The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RoboKutya78
Srácok segítsetek
hogy tudom mûködésre bírni ezt a karaktert?
Jól sejtem hogy ez az én karakteremet szabja át és nem valami követõ lesz?

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Calver
meghajtó, utána tree view-al rendezed, kikeresed a megfelelõ könyvtárat, és ollé.

"The trees move. Do you not see it?"

genndy
Miért ne? Én nemrég tettem bele újabb 250 órát, az alapjátékot a magyarítással kimaxolva. Megvárom a DLC-k fordításait, aztán mehet is tovább a drabális (de okos!) harcos-mágus orkom <#nyes>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Én azzal játszottam a Skyrimet 113 órán keresztül. Nem volt az kevés (mondjuk nem ultra-n futattam, de nem is igénylem).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

RoboKutya78
giften erõsen csekkolom a játékot hátha leesik😊

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
nem is foglalkozok vele tovább..
A warezt meg bevállalom sajna jelenleg nincs melóm pedig már becsekkoltam volna valahol.
a fene se érti mért 2014 ben foglalkozok egy 2011 es játékkal😊ja megvan szar volt a vga 5770 szerintem kevés lett volna hozzá

genndy
Nem, az skse-vel nem érsz semmit. Warezért viszont dádá, így kevesebb kedvvel segítek. <#gonosz3>

Második hsz-t már valami szoftver/adatmentés topikba, mert oda való, köszi.

RoboKutya78
ez a cucc file scavenger hogy mûkszik? gyorsabban visszatolom a szintem játékidõben míg megértem ennek a proginak a mûködését😊
Ha jól láttam csak meghajtóra tudok visszakeresni és nem könyvtára vagy arra is lehet de hogy?

RoboKutya78
felhõõ egyenlõre razzorozok még sajan😊 a mentés mappámban van egy skse file
azt kéne vissza applikálni?

Malakai
Írd duplán legközelebb. Amíg ki nem javítják januárban. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Calver
ejj de édes h SG benyeli visszapereket... na mindegy, ki lehet bogozni.

Calver
file scavenger vagy valami hasonló program lefuttat, dokumentumokMy GamesSkyrimSaves-re fókuszál, mentéseket visszahoz, nekem virtuális sört küld h megspóroltam egy csomó idõt.

genndy
Felhõ nem volt bekapcsolva? Mert akkor megvan minden.

RoboKutya78
A franci dolgozik a péntek 13 😊 kitöröltem az összes mentésemet csak utána elfelejtettem elmenteni az aktuális állást kezdhetem elölrõl 32 es voltam😊

Csak annyi, hogy csak a kiválasztott léphet be, mert ugye csak õ tudja használni a gyors futás kiáltást.
RoboKutya78
ahm akkor jó helyen kapizsgáltam a dolgot.veszek egy mély levegõt azt nekifutok megint. Gondolkodtam hogy mért van 2 kör alakú és egy szögletes kavics van e jelentõsége.

Megelõztél 😊

Odaállsz a képen az elsõ kettõ közé, hogy két rács kinyíljon. Nyomod a gyors futás kiáltást és kinyílik a 3. rács is, mert a 3. kapcsoló mellett futsz el.
Csak kicsit gyakorolni kell, pár próbálkozásból megvan.
PiszkosFred
Hasznald azt a szep uj kialtasodat, amelyet kaptal a kuldetes elott a nyugdijas klubban 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

RoboKutya78
Segítsetek vakarom a falat mérgemben már.
Széltoló Jürgen barlangjában szopok hogy a túróban lehet átmenni azon a 3 kapun amit külön külön kell aktiválni? hozzak magammal egy követõt és állítsam az egyik oszlop elé? és használjam a lassítás vagy a gyors futás skillt?

zorrobomber
<#wilting><#nevetes1>

RoboKutya78
Srácok 2 kérdés
1. a képen látható (5/15)ben levõ beállítást hogy tudom átléptetni?
2. a nyakon azt a bizgentyût milyen módon tudom eltávolítani
ha jól emlékszem azt mondtátok hogy rossz testet használok hogy tudom lecserélni?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amiket felsoroltál, "overhaul" modok, azaz a harcrendszert, a szintezõdést, a játék "karakterét" módosítják, de nem adnak be új területeket, feladatokat. Persze ezektõl is úgy érzui az ember, hogy egész más játékot kapott, mert a bevált sémák nem mûködnek, de ha az új feladatokat keresed, ezek pont nem kellenek.

Azokat a Fantusz által felsoroltak adják.
Az overhaul-okat és a "quest" modokat keverni csak óvatosan szabad, ha nincs a megfelelõ quest modhoz kompatibilitási patch az overhaulhoz, akkor probléma lehet belõle.
De akár az egyes quest modok keverésével is. Az overhaul-okat sem jó egymással keverni.

