you scream.

Hát kösz nektek, ki fogom még próbálni, viszont sokat próbálgattam korában is. 150 mannát mindet rányomtam folyamatosan, lehet belemozdultam, bár kevés esélyt látok hogy nem voltam soha mozdulatlan.
Remélem ez a tetû kis küldi nem fog megakasztani, fenébe.
genndy
Kurva jó lett, nevekkel együtt.
Mivel a játékban mindenhol le lett fordítva, ezért játékon belül nem zavaró. Akkor lehet macerás ha elakadsz és angolul próbálsz guglizni. Arra meg a morrohun fórumon asszem Jondon összeállított egy névjegyzéket (linkem most nincs).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

denevérember
Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék,hogy mennyire sikerült jól a játék magyarítása? Tényleg zavaró,hogy a nevek is le lettek fordítva? Így nehéz kitalálni hogy mit mond 1-1 küldetés?

Elõre is köszönöm a válaszokat! 😊

In space no one can hear you scream.

genndy
Semmit sem kötelezõ. Mászkálhatsz a világban csak úgy cél nélkül.
A játékból? Hát vagy úgy 150 óra... 😊 Annak a küldetésszálnak ez kb. az elsõ 1/3-a. A fõszál végigcsinálásával nincs vége a játéknak, az is csak ugyanolyan küldetés mint a többi, és van ilyen hosszúságúból vagy 10-15 darab.

Malakai
Nem szabad elmozdulni a kiinduló pozícióból (a körbõl), legjobb, ha egyáltalán nem mozogsz és egyenesen rá nézel. Elég érzékenyre van ott megszerkesztve a trigger.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Többször is rá fog lõni a karakteredre és folyamatosan fenn kell tartani a ward varázslatot míg úgy nem dönt, hogy elég volt.

A ruhának semmi köze a sikerességhez, ellenben úgy emlékszem ha túl közel állsz hozzá vagy mozogsz védekezés közben az automatikus bukáshoz vezet.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sziasztok!
Elakadtam Winterhold elsõ küldetésének teljesítésénél, az elsõ leckéknél, amikor az öreg tanár kezd el tanítani négyünket a mágiára. Megkapom tõle a Ward varázslatot és arra kér hogy használjam, eddig tiszta sor. Amikor viszont megidézem, és õ rámlõ, a kivédés után nincs vége a mutatványnak, hanem sikertelennek minõsíti, pedig mindennek klappolnia kellett volna az elfogadáshoz. Mostmár eljöttem onnan, de késõbb eszembe jutott, hogy amikor körbevezettek, nem öltöztem át a kapott mágus ruhákba. (Sajnos azóta már el is adtam õket.) Talán ez lehetett az oka, hogy nem mentem át a teszten. Nagyon bosszantó. Van ötletetek? Köszi!
Sziasztok! Nagyon tetszik ez a játék, az lenne a kérdésem hogy amik jönnek küldetések azokat kötelezõ megcsinálni? Most ott tartok hogy a kürtöt visszavittem a szürke szakállúaknak. Mennyi van még hátra a játékból? Ja és a jarl miért nem ad már küldetéseket?
genndy
Itt már nincs ilyen, és Obliban sem volt, ugyanúgy visszatöltõdött a manája mint más fajnak. Nem az Atronach kõvel kevered egyébként?

viszont nem töltõdik a manája. Legalábbis a korábbi részekben így volt

Igazából teljen mindegy mit választasz. Ha szereted kimaxolni a karidat, akkor abszolút a legmindegyebb mert szépen lassan mindenre rezisztens lesz és mindenben erõs lesz.
Ha nem maxolod ki, mert igazi szerepjátékos vagy, akkor meg úgyis arra a pár képességre fogsz jobban gyúrni ami alapján a játék elején fajt választasz. A kezdeti erõsségek pedig egyik fajnak sem annyira "erõsek" hogy igazán sokat nyomjon a latba, melyik faj mellett döntesz. Igaz ez inkább nézõpont kérdése, én így gondolom. Attól is függ milyen nehézségben tolod.
Az Elder Scrollnak saját legendája van, több száz könyvben leírva. Saját történelemmel korokra osztva. Egyik pozitív jellemzõje pont az volt, voltak egyedi jegyei is. Mint a fajok is. De nem kell aggódni a Beth egyik jellemzõje az alkalmazkodás az ilyenekhez mint te is vagy, sajnos.

