30713
TES
  • Alexzel
    2 szintlépés között csak 5 alkalommal lehet oktatónál tanulni. Az 5/5 azt jelenti hogy az adott szinten már 5 skill-szintet léptél oktató segítségével, de ez bármilyen skill lehet nem csak íjászat.
  • Wreck86
    Nem bug, fejleszteni kell arra a skillre.
    Pl ha íjászkodást akarok fejleszteni és 5/5-öt ír ki, akkor még nyilaznod kell, vagy elmenni másik íjászat oktatóhoz.
  • genndy
    Biztos hogy rendes szintet kell lépni hogy újra tanulhass. Akor lehet hogy bug, nemtom, ilyenbe még sose futottam bele. A skillszinteket meg egybe veszi, tehát összesen tanulhatsz ötöt. Olvasgass játékon belüli helpet, abban le van írva érthetően.
  • vemyke
    Rendes szintet léptem. Én meg pont arra gondolok, h lehet skillszintet kéne, mert az íjászat skill már majdnem szintet lépett. Mondjuk azt se értem miért 5/5, mikor még 1 oktatótól sem tanultam íjászatot...
  • genndy
    Valószínűleg csak egy adott skillből léptél szintet, nem pedig rendesen, amikor el kell dönteni mire rakod a 10 pontot (Health / Magicka / Stamina). Az utóbbi a szintlépés amiről szó van, azután tudsz újra 5 skillpontot tanulni.
  • vemyke
    Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kopott kancsóban az íjász figurától tanulnám a trükkökete de 5/5ös és ha rámegyek a tanulásra, akkor azt írja lépjek szintet. Szintlépés után is ezt írja. Ilyenkor mi van?
  • genndy
    Sajnálattal látom hogy még mindig dívik a csodavárás a mágikus "újratelepítéstől". Skyrim tipikusan az a játék aminél 99% hogy nem fog segíteni (meg Steameseknél általában nem).
    1. Játék fent van, fájlok rendben vannak. Nincs ok rá.
    2. DLC-k, modok telepítve lettek, fönt vannak. Emiatt sincs ok rá. Ráadásul a Steam uninstall csak a játék fájljait szedi le, modokhoz hozzá sem nyúl, tehát ha az rosszul van föltéve akkor úgy is marad. Megoldás lehet a kézi gyalu.
    3. Modsorrend. Na igen, ez kritikus pont, csak ezt meg aztán egyáltalán nem rakja rendbe az újratelepítés. ini-k, mentett állások szintén megmaradnak uninstallnál, mert ahhoz sem nyúl a Steam, tehát ha ott a gond az ott is marad.
    4. Registry bejegyzések: Skyrim vígan elvan nélkülük, de azokat is amúgy a Steam kezeli, változást nem fog hozni az újrarakás sem.
    Nem mondom hogy végső kétségbeesésben nem lehet hozzá nyúlni, az biztos hogy nekem még soha semmit nem oldott meg (Skyrim esetében meg főleg nem).
  • Morlan
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mikor rákerestem itt a fórumon a "plugins.txt"-re, ahogy mondtad is, megtaláltam pár hsz-t amiben erről az egy fájlról írsz/-tok. De mint mondtam a visszaolvasásban a 150. lapon tartok, ugye tegnap mondtam, hogy még ez a "plugins.txt" ekkor még nem jött elő, erre ma napközben olvasva a 148. lapot, megtaláltam ezt a hsz-odat, amin az írásvédetté tételről írsz. Csak a véletlen miatt írtam le ezt, hogy csak egy napot kellett volna csöndben maradnom....

