30713
TES
  • genndy
    Ha nekisprintelsz eláll az utadból én úgy vettem észre, nem kell rögtön kiabálni vele
  • Wreck86
    Valahol jó ha van követőd, de van ahol idegesítő eléggé. Volt, hogy beállt az ajtóba és ne mtudtam kimenni tőle, hiába lökdöstem, csak akkor ha ráordítottam. :D
    Nem kötelezők, még jó, hogy nem kell mindig valami pofázóssal menni. :D
  • genndy
    Van hogy egy-egy küldetésszakasz (egy dungeon kb.) erejéig hozzádcsapódik valaki, de abszolút nem kötelezőek. És sokszor még ilyen helyzetben is lehet mondani hogy "ne gyere, megoldom egyedül". Én is egyedül kalandoztam a 220 órából legalább 210-et.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.01.06. 12:22:30
  • Prof William
    Ugye nem kötelezők a követők?

Ebben a sorozatban mindig is a magányos kalandozó hős szerepét szerettem.
  • Fantusz
    Szerezz egy enchant nélküli íjat.
    Mágiával felruházott íjra nem lehet másik hatást tenni, nem lehet lecserélni.
    Kísérőkről már volt szó: vigyázni kell rájuk, mert a többségük halandó.
    A konzolparancsokkal feltámasztott NPC-k bugokat okozhatnak, nagyon nem ajánlanám úgy visszahozni Lydiat sem.
    Játssz úgy, hogy figyelsz a kísérődre, ha meghal, vagy elfogadod, és nem éleszted újra, vagy azonnal visszatöltöd a játékot (mint, ha a főhős halt volna), vagy keresd meg Seranat, és vidd magaddal őt, rá nem kell vigyázni (Dawnguard küldetést kell addig vinni, amíg nem csatlakozik a vámpír csajszi - íjásznak amúgy is hasznos, ha az erődben tud Sorine-val bizniszelni, mester szintű íjász tréner a csaj)
  • coolpet
    A fegyvert elfutottam es megszereztem, nem volt nagy kunszt normalon.
    Meg is van a fiery soul trap enchant, de mar nem tudom ratenni az ijamra mert van rajta shock, es azt nem tudom hogy kell lecserelni/leszedni. Lehet nem is lehet ugyhogy kell keresnem egy masik ijat.
    A dobocsillagot majd maskor megcsinalom.

Egyebkent Liviat megoltek, van egy vidi youtube-on, hogy kaphatom vissza. De en nem talalom sem a hall of deadben, sem a breezehouseban.

Passzolom. esetleg otlet Lidiara es az enchant removalra? Koszi!
  • Fantusz
    A fegyver, és a Fekete Csillag
    Annyit gondolom sikerül kihámoznod a szövegből, hogyan találhatod meg a két tárgyat..
    Egyiket sem adják könnyen, harcolni kell értük.
  • genndy
    Mert a léleklopós íjaddal vadászol mindenre, ami kicsi is, és ha enchantolsz vele bármilyen kis olcsó biszbaszt, akkor fejlődik az enchant képességed és így gyorsabban tudsz bonyolultabb és erősebb enchantokat csinálni, valamint fejlődik az íjászatod is amit amúgy is használsz...?
  • coolpet
    Ha felvasarlom a kis lelekkoveket, az miert jo az enchant reszerol?

Max arra lesz jo hogy toltse a lelkelet esa fegyot fissza tudjam tolteni vele.

Megkeresem a lelekkovet es a kalapacsot.

Egyebkent sneak ijasz karit fejlesztek, es van egy dwarven ijam, meg egy raklap acel vesszom.