Breton felesleges???

50%-os mágiavédelme van ez se számít?😮

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

RPG Assassin
De Nordba pl én ilyen karit alkottam. Már ha látszik. 😊

I, am, the, Banshee... Let my cries chill the livings!

RPG Assassin
Mi baj a Khajiit-al? Ebben a részben kifejezetten aranyosak. Viszont itt meg a vérfarkas lett ocsmány szerencsétlen. Bár ettõl függetlenül ászul össze rakták, de hogy néz már ki? Istenem! Bármelyik legendát megnézed, a vérfarkas farkas nem kopasz patkány. De egye fene mert még elviselhetõ, bár nem csináltak nõstényt belõle....

Komolyan, ha a bethesda alap dolgokat nem hagyott volna ki, kezdenék aggódni értük hogy tönkre ment a cég vagy mi van, mert nem hiányos a tartalom. De így nyugodtan alszok mert vagy 50 olyan dolog van ami idegesítõ, zavaró, marhaság, vagy szimplán a balfaszság magas csúcsa, és tudom, hogy odahaza náluk minden rendben. 😊

De kajak. Mi baj a Khajiit-al? Nagyon hasznos kari. Lopni, lopakodni, settenkedni a legjobb. Orvgyilokra a sötét sittes félorc való, harcra az orc vagy nigger ( 😄 ), esetleg mér a nord vagy a birodalmi, a mindenféle öngyilkosságot tesztelgetni a sárga patkány, katakombákat és egyebeket egyfolytában támadni meg a argóniai.

Mind megvan mibe jó. Sittes félorc alatt a sötét elf hulláját értem, mer hogy az nem elf az is biztos. Az erdei elf még hagyjám, az elõkelõ thalmor szopott fasz csak keresztre jó. Nem akarom leköpni a monitorom mindig amikor belépek, szóval az csak erre jó. A többi meg vegyes. A Breton is fölösleges. Ha már mágiát akarsz használni ott a sárga patkány. Nah arra még jó egyedül.

Nincs semmi baj a cicával csak sokat kell rajta dolgozni hogy aranyos legyen. Kandúr vagy cica tök mindegy, bármelyik lehet olyan hogy megzabálod. 😄 Tudom, már csináltam, de nem bírtam elszakadni a bojhos fejétõl és inkább kezdtem másik karit. 😄 Csak sajnos az meg olyan nõ lett hogy agyszaggató kis pofalemezt kapott, így muszáj volt háttérképet csinálnom arról a démoni arcáról. 😄 Olyan kis gonosz szemei vannak.

Fantusz
Éjjellátás jó, de a fáklya, mágusfény segítségével a többi faj sem vakon bolyong a sötétben.
Karomtámadást használni nem sok lehetõség van a játékban, néhány pofozkodást leszámítva csak akkor lenne igazán haszna, ha a pusztakezes harcmodort kidolgozták volna.
A két faji bónusz a macskánál nem különösebben jó, pl az ork berserker, vagy a redguard adrenalin löket képessége sokkal hasznosabb tud lenni (igaz azok harcosok a macsek alapbeállítása settenkedõ), vagy mágusnál a high elf +50 manája is érzékelhetõ plusz.
Összességében nem érdemes olyan fajt választani, amelyiknek nem bírod elviselni a pofáját, bármelyik fajból így az ember kinézetûekbõl is bármit lehet nevelni, legfeljebb néhány szinttel késõbb lesz fullos egy-egy képessége.

ffxi
A tulajdonságai elõnyösnek találtam. Akkor marad a macsek és az FPS nézet. Legalább csak lovaglás közben kell látnom 😄

Fákjúal!

genndy
Nem tudok olyan modról ami csak a játékos kinézetét cserélné le fajok között.
Egy módon lehet még: kicseréled a mesht meg a textúrát, de akkor a játékban az összes macska cserélõdik, mind ember lesz. Btw, ha nem tetszik a macska, miért választottad az elején azt?

