30713
TES
  • Morlan
    De csak a DLC-k un.patch-ait kapcsoltad ki? Mert nálam azokkal volt a gond, így csak a fő unofficial patch van be ikszelve a mod manager-ben, és minden rendben. Bár játékilag még nem értem el a kiegészítő részekhez, de ha ott majd gondom lesz, ráérek ott aggódni... :)
    Ezen kívül mindenképp érdemes felrakni a mod manager-t... Mit érdemes? Kötelező! :)
    A betöltéses hiányt csak ott írja ki, mert az előző mentésedkor volt valami, ami a mostani betöltéskor már nincs meg. Az un.patch-ok, gondolom.
  • sznek1975
    Közepes gépre tudtok valami klassz mod packot? 1 gigás ddr5 videó kártya van és 8 giga ram. 3.6 os procival. mi kell még hozzá felsorolásilag?
  • pecaboy
    Sziasztok!

Kellene egy kis segítség.

Legendary Editionöm van, felraktam hozzá az unofficial patch-eket meg egy-két modot, toltam vele pár napig, minden rendben, utána felraktam a magyarítást is. Az eredmény: megjelenik a címképernyő, utána az a sárkányforma, és itt egyszerűen kifagy, nem megy tovább, nem tölti be a főmenüt sem. Rájöttem, hogy az unofficial patch-ek okozzák a hibát: ha ezeket kikapcsolom a játék data fájljai közül, és utána indítom SKSE-vel, pöpecül működik a magyarítás, csak persze a játékom betöltésénél kiírja magyarul, hogy nem lesz ez így jó, mert adatok hiányoznak.

Próbáltam az unofficial patch-ek sorrendjét is megváltoztatni a Data menüben, az eredmény ugyanaz.

Mi lehet a megoldás? Ha letöltök valami mod managert, az segíthet?
  • Fantusz
    Nem tiszta miért akarsz fejlődés lassító modot, kezdetben gyorsan léped a szinteket, később le fog lassulni mod nélkül is.
    Sőt 20-as szint körül teljesedik ki a játék, akkor már lehet találni értékes cuccokat, kihívást jelentő ellenfelekkel találkozhatsz.
    A szintlépés érdekessége, hogy 10-es szintig 5 skill fejlődés szükséges a szintlépéshez, később egyre több: 10-15-20-30.
    Ezért érdemes először az elsődleges harci képességeket feltornázni legalább 50-re, kézműves szakmákat csak 15-ös szint után fejleszteni intenzívebben.
    Amikor íjász karaktert indítottam, szinte ki sem tette a lábát a karakterem Riverwood-ból, Faendalnak köszönhetően, 50-es íjász képességgel, kb 10-es szinten indulhatott neki a világnak, kb egy óra játék után, s ebből semmi hátrány nem származott.
  • gyeprefos007
    Próbáltam másolni is, de az eredmény változatlan. amúgy most az előbb letöltöttem egy mentést, annál meg jó volt. érdekes :/
  • genndy
    Passzolom, látszólag jó. Mondjuk hogy miért van minden modnak .bsa-ja, mikor a bemásolás is elég, azt nem tudom, de gondolom az NMM csinálja. Én másoltam, nálam jó volt.
  • Savaran
    Ne félj 40-es szint után már lassú a fejlődés :)
  • Morlan
    Üdv!

Érdeklődnék, hogy használtok esetleg valami fejlődés lassító modot? Ha igen, mik a tapasztalatok?
    5 órám van a játékban, de már 6-os szinten vagyok.

