The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyszerû: ha eléred valamibõl a 100-at, ments, és tedd Legendássá. Akkor látod hogy mi történik. Ha nem tetszik, visszatöltöd.
Egyébként az idézet rosszul írja: van a Legendary nehézségi szint, ami a Master fölött van, és van ez, hogy a képességeket Legendássá lehet tenni. A kettõ egymástól független.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
" A szokásos hibajavítások mellett lehetõségünk lesz kipróbálni egy különlegességet is: megkapjuk a Legendary nehézségi szintet , ami a keményebb körülmények mellett annyit jelent, hogy minden képességünket, amely eléri a 100-as szintet, legendássá tehetjük. Ekkor a skill 15-ös szintre esik vissza, majd nullázódik az összes perk is, így sokkal tovább fejleszthetõ a karakter. A Bethesda szerint ezzel meg is szûnt a szintlimit fogalma. " Copy paste !
Tehát ha kovácsolásbol elérem a 100-as szintet és van rajta egy csomó perkem akkor mondjuk nem fogok tudni Ork fegyvereket fejleszteni csak alapgázon ha legendássá teszem a kovácsolási tudásom ? Vagy kardozni is csak amatõr szinten a Daedra-k ellen ? Vagy marad valami tudományom kritikus találat , kovácsolási tudás stb terén ??
Ez nem teljesen világos ? Segitsetek !!!
A Morrowind fõhõsének tettei valamilyen reakciót váltottak ki, egy-egy cselekedete hatással lehetett a különbözõ céhek, frakciók, nagyházakon belüli megítélésében.
Még az Oblivionban is volt némi jelentõsége a jó-gonosz cselekedeteknek, a Skyrim kalandorának már nem kell erkölcsi normákkal számolni, csak azokkal, amit önmagának állít.
Nem kell, sõt talán nincs is értelme olyan küldetéseket teljesíteni, csak azért, hogy az teljesítve legyen és a végén megkapj valami használhatatlan kacatot jutalmul.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ebbõl nem tudom konkrétan mennyi az igazság, nem próbáltam konzollal NPC-t visszahozni, viszont arra volt példa, hogy visszatöltöttem a játékot, mert nem voltam hajlandó elveszíteni a kereskedõt...
Lehet csalásnak is minõsíteni az ilyen "újra játszást", a városba lépés után érdemes figyelni, hogy lesz-e vámpír-attack, a karakter távollétében soha nem fordult elõ, hogy vámpírok tizedeljék a lakosságot, az viszont eshetõség, hogy a városban tartózkodva, a karaktertõl távolabb dúl harc (Whiterunban a bejárat és a piactér között)
A visszatöltés jobb megoldás, mint a konzol, ha figyelmesen játszol, igazából játékidõt sem vesztesz sokat.
Az Adventurers and Travelers mod kalandorai nálam sokszor segítettek, hisz ott vannak a városban, s ha vámpírok támadnak, mire a védtelen, de vakmerõ városlakók akcióba lendülnek, a kalandorok már le is verték az élõholtakat.
Hogyan lehet õket visszahozni? Konzolparancs?
Soltitude-ban hatalmas házat lehet szerezni, igaz csak az épület 25ezer arany, plusz a berendezés, de ott már minden elfér: alkímiai labor, enchant, gyerek szoba... kérdés a város mennyire szimpatikus.
Nem szükséges a polgárháborúba bele keveredni, a házhoz a lehetõség némi necromanta irtáson keresztül vezet (Farkaskoponya barlang Potema-probléma), no és segíteni a városlakók problémáin
Whiterunban az alkímiai labor helyén lehet a gyerekszoba, enchant ott nem lehet, Riftenben az enchant szoba helyett lehet gyerek kuckót kérni.
A sok végigjátszás alatt nekem is volt egyszer, hogy Whiterunban nem tudtam rendesen berendezkedni.
A Heartfire-manorok nekem nem jöttek be, elég jól felszerelt házikókat lehet építeni, de mind a három messze, kint a vadonban, távol a kereskedõktõl...
Az sem tetszett, hogy haza érve sokszor a küszöbön banditák, óriás, sárkány, vadállatok vártak - nem volt gond a leverésük, de valahogy hangulattalanná tették a lakhelyet.
