30713
TES
-
Marinecorps #27676 A fészkekben lévő sárkányok is csak első alkalommal adnak lelket. A "respawnoltak" lelkét már nem tudod elszívni.
Utoljára szerkesztette: Marinecorps, 2015.01.20. 23:46:08 -
#27675 Nálam is volt már olyan hogy nem "bomlott" le a sárkány.
De a következő sárkány lelkét már sikerült elszívni. -
#27674 Semmi mod nincs fent, angolul játszom, csak alap Skyrim.
Utoljára szerkesztette: Wreck86, 2015.01.20. 10:29:22 -
#27673 Sárkány lélek elszívás GYIK -
#27672 Sziasztok!
Előfordulhat, hogy a megölt sárkánytól nem tudom begyűjteni a lelkét?
Nincs fent egyik DLC sem és csak 1szer fordult elő, de azóta több sárkányölés nem volt. -
Rodman6 #27671 Köszönöm a választ, az biztos hogy nem egy végigjátszható játék mert már vagy 50 órát beleöltem, mégis úgy érzem hogy nagyon az elején vagyok. Másik gondom az lenne hogy hogyan lehetne normális színeket adni a játéknak. Nekem nem tetszik az égbolt színe, olyan természetellenesen halvány kékeszöld. Vagy mivel ilyen fantasy jellegű játék, így alapból ilyen? Szedtem le egy rakás modot minden kategóriában, a felhők is szebbek lettek de az égbolt színe érdekes. Az ENB dolgokkal nem foglalkoztam mert ennél a játéknál kicsit bonyolult, helyette leszedtem az FXAA injectort amivel egyszerűbben alatt élethű lesz a kép, viszont az ég marad zöldes. Ha túl sok kéket nyomok neki a csúszkán akkor vele együtt minden kékül, viszont maga a város, a vizek és a belső terek nagyon élethűek lesznek. Mindegy, szerintem hagyom így, majd még próbálkozok vele ha lesz időm. -
#27670 Ahogy írtad, több karakterrel is lehet játszani, és így csak azokra a küldetésekre koncentrálhatsz, amelyek szerinted illenek az adott karakterhez - ez nem egy kijátszható, végigjátszható játék.
Az említett polgárháborús küldetéssor is olyan, hogy vagy csinálod, vagy sem, egyik kutya, másik eb, a két szemben álló fél - nincs jelentősége ki mellé állsz, szimpátia kérdése, de hanyagolható is a csatlakozás.
A polgárháború városok ostromához vezet, ahol még nevesített NPC-k is megpusztulhatnak, a csata után maradt romok egy része pedig ott marad a játékban.
Sok küldetést ezért nem vesztesz, ha elhagyod az ostromlott várost, később visszatérve előbújnak a városlakók, lehet velük csevegni, üzletelni. -
Rodman6 #27669 Nemrég kezdtem el játszani a Skyrimmel, de már problémáim adódtak. A küldetések során le lett bontva két város, Fehérvágta és asszem Széltető de nem biztos, ahol Ulfricot támadtuk. Ezek a városok már örökre lerobbanva maradnak? És emiatt lehetséges hogy elvesztettem egy csomó küldetést, esetleg érdekességet, hogy mindjárt az elején romba lettek döntve? Esetleg idővel újjáépülnek és visszatér minden a régi kerékvágásba? Jó lenne tudni mert akkor inkább elkezdem elölről és későbbre hagyom a háborúsdit. A birodalom vs. viharköpenyes választásnak van valami jelentősége? Vagy minden ugyanaz csak más színben? Nem semmi ez a játék, nem elég hogy hosszú, de akár többször is neki lehet futni másik oldalról. -
#27668 Enchantok összeadódnak, és asszem nincs korlát (kovácsolásnál AR-nél biztosan van, valami 768 után nem számolja tovább, ez 85% sebzéscsökkentés. Tehát lehet AR 7000 páncélt csinálni, csak nem érdemes). Íjászaból +40% lehet a maximum (glitchel lehet több, de felesleges) amit 4 ruhadarabra tudsz rátenni.
Epic után van még a legendary, mert 85 és 100 között van még egy szint. Sokat nem számít. -
#27667 Most epic szintig tudod feljavítani a cuccaidat, a legjobb a legendary lesz - nincs már nagy jelentősége, főleg, ha settenkedő a karaktered, s nagyon ritkán kell közelharcban pofozkodnia.