Köszönöm a segítségeteket és tanácsokat!
    Még annyit megpróbálok, hogy indítok egy új karaktert, aminél nem nyúlok bele a konzolba, illetve, beállítom a mod sorrendet ( akár a kiegek kikapcsolása árán is ), és ha nem jó, akkor újra telepítem az egészet.
  • Szaruman
    Vannak 9-10 gigásak is:)
  • genndy
    Persze, mivel a felbontása 2x az alapénak.
  • vemyke
    Steamről letöltöttem az ingyenes textura dlc-t. Az normális, h 4gigát tölt? :D
  • genndy
    Kieg.:
    "Az, hogy a plugins.txt-ben milyen sorrendben van, mindegy, az csak eredmény, nem vezérlő fájl."
    De bizony, hogy ez a vezérlő fájl - a játék számára. Az már más kérdés, hogy kézzel, Notepaddal jó sorrendbe rendezve az NMM sajnos hajlamos újra összekeverni és rámenteni. Megoldás lehet (én így csinálom): ha megvan a helyes modsorrend akkor írásvédetté tenni. Belenyúlás új modnál szigorúan kézzel, annyi időre feloldva a zárolást.
    NMM-el még az a baj, hogy hajlamos a régi USKP-t a végére pakolni, rosszul (gondolom valami dátum dolog miatt, de hogy miért pont a régebbit arra nem jöttem rá, de azóta nem is próbálkozom NMM-el), ez főleg magyarítás használatakor észrevehető.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.11. 12:17:47
  • SaGa
    Akkor elárulom a trükköt. A motor abban a sorrendben tölti be a modokat, ahogy "készültek". Azaz időrendben, az esm/esp fájl "keletkezési" időpontjában. Először az esm-eket, majd az esp-ket.
    Az NMM és társaik is úgy rendezik át, hogy 1-1 perccel tologatják a keletkezési időpontot előre-hátra, nézd meg a fájlokat időpontra rendezve. Az, hogy a plugins.txt-ben milyen sorrendben van, mindegy, az csak eredmény, nem vezérlő fájl.

Ez már az Oblivion óta így van minden ezen a motoron alapuló programnál (Oblivion, Fallout 3-ak, Skyrim). Az benne a logika, hogy egy javítás (az esp nevében a "p" patch-et jelent) későbbi kell legyen, mint amit javítasz vele...

Csak egy sorrend módosítót használj mindig. Ha egyszer az NMM-mel kezdted (a magam részéről nem tartom jónak, de te tudod), akkor mindig azzal és soha sem a launcherrel.
  • Morlan
    Viszont a NMM-ben még mindig a DLC-k patch-jai mögött szerepel az unoff skyrim... nem tudom, hogy hol lehet még állítani...

Bocsánat a sok hsz-ért!
    Utoljára szerkesztette: Morlan, 2015.03.11. 00:42:40
  • Morlan
    A sima launcherrel indítva már feljebb tudtam tolni, végre ... Ezek után kíváncsi leszek... bár gondolod, ez javíthat a "random event"-es problémámon?
  • Morlan
    Megtaláltam a plugins.txt-t, illetve a könyvtárában lévő további txt-s fájlokat. Átírtam a sorrendet mindenhol, de ezek után sem rakta, és manuálisan én sem tudtam a unof.skyrim patch-ot előrébb rakni, mint a dlc-k unoff patch-jai.
  • Morlan
    Nem sikerült...

Mentségemre szóljon, hogy ezt olvastam valahol, és talán automatikusan is így tette, már nem emlékszem... De megpróbálom. Köszi.

Látom, már párszor leírtad ezt a txt-s dolgot - bár a helyzet az, hogy még nem tartok ott az olvasásban. A hozzászólásokat olvasgatom amikor nem tudok játszani, de van szabadidőm. Most tartok a 155. oldalnál, és a 350-nél kezdtem. Itt már Te is írogatsz a fórumra - eszméletlen emberek voltak itt, néhányukra kíváncsi is lennék, most hol vannak...
    pl Skyrim , Altough, kiknek sok hsz-ét törölték még anno. Vagy a "babetta-s" pali. Na mindegy.
  • genndy
    Szüzanyám Ettől rosszabbat nem sikerült? Nem csodálkoznék ha csak a DLC-ből jövő dolgok tűnnének el a rossz modsorrend miatt.
    Na, inkább így rendezgesd. Addig reszeld amíg ilyen nem lesz (plugins.txt-re keress vissza, leírtam hogy hol van meg hogy kézzel is lehet bizgálni):
    skyrim.esm
    update.esm
    dawnguard.esm
    hearthfires.esm
    dragonborn.esm
    unof.skyrim patch.esp
    unof. dawng.patch.esp
    unof.drag.patch.esp
    skyui.esp