Kell a kovacsolas perk meg az enchant amit fejleszteni kell.
  • Fantusz
    Karakter képességeihez illő, lehető legjobb minőségű fegyver sebzi a legnagyobbat.
    Idéző íjásznak ez az idézett íj (daedric íj+daedric nyílvesszők), az erősítő perkekkel, ha a karakter nem ért a kovácsoláshoz a fizikai fegyvereket nem tudja jól fejleszteni.
    Kovácsolásban jártas karakternek a sárkánycsont íj a legerősebb fegyver (100-as kovácsolás képesség, perk szükséges)
    A Dawnguard számszeríjai is erősek, főleg alacsony szinten, hiába gyengébb minőségűek (acél, dwarwen), küldetésekkel lehet enchantolt lövedékeket elérhetővé tenni (Sorine).

Enchant visszatöltő perket soha nem használtam.
    A játék kezdeti szakaszában két tárgyat érdemes megszerezni, az egyik a Black Star (Azura csillagát a fogadóba kell vinni), a másik egy kétkezes balta, amiben speciális soultrap enchant van (lélekcsapda+tűzsebzés).
    A fegyvert enchant asztalnál szét lehet bontani, nálam ez volt az alapvető mágia a fegyverekbe: 10 tűzsebzés+2 másodperc lélekcsapda.
    A Black Star egy újra felhasználható lélekkő, NPC-k lelkeinek befogására alkalmas, így mindig volt grand méretű lélek enchantoláshoz, fegyverek újra töltésére, hisz a fegyver alapsebzése mellett tűzzel is sebzett és vadászta a lelkeket.
    Az enchant gyors fejlesztése érdekében az összes fellelhető kicsi (petty, lesser) lélekkövet érdemes felvásárolni.
  • Wreck86
    Poén:
    Draug ordítással lelökött az "emeletről", leestem egy alsóbb szintre, ott a másik a pajzsával taszított egyet rajtam pont bele a tűzbe. :D
  • coolpet
    Akkor szinte mindegy mivel lovoldozok.

Keressem meg azt ami a legnagyobbat sebzi es kesz ugye?
    Meg rakjak ra enchantot ami elementalisat sebez meg van valami olyan ami vissza is tolti az ijat masodik enchantnak ha jol emlexem, csak nem tudom mi a neve
  • genndy
    Normál íjaknál nincs ilyen különbség. Enchantolással sincs ilyen lehetőség. Ha igen, akkor az maximum ilyen küldetéstárgy lehet (de szerintem ezt meg nem lehet szétbontani).
  • coolpet
    Arra gondoltam, hogy minden bow-nak megvan a sajat DPS-e es az eroseb ijak lassabbak. Tehat ha egy eros ij lassu, de egy gyengebb ij gyorsabb, lehet hogy jobban lehet vele olni, foleg hogy archernel az utolso perk az a paralize.
    Pl van ez az ij: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Zephyr

Ha van ra meg enchantment is kulon akkor lehet jobb aktiv harcra mint egy dragon vagy Daedric, nem?
  • genndy
    Nincs kimondottan sneakes íj, úgyhogy arra mindegy, ha meg már észrevettek, akkor nyilván a legerősebb - daedric, sárkány.

@plu604: persze hogy ide is, becseszte mindenhová a szerencsétlen. Mindjárt hívok modit, mert hg sajnos jó ideje sehol.
  • coolpet
    Sziasztok!

Melyik ij a legjobb sneak-re es ha mar meglattak es jonek? Vagy sarkanyolesre, oriasolesre?

Koszi!
  • plu604
    Ezt biztosan ide akartad?
  • Fantusz
    A sebzést enchanttal lehetséges növelni, 100-as enchattal, grand kővel +40% sebzéseket lehet egy-egy viseleti tárgyra rakni, ami összegezve jelentős lehet (amulett, gyűrű, kesztyű, fejfedő)
    Illetve a lesből támadás ad még komoly módosítókat, sneak perkek íjászatnál "csak" 3x sebzést, egykezes fegyverrel 6x, de tőrrel orvtámadás 15x sebzés is lehetséges.
  • Morlan
    Sziasztok!
    Először játszanék a játékkal, csak szeretném az irányítást áttenni a numpados nyilakra. A játék viszont nem szeretné - és sajnos ő az erősebb. A wikin írtak még arról, hogy egy régi verzióban ez volt a gond, de ott úgy írnak róla, mintha megoldották volna.
    "Version 1.2.12.0 does not allow you to assign controls to number pad keys 1-8, returning the error message "That button is reserved". This was fixed in a later version. '
    Van valami ötletetek?
  • coolpet
    Ijasznal mi noveli a sebzest a perkeken, az archery szintjen es enchantmenteken kivul?