-
#27666 Na talaltam itt egy leirast.Smithing
Ezekszerint a legjobb ha csinalok par cuccot ami noveli a smithinget, elerem a 100as smithing szintet, iszok egy nagy smithing potit es nekiallok finomitani. -
#27665 Ertem.
Most csinaltam ezust nyakeket es ezust gyurut 40-40% archery es sneak enchantekkel mind a 2-n.
Remelem osszeadodnak az archery-s cuccok a kulonbozo armorokon.
Keszitettem egy glass Gauntlest is, es javitottam, 85-os smithingnel vagyok. Azt irta utanna hogy epic. Nemtudom van e feljebb szint.
Fegyora meg gyurok a dragonbone bow-ra es arrowokra. Annyit talan nem lovoldozok, hogy ne tudjam visszaszedni a vesszoket, bar lelovok par sarkanyt es lesz nyilam. -
#27664 Karakter szintjétől nem függnek a cuccok (ellenfelek erőssége meg loot függ tőle, de hogy te miket tudsz csinálni az nem).
Adott páncél armor ratingja nem függ semmitől, újonnan csinált/vett/talált alap cuccé mindig ugyanannyi.
Javítás minősége csak smithing szintjétől meg a perkjeitől függ.
Karakter szintek wiki: melyik cucc mennyitől várható hogy esik lootban.
Enchant erőssége is csak a skilltől meg perkjeitől függ, karakter leveltől nem.
Sneak-light armor: amilyen erőset csak tudsz. Ha már erős vagy akkor amelyik legjobban tetszik.
Alapanyag: mi az hogy van-e különbség? Persze, más az anyaga, meg az AR, meg hogy miből tudod kikovácsolni. Vagy mire gondolsz?
Szín alapján biztos nincs, ennyire azért nem kifinomult a játék. Robe-armor: minél könnyebb, annál hangtalanabb vagy. Tehát a ruha jobb, csak ha megtámadnak akkor szívsz. -
#27663 Sracok kerdesek az armor/weapon creating/enchanting temakorben.
Item keszites:
Karakterszint 40, smithing 85
- Keszitek egy glass armort (perk megvan)
Kerdes: A keszitett armor ratingja fog e valtozni, ha nem 40es hanem mondjuk 60-as szinten keszitem el? Valamint fugg e a smithing szinttol a minosege/vedelme, ha megvan hozza a szint?
- Ezt az armort csiszolni szeretnem. A szint ugyszinten 40, blacksmithing 85.
Kerdes: Tudom e jobb minosegure csiszolni, ha mondjuk karilevel 50-en, vagy epp smithing 100-on allok neki?
Enchanting:[url=http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Enchantment_Modifiers]Wiki[\url]
Mik ezek a szintek?:
Glass Armor: Levels 30-50
Daedric Armor: Levels 40-60
Az enchantmenteknek is 6 szintje van,, azt latom. Mitol fugg milyen eros enchantot tudok ratenni a fegyora.armorra?
Varom a valaszokat, koszi!
-
#27662 Az *.ini -ben még elég sokmindent lehet buherálni. Egy ~átlagos gépen. (pl alanti gépemen, ami már kissé elavult) A low-med grafból high-med -et csináltam, (nállam 1920x1200) dupla annyi fps-el. Ha tudod miket kell átírogatni. Na meg kell hozzá pár kieg is (szebb textúrák) ENB is fennt volt. High Text Pack is. Textúrák tömörítése, azonos méretre igazítás, stb.. Anno én napokig szórakoztam ezzel. Látóhatárt is kitoltam, árnyékok is high-on voltak, hdr, víz, fények. Leesett az állam. És élvezhető volt ~40-50 fps-el!
Bogarászd a net-et, keress oldalakat Tweak -ről. Aztán hajrá! Meg ne kérdezd miket kell átírni! :D Mert már több mint 1 éve nem játszottam vele. Azóta meg nem telepítettem fel.
Milyen géped van? Paraméterek?
Ha esetleg kell, az ini-ket felrakom ide.
Textúra Optimalizáló sokat dob ez is a graf-on és javít a sebességen is.
FPS Limiter
Ezekkel a MOD-okkal. -
#27661 Sziasztok!
Sneak ijasznak milyen light armort javasoltok?
Van kulonbseg abban, hogy fem, bor, szor, vagy egyeb alapanyagu cuccot hordok?
Van kulonbseg a robe es az armorok kozott lopakodas szempontjabol? Illetve szine alapjan?