Esetleg próbálj Nexuson bugfixet keresni ehhez.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Ha jól látom, ezt is elég a játék data könyvtárába másolni?
Általában akkor támadnak amikor te is éppen a városba érsz (de nem tudom biztosra, mert elég gyorsan felraktam a javítást, kb. az elsõ támadás után).
Dawnguard no Vampire Attacks
Egyébként felraktam a DLC-s patch-ket, találkoztam a második sárkánnyal valahol út közben, és a mamutok kinyírták elõttem, de el tudtam szívni a lelkét... 😊
Városi házikóknál a lakberendezéskor erre érdemes lehet figyelni, pl. a whiteruni házikóban vagy gyerekszoba, vagy alkímiai labor lehet a kettõ együtt nem.
A gyerkõcöknek lehet adni ajándékot (ruha, fakard, mesekönyv, tõr, édesség) cserébe jótékonysági bónuszt (+10 speech) kap a karakter, az otthoni ágyban pihenve pedig 8 órán keresztül a gyógyitalok hatékonyságára ad bónuszt a játék, ha van gyerek a háznál.
A házastárs is bónusszal jár (+10% skill növekedés 8 órán keresztül), ha otthon alszol, illetve kereskedõ lesz az otthon ülõ társ (ha kísérõnek viszed magaddal nem kereskedik)
Nem tudok arról, hogy ebben a lehetõségben hiba lenne, az árvákkal lehet beszélni már a játék elején az örökbe fogadásról, akkor is amikor még nincsenek meg a feltételek (gyerekszoba).
A vámpír támadásokból adódhatnak kellemetlenségek, bár az sem nevezhetõ bugnak - oda kell figyelni a városlakókra, a városba lépés után gyorsan megbizonyosodni arról, hogy nincsenek-e ott vámpírok (városkapun belépés, gyorsutazás).
Kellemetlen, ha kiirtják az élõholtak a kereskedõket, de a többi NPC elhalálozása is érinthet mellékküldetést (elakadni nem lehet, de a küldetés sikertelenségét okozhatja)
Mivel a játékban a gyereke védett karakterek, ha este, éjjel gyerek mászkál a környéken, valószínûleg nyugalom van...
Van mod arra, hogy a városi vámpír támadások megszûnjenek, de én nem használom, igaz használok egy másik modot: Adventurers and Travelers
Ennek annyi a jelentõsége, hogy utazókat, és kalandor csoportokat rak be a játékba.
Az utazók mondjuk nem a legrealisztikusabban lettek megalkotva, mert egyedül, páncél nélkül járják az utakat, a kalandor csoportok már jobban illenek a világba.
5-6 fõs társaságok, alacsony szinten nem ajánlott beléjük kötni, alkalmanként viszont jól jön a segítségük (nem lehet erre megkérni õket, de ha mondjuk egy banditák lakta erõdön keresztül vezet az utad, s arra jár egy kalandor-csapat, ott csata lesz...
A vámpír támadásokhoz ennek a modnak annyi a köze, hogy a városokban is kalandor tartózkodik, akik egyrészt magukra vonják a támadó vámpírokat, így a városi NPC-k némi biztonságot kapnak, s a kalandorok le is tudják csapni az élõholtakat (ha meg meghalnak a harcokban, gond nincs belõle, elég jó a loot)
A Dawnguard-nak van pozitív hozadéka : vérfarkas, és vámpír lord perkfa, illetve (ha a küldetésben elérsz odáig) Serana nem egy gyenge segéd.
A Heartfire DLC néhány árva gyereket ad a játékhoz, akiket megfelelõ feltételekkel (ház, berendezett gyerek szoba) örökbe lehet fogadni, illetve három, a vadonban felépíthetõ manor (plusz a személyzet) lehetõsége - kézmûves mod, lehet szeretni (nekem szimpatikusabbak a városi lakhelyek), játékmenetet befolyásoló bug ennél a kiegészítõnél sincs.
A Dragonborn DLC okozhat hibát - feltételes mód, nem törvényszerû, hogy hibás lesz, de lehetséges - ami a sárkányok lelkének elszívását akadályozza, s ez esetenként küldetés-gátló is lehet.