Fantusz
Annyi a lehetõséged, hogy figyelmen kívül hagyod ezt az utasítást, ha nem értesz vele egyet.
Nagy örömödre a pengék nem állnak veled szóba, amíg nem ölöd meg a vén sárkányt, de szükséged van rájuk?
Ez egy félresikerült, félbe maradt döntéskényszer, amit a karakter nyakába akasztottak.
1 - megölöd a sárkányt, örülnek a pengék, de a szürke szakállúak nem állnak veled többé szóba
2 - nem ölöd meg a sárkányt, nem tudsz a pengékkel beszélni, de a szürke szakállúaktól megkérdezheted merre található szófal...

A béketárgyalás után a pengéknek és a szürke szakállúaknak annyi maradt a jelentõsége, hogy segítenek szófalakat felkutatni, ahol még nem ismert kiáltásokat tanulhat a hõs.
Jelentõség igazából nincs, a fõküldetéshez szükséges kiáltásokat megtanították, a többi csak bónusz: ebben a szürke szakállúak segítenek, ha nem bántod a vezetõjüket, ha megölöd a sárkányt, a szakállasok kitagadnak, a pengék segítenek tovább.
Mivel a pengéket utálod, de ellenük tenni nem tudsz, maradt az a megoldás, hogy a vén csuhásokkal társalogsz, vagy õket is figyelmen kívül hagyod

Fantusz
Macska macska marad akkor is, ha alakítasz a pofikáján, nem lesz belõle gyík, ork vagy elf, és ember formájú sem.
Másféle macskát faraghatsz belõle, ha fönt van a Dawnguard DLC.
Riftenben, a Patkányjáratban ücsörög egy fazon, aminél 1000 arany ellenében (kezdõ-csóró karinak horribilis, késõbb nem gond) lehet alakítani az ábrázaton, feltéve, ha nem vámpír a karakter.
Konzolos buherálással elõfordul, hogy kiütöd a játékot, megkeverednek a statok -kinézeten lehet alakítani, de ne válts fajt.

ffxi
Yah nem. Én nem a fajt akarom megváltoztatni, hanem a kinézetén.

Fákjúal!

genndy
Kezdesz egy új karaktert, mert elbarmolódnak a statjaid. Ha ez nem zavar, akkor konzolba: showracemenu (konzol a 0-val hozható elõ).

ffxi
Sziasztok!

A Macska Class-szal vagyok. Milyen móddal tudom egyszerûen és könnyen átváltoztatni a kinézetét emberré? Most lett meg a játék. Nem vagyok nagy modbûvelõ. Kérem magyarul mondjátok el <#kuss>

Fákjúal!

Calver
nincs sajnos, még emlékeim szerint kinyírni sem lehet, felkel az a fogyatékos... talán modokkal valahogy meg lehet oldani, én részemrõl hatalmas utasítása után megmutattam, h mi történik ha fusrodah-t egy méretes heggyel kombináljuk <#gonosz1>

bah, nem vágom miért erõltetik Bethesdáék a kis pengéket, kevés náluk inkompetensebb balfasz banda létezik. emlékeim szerint már Morrowind-ben is elég buták volták, Oblivion-ban meg kapásból azzal nyitottak, h hagyták meghalni a birodalom legfontosabb kétlábúját, de csak azért sem akarnak kidögleni a rohadékok <#sniffles>

"The trees move. Do you not see it?"

RPG Assassin
Üdvözletem!