-
#27660 Picit kisebb grafikai felbontás esetleg? -
#27659 Teljesen újratelepített minden. Amúgy most inkább jobban zavar az, hogy az efektek nagy része, pl leginkább füst, összevissza villódzik meg ugrál. (full amd konfig) Próbáltam keresni rá megoldást, egyszerűen annyit írnak frissítsem a drivereket... hát minden a legfrisebb... -
#27658 Nem követtem végig a párbeszédet a problémáról, így nem derült ki, hogy a driver csere után lett-e újra telepítve a játék, vagy régi mentést próbáltál betölteni.
Driver csere után, ha a játék már a gépen van, az INI fájlt le kell törölni, generáljon egy újat a gép, mert a régi bejegyzésben nem fog minden klappolni az új hardverhez (de ismétlem, nem tudom,, hogy nálad milyen volt a kiindulási pont) -
#27657 Nincs bedugva kontroller. -
SaGa #27656 Az Elder Scrolls játékok az Oblivion óta érzékenyek az USB-be dugott irányítókra. Gamepad, joystcik, ilyesmik. Ha van ilyened, húzd ki, különben fura jelenségeket láthatsz. A motor hibája, így a Fallout3-akra is igaz. -
mort1981 #27655 Köszi kipróbáltam. nem jön össze. bemutatkozok neki megfenyegetem, elmondja amit tudni akarok, azután a választól függetlenül, hogy hazudok, hogy élhet, vagy nem hagyhatom életben... stb próbáltam nyillal, külön visszatöltve kill paranccsal de lépten nyomon csak elesik aztán kis idő múlva feltápászkodik és megy tovább. Viszont találtam valamit külföldi oldalon, nem tudom mennyire használható... beírom, hogy player.sqs meg a küldetés számát a db08-at és kiadja, hogy melyik részfolyamatok nincsenek meg a küldetésből. Azokat 0-val jelzi. És elvileg ezt kell beírni a setstage <id> <ide meg a folyamat számát>... valahogy így ha jól értettem. Viszont amikor megpróbáltam, teljesítettnek vette az egész küldetést, pedig a legelső számot írtam be, viszont a megölni a császárt nevű küldetést sehol nem tudom felvenni, pedig ha jól emlékszem az jönne ezután a jarinn gyökérrel... (az volt a fura, hogy kiírta, hogy megöltem az ínyencet, holott el se jutottam addig és hogy a levele nálam van ami a bejutáshoz kell... nos, ez se volt nálam) egyszerűen már lövésem sincs mit kezdjek vele. Lehet megint szünetre rakom a gémet
Utoljára szerkesztette: mort1981, 2015.01.17. 10:15:06 -
#27654 Megoldódott! Hát, eléggé furcsa, ini fájlba bekapcsoltam az bGamepadEnable-t és megjavult.... fucklogic. -
#27653 Ha más nincs, konzol lehív, katakter kijelöl, kill parancs. De nemtudom működik-e, csak elmélet. Ha meg igen, csak akkor ha tényleg bug, nem pedig kihagytál véletlen valamit. -
mort1981 #27652 hali. Nos felteszek egy másik kérdést hátha erre tud valaki válaszolni...
Meg lehet-e ölni egy halhatatlan karaktert. És kérdezem ezt azért mert a Dark Botherhood-os küldetésláncban ott tartok, hogy el kell mennem kifaggatni a szakácsot Markart-ba majd meg kellene ölni. No itt a baj. függetlenül a válaszaimtól valamiért hiába faggatom ki nem adja meg a küldetést, és halhatatlanná teszi a szakácsot. Biz isten addig lőttem, hogy egy sündisznó is elbújdosott volna a látványtól szégyenében, de akkor se pusztult meg. -
#27651 Hát nekem se egy mai csirke gépem van és sajna a múltkoriban tapasztaltam hogy ha egy kisebb csatába keveredek még közepes felbontásban is néha elkezd szaggatni.a láblécbeni géppel nyomulok
bár a vgam már egy 6800 as szériás kártya lett
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.01.16. 23:19:36 -
#27650 Nem, ezt mindenhol csinálja, még menübe is. -
#27649 Hm. Azt nézted, hogy esetleg tűznél, füstnél, villámvarázslatnál csinálja esetleg? Mondjuk börtönökben, barlangokban?
Mert nekem szokott olyat, (nem mostani a gépem) hogy ha sok ilyen effekt van belassul, de amint kijövök belőle, jobb lesz a kép menete. -
#27648 De nem akad, pont ezért fura, tökéletesen fut, csak laggol, nemtudom van-e erre a jelenségre más szó... erős lagg, de a laggolásoknál nem beáll a kép, hanem felgyorsul. -
#27647 próbálj meg pár vga drivert hátha az nem jó.
több alapötletem nincs másnak hátha akad.