A magicka es a health tuti nem :)
    A staminanak sincs koze hozza szerintem.

Ha kimaxoltam (lvl 100 archery es minden perkje), akkor mar csak az ijon es a szintemen mulik a sebzes?
  • Savaran
    Igen, rászámolja a képességeidet a sebzésre, daedrikus páncélnál maxon lévő neházpáncélos képességgel 700 volt nálam a max védőérték, skillek nélkül szerintem 150 körül lett volna mindennél így van
  • coolpet
    Azt nem ertem: talaltam egy ijat, mondjuk dwarwen bow. Annak az alapsebzese 10-es, de nekem megis 24-et mutat.
    Lattam olyan hozzaszoalst is ogy daedric bow 68-as sebzessel, de a wiki szerint 18-as.

Hogy van ez akkor? A jatek mar alapbol raaszamolja a kepessegpontjaimat es egyeb perkeket, enhancmenteket, es azt irja ki mint sebzes?

Mi annak az enchantmentnek a neve, ami 30%-al tolja a bow speed rate-t? Nemtalalom.

Koszi!
  • coolpet
    Az autosave kiraly koszi!

• Marinecorps
    Javaslom az "Alternate start" modot, ha már unod a kezdést.
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/9557/?
  • Fantusz
    A karakter generálás kezdete előtt a játék csinál egy mentést - új karakter indítása esetén ezt töltöttem be.
    Teherbírás mértéke a staminatól függ, ami harcosnak úgyis szükséges lesz, mágus, ha nem visel páncélt, a 100 stamina is elegendő, nála fontosabb a mana és az életerő növelés.
    Enchanttal is növelhető a teherbírás, de a legjobb, megtanulni, hogy fölösleges minden kacatot össze szedni.
  • Malakai
    Mod szerintem van rá, hogy a kocsis részt átugord.

Természetesen van formula, ha angol nem gond irány UESP:Weapons.

Minden stamina pont 5-öt ad a teherbírásra.
  • steweee
    nincs telepítve, de talán az oblivionba volt ilyan hogy intro.bak vagy intro.bik vagy ilyesmi. na azt kell neked lecserélni vagy kitörölni a könyvtárából. a dark soulsban is hasonló volt a megoldás erre
  • coolpet
    Sracok van valami mod arra hog atugorjam az introt? irritalo ha uj karaktert inditok, hogy mindig ki kell varnom kb 10 perc semmittevest

Valamint szeretnem tudni hogy alakul a sebzes a fegyverekkel, azaz mekkorat utok, van e ra valami formula vagy mitol fugg.

A karakter tehetbirasa mitol fugg? nincs olyan hogy ero, csak stamina, magicka es health.
  • SaGa
    Az UNP, CBBE és hasonlók különböző (általában női) testmodellek. A Vanilla az eredeti Bethesda forma. A skin az adott testre "ráhúzható" bőr. Ha nem egyezik a testmodell és a skin, akkor rossz helyen lesznek az árnyékolások, így csúnya lesz a test.
    Az egyes ruhákból is a megfelelő testmodellre készültet kell használni, különben jönnek az általad is említett "átlógások"

