The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Tévedés. Nincsenek "elengedhetetlen" modok. A konzolosok vígan elvannak a több millió eredeti megvett játékukkal modok nélkül is.
Csinálj egy "Helyi fájlok ellenőrzését" Steamen belül, hátha valami alapfájlt is sikerült kigyilkolni. Ha viszont valami szénnémodolt mentést akarsz betölteni friss játékba, akkor simán érthető a CTD, nem csoda ha megkergül a játék hogy kihúztál alóla egy csomó scriptet, meglévő tárgyat, stb. Zárt térben lévő mentés betöltésére ilyenkor még mindig több az esély ha van olyanod.

@Risu Führer #26773: ha se lötyivel, se oltárral nem sikerül kigyógyulnod, és a karaktereden is látszik a dolog, meg éget a nap, akkor már átváltoztál. Nem véletlenül a vámpír lord harapott meg a Dawnguardban? Az azonnali.
Mik a pirosak a hatásoknál?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Visszatérve a Skyrim mod organizer re nekem még nem igazán fekszik. pl az Alternate Start nem akar az SKSE vel működni.
Megtennéd, leírnál pár alapvető javaslatot a használatáról?
Ja és amióta fentvan nem működik az egér görgő klikem :S
Risu Führer
sziasztok. szeretnék kigyógyulni a vámpírságból, de se a talos oltára se a gyógyital nem segít. ez valami bug, vagy én csinálom rosszul? nem telt még le a három nap szóval még nem alakultam át.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Nem akarom szapulni a betesda-t de azért elég szomorú hogy erre van szükség. Ugyanis vannak modok amik elengedhetetlenek. Nem értem miért nem lehetett későbbi Pachel belerakni...
Igen legutoljára ez volt. De akkor is ezt csinálta ha leszedtem az összes modot.
Na mind1 most lett kész a magyarosítás. most kezdek válogatni
Akkor fagy ki, amikor kilépsz a barlangból az elején? Vannak modok, amik akkor indítják be a hozzájuk tartozó questeket, egy ilyen akaszthatja meg a programot. Valamelyik akad egy másikkal. Alaposan át kell olvasni a modok leírásait, esetleg a hozzájuk kapcsolódó fórumokat is, ott általában van szó az inkompatibilitási problémákról.
Lehet olyat is csinálni, hogy az összes modot kikapcsolod, elkezded a játékot, amikor kijössz a barlangból mentesz, kilépsz, visszakapcsolod a modokat és betöltöd a mentett állást, hátha...

200 fölött szokott lenni, mire összejön egy jól behangolt oblivion vagy skyrim. Viszont figyelni kell, mert nem lehet a végtelenségig szaporítani őket. Oblivionnál belefutottam egy korlátba, tán 256 volt a maximum, utána megkergült, emiatt kezdtem anno komolyabban foglalkozni a modok "mergelésével" Sok gondtól meg tudja vele óvni magát az ember, mert az összefűzés során alaposan átnézi, hogy melyik esp mit módosít és a maga kedve szerint hangolja a világot, de nagyon el is lehet szúrni.
Ja: és a modolt világ felépítése időben összemérhető az ebben a világban eltöltött játékidővel. Mindkettő hetek, hónapok...

A Wrye bash elég sok segítséget ad ehhez, ha a modok összeolvaszthatók, azt megteszi és az egészet a bashed patchba teszi.

