30713
TES
  • genndy
    Normális. Ezért lehetett megtalálni a mentek-megütöm-visszatöltök-újratelevan exploitot is. Ilyenkor resetel az inventoryja.
  • Morlan
    Oh... megnéztem. Ott is "respawn"-ol.
  • Morlan
    Ok, nehéz lesz nélkülözni, de megpróbálom. Csak olyan idegesítő, hogy mire kipucolok egy barlangot, eltelik két nap. És mod-ot bár nem használok hozzá, betartom az alvásidőt, illetve napi kétszer eszem...

Még egy kérdés, illetve válasz az előző előtti problémámra - miért van az, hogy mentés-kilépés-belépés-betöltés után, újra tele van a kereskedő zsákja? Szóval "respawn"-ol a készlete? Pedig ott állok előtte.
    És érdekes, hogy volt egy 80 órás karakterem, annál nem volt semmi probléma, most van egy 17 órás, ez meg már rigolyás...
  • Alexzel
    Szia!
    Próbáld ki esetleg a RaceMenu-t a Nexus-on. Elég sok beállítási lehetősége van, esetleg össze tudsz rakni egy anime stílusú karaktert. Ha a Nexus-on a RaceMenu-re rákeresel sok 'plugin'-t találsz, pl. tetoválsokkat.
    Volt aki nem anime, hanem ázsiai férfi karakterhez készített preset-ként (Takata male asian a racemenu preset) - bár a haja szerintem nem az igazi.
  • Rafanir
    Üdv!
    Lenne egy kérdésem.

Létezik a Skyrimhez olyan mod amivel ilyen tipikus, fiatalos,18 év körüli, animés/japános stílusú főhőst lehet összerakni? Tehát bármiféle olyan race vagy face mod érdekelne, amivel efféle ifjú, fantasy shounen hőst rakhatnék össze magamnak.
    Mivel a japán JRPG-k híve vagyok, ezért az ilyen típusú főszereplőket jobban bírom.
    A Nexus honlapján és a steam workshopnál már nézegettem, de nem nagyon találtam.