Össze lehet rakni sok modot, ami teljesen átformálja, alaposan kibõvíti a világot, de az nem a magyarítással játszók világa. Érteni kell hozzá az angolt annyira, hogy a modok leírását, telepítési feltételeiket, összehangolási problémáikat megértse, a különbözõ modoló (nem készítõ, csak kezelõ) toolokat is értse kezelni, mert általában egy nem elég ahhoz, hogy nagyobb akadások nélkül összerakhatók legyenek ezek a modfajták. Néha még az esp-kbe is bele kell kotorni, de legalább egy "bashed patch"-et összerakni.
Több hétbe is telhet mire az ember kialakítja a "saját Skyrim"-jét, amivel aztán hónapokat tud játszani, míg valamelyik modder úgy frissíti a maga modját, hogy szétrúgja vele a jól bejáratott, belakott világot és kezdõdik az egész elölrõl.

Fantusz
Számomra nem behatárolható a "nagy mod", vagy a "modcsomag" kifejezés annak ismerete nélkül, hogy mit szeretne megváltoztatni a játékos az alapverzióhoz képest.
Lehet ez a változtatás a játék nehézségére irányuló, harcrendszeren módosító, textúra pack, küldetéseket, új területeket a játékhoz illesztõ, s még sok egyéb változtatással élõ módosítás.
Felmerülhetnek kompatibilitási problémák is, nem elegendõ a modnak az alapjátékkal partiban lenni, fontos a mod-mod harmónia is: több lehetõség közül olykor csak egyet választhat a játékos.

Nagyobb küldetés modok:
Falskaar
Helgen reborn
Undeath

Rendben,rákeresek mindegyikre,köszi szépen!
ACE
Unleashed
SkyRe
Requiem
Redone

tudtommal ez az összes "'nagy" mod

remélem segítettem

Üdv.
Olyanról ne is álmodjak,hogy valami nagyobb mod pakkot találnék valahol?😊
Eddig konzolon volt Skyrim és most meglett PC-re is.Végülis a modok miatt+grafika tértem át de több 100 apró modot találtam csak,nem ismerek egyet sem
Mit jelent az hogy ha valami eléri a 100-as szintet legendássá tehetem ? Megmarad a tudás és ujra számol ? Még nem értem el semmiböl a 100-as szintet .
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudna e nekem segíteni a nexus mod-okkal (több játékkal is)?
RoboKutya78
jahm megoldottam
Ezen a magyarosításon kibuktam nem lehet rátelepíteni a modok telepítése után újra a magyarítást. Kicsit vicces hogy egy része magyar azt átmegy angolba.
Közbe megoldottam kicsit gyorsan forogtak az események a követõm még így is meghalt feltámasztottam vagy mi, de beragadt és csak teleport után tért magához.

egy kicsit innen egy kicsit onnan 😊

genndy
Miért lenne csak egy lövésed? Annyi van amennyi a töltete. Addig lõdd amíg be nem csukódik a gömb. Ha kifogy, után is tölthetõ mint bármelyik másik bot.
Ha gyengus az angolod, akkor játssz magyarul. Alapjátékhoz kijött a magyarítás, morrohunról tölthetõ. Mondjuk azon majd ne csodálkozz hogy a cicababa modok miatt majd jópár dolog visszaangolosodik (vagy koreaiasodik. Vagy kínaiasodik. Vagy oroszosodik. Ki tudja miket raktál föl).

RoboKutya78
jaa.. az stimmel volt hogy mit kéne csinálnom, de van nálam 3 bot is az egyik kizárva mert az ha igaz a felélesztés
A bottal csak egy lövésem van?
Amúgy néha tényleg gond a dolgok helyrerakása mivel angolom igen csak gyengus.
😊
És elõre bocs ha nyilván való dolgokra kérdek rá😊

Fantusz
Nem tudom mennyire figyelsz oda a párbeszédekre, illetve a feladatokra, de már volt több olyan kérdésed, amibõl az sejlik, hogy nem nagyon...
Használd Magnus botját, csak arra kell pluszban rájönnöd, hogy Ancano, vagy a gömb legyen a célpont

RoboKutya78
a mágust aki a gömbbel szórakozik hogy a rókában teszem el láb alól? A követõmet meg az öreget is kicsinálta már körülöttem és csak egy centi élete van csak.

zorrobomber
Könnyen meglehet! Igyekeztem a fegyverek, páncélok egyhangúságát lore friendly modokkal kicsit felturbózni.

genndy
Nem, akkor nem lép ki feltétlenül. Attól is függ mire vonatkozik az .esp, textúrás/meshes dolgok hiányát jobban elviseli, scriptekre érzékenyebb.