Ha cseréli akarod a testeket, mert nem elég bögyösek az originál (vanilla) modellek, akkor először válaszd ki a sokféléből azt, ami neked a leginkább bejön. Aztán ehhez keresd meg az alap ruhák megfelelő készletét. Ez után kezdheted a többi ruhákat keresgélni, de mindig az adott testmodellhez való kell. Ha olyan nincs, akkor az a ruha nálad nem lesz használható.
  • RoboKutya78
    Srácok leírnátok pontosan milyen kiegészítők kellenek a különféle ruhatípusok feltelepítéséhez? Gondolok itt az unp cbbe és a többire?
    Mi az a vanilia mod vagy skin vagy micsoda ez is jó lenne ha tiszta volna.
    Eddig csak tapogatóztam mihez mi dukál de jó lenne ha nem azért kellene lemondanom egy ruciról vagy más miről mert leesik az emberkém feje vagy átvillan a teste a ruhán.

• genndy
    Ha ránézel, kiírja ám a nevét... ő az.
  • RoboKutya78
    vagy a jó öreg help szavacskát használhatod :)
  • genndy
    Gratulálok, megtaláltad a játék legerősebb ellenfelét. Engem 120-as szinten is megizzasztott, segítővel meg dremorákkal. Nincs tipp, ne idézd meg azt' kész.
  • coolpet
    Orola lenne szo: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Karstaag_%28Dragonborn%29

How to do to kill it?
  • coolpet
    Sziasztok!

Van a dragonborn kuldetessorozatban a kulonallo szigeten egy barlang ahol van egy nagyobb koponya a falon.

Egy masik barlangban pedig egy tron egy csontvazzal(Ha jol csal az emlekezetem). Ha odateszem a koponyat, megidezek valami fagyos lenyt.

Na 100-as conjurationnal es 70es destruction magiccal sem tudom megsebezni, pedig szortam ra a tuzlabdakat.

2 dual hand summon dremora lordot 1 masodperc alatt elintez, es a lightning elemental sem tart neki tovann. Ha kozelembe er fogy az eleterom, ha eler, akkor azonnal meghalok. Hogy kell megolni? 23 koruli vagyok. Nagyon erosebb varazslatokat mar nem fogok tudni igezni.

Segitsetek help.
  • Savaran
    Én dobozosan vettem meg kiegészítőstül, 150 órám van már benne a steam szerint, szerintem még 300 múlva sem unom meg, ott a helye a nagyok között a polcon, sok jó szerepjáték van és sokat is szerettem, de számomra egyenlőre ez a legjobb
  • RoboKutya78
    srácok 3000 (11e )forint körül van a játék steamen: szerintem megéri:)
    bár most a steam átvágott
    kártyás fizetést kértem és mégis lecsókolta a 40 centemet a tárcámból amit kártyákra akartam költeni.
  • Fantusz
    Ne veszítsd el, mert abból csak bonyodalmak vannak...
    Serana kivételével az összes lehetséges kísérő halandó, és ha elkóborol sokszor azt sem lehet tudni Él-e még, vagy halott.
    Ha meghalt valahol, lehet másik kísérőd, de ha él, nem fogadhatsz fel helyette másikat, meg kell várnod, amíg elő kerül - napok elteltével általában haza megy.
    Kísérővel játszva alapszabály, hogy hosszabb időre ne veszítsd szem elől, várd meg, vagy keresd meg, mert az elvesztése később okozhat kellemetlenséget - ezért is kedveltem a vámpír leányzót, őt nem kell félteni, nem kell állandóan ellenőrzés alatt tartani, hogy él-e (élőhalott).
  • coolpet
    Ha elvesztettem a csajt (lidia asszem) valahol, megoltek, vagy elveszett, hogy tudom ujra felkerni segitonek?
  • Fantusz
    skse_loader parancsikonnal kell indítani a játékot, ahogy az SaGa is írta - ha úgy sem jó, akkor jöhet a következő lépés a hibakeresésben.
    A játék eredeti exe-jével indítva, a skse inaktív marad, s azok a kiegészítők sem működnek, amelyeknek szükségük van a skse-re.