A maradék jó, nem számít. Textúracserélők sem kavarnak be ilyennek.
  • Morlan
    " Örülj neki, legalább kevésbé szemeteli magának teli a memóriát. " Ez jó! De zavar, mert ettől is " életszerűtlen " lesz a játék...
    skyrim.esm
    update.esm
    dawnguard.esm
    unof. dawng.patch.esp
    hearthfires.esm
    dragonborn.esm
    unof.drag.patch.esp
    unof.skyrim patch.esp
    skyui.esp

A Quality World Map
    Optimizer Textures - Optimizer Texures
    SkyUI

ezek a modok.
    De mint mondtam, változtattam a konzolban az idő múlás sebességét, illetve pár olyan mod volt fent, amik csak textúrát cseréltek - de azokat leszedtem már.
  • genndy
    Adj egy modlistát. Ne felsorolást, hanem pontos neveket.
    Warzones: Civil Unrest nincs fönt? Abban elvileg be lehet állítani ilyet (de nem használom, csak gugliztam).
    Egyébként miért baj ez? Ami kell azt úgyis elveszed tőle rögtön gondolom. Örülj neki, legalább kevésbé szemeteli magának teli a memóriát.
  • Morlan
    Sziasztok, ismét itt, a régi problémámmal - az eltűnő holttestek esete.
    Vagyis, megfogalmaznám pontosabban: a játék által generált véletlen események gyakoriságával van problémám. Van ugye több terület a játékban ahol véletlen szerűen történik valami: két bandita kószál, vagy két mágus ( egy tűz és egy jég ) csap össze, egy boszorka harcol egy tűzelementállal, vagy éppen a birodalmi és viharköpenyes katonák aprítják egymást. Na most elvileg, ha történik valami a játékban, annak legalább három napig, ( a respawn időig ) ott kéne maradnia ( ez az idő nem tudom mennyi pontosan ). Nekem igazából, ha elsétálok egy cellát ( ezt csak gondolom, hogy annyit ), és vissza megyek, már új esemény történik. A régi nyomai meg természetesen eltűnnek. Erre szeretnék egy megoldást, hogy legyen minden olyan mint régen volt. Megjegyzem, a farkasok és banditák, akik "gyárilag" be vannak programozva azoknak a holttestei nem tűnnek el, csak a respawn idő letelte után. Illetve kérdezném, hogy olvastatok-e már erről, vagy akár a nexuson láttatok erre már megoldást mod formájában? Bocsi, hogy ebben is rátok hagyatkozok, de hátha találkoztatok már vele... Bevallom a konzolos idő állításba belenyúltam, de nem tudok uralkodni magamon.