Aha fontos info.
Most per pillanat ha a skyrimi területre kilépek kifagy. pedig semmi mod nincs fent.
Most mindjárt megy egy reinstal. kipróbálom amit mondtál
Pedig éppen csak 238 mod van fent. Mindig ez van. Mire összeválogatom a koktélt már nem működik. Ti menyit használtok?
Mit jelent az, hogy nem indul? A főmenü megjelenése előtt ctd-zik egyet? Akkor valamelyik aktív esp elől hiányzik a hozzá tartozó master esem vagy esp.
A modolás (nem gyártás, csak sok mod beillesztése a játékba) igényel egy elég komoly "szerszámkészletet". Valamelyik modmanager (a legjobb a MOD Organizer, nekem a Nexus Mod Manager nem jött be, elég sok gondom volt vele) és a Wrye Bash Skyrim-hez is jó verziója. Ezzel tudod megnézni, hogy melyik esp van rossz helyen a sorrendben. Szépen kiszínezi, sőt azt is megmondja, hogy melyik esp vagy esem hiányzik, vagy van rossz helyen ahhoz az esp-hez képest.
Angolul nem árt hozzá tudni egy kicsit, mert nincs magyar nyelvű használati utasítása és sokmindent lehet vele csinálni.
Megj: némely összetettebb mod igényli is, és odaírják, hogy a stabil működéshez kell a Bashed Patch is. Na ezt a Wrye Bash-sal lehet megcsinálni. Ez gyakorlatilag összekombinálja a felrakott modok tárgylistáit egybe és képez egy olyan listát, amiben a tágyak (ruha, fegyver, stb...) az összes felrakott modban benne lévő tulajdonságait felveszik. Tehát ha van egy mod, ami egy fegyver sebzését módosítja, míg egy másik csak az árát, alaphelyzetben csak annak a módosulatai lesznek érvényesek, amelyek az utoljára betöltött modban vannak. Vagy az ár, vagy a sebzés. A Bashed Patch-ban meg egy olyan kard lesz, aminek mind az ára, mind a sebzése módosítva van, mert összeszedi a tárgyhoz tartozó összes, az alapjátékhoz képest megváltoztatott értéket és egybegyúrja.

Hogyha túl módoltam a játékot... Tehát nem indul mi a teendő? Már leszedtem az összes modot de még mindig nem indul. Ráadásul a pluginsban még mindig ír párat, pedig semmit nem raktam fel manuálissan.

Valaki megosztaná velem a tapasztalatait, h szokta megelőzni az ilyen helyzet kialakulását?
valami árnyalat mélyítő fény sötétítő ENB t tudtok ajánlani?
Valaki aki jobban beszél angolúl felvilágosítana aPredator vision nál mit kell átírni ha nem kompatibilis az ENB vel
Előre is köszi
genndy
Megnézed a naplódban?
Avenicci, a jarl szolgálója, Dragonsreachben.

Fantusz
Házat venni a jarl intézőjétől lehetséges, miután a feltételeknek megfeleltél...
Whiterunban ez viszonylag könnyen megy, csupán a sárkánykövet kell odaadnod Ferangarnak (az udvari varázsló), s ha a sárkányt is legyőzöd kóborlovagi kinevezésed Lydiát is melléd rendeli a jarl, aki housecarl is.
5ezer aranyért csodát ne várj az emlegetett házikó egy viskó, a városkapu közelében, a kovácsműhely melletti házikó.
Viszont minden fontos dolog megtalálható a közelben (kereskedők, kézműves műhelyek), s hiába nincs sok különlegesség a házikóban, nekem a kedvenc lakhelyem volt Whiterun

Kitől lehet házat venni?Mert ajánlottak az első nagyobb városban ahol kinyírtam a sárkányt hogy vehetek birtokot..stb de kitől lehet?Vagy hol tudom megnézni?Mert elfelejtettem már a párbeszédet.

genndy
Nem csak te gondolod úgy, csak nincs aki megcsinálja. Pont nemrég fel is vetődött ez.
Nekem valahol megvan egy lementett eredeti, csak nem tudom kicserélni. Kly meg ki tudja merre van már.

jan5650
Csak én gondolom úgy, hogy a Mod ismertetőt egy picit moderálni kellene?
Nem vetem meg én sem a csúnya beszédet, de ebben az ismertetőben picit már túlzásba esett a készítő. Ne értsetek félre maga az ismertető nagyon jó, és hasznos, biztos sok dolga volt vele a készítőnek, de annyira sok obszcén szó van benne hogy az már zavaró...

Nézd meg, hogy azon a partíción, ahol a temp könyvtárad van, mennyi a hely. A kicsomagolók oda bontják ki, majd onnan mozgatják a helyükre a fájlokat. Lehet, hogy ott fogytál ki...

genndy
Nexuson tudtommal nincs olyan mod ami csak fizetéssel elérhető. A nagy modokhoz kell regisztráció, és akkor eléggé az arcodba tolja a fizetős lehetőségeket, de az ingyenest kell választani és kész.