-
#27646 Igen, minden új, még az alaplap is. -
#27645 Hm na mert gondoltam esetleg az alaplap telepítőjén ha jól tudom szokott lenni valami proci szoftver is amit esetleg újra kellene tenni
Gondolom friss rendszered van és nem a régivel nyomulsz tovább
-
#27644 Normálisan -
#27643 más játékod hogy viselkedik ?
-
#27642 Hali! Mostanság váltottam úgy processzorra, és úgygondoltam újra nekifutok a játéknak, hát nem igen akar összejönni.
Olyan problémám lenne, hogy a játék indulásakor először az tűnik fel, hogy a köd efekt valamiért rózsaszín lett (fúj...), de a játék közben pedig hogy is mondjam, laggol az egész, de nem úgy, hogy megáll, tovább megy, hanem folyamatos a gép végig, csak hol gyors, hol normális másodpercenként váltakozva, a hang meg a gép teljesen elvan csúszva egymástól.... AMD procim van, találkozott már valaki hasonlóval? -
pecaboy #27641 Én ezt olvastam uesp-net-en (habár ott van utána, hogy nem biztos a dolog):
"In addition, the speed of dual attacking is affected by whatever weapon is in your off-hand. For example, if you have a mace in your right hand, but you have a dagger in your left hand, both weapons will have the same attack speed as a dagger.[verification needed]"
(Meg írja még, h a bal kézben tartott fegyó sebessége felére csökken. Ez mondjuk a fenti megállapításnak ellentmond :P)
Magyarán bal kézbe nem árt egy gyorsabb fegyvert, pl. tőrt nyomni, mert annak a támadási sebességét veszi fel a jobb kézben tartott fegyver is. Van benne ráció, hiszen a valóságban sem sűrűn használtak mindkét kézben két (szerk.: egy-egy) nagyobb fegyvert. A (sztereo)tipikus fejvadász-orgyilkos jellegű figura is egy kisebb meg egy nagyobb fegyóval hentel. A fentiek alapján bal kézbe a leggyorsabb fegyvert, jobb kézbe a leglassabb de legnagyobbat ütő fegyvert érdemes rakni.
Jómagam nem tudom biztosan, mert jelenleg pajzsos+buzogányos+heavy armoros kombinációval tolom.
Utoljára szerkesztette: pecaboy, 2015.01.16. 15:41:29 -
#27640 Nem érdemes túlcifrázni, bonyolítani, döntsd el, hogy milyen fegyverre szakosodik a karlatered - ha fejsze, akkor adj a kezébe két fejszét, ha dualost szeretnél, settenkedőhöz pedig a tőr illik, a 15x sebzésmódosító kizárólag tőrrel történő támadáskor érvényes.
Tiltva nincs a többféle fegyver használata, ha neked úgy szimpatikus lehet baltás-tőrös-íjász mágusod. -
pecaboy #27639 +1 kérdés: mely modokat érdemes feltenni?
Fent van a SkyUI (sztem alap), az unofficial patchek, post process injector, glowing ore veins.
Szerk.: ...meg mindjárt felrakom a kovácsos modot (alternative crafting system).
Utoljára szerkesztette: pecaboy, 2015.01.16. 15:09:38 -
pecaboy #27638 Régebben is gondom volt a játékkal, hogy gyakorlatilag muszáj benne a smithing és az enchanting skillt használni. Előbbit ki tudtam küszöbölni egy moddal, amivel a játékbeli kovács NPC-knél lehet fegyvert készíttetni és fejlesztetni. Viszont magas szinten már nem árt némi mágiával is felruházni a cuccot. Egy lehetőség, hogy a megvehető/megszerezhető "kész" varázstárgyakat használja az ember, de ez páncélnál pl. nagyon problémás lehet, mert ott a Heavy armor perkje (na meg a kinézete) miatt számít az, hogy minden darab - láb, kéz, fej, test - ugyanolyan fajta legyen.
A kérdés az lenne, hogy van-e olyan mod, amivel bizonyos npc-knél jó magas áron enchantoltathatnám (bűvöltethetném) a fegyveremet/páncélomat/akármimet? -
#27637 Hali!
Ha olyan a karakterem, hogy a kezéban van tőr és harcibalta, akkor a tőrt azt végülsi kardként kezeli? A perkek miatt kérdem, hogy abba az irányba fejleszthetek ?