Nos, feltennék egy kérdést ami lényegében kifejezetten veri a csõröm. Vannak a drága pengék a játékban, (hogy rohadna el mindkettõ. Fõleg Delphine) és a tárgyalás után odarángatja a ragyás pofáját hozzám hogy "mennyé õd meg Paarthurax-ot mer egy lábas giliszta és meg kõ dögõnie mert 9000000 csilliárd évve ezenõtt keresztbe szart egy hegyet.". Nos. Elsõ végig játszásomnál ezután a szövege után békésen elõvettem a kardom és szépen átküldtem a két füle közt. Azután újra töltöttem és megvártam míg haza megy aztán árulás vádjával megint megöltem. Pusztán kedvességbõl, meg hálából mert megkeserítette a dolgom. De most a másodiknál eszembe jutott, hogy nincs olyan dialóg vagy lehetõség hogy szimplán abba a ragyás képébe mondjam hogy dugd fel a gennyes ötleted magadnak?

Semmiféle lehetõségem sincs arra hogy ezt neki megmondva visszautasítsam és megmondjam hogy valakit aki segítsége nélkül eddig nem jutottam volna el akkor se ölnék meg ha Aldium nagy lábujjának a kiskörmének a wc papírja lenne?

Õszintén a szemem és az agyam égette ki ez a mondat. Ez után a "parancs" után egyenesen rühellem a pengéket, pedig eddig csak idegesítettek.

Ezer köszönet a gyors válaszért <#worship>
genndy
Fönt a bannerben a Modok részt fust át + #20955

Sziasztok. Mod ügyben kérnék tanácsot, mert a Skyrim modokat nem ismerem egyáltalán.

Valaki össze tudná foglalni röviden/tömören hogy melyik modokat ajánlott feltenni ahhoz hogy a Skyrimben szebb NPC-k legyenek és lehetõleg lore friendly? Tehát nem lesznek a nõkbõl ilyen mangás ribancok stb... Ehhez gondolom kell szem, haj, test mod, nõi/férfi is jöhet, nem muszáj hogy nude mod is legyen, nem a játékban akarom kiélni az ilyesfajta perverzitásokat.

Leszedtem a Skyrim HD mod Lite változatát is hogy a környezet szebb legyen, ezért gondoltam akkor már az NPC-ket is feljavítom valahogy.

Továbbá esetleg 1-2 ajánlat is jöhet hogy mit érdemes még feltenni 😊

Elõre is köszi, BÚÉK.
Igazából számít, mert általában elmegyek 70-es szintig, végleges verzió lévén most akár 80-90-ig is szerintem. Fõleg h az alap kiegeken kívül van Falskaar meg még egy két mod ami pár órát ad a játékhoz. Úgyh lesz még párszor pakolva a staminára. Ettõl függetlenül is az 1000 teherbírás is már nekem bõven sok. Most am is enchantolok, fullos enchanttal, a nem tom melyik követ aktiválva is lesz 500-600 a teherbírásom pár szintlépésen belül. Ráadásul már majdnem megvan a pickpocket ágon is a +100, ha kicsit szórakozok még vele - pláne h nemsokára megyek Riftenbe (thieves guild) - meglesz az is.
Ezektõl függetlenül amit írtál nagyon hasznos szerintem, 10-15-re álíltva a növekedést még reálisnak gondolom, pláne azoknak akik abszolút szerepjátékos karakterek (max 50-es szint körül már új játékot kezdenek, más stílusban). Használni is fogom, ha más nem, legalább azért hogy a +carryweight enchant helyett mást rakok a páncélokra, gyûrûkre stb 😊
Ha már 40-es szintû vagy, akkor sok örömed nem lesz a modokban amit írtam, mert az szintlépéskor emel, visszafele szerintem nem...
Az elsõben konzolparanccsal korrigálhatod a hiányzó teherbírást, a másodikkal (ami alapvetõen level uncapper) az elmaradást egyszerûen korrigálhatod az iniben is, pl. a köv szint=xxx -el, az erõnlétbõl kiszámolhatod eddig hányszor tettél rá, hogy pontos legyen: (stamina)-100)/10. Ehhez adódik 1 a jelenlegi emelés miatt, majd ezt megszorzod annyival mennyit akarsz hogy szintenként emeljen, mondjuk 15-el (ezt írtad lejjebb).
Konkrét példa, ha mondjuk a staminád most 180, akkor (stamina)-100)/10 azaz 8x emeltél eddig, ehhez jön a mostani emelés (+1), ha 15-ös szintlépéskori növekedést akarsz, akkor 15*(8+1), azaz 135 az elmaradás, tehát ezt írod be az ini végére (magyarázat nélkül):