A Dragongorn küldetései egy másik térképre viszik a játékost, hiba esetén (nincs sárkány lélek) ki is lehet kapcsolni, de érdemesebb inkább javítani, hisz elõbb-utóbb vélhetõen úgyis szeretne a szigetre átmenni a játékos.
Vagy tedd föl az unoff.patchet mindenhez, vagy kapcsold ki addig a Dragonbornt amíg el nem kezded azt a küldetésszálat (úgyis átmész a szigetre, szóval az alapjátékban sok mindenbe nem szól bele).
Ami fent van, a következõ: steames Skyrim Legendary Edition (alapjáték + Dawnguard, Heartfire, Dragnborn DLC), Unofficial Skyrim Patch és az a progi, amelyet a magyarosítás felrakott. Ez utóbbi kettõ a magyarosításban volt. Szóval csak az Skyrim LE és a magyarosítás van feltelepíve.
Elõre is köszi a segítséget!
Tudtok valami modot ami kicsit változatosabbá teszi a városokban a lakosságot? Mind kinézet mind öltözködés szempontjából!?
köszi
http://www.akciofigura.hu
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Tolvajoknál lehet ilyet, de is meg végig kell csinálni a szálukat. Az se rövid.
A Sötét Testvériség elvárja a tagjaitól, hogy lehetõleg diszkréten hajtsák végre a megbízásokat, s ha nincs rá különösebb ok, nem ámokfutó módon tömegmészárlást rendezve teljesítsd a feladatot.
Ismétlem: amikor megbíznak egy küldetéssel, kérdezd meg a többieket, mit javasolnak, hogyan célszerû teljesíteni a megbízást, de lehetnek más alternatívák is.
Erre példa, hogy nem is te ölöd meg a célpontot, hanem illusion varázslattal kiprovokálod (düh), s végeznek vele az õrök (persze a varázslatot is megfelelõ helyrõl kell elcastolni)
A Sötét Testvériség küldetéseit meg lehet csinálni vérdíj nélkül, csak ki kell várni a megfelelõ pillanatot, a vámpíros gyilkolászásnál is inkább az a gond, hogy céltalan a küldetés, ha kiírtod a kereskedõket, nem lesz helyettük másik.
1 - Sötét Testvériség.
A tagoktól lehet érdeklõdni, hogyan érdemes teljesíteni a feladatot, adnak tippet arra, hogyan csökkentheted a lebukás veszélyét, illik a megbízás végrehajtásakor a szemtanúk jelenlétét kizárni, vagy legalábbis megpróbálni.
2 - Dawnguard vámpírok.
Ez egy melléküldetés-sorozat (ölj meg a városban valakit, lehetõleg ismert legyen, és lehetõleg tanúk is legyenek, amikor a Dawnguard-páncélba öltözve végre hajtod a meggbízást)
No ez az a küldetéssor, amit nem érdemes elkezdeni sem, teljesíteni meg pláne nincs értelme.
Kisebb gond az, hogy gyûjtöd magadra a vérdíjat, de a "perfect" teljesítésekhez többnyire a városi kereskedõket kellene kiirtani, s cserébe tulajdonképpen nem kapsz semmit a megbízótól.
Meg legalább nem üldöznek tovább az õrök. Nehéz úgy kereskedni meg küldiket fölvenni hogy közben ott liheg a városõrség a nyakadban...
Én mindig békés, törvénytisztelõ kalandor voltam, amikor meg nem, sûrûn használtam a quicksave-quickload kombót 😄
Pár nap után kiengednek, nyugi. Ha meg Markarthban nem, az se gond, az küldi.
kép:
itt a kép
Az obliba is a tolvajcéhbe bekerülve lehetett alacsonyabb összegért levetetni a vérdíjat.
Érdemes elrakni a fegyvert, hogy szóba álljanak veled.
A másik pedig, hogy craftolhass egyre jobb és jobb cuccokat szintlépéskor a megfelelõ perkeket kell feloldani. Természetesen a jobb perkekhez nagyobb skill is szükséges, ezért kell az alacsony szintû olcsó vackokat gyártani, hogy fel tudd húzni.