-gyeprefos007-
    nem hiszem, hogy ne próbáltad volna, de azért megkérdezem - rendszergazdaként indítottad a skse_loader-t?
    Én pár napig szenvedtem a skyui nélkül, miután pár óra keresgélés után végre elolvastam a readme fájlt. Ha nem lennék már kopasz, kitéptem volna a hajam...
  • gyeprefos007
    Modlista: http://www.kephost.com/image/FJ9l
    DataMappa: http://www.kephost.com/image/FJ9O
    http://www.kephost.com/image/FJ9h
    http://www.kephost.com/image/FJ9j
  • gyeprefos007
    Azzal szoktam indítani :D
  • genndy
    Hát ez se egy rossz ötlet
  • Fantusz
    Mivel indítod a játékot?
    Hiába van telepítve az SKSE, ha a játék eredeti exe-jevel (parancsikon) indítod a játékot, az SKSE passzív marad, s azok a modok sem működnek rendesen, amelyeknek szükségük van rá.
    skse_loader-el kell a játékot elindítani
  • genndy
    Passz. Nálad van valami hiba, a mod jó.
    Dobj ide egy modsorrendet meg egy /Data mappa tartalmat.
  • gyeprefos007
    igen aktiválva van, tiszta a mentésem. nincs benne csalás. annyi az egész hogy még kis szintű vagyok. A leírásból amit ki tudtam venni (angol tudás híján fordítóval) azokat már kipróbáltam :/
  • genndy
    És aktiválva is van?
    Nem kell semmit tanulni, nekem rögtön ott volt. Mondjuk az igaz hogy egy 87. vámpír lord mentést szedtem le a netről, mert nincs saját vámpírom. De nem írja hogy szinthez lenne kötve.
    Akkor olvasd végig figyelmesen a leírását, van benne pár tipp, azokat próbáld végig (tiszta mentés meg a többi).
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.01.09. 18:29:42
  • gyeprefos007
    Én is bemásoltam, SKSE is megvan. de nálam csak ennyi van.
    Valahol ki kellene tanulnom vagy mi a baj? :/
    3szor is megnéztem, minden a megfelelő helyre van bemásolva!
    Esetleg szinthez van kötve?
    http://www.kephost.com/image/FJBE
    http://www.kephost.com/image/FJBJ

Utoljára szerkesztette: gyeprefos007, 2015.01.09. 18:20:40
  • genndy
    Bányákból szerezz ércet, onnan ingyen van, állatokból meg bőrt.
  • Savaran
    Mindenki a vastőr gyártást javasolja bagóért vehetsz vasat(vagy bányászhatsz úgy is jó), a bőrszalag meg ingyen van ha íjjal vadászol vadállatot, 1000-1500 vastőrt legyártasz és már százas is a kovácsolás :) minél magasabb szintű kovácsolt tárgyat készítesz nagyobb szinteken hatékonyabban nyomja fel a szintedet, pl ingyen bányászol ébenércet és sok ében páncélt készítesz az tuningolja felfele rendesen plusz jópénzért még el is adhatod, én így trükköztem vele
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.01.09. 17:15:10
  • coolpet
    Kovacsolas power leveling keves lovebol?
  • Fantusz
    100-as skillel, a perk 15% esélyt ad a bénításra, tehát arra nem lehet igazán számolni, inkább más irányból érdemes sebzés növelésre fejleszteni.
    Ez pedig az enchant és a kovácsolás lehet - de nem kötelező.
  • genndy
    Ilyen magas szinten felesleges már powertrainelni, csak elunod magad. Menj, lopakodj, nyilazz, majd fejlődsz. Könyvek se rossz ötlet. Enchantolt cuccot is majd találsz aztán leszeded róla a bűvölést. Van lopakodásra meg csendes járásra is enchant, azzal lehet hogy jobban jársz. Vagy a láthatatlanság varázslat. Vagy nem támadsz meg mindenkit ész nélkül, hanem csak sunnyogsz. Vagy kivárod amíg egyedül lesz egy-egy ember. Vagy tőrrel gyilkolod le hátulról, mert ugye arra is van perk a 15x szorzóval.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.01.09. 07:48:51
  • coolpet
    Azert amikor a barlang 1 csarnokaban vannak vagy 8-an, vagy egy var udvaraban, elegge nehez mindet sneakbol elloni, foleg az olyan nagy HP-s ellenfeleket, mint a berserkerek. Az a paralize neha jol jon.

Valami jo pancelra valo enchantokat kellene osszeszednem, nem magicka regeneralo es locpicking stuffokat.

Most vagyok 30-as szinten, archery 93, enchanting 68, sneak 84, blackhsmithing 45 korul van.
    az oriasokat is ha lesbol tudom tamadni 4 lovesbol lekapom.