• genndy
    Nem, mert ugyanazt a változót birizgálja. Inkább ne használd egyáltalán.
  • Morlan
    Köszi a választ!
    Akkor lehet egy kérdéssel több? :) Ajánlod inkább mod-ként berakni ezt a játékbani időmúlás gyorsaságának változtatását, nem konzol parancsként variálni?
  • Wreck86
    ööö, én azt hittem, hogy ugyanolyan fegyvernemben maradnak, mint amiben felbérlem őket pl:kétkezes nagykard, vagy kard+pajzs mint Lídia stb ...
  • genndy
    Faendal Riverwoodban. Ha hagyja magát besorozni. Nagyjából mindegy egyébként kiket viszel, megkapják az alap blades felszerelést, hozzá íjat, ha távolra kell támadni automatikusan átváltanak.
  • Wreck86
    sziasztok!
    Kifejezetten íjász zsoldos van alap Skyrimben?
    Mert 3 zsoldost vinnék a Blade csapatba és kéne egy íjász.
  • genndy
    Nem, hanem hogy csak annyi cellát tölt elő hogy még jól fusson a játék. De egyébként a timescale sincs jó hatással a stabilitásra, küldetéseknek simán bekavarhat.
  • Morlan
    A sebesség alatt mit értesz? A valós időhöz viszonyított játékbani időt? Ez alatt a "set timescale to" konzol parancsos időállítást értem, mert ezt állítottam.
  • SaGa
    Attól, hogy a szabad ég alatt mászkálsz, nem biztos, hogy nem váltottál közben cellát. És a sebesség miatt vannak modok, amik belenyúlna az előtöltendő cellák számába, és abba is, hogy "flush-olja"-e az elhagyott cellát vagy se. Van egy cellmap Skyrimhez valahol a nexuson, ott lehet látni, hol vannak a cellahatárok.
  • Morlan
    Köszi a választ, de nem ezzel van a bajom. Úgy tűntek el a holttestek ahogy eddig még sosem. Adva volt egy véletlenszerű esemény az egyik kereszteződésben, és amíg elmentem a másik kereszteződéshez, és vissza, addigra eltűntek - és a nekromágusok kizárva... De mindezt a szabad ég alatt, kilépés, illetve bármilyen megszakítás nélkül, mintha az másik cellába átlépve az első cellát leradírozta volna.
    Jó, nem olyan fontos, csak érdekelt volna, hogy más esetleg találkozott-e már ilyennel.
  • Fantusz
    A holttestek egy idő után eltűnnek...
    Több száz órát is lehet egy karakterrel kalandozni, gondold el, ha minden hulla ott maradna a végtelenségig, hogy nézne ki a terep.
    Ráadásul respawn is van, bizonyos helyszíneken, kint a szabadban is időről-időre megjelennek különböző ellenséges lények, ott hullahegyeken kellene átgyalogolnod, ha a régiek nem tűnnének el.
    Előfordul, hogy egy-egy hulla beragad, csak hosszú idő múltán tűnik el, illetve lehet néhány skriptelt is, Whiterun közelében az egyik giant táborban van egy döglött kardfogú, az szerintem mindig ott van.
  • Morlan
    Üdv, kérdésem lenne, hogy mitől lehet az, hogy találkoztam egy viharköpenyes őrjárattal, illetve 3 halott birodalmi katonával. A halott katonákat kifosztottam ( nem teljesen ) majd tovább sétáltam. Pár játékbani óra múlva visszamentem, és a halottak eltűntek. Közben végig a szabad ég alatt voltam, nem gyors utaztam, töltöttem be, és még nagyon messze sem jártam. Egészen pontosan a Helgen alatti kereszteződésben voltak a katonák, és az Árvasziklákhoz mentem fel 3 boszorkát levágni, majd jöttem vissza. Ezután másnap megnéztem egy Fehérvágta melletti kardfogú tetemét, és az még mindig ott volt. Pedig azt régebben vágtam le, mint hogy a halottakkal "találkoztam" volna...
    Nem hiszem, hogy számítana, de egy térkép mod van fent, ami utakat tesz a térképre ( a quality world map ), egy civil védős mod ( run for your lives ), SkyUI, ennyi.
    Tudom, nem olyan nagy probléma, csak hátha a megoldás is ennyire egyszerű.
    Köszönöm!
  • molnibalage83
    Ok, köszi.
  • genndy
    Falskaar? Igen, bazi jó. Ellenfelek viszont nehezebbek mint az alapjátékban és csapatokban vannak a barlangokban (90-es karakterem nem egyszer megizzadt/meghalt). A mod egyébkéntsimán van olyan minőségű mint bármelyik hivatalos DLC. 15-20 óra könnyedén belemegy.
  • molnibalage83
    Ezt pórbálta már valaki? Ha igen, akkor jó volt?
  • Morlan
    Üdv, Jenassa a neve, és ahogy olvastam 40es szintig tud fejlődni. És elvehető... már akinek gusztusa van hozzá...
    Mondjuk társnak jó volt, azaz segítőnek, mert halhatatlan - vagyis mindig letérdelt, aztán aki eddig őt ütötte az mind rám mozdult. Ez már kevésbé volt jó... Ajánlják is a Blades tagnak.
  • Wreck86
    Mondjuk nem tudom hanyas szintű, de lehet a Blades frakcióba még jó lehet. Hm, vagy még elvenni. :D
  • Wreck86
    Tééényleg! :D Nem is emlékeztem rá, nem fog hiányozni. D:
  • RoboKutya78
    ja tényleg az is jó ötlet.
    whiterunban vagy hol üldögél egy setét elf nagyon unszimpi karaker:)
  • genndy
    Én felbéreltem egy random valakit valamelyik kocsmából. Mindegyikben üldögél egy zsoldos.
  • Wreck86
    Semmi modom, se kiegem nincs, csak alap Skyrim a legújabb patchel.

