The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most már magyar az ami eddig angol volt 😄
Szerk.: persze az ami magyar kéne legyen elvileg. A DLC-k még nem magyarok. Igaz azt olvastam, hogy még nincsenek lefordítva (teljesen)
Utoljára szerkesztette: erno92, 2014.08.22. 19:59:24
patch
most így van beállítva a modorg
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Fantusz #27015: a sötételfet pár nap múlva kiengedik, nem vesztesz kereskedőt.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Érdemes erre az oldalra bereggelni
Akkor az esm-esp filokat se kell bedobni a data mappába.
Annyi hátrányom lesz egy darabig hogy csak az alapjáték van megy egyenlőre.
És ha pl nem a modorggal indítom hanem steamen belül ott a data mappás menüben is kell okoskodni?
A tolvajokhoz csatlakozni szintén szakmabéli feladat teljesítésével lehet.
Brynjoff zagyva dumájával összecsődíti a népet, neked a feladatod egy gyűrűt ellopni, majd bele csempészni azt egy másik NPC zsebébe...
A feladatot csak akkor csináltam meg, amikor valóban csatlakozni szándékoztam a tolvajokhoz, mert ez egy városi kereskedő elvesztésével jár (letartóztatják), igaz, ha céhtag lesz a karakter lesznek helyette más (sőt jobb) kereskedők a patkányjárati kocsmában, és a küldetések során.
A kristály gyűjtögetéssel nem foglalkoztam, így az sem zavart, ha Brynjoff nem kedvelt, sőt némileg bosszantott is az erőszakos tolakodása, pedig az is csak egy ajánlat... mint az a felkérés, hogy öld meg az öregasszonyt.
Pont ez a lényege: semmit sem tesz a data alá, így semmit nem ír felül vagy ront el, Ha a bal oldalon kikapcsolod a modot, annak a könyvtára nem lesz betöltve a játékba.
Emiatt fontos, hogy a bal oldalon a modok sorrendje megfelelő legyen, mert aszerint fogja a modok erőforrásait (texturák, hangok modelek, stb) betöltögetni. A jobb oldalon csak az esm-esp fájlok és a bsa-k betöltési sorrendje állítható.
Amúgy a modorg-et használva érdemes a telepítéskor a bsa fájlok szétszedésére vonatkozó kérdésre yes-t nyomi, sokkal könnyebb úgy kezelni az erőforrás fájlok egymás közötti komplikációit.
A legjobb a modorg-et úgy használni, hogy csak az alap skyrimot és a dlc-it teszed föl, majd onnan kezdve minden mát a modorg-gal. Azokat i, amiknek saját telepítőjük/konfigrálójuk van, csak ezeket is a modorg-en belül kell indítani, majd az lekezeli a problémákat. A skyui-t is fel lehet a modorg-rel rakni, csak kicsit trükkösen, de le van írva a módja a modorg használati utasításában.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2014.08.22. 12:08:46
Köszönöm szépen genndy és Although
A telepítővel kapcsolatban
Észrevettem hogy ha a modorggal letöltöm a modot az nem pakolja egyenest a data mappába a cuccot ha jól sejtem kicsomagolja a modorg mods mappába jól sejtem? Ha igen akkr ezeket a kicsomagolt modokat kell bemásolni a data mappába?
Mert most én eddig úgy csináltam hogy a letöltött zipett egyenest a data mappába csomagoltam ki és újra indítottam a modorgot valamikor megjelennek az esp filok meg a mod a telepített sorba valamikor nem.
Kivételt képeznek azok a modok amiket esetleg külön kell konfigolni pl test mod azt lefutattom.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2014.08.22. 11:17:05
Edit A bal oldalt is rendezd át ennek megfelelően. Ne nagyon legyen eltérés.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.22. 08:39:39
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mikor lesz ez a csóka olyan állapotba hogy meg tudja lesni micsoda kristályom van a kezemben?
Ezt nézd meg azért,hogy kell külső programokat betenni alá. third party program by MO
Edit arra figyelj ne legyen ellentmondás a két oldal között, de ezt a háromszög jelzi is ha van.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.21. 23:38:31
Ennek kell lennie:
Skyrim.esm
Update.esm
Dawnguard.esm
HearthFires.esm
Dragonborn.esm
Unofficial Skyrim Patch.esp
Unofficial Dawnguard Patch.esp
Unofficial Hearthfire Patch.esp
Unofficial Dragonborn Patch.esp
Rossz sorrendnél az USKP elcseszi a többit. Nálad most ez van.
Ám itt a sorrendem, itt ki van pipálva az UHP, de a launcherbe nincs

köszi
Már csak azzal kínlódok, hogy el tudjam a játékot indítani az Unofficial Heartfire Patch-al. Mert ahogy bepipalom a data files-ba nem indul el a játék. Pedig minden megvan. Még a modok sorrendjén is probáltam változtatni 😞
erno92 #26992: a DB szentélyében van egy Szófal. Az a Halál jele egyik szava. Ez nem a LL-t megidéző varázslat, az küldetésbónusz.
@Szuni #26990: ha fönt és aktiválva is van a DLC, akkor a vámpírok akkor is támadnak, ha te nem csinálsz semmit a küldetésszálban (10-es szinttől biztosan). Nem kell vámpírnak se lenni, támadnak.
Én ezt használom a városi random vámpírtámadások ellen: Dawnguard no Vampire Attacks 220 órája semmi gondot nem okoz, küldetéstől sem esel el. Viszont érdemes gyorsan megszerezni, mert amíg nincs nálad, addig támadnak a vámpírok.
@RoboKutya78 #26989: beteszed a kockát, föléled a Centurion, levered. Ennyi a recept.
És Szuni nálam akkor is támadták a vámpírok a városokat mikor még halandó (és nem vámpír) voltam. De gyors mentéssel és rendes mentésekkel kiküszöbőlhető az npc-k halála. Na meg várakozással. Én így szoktam megoldani.
Valami Lexikont kell visszatennem.
Elég ha csak a kockát megpróbálom betenni a helyére?

Lucien szelleme a Bound Until Death küldetés tökéletes végrehajtása után idézhető meg (a varázslat a külön jutalom)
És még egy kérdés. Van valami mód rá, hogy a szett elemeket egyszerre fel lehessen venni és külön kategorizálja?
Üdv. Ernő
Ha steamen keresztül szedek le modokat azokat ugye a data flies menü alatt aktiválom?
Illetve ha a modorgot indítom el akkor ott is megjelennek ezek a filok?
Felkiáltójeles modok törlése a data filon keresztül és a modorgon keresztül is meg kell tenni?
Frissítést alap verziónál a sima skrym pachet fel kell tenni vagy arról a steam gondoskodik?
------
Játék kérdés
Van egy olyan küldi amiben egy eljegyzési gyűrűt kellene megkeresnem egy faházikóban. A házikót megtaláltam és a jelzést is de hiába szambázom körbe a terepet nem történik semmi.
Illetve még egy kérdés
Jól sejtem hogy a crossbow alapverzióban nem érhető el fel akartam tenni egy gyűjteményt de modorgban felkiáltójeles lett.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2014.08.19. 10:29:57
Eredetivel hogy mükszik a Modorg ugyan úgy mit törtön?
Amíg nem olvasod el, sőt az ott leírt helyre nem mész el, addig nem jön másik levél, ilyen formában nincs jelentősége, hogy mennyi van belőle, az utolsó szövegét mutatja a játék.