Én RealVision Performance ENB-t használok + CoT.

Nem az a gáz...
Pontosabban nincs is gáz csak úgy látszik offline volt az ingyé szerver

Annyi kérdésem lenne még, h KI Milyen ENB t használ?
Fantusz
Nem egy bonyolult dolog a nexusra beregisztrálni, s az nem csak egyetlen játékhoz érvényes, aki bármilyen modot szeretne valamelyik PC-s játékhoz, annak a nexusra vezet az útja...
Az sem utolsó szempont, hogy a mod mager is kérheti a nexus regisztrációt, ha a modokat managerrel szeretnéd letölteni-telepíteni.

Ha lehetek pofátlan...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van valakinek prélymiumos NMM felhasználója?
Csak mertezt találtam és hát éhes lettem
Én is erre gondoltam de van meg 25 giga. Na mind1 próba jön
A Fat 32 ő lehet probléma? bár nem hiszem,h 4,3 gigánál nagyobb lenne a kicsomagolt mod

Valamint kérnék mindenkitől kedvenc ENB-t valamint skill fa modot (minél részletesebb és bonyolultabb legyen)
genndy
Oké. Akkor Creation Kit. Steamen a Kellékek közül letölthető.

Elfogyott a hely a vinyón. Elfogyott a memória. Passz. Csomagold ki őket kézzel.

Szeretem a kihívásokat. Időm meg van

Apropó kihívás
Mi a teendő ha a NMM nem akarja felrakni a modot? Nincsen hozzá követelmény végigmegy a csik és kiírja, h
A problem occurred during instaL:
Exception of type"system.out.memoryException" was thrown.
The mod was not installed
A Falskaar és az Immersive Armors al csinálja.

genndy
Creation Kit kell hozzá. Minimum 100 óra egy ilyet megcsinálni, még ha csak valami alap viskót is akarsz, mert először még a progit is meg kell tanulni használni. Macerás, nehéz, küzdős. Ha Ryder benéz majd mesél miket szívott vele a NV-ben.
Egyszerűbb ha Nexuson nézelődsz modok után, van millió házépítős. Meg a Hearthfire DLC is erről szól.

Valakinek van tapasztalata módolással kapcsolatban?
Lakást szeretnék csinálni. Milyen programmal szokás
genndy
Ha csak guggol akkor felkel. Ha a földön fekszik akkor halott, véglegesen.

Hali,ha egy társam (lidia) meghal akkor feléled?Mert volt hogy meghalt aztán ha lenyomtam az ellent felkelt.De most elég halottnak tűnik <#conf>
lenyomtam a 2. sárkányt de csaj meghalt.

PiszkosFred
Green Water Fix by A
Ez megoldja a viz alatti gondot, ha esetleg az tovabbra is jelen van. Illetve, van ezen kivul meg rengeteg "Water" modifikacio, azok nagy resze is jo, de talan ez a legnepszerubb. (regebben ez volt, legalabbis)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Probléma MEGOLVA

Köszi én is erre emlékeztem de nem működött.
genndy
Hát ha ez még 1.5 játékkal volt, akkor legfrissebb patch.
Vagy erre gondolsz.

Erről beszélek
sajnos az angol tudásom gyenge a leíráshoz.
de emlékszem nexuson volt fent valami megoldás. csak nem emlékszem illetve nem találom
Üdv
Most kezdtem újra a játékot.
Ha ugrálnak az árnyékok nem látok a víz alatt és nem látszik a tűz mit is kell felrakni? Sajnos már nem emlékszem
Mondjuk aztat csókoltassuk, aki ezt a leírást csinálta a modsorrendről.
Könyörgöm, az egyéb esm-ek sehogy sem lehetnek ez esp-k mögött. Először be kell tölteni minden esm-et, majd utána az esp-ket. Nem is hagyja másképp beállítani egyetlen modsorrend kezelő sem.

penge96
De utána biztos visszakapcsolta, vagy nem lehet? Nekem is bent van az alapjáték unofficial patche, akkor számolnom kell ezzel a problémával? (Még nem tartok ott.)