41=135 // elmaradás korrekció (konzolból is lehet de így se bonyolult)
42=15 // ennyi lesz ezután az emelés értéke
100=0 // túl sokat nem érdemes, ezért leállítjuk a növekedést, szerintem 2000 felé nem érdemes menni oblivion/fallout-ból kiindulva, így érdemes megadni a szintet szerintem, a 100 csak egy példa.

Szintlépés elõtt érdemes menteni, és ellenõrizni szintlépés után az értéket.legalább az elsõ kettõnél.

A hátizsákos nem rossz ötlet, bár annó a neverwinterben már herótom volt a sok zsákot nyitogatni... 😊
Ez a hátizsákos téma nem rossz, de szerintem már cheat-szint. Mivel rögtön akár Riverwoodban is csinálhatsz azt hiszem 2-3-at is, 4-500 lesz egybõl a teherbírásod. Mindegy, jó mod, de kinek hogy, nekem ez már sok. Ezt amit totya írt is csak azért mert már 40-es szintû vagyok, de inkább az életemre pakoltam többet, mert eléggé extrém körülményekkel játszok. Azért köszi h írtad 😊

Nincs vérdíjam, mindig kifizetem, vagy meggyõzöm, vagy leülöm a vérdíjamat. Szóval sajnos ez kiesett :
A várakozós módszer szintén nem jött be. 2-3x eljátszottam már. Elsõnek akkor "halasztottam" a dolgot, rögtön amikor Whiterunba értem, mentem is hozzájuk. Elõjött, tovább mentem, hátha helyrejön késõbb. Aztán 30-as szint körül mentem még egyszer, ugyanaz. Most pedig már ott tartok hogy akárhogy is de ideje lenne megoldani ezt a dolgot. SetStage paranccsal már próbáltam, elvileg le is van tudva a küldetés, de ez az idióta ott áll és nyomja tovább ugyanazt. Szarnék rá de félek hogy ha otthagyom így akkor késõbb még idétlenebb bugokat fog okozni. Mivel lesz még rá szükség. Január 3-4 körül fogok legközelebb géphez jutni, akkor majd kipróbálok ezt azt.
Részemrõl a teherbírást egy hátizsákkal oldottam meg, aztán szépen lassan fejlõdésnél pakoltam a staminára is...
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/13732/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D13732&pUp=1
genndy
Hallottam már errõl a bugról, de a megoldását nem tudom fejbõl.
Két tippet tudok:
- magas a bountyd, és Farkas hibásan õrnek van felcímkézve a játékan, tehát megpróbál letartóztatni. Ez viszont üti a küldi-beszélgetését, ezért a bug. Fizesd ki a bountydat az egyik õrnél, vagy üld le.
- Várj 4-5 napot (akár városon kívül, talán az a biztosabb)

Azt maradok az elsõnél. Bár kicsit sokallom a 25-öt, elég lenne 10-15 is. Pont mostanság kezdtem el lopkodni h Pickpocketnél h rárakjam a +100-ra a perket. De így nem fejlesztem tovább fölöslegesen.

Bug.
Pontosan a varázslós témáról hablatyol. H ne használjak varázslatot. Nem is használok, és improvizálás képpen a csákánnyal is elkezdtem ütni, azon meg nincs enchant. Még ki fogom próbálni h mindent leveszek magamról, enchantolt cucc se legyen nálam, de szerintem halott ügy, nem ezzel lesz a baj. Modok sorrendje rendben van elvileg, bár különbözõ bugok - amiket eddig nem tapasztaltam - elõ szoktak fordulni, de nem akadályoznak a játékmenetben. Gondolom sok a játék világát befolyásoló mod miatt. Am minden oké, minden a legfrissebb, magyarítás nincs.
Kétféle módon 😊

A játék elején ezzel a moddal, a +25-ös verzióval. Ez azt csinálja, hogy ha szintlépéskor az erõnlétet növeled, akkor 25-el fogja növelni a teherbírást. Én ezzel eddig egész jól elvagyok, 40 szint körül már 1000-es teherbírásom van. Még így is dobálok el sok mindent, de 3-400 az ami mindig nálam van, többféle fegyver, páncél, italhegyek, lélekkõhalmok...