Immersive Armorsra gyanakszok hogy az volt fönt neked.

zorrobomber
Elég sok páncél és fegyver modot szedtem le anno, így arra gyanakszom hogy valami ilyesmi páncél lehetett rajtam.

Ha esp hiányzik a mentett állapothoz képest, azt ugyanúgy díjazza a játék, mint a master nélküli eps-t. A betöltés közben kilép.
Ha elindul, csak épp a karakteredrõl hiányzik a ruha, akkor valami más gond van, esetleg valami textura vagy nif hiányzik...

genndy
Vissza nem lehet lépni, csak elõre.

RoboKutya78
Van lehetõség egy küldetést valahogy újra kezdeni? Van egy olyan küldi ahol 3 személytõl adósságot kell behajtani az elsõ kettõ sikerült de a harmadiknál elfajultak a dolgok és elvileg nincs olyan mentésem amivel visszaléphetnék a küldi elejére😊

zorrobomber
Köszi!<#worship>

Betöltöttem a mentésem és pucér a karakter 😊

genndy
Belenézel a mentése Total Commander F3-al, és rákeresel hogy .esp

zorrobomber
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Van valami módszer arra, hogy kiderítsem milyen modokkal használtam egy adott mentésem?

Ha a fõmenü után azonnal kilép a program, akkor fenn van egy olyan esp, ami egy másik esp-tõl függ (az a mastere), de ez utóbbi hiányzik. Ez az összes TES játékra igaz.
Már akkor is elõfordulhat, ha az esp ugyan megvan, de a függõ esp-t a mastere elé tetted a sorrendben.

Ha jól emlékszem, a ModOrganizerbõl hívott BOSS szokott arra figyelmeztetni, ha valaminek nincs fenn a master esp-je. Illetve az ilyen problémák elkerülésére a legjobb a Wrye Bash, de azt nem triviális összeházasítani a MO-val. Fel kell külön telepyteni, kipróbálni, hogy mûködik-e, majd fel kell venni a MO által indítható programok közé, ahogy a Boss-vagy az SKSE starter van.
A Wrye Bash színekkel jelzi, ha valami hiányzik és ki is írja, hogy pontosan mi. Meg a sorrendhibákat is szinezéssel jelzi a listában.

A TES játékokba modokat tenni és azokat összehangolni egymással nem egyszerû feladat, több tool is kellhet hozzá.

RoboKutya78
Akkor ezért fordulhat elõ olyan hogy úgy fest minden stimmel a moddal rendben a helyén van és amikor legyártod felteszed a karakterre egyszerûen kidob a játék? Tegyük fel minden kiegészítõ karaktermodell fent van hozzá rendesen.
Juj de egy bonyolult cucc ez 😊

Az opcionális azért opcionális, mert vagy kell, vagy nem.
Azt neked kell eldöntened, hogy szükséged van-e rá vagy nincs.
Vagy valami feltételhez kötötten kell valamelyik (pl: ha van sky ui-d akkor igen, ha nincs, akkor nem, ha fennvan valami kapcsolódó mod akkor kell, ha nincs, akkor nem is szabad betenni, stb...). A telepítõ (ha a modder rendesen összerakta a scriptjét) annyiban segít, hogy ha valami modfüggõ opció van, akkor ha telepítve van az adott mod, akkor azt az esp-t pakolja oda, ami kell hozzá, ha nincs, akkor nem. A modorganizer ebbõl a szempontból kicsit zavaró tud lenni, mert a telepítõ script a data könyvtárban keresi az adott esp-t, de a modorganizer nem ott tartja õket, így lehet, hogy a telepítés során hibaüzenetet kapsz, pedig az adott mod ott van a csomagban. Ilyenkor pl biztosan neked kell kézzel aktiválni a megfelelõ opcionális esp-t.

A másik eldöntendõ probléma, hogy az adott mod opcionális esp-je az "alap" esp mellé (utána a betöltési sorrendben), vagy helyette kell. Elsõ esetben mindkettõt be kell kapcsolnod a megfelelõ sorrendben, a másik esetben le kell cserélni a megfelelõre az alap esp-t.

Ezeket az adott mod telepítési leírásából lehet kibogarászni.

RoboKutya78
egy kérdés a modorgban ha egy mod információs részét nézem és ott az optional esps fület azt az esp filet amit az available esps ablakban van azt nem kell nekem átdobnom az optional esps ablakba hogy mûködjön a mod?

Malakai
Lehet nem ugyanahhoz a testhez/animációhoz van elkészítve, amit használsz, de lehet nem az, csak nincs jól megcsinálva.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RoboKutya78
arra nincs javítás hogy ne lógjon át a lába keze felszerelése a karakternek? kicsit gáz hogy mozog és közben átlukassza a ruháját a térdével.

zorrobomber

Hypo
enyhe távol keleti beütés 😊