Azt tanacsoljak soka, hogy menjek high hrotgarba es lojjem a greadbeardeket vagy hogy hivjak oket, ima kozben.
    Esetleg megkereshetem a skillbookokat, es azzal feltolnam 100-ra.
  • Fantusz
    Bocs, nem aludtam az éjjel, ciki, de csúnyán félreolvastam, és még Angi említésénél sem kapcsoltam - az ügymenetet meg leírtad, meg kellett volna hagyni 90-es szint elérése utánra Anginál a fejlesztés lehetőségét.
    Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nem kell rajta nagyon problémázni, 90-es íjászattal is könnyedén le lehet vadászni bármelyik ellenfelet, mester szinten a skill csak annyi pluszt ad, hogy esetenként lebénul az ellenfél, s annak magas sneaknál nincs jelentősége (vagy meghal az első lövéstől, vagy nem veszi észre a karaktert)
  • genndy
    Anginak pont az a plussza, hogy nem sima tréner, +6 skillpontot ad, szinttől függetlenül. Viszont én pont ezért meghagyom 94 fölött. Innen már nem tudod máshogy, neked kell fölfejlődnöd. Keress valami nehéz ellenfelet akit megközelíthetetlen helyről tudsz sokáig lőni, nem nagyon van más trükk.
    Könnyű páncél jobb, mert kicsit azért jobban véd és ha ütnek fejlődik. A sneaket meg úgyis fejleszted, gyorsan túlléped a páncél nagyobb terhe miatti negatív hatást.

@Fantusz: nem alkímia, archery=íjászkodás :)
  • Fantusz
    Trénereknél 90-es szintig lehet fejlesztetni egy-egy skillt, a többit saját erőből kell megoldanod, könyveket olvasol, vagy használod a képességet...
    Az alkímiát nem nehéz feltornázni, főleg, ha előre számolsz ezzel, és gyűjtögeted az alapanyagokat - volt mester szintű méregkeverő karakterem, de az alkímia simán hanyagolható tudomány, mire eléri a karakter azt a szintet, hogy valóban erős mérgeket, italokat képes készíteni, nem lesz rá szüksége..
    Settenkedőhöz a könnyű páncél, vagy az unarmed öltözék illik, a nehézpáncél csörög-csattog, arra vannak büntetések, amelyek perkkel csökkenthetők ugyan, de könnyű páncélokból meg bónuszt adó darabok vannak - végülis mindenki azt csinál, amit akar, lehet settenkedni talpig vasban is, de minek a páncélzatot cipelni, ha úgysem üt meg senki, hamarabb megpusztul, mint, hogy észre vegyen.
  • coolpet
    Hatt nem valt be a hazbafutkosos mod, kinnszaladgaltak leutni a sarkanyt Riverwoodban megint.

Epphogy le tudtam szedni, mielott szettepi a kovacsot.

Egyebirant az archery levelem 93-as, hol tudnam felfejleszteni 100-ra gyorsiban?
    Angi-nel mar jartam es megkaptam a free skillpontokat.
    Ha sneakes archer vagyok, akkor mi a jobb? a Siba robe vagy a light armor? Van ott valami negativum, konnyebben eszrevesznek?

Koszi!
  • genndy
    Nincs trükk. Bemásolod, aktiválod, működik. Most próbáltam ki. SKSE kell neki.
  • plu604
    Mindenki halandó, ha lekiabálod egy magasabb hegyről.
  • gyeprefos007
    Sziasztok! Ezt a modot hogyan lehet működésre bírni?
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/21689/?
    Vámpírként csak Sima BAT van ott ami csak arra jó hogy gyorsan "előreugorjak" úgy 10 métert kb :D
    A játék Legendary kiadásban van meg teljesen eredeti Steamen vásárolt példány. ezt a modot próbáltam innen az oldalról NMM-el telepíteni illetve steam műhelyből is. Egyik sem lett jó. SKSE is megvan. Állítólag az is kell hozzá.
  • genndy
    Valószínűleg ez a Run For Your Lives.

@barret:
    Nem, bármelyik nem-essential NPC meghalhat. Leginkább a jarlok halhatatlanok, de a mezei polgárok abszolút nem. Kereskedők pláne nem.
    Lydia sem halhatatlan, maximum nehezen megölhető.
  • barret
    Csak az a NPC halhat meg,akire már nincs szükség! (nem szerepel több questben)
    Ettől függetlenül én vigyázok rájuk,ne haljanak ki a települések :D
    Nálam egyszer halt meg Lídia,vissza töltöttem az állást.
    Pedig halhatatlan,ez egy bug lehetett,mert rossz helyre esett be.
  • coolpet
    Marinecorps es mi a mod neve?