Nemrég azonban kicseréltem erre (SKSE kell neki) mivel nem tetszett a "hõsi" képességszint megoldás és hogy megáll a képességszint 100-nál. Ez a mod pedig alapból tud teherbírást növelni, ráadásul bármelyikbõl, akár életerõ vagy varázserõ növekedésbõl is, az ini fájlban kell átírni. A kettõ mod együtt pedig felesleges, ezért maradt ez utóbbi. Hogy azt csinálja mint az elõzõ mod (az alapfunkciója mellett, tehát hogy felszabadítja a 100-as korlátot), ezeket kell átírni az iniben:

bUseCarryWeightAtStaminaLevelUp=0

erre:

bUseCarryWeightAtStaminaLevelUp=1

Az ini legvégére pedig beszúrni ezt a két sort (ami a szekció):

2=25
100=0

Azaz 2-es szinttõl 25-el növelje a teherbírást erõnlét növeléskor, 100-as szintnél pedig álljon le. Szabadon variálható, mondjuk ez:

2=25
10=50
100=0

tizes szinttõl már 50-el növeli.

Hogy tiszta legyen, a két megoldás közül az egyiket használd csak, szerintem az elsõ is megfelelõ.

Mod telepítéshez én csakis Mod Organizert használok Skyrimnál. Nem tökéletes, de kurva jó. Nem ír semmit a Skyrim könyvtárba.

A következõ "bebugzós" kérdésedhez. Mit pofázik? A játék normálisan van telepítve, patch fenn van, unofficial patch fenn van ami kell, magyarítás is rendben van (ha van), nincsenek modok összevissza behányva, nem megfelelõen telepítve, mod sorrend oké, modok nem akadnak össze stb? 😊 Ami konkrét ötlet, hogy nem nagyon szeretik a mágiát, lehet ha te mágiát akarsz használni akkor nem foglalkozik veled, próbálj vele tisztán küzdeni, bûvölésmentes fémfegyverel, változik-e valami.

Más. Companions elején Vilkassal nem tudom elkezdeni a trénelést, mert bebugzódott. Pofázik, elõveszi majd visszateszi a kardját. Ezt csinálja folyamatosan, akármit teszek. Ötlet? Konzolparancs esetleg h completed legyen a feladat?
Az 1 stamina +25 teherbíráshoz milyen mod kell? Vagy hogy csináltad? Én is szeretném alkalmazni.
a
genndy
Ez így van, és a mentés mérete rész is igaz. Ezért is szoktam meg érdemes a felesleges cuccot nem csak eldobálni, hanem tárolóba vagy hullába tenni. Akkor respawnkor szépen eltûnik és nem pazarolja a helyet.