Betettem spoilerbe, hogy ne foglalja a helyet a "hülyeségem"...
  • vemyke
    Már látom, hogyan működik. Bocs a hülye kérdésért, ez az első steames játékom. Köszi
  • vemyke
    Tehát előbb fel kell telepítenem, aztán aktiválni ha jól értem. És miután aktiváltam, utána már le tudom majd szedni (ha pl reinstalláltam a gépem), vagy akkor is a dwd kellesz hozzá?
  • Szaruman
    Steamen hozzá lehet adni kulcsot. A játékok menüpontban van egy olyan, h termék aktiválása steamen.
  • vemyke
    Sziasztok! Megvettem a legendás kiadást dobozos verzióban. A kérdésem az lenne, h lehet e steamről telepíteni, vagy muszáj a dvdről? Nem nagyobb szeretném, ha szétkopna... Előre is köszi a választ
  • genndy
    http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:The_Fallen, Bugs section.
  • Prince23
    Igen, az őrnek szólok, és semmit sem csinál. Ott a nyil a feje felett is, és nem engedi ki
  • Fantusz
    Beszélsz a sárkánnyal... megegyeztek
    Nem neked kell elengedned, a csörlő mellett álló őrnek kell szólni, hogy engedjék szabadon a sárkányt
  • Prince23
    Köszi, már megoldódott. Viszont most megint egy főküldis bugba akadtam. nem tudom elengedtetni az őrrel a befogatott sárkányt. Sárkánytömlöcben vagyok a jarlnál.
  • genndy
    Főküldi is kapcsolódik hozzá, de ez éppen nem az, hanem a saját mellékküldije (Discerning the Transmundane). Dragonborn DLC-re gyanakszok, mert a kilépésnél találkoznod kellene egy rejtélyes folttal, vagy zöld csápokkal. Itt nézz körül:
    http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Discerning_the_Transmundane
  • Prince23
    Nekem amikor Septimus lexikonját át kell adnom a kisbarlangban, bebuggol a játék, nem tudok kilépni a barlangból és semmit semt udok tenni. Ott ragadtam, újratöltés nem old meg semmit. Az a küldi főküldetés vagy frakciós? Illetve van rá valamilyen megoldás?
  • Wreck86
    Teljesen azt hittem, hogy ha egy kétkezes kardos zsoldost viszek a Balde-be az lesz, erre kiderül, hogy pajzs+kard+íj.(mindenkire) :(
  • Rafanir
    Köszönöm a segítséget!
    Ezt feltétlenül meg fogom nézni.
  • Wreck86
    Egyik alkalommal, mikor volt nálam már telepítve a patchek nélkül az alap Skyrim, Esbern azt csinálta, hogy valami nagyon gyorsan ledarálta a szöveget, feliratozva van, azt is gyorsan léptette, kinyitotta félig az ajtót és megölt. Mintha +50%osan történt volna minden. :D
  • genndy
    Csodálkoznék ha egy scripthibát vagy egyszerűen hogy hiányzik a hivatkozás az állományra (a videóban ugyanis ezt orvosolja, bár ez is érdekes, mert első indításnál normálisan legenerálja az ini-ket...) grafika-vagy videobeállítás megoldana. Én mondjuk egyszer sem futottam bele ebbe (még akkor sem amíg nem volt meg a játék hivatalosan és warezzel nyomtam).
    Mindegy. Akkor használni kell az unofficial patcheket.
  • Wreck86
    Eredeti játékom van és a a legújabb patch van rajta, IGAZ!, hogy nem max felbontásban, mert gyengusz a laptopom hozzá. Ezt is olvastam, hogy graf+hangbeállítás is orvosolja, én ezt találtam rá.
  • tegla
    Nekem eredeti játékom van és nekem is előkerült ez a bug nemrég.
  • genndy
    Csodálatos, hogy még mindig előkerül az a 4 éves bug, amit az első hivatalos patch már réges-rég javított... miért gondolom hogy csak nem eredeti játéknál?
  • Wreck86
    Hali.
    Belefutottam egy "bug"-ba, ha valaki találkozna azzal, hogy Esbern nem nyitja ki az ajtót, vagy nincs hangja egyáltalán, az itten megoldás nekem segített:

Utoljára szerkesztette: Wreck86, 2015.03.04. 10:15:29
  • Morlan
    Ez komoly?! Akkor ezért nem talált a gugli semmit sem... :) De, és ez így most ennek a játéknak a kapcsán kicsit idegenül fog hangozni, ez így nagyon életszerűtlen!
    Ezt kár volt észrevennem... áldásos tudatlanság..

Köszi a segítséget, és a rávilágítást a dolgokra!