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

genndy
Pedig azok később még jól jönnének... rengeteg hibát javítanak ugyanis, ez a lélekelszívás az egyetlen bajuk.

na sikerült de úgy hogy az unofficial patcheket kivettem meg lenyomtam még egyszer a sárkányt.Köszi a segitséget<#eljen>

genndy
Pedig így jónak kellene lennie. Próbáld meg az .esm-eket ugyanebben a sorrendben a legelejére pakolni, az .esp-k elé.

hát nem megy így se ha abba a sorrenbe rakom akkor meg menü nincs csak a logó jön be.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

genndy
Amiket ismer. De nagyon sokat ismer. Milyen értelemben gondolod hogy megbízható?
Jól rendezi el a modokat? Legjobb tudomásom szerint igen, bár én nem használom.
Nem turkál a cuccaid között, viszont folyamatosan frissített netes adatbázist használ, úgyhogy nem árt kiengedni (de nem kötelező, kézzel is le lehet tölteni az adatbázist).

penge96
A BOSS program az automatikusan elrendezi a modokat, ugye? Teljesen megbízható? (Elnézést, ha ez is volt már, de amit találtam a Morrohun-on az nem mondott újat, mást pedig nem nagyon láttam.)

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

genndy
Semmi letorkolás nem volt benne, csak minden 5. hsz ez a kérdés.
Nem kell kikapcsolni semmit, a modsorrendnek kell jónak lennie. Elolvastad amit a morrohun oldalán írnak?

jó de hogyan kell?Kapcsoljam ki vmelyik módot?
Csak rendesen megkérdeztem vmit és letorkoltok,lehet egy milliószor kérdezték de én most jöttem fel ide elõször<#rolleyes>

Fantusz
Az ismert bug lehet, nem az a kérdés, hogy honnan jött a sárkány (nem tudhatod), hanem a karaktered elszívja a lelkét, s így tanulja meg az elsõ kiáltást (pontosabban annak az elsõ részét), ami a küldetés továbbgörgetéséhez szükséges.

genndy
Nem szívod el a lelkét, rossz a modsorend. morrohun GYIK egymilliomodszorra is.

Lenne egy olyan gondom hogy lenyomtam most a sárkányt fehérvágtánál,még az eleje nagyon,át kellene vizsgálni a sárkányt hogy honnan jött,de nem megy tovább elveszem az összes cuccot tõle de a feladat meg maradt.

genndy
Nincs olyan amiben minden benne van. A legnagyobb és legnépszerűbb a 2K, bannerban is ott van. Növényekhez meg a Skyrim Flora Overhaul.

Fantusz
Zuhanáskor feleannyit sebzõdik a karaktered, de ennek nem sok jelentõsége van, hacsak nem szokásod a magasból földhöz verni... viszont a következõ perk felvételéhez feltétel, hogy ez is meg legyen.

A Conditioning a legfontosabb perk lesz: a viselt nehézpáncélnak nincsen súlya, és nem lassítja a karaktert.

A nehéz páncél perk-ek között van olyan hogy Cushioned " párnázott " magyar forditásban ennek a védelemben van-e jelentösége csetepatéban vagy csak leugrásnál fele annyit sebzödik az ember ha esik a sziklára ?
Tudtok ajánlani nekem textúra módot?Amibe minden benne van?Leginkább táj kellene szedtem le párat de üti egymást,vagy felrakhatom úgyis?Legfõképp talaj,fû,fák..stb elég gyengék.Lekaptam 1-2t de nem az igazi.

SweeneyTodd
Helló, Sziasztok !

Tegnap megvettem a játékot, kövezetek meg ,hogy nem elöbb mert ez valami fantasztikusan jó játék.

A sima alapjátékot szereztem be steamen 3,5euróért, minden egyes centet megért , de még az eredeti árát se sajnálnám ezek után tõle, egyszerûen lenyûgözött.

http://trafikavarosszelen.tumblr.com I PSN : motkany91