Elsőre Sven-t gondoltam, de akkor ki zenél helyette? :D
  • RoboKutya78
    Nem hiszem hogy volna különbség köztük max annyi hogy ki milyen stílusú harcot képvisel. Na meg ha telepített kísérőt használsz újrateszed a módot és elméletben ismét élni fog az az illető bár ez se biztos én nem sokat használtam őket zavaróak közelharc esetén.
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Egy kicsit gonosznak fog tűnni a kérdésem, de ki a legbénább, legkevésbé jó követő?
    Azért kérdezem, mert a Boethiah küldetésnél kell egy áldozat. Ezért gondoltam erre a kérdésre.
  • sznek1975
    Sziasztok. szeretném megkérdezni hogy ha ssd re telepítem a játékot akkor gyakorlatilag jobban fog menni akadásmentesebben?
  • RoboKutya78
    elvileg a fórumkereső alkalmas lehet az ilyen megoldásra vagy ha eltalálod a kifejezést akkor a google is kilistázza az sg-s találatokat
  • sznek1975
    létezik itt olyan hogy szó vagy mondat alapján keresés és csak azon mondatok vagy szövegek megjelenítése amiben a megfelelő sorrendben van meg?
  • RoboKutya78
    írtam a forum tulajnak hogy tegye fel a faqba mert nem kóser hogy minden 5. oldalon le kell írni
  • sznek1975
    nagyon köszönöm szépen
  • bajgunar
    Csak mert 1.-re megtaláltam kedvencek közt. :P
    Morrohun FAQ "célszerű betartani a következő betöltési sorrendet:"

Skyrim.esm
    Update.esm
    Unofficial Skyrim Patch.esp
    Dawnguard.esm
    Unofficial Dawnguard Patch.esp
    Hearthfires.esm
    Unofficial Hearthfire Patch.esp
    Dragonborn.esm
    Unofficial Dragonborn Patch.esp
    egyéb .esm-ek
    HighResTexturePack01.esp
    HighResTexturePack02.esp
    HighResTexturePack03.esp
    Unofficial High Resolution Patch.esp
    egyéb .esp-k
  • sznek1975
    ah ok meg lesz . és konkrétan erről van szó amit én is kérdeztem?
  • RoboKutya78
    Olvass lejjebb pár oldalt ne légy lusta
    Francé nem írja ki ezt már a fórumgazda a FAQ ba.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.22. 10:24:30
  • sznek1975
    tud valaki ajánlott mód be töltési sor rendet? az érdekelne magyarán hogy a módokat mi alapján telepítsem sorrendbe úgy működjön minden.
    ajánlott mód lista is érdekel. i5 proci 2 gb videó kártya 8 gb memória, ezek alapján keresgélnék.
  • molnibalage83
    SureaAI interjú.
  • Whysper
    Sziasztok. tudna valaki adni egy linket,ha csinálok egy vértet mondjuk akkor ,hogy tudom modinggal berakni a játékomban? Előre is köszönöm
  • bajgunar
    Ott a válasz!!!
    "újra rakott". Tehát maradtak file-ok a telepítési mappában, a docu&settings/felhaszn/...bla-bla..., reg. bejegyzések, stb.
    Ha törölted, akkor töröld a skyrim.ini; skyrimperf.ini -t a docu&settings-en belül, vagy az egész mappát.
    Akkor újraindításnál generál újat. És azzal menni fog.
  • sznek1975
    sziasztok, mitől lehet hogy újra rakott skyrim kidob semmi módot nem raktam fgel hozzá csak az alapok vannak. ahogy Helgen felé megy a szekér és épp beszélgetnek a kartik és mégis kidob teljesen, mi a meg oldás ez ellen? a hang át volt állítva dvd minőség és 48000 Mhz re.