Mert Whiterunban 2 honpolgar kulcsat is sikerult elobanyasni a holttestukbol, remelem nem kereskedok voltak.
  • Marinecorps
    Én olyan modot használok hogy sárkány vagy vámpír támadás esetén a "civilek" bemenekülnek a házakba és csak az őrök, companion meg hasonlók maradnak kint harcolni.
  • Fantusz
    Ilyen esetek előfordulhatnak, és az a bosszantó, hogy a városlakók meg is halhatnak a támadásoknál - ha nem figyelsz rájuk, kihalhatnak a kereskedők.
    Vannak, akik moddal letiltották az ilyen támadásokat, én egy másik modot használtam (Adventurers and Travelers), kalandor csapatok portyáznak az utak mentén, éjszakára behúzódnak a közeli városokba, s ha ott vámpírok támadnak, elég hatékonyan tudnak besegíteni a városlakóknak.
  • coolpet
    Kepzeljetek mi tortent velem. Setalok Whiterun-ban ejjel 11-kor es nagy larma, a varosi orok ugranak, megtamadtak a vampirok.
    Vegul legyurtem oket, de a Jar lanya a kovacs segitett benne.

A multkor meg egy sarkany megtamadta Riverwood-ot, aztan amikor mar csak alig volt elete, 1-2 mm, leszallt, odarohant hozza a kovacs, es a sarkany szettepte. Vagy 9x toltottem vissza, de mindig ugyanez tortent, csak mashova szallt le. Vegulis ugy oldottam meg hogy kicsaltam a hidon tulra a sarkanyt es ott oltem le :)
  • genndy
    Nem, nem mindent. A papírtekercs, pergamendarab csak dísz, az összes szerszám/eszköz/balzsamozókellék, széndarab, penna, tintásüveg, ... is csak van, de nem kell semmire. Van olyan mod amivel ezeket is lehet használni, kombinálni (nem tudom a nevét). Illetve egy-két dolog kell a Hearthfire házakhoz (de azok is inkább az alkímiai hozzávalók, meg amiket az állatokból lehet lootolni, bunda, szem, tülök, ilyesmi).
  • coolpet
    Csak egy ket bug resolv hatha valakinek nincs meg:
    1. Ha alt-tab egerzuurzor marad akkor a kovetkezo megoldja
    - alt + tab, vissza ajatekba, ekkor csak keretet ad
    - alt + tab megint, kivalasztasz egy masik ablakot, majd rakattintasz a skyrim ablakara
    Igy eltunik a windows kurzor.
    2. Lopakodva kozlekedik a karakter, mintha nyomnad a shiftet, caps lock-al normalisan megy.
    - keressz egy ajtot(toltokepernyot), banya, varos vagy akarmi ahol tolt a jatek.
    - Nyomd a shiftet amikor elinditod a masik map betolteset, es toltes kozben engedd el.
    Tehat ha Shift-el mesz be egy toltokepernyore, de anelkul jossz ki belole megcsereli a futas/seta funkciot, vagyis helyreall.
    Olyankor szokott bugos lenni, ha beszedkor vagy mapvaltaskor nyomtad a shiftet vagy a caps lockra ratenyereltel veletlenul :)

Remelem mondtam ujat, es tudtam segiteni.

Egyebkent minden anyagot fel lehet valamire haszznalni? Most nem a soroskorsokra vagy tarolovodrokre gondolok, hanem pl ilyen mumiasirokban talalhato feltekercselt papir?bor? cuccra? Most nem jut eszembe a neve.
  • Fantusz
    FUSH-RO-DAH-val, ha mindhárom szótag ismert, meg is lehet ölni a kísérőt.
    Van néhány mod, pl. Vilja in Skyrim, amely egy kisebb rohamosztag összeverbuválását is engedélyezi: Vilja, Serana, Lydia, Rayya és a főhős nyomorgása egy szűk dungeonban tud igazán bosszantó lenni (nem is használtam sokáig, de kíváncsi voltam - valamelyik housecarl előbb-utóbb meghal, képtelenség vigyázni rájuk állandó jelleggel)
  • Molnibalage
    Legjobban várt MOD a Mod DB-n az Enderal.
  • Wreck86
    Hm, kipróbálom!
    Fuszrodá-val tuti alrébb ment. :D