Engem pl. nagyon hidegen hagy és életidegen a tolvajlás rész, azt feltétlenül pozitívnak érzem hogy más rpg-kkel szemben itt nincs rákényszerülve a karakter a lopásra. A bûvölést meg tudom erõsíteni, nagyon jön belõle a pénz, sima apró lélekkõ elegendõ, dupla bûvölésnél még több jön, és lehet a kardot/páncélt fejleszteni is, kicsit az is dob az áron, és növeli a szakértelmet is. 😊
Fosztogatnivaló (zárt) helyen sír stb. viszont ha nem veszed le a hulláról a cuccát, akkor úgy tapasztaltam a hulla eltûnésével a cucc is eltûnik. Viszont most visszamenve egy régebbi helyre, még mindig ott vannak az eldobált cuccok... Idõvel ez igencsak megnövelheti a mentést mondjuk egy év játék után 😄 Oblivionhoz volt mod, ami takarított pont emiatt egy idõ után, kár hogy nem mûködött tökéletesen.
Fantusz
Nem tudom mennyire vagy a játék elején, de abban kételkedem, hogy valóban értékes cuccok vannak nálad a játék kezdeti szakaszában.
Vas, bõr cuccok közé keveredik elvétve egy-egy acél, s ezek egyeltalán nem értékesek, az megtévesztõ, hogy milyen árat mutatnak az inventory-ban, a kereskedõ a töredékéért fogja megvenni.
A másik oldalon az is igaz, hogy kezdetben még minden kacatra szükséged lehet, amibõl pénzt tudsz kicsikarni, el kell döntened mennyire szórakoztató lépésben vánszorogni a plusz 50 arany miatt (nem érdemes).
Whiterunban elég jók a lehetõségek a kereskedéshez, de lopott áruktól csak orgazdáknál tudsz megszabadulni, amíg nem vagy tagja a Tolvajok céhének, nem érdemes belemerülni a betörésekbe, zsebelésekbe.
A játék késõbbi szakaszaiban is ritka lesz a valóban jó súly-ár arányú cucc, vas, acél, dwemer páncélt nem is érdemes fölvenni, ha nincs rajta valami értékes enchant.
Fegyvereknél is hasonló a helyzet, nehéz, kétkezes fegyvereket csak akkor érdemes fölvenni, ha az valóban értékes.
Pénzcsinálásra sokan az enchantot használják, kezdetben még csak olcsó vackokat lehet kreálni, de késõbb egyetlen elûzéssel (banish) felruházott vas tõrért odaadja a kereskedõ az összes aranyát

genndy
Városban a ledobott cuccok is biztonságban vannak (legalábbis nem respawnolnak), de lehet hogy valamelyik városi fölkapja (és vagy használja, vagy vissza akarja adni). De nekem mintha lett volna olyan is, hogy hónapok múlva botlottam bele még a játék elején a Helgenbõl való menekülés közben eldobott cuccba. Úgyhogy szerintem a világ biztonságos, csak a tárolók respawnolnak (csak ugye nehéz mondjuk az úton szétdobált pici ékköveket újra egyesével felszedegetni <#idiota>).

Malakai
A nem biztonságos tárolók tudtommal 2 nap alatt spawnonak újra (ürülnek ki), a csak úgy ledobott tárgyakat nem tudom.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ha nagyon az elején vagy, még nem lesz árus a közelben, de mikor kiérsz a szabad ég alá az elsõ településnél (ami a küldetés célja) már lesz. Addig a rossz ár/értékarányúakat dobáld el nyugodtan. Ha bizonyos idõn belül visszamész (1 nap?) azok még ott lesznek. Én eldobálni csak épületekben szoktam, szabad ég alatt nem tudom mi lesz 😊

Elsõ dolgom az ilyen játékokban a teherbírás megmodolása, abnormális 20x visszamenni cuccokért. Ennél a játéknál viszont finomítottam a dolgon hogy kicsit rpg-sebb legyen, moddal úgy csináltam, hogy az erõnlét(stamina) növelése 25 teherbírás növekedést okozzon. Ezzel már el lehet élni... A SkyUI pedig sokat segít, hiszen egy klikkeléssel sorbarendezi a tárgyakat ár/érték szerint.
Nivea
Hello!
új vagyok a játékban de rengeteg cuccom van ami elég értékes ahhoz hogy eldobáljam. Hol tudnám eladni azokat?
Elõre is köszi!

Köszi a válaszokat 😊
Üdv mindenki.
Érdekelne valamelyik ENB,de nem merek belefogni,tudna vki egy picit "szájbarágósabb" leírást a felrakáskhoz?
Egyáltalán mielött felraknám el kell távolítani a jelenleg használt texture módokat?
Egyáltalán az ENB-k csak a texture-t javítják,vagy a játékmenetben is változtat?
Köszi elõre is.
Malakai
Plussz újra fejlõdgetve a skillben újra kapod az XP-t és tudsz nagyobb szintre fejlõdni magával a karakterrel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )