30713
TES
  • Aborg
    Az eredmenyeket hol lehet majd megtalalni?
  • Madi92
    Már találtam egyet közben. :D Tes5Translator, eléggé kényelmes program, szóval nekilátok fordítgatni.

Az volt a bajom, hogy a már elkészült beépülő fordításokat senki nem frissítette, pedig nem mindig olyan nagy munka ez. Főleg ezzel a programmal.
  • Terawatt
    Próbáld ki EZT. BSA fileban elvileg csak texturák és társaik vannak, szóval ahhoz nem fog kelleni nyúlnod, de ha mégis akkor egy BSA unpacker lesz amit keresel. Személyes tapasztalatom nincs ezekkel, csak a jó irányba tudlak állítani. :)
  • Madi92
    Üdv!
    Tudom, hogy nem feltétlenül ez a megfelelő topik a kérdésemnek, de itt sok a hozzáértő ember.

Ha beépülőket szeretnék fordítgatni, hogyan tudom kinyerni az esp. -kből a szövegeket?
  • genndy
    Igen, a hivatalos, ingyenesen letölthető HD textúrapakk az (kb.) 1024x1024-es. Ott van a DLC-k között.
  • Aborg
    Udv! En is kiserleteztem valami gepbarat latvanyfokozassal. Harom dolog van rajta: a "DYNAVISION" amit a hatter enyhe elkenesere hasznalok, a "IMAGINATOR" amivel mindenfele szinskala meg kontraszt allitgathato (bar a kepen nem valtoztattam vele), es a "ULTRA REALISTIC WORLD LIGHTING for Skyrim BETA" ami meg a szineket valtoztatta meg. De nekem az eredeti szinvilag is tetszik, az olyan huvosebb, illik a jatekba. Ezek a modok nem is csokkentik a gep teljesitmenyet. Probanak meg beraktam a "Pure Water"t ami a vizet valtoztatja, de az eredeti se volt csunya.

Valahol olvastam hogy a jatek csak 512x512-es texturakat hasznal. Gondoltam akkor megprobalnam azokat is feljebb tolni, 2GB videoRAM-om van, elbirna vele ha mondjuk 1024-es texturacsomagot raknak a jatekba. De sajnos csak magasabb pakkokat talaltam, arra meg semmi szuksegem. Tudtok ilyen 1024-es csomagrol?
  • Terawatt
    teszt2: 1800x1440-ben jól fut. Aki akar még egy adag kakaót nyomni a játék alá az próbálja ki, mert olyan mintha plusz élsimítást raknál a játékra. Itt nézd meg, hogy a képarány amit a monitorod használ azon belül milyen felbontások vannak és pofon egyszerű megcsinálni. FONTOS: ha ENB-t használsz akkor a Gedosato ini fájlján belül van egy olyan, hogy "interceptOnlySystemDlls true". Ez alapból false, de át kell írni, mert különben össze akadna a bajsza az ENB-vel. :) Have fun!
  • Terawatt
    GeDoSATO-val felraktam a játékot 2560x2048as felbontásra és elmebaj. FPS-em városben nem sok van, de brutálisan néz ki.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.21. 18:39:54
  • Alexzel
    A 'Vanilla'-t az alapjátékra szokták mondani, kiegészítők (esetleg modok) nélkül. Mondjuk én 'Vanilla game only' modokat nem igazán láttam, inkább olyanokat, amiket az alapjátékkal is lehet használni, nem kell hozzá kiegészítőnek is meglennie, ezért gondolom inkább az lehet, hogy a modnak több verziója van, az egyik olyan verziója amit akkor kell használni ha csak az alapjáték van felrakva, és külön verziók vannak a kiegészítőkhöz.
    Mint pl. az UFO - Ultimate Follower Overhaul esetén az mod alapból az alapjátékhoz van, és 'Optional Files' részen szereplő Esp-k használatával lehet a különböző kiegészítőkhöz alkalmazni.
  • Terawatt
    Vanilla az az alapjáték, ami nincs rommá modolva. :)
  • Aborg
    Ahogy bongeszgetem a nexus-on a modokat, sok helyen hivatkoznak erre: Vanilla game only. Ha beirom a keresobe hogy Vanilla, talal egy csomo mindent. Mirol is van szo? Mi lehet az a "Vanilla game only"?
  • genndy
    Attól hogy utólagosan elhomályosítja, attól még ki kell rajzolnia. Utólagos szűrő. Nem gyorsít semmit, sőt a plusz shader miatt lassít (nem jelentősen, de lassít).
  • Savaran
    A motion blur mozgás elmosódás, engem kifejezetten zavar, sohasem használom semmilyen játékban, sőt a létezését is feleslegesnek tartom, miért jó az ha mozgatom nézetet és minden elmosódik?
  • Alexzel
    A Nexuson keress rá a 'Spouse'-re és van pár a feleség ruháját módosító mod is. Ez ránézésre jó, bár én még nem használtam:
    Marriage Dynamic Outfits - Spouse Redress and Hugging features
  • Terawatt
    Ez is jól néz ki, bár megmondom őszintén nem értem, hogy a depth of field miért eszi a gépet. Alap logikám szerint mint a motion blur segít, hogy ne kelljen annyi mindent kirajzolni. Valaki rakjon helyre :D
  • Aborg
    Szepen belotted a grafikat! Az en gepem sajnos nagyon birkozik a leggyongebb RealVision verzioval is, de talaltam helyette egy remek dolgot: DYNAVISION - Dynamic Depth of Field Ezzel kicsit elkenem a hatter elesseget, es maris elegedett vagyok. Meg a gepem is :) Rengeteg cucc van meg ott, tenyleg mindenki beallithatja a jatekot kedve szerint :)
  • Terawatt
    Lőttem pár screenshotot amit ITT találtok meg a google driveomon. Vélemények kérdések jöhetnek :)
  • pecaboy
    Alexzel kolléga válaszolt :) Úgyhogy csak annyit tennék hozzá, hogy ha elérted a 6-700-as armor levelt, onnantól mindegy, hogy mennyi az értéke, mert eléri a sebzéscsökkentés maximumát. Ezt el lehet érni akár light armorral is, ha kovácsolással kellően kikalapálod a páncélt, vagy ha magas a light armor skilled és jó a páncél anyaga (pl. dragonscale armor).

Ja, és ha light vagy heavy armor skillt akarsz fejleszteni, a fegyverekkel és azok skilljeivel ellentétben nem gond, ha a lehető legjobb páncélokat használod, mivel ilyenkor csak a tégedet ütő/lövő fegyvertől függ, hogy mennyire fejlődik a skilled, az meg nem lényeges, hogy mekkora sebzést kaptál be valójában. Azaz ha csinálsz egy maxos, rendesen kikalapált heavy vagy light páncélszettet, és 15-ös skillel püfölteted magad egy közepes (pláne nagyobb) ütőerejű és -gyorsaságú ellenféllel, villámgyorsan fog fejlődni a light vagy heavy armor. Csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen bónuszod a light/heavy armor skillre, mert az csökkenti a fejlődési tempót (hiszen magasabb szintű skillt nehezebb fejleszteni).
  • Terawatt
    Én durván két hete újítottam be az R9 280-as kártyám amivel tökéletesen muzsikál. (plusz még egy tonna más grafikai mod) 8 GB RAM plusz egy ezeréves őskori 4 magos amd proci.
  • genndy
    Te jóságos atyaúristen, mi ez a dll-es oldal? Ide hogy sikerült eljutni, mikor az ENB oldalán ott a jó link az enbdev-hez?
    Dehogy kell ilyen vírusos fosszar, innen szedd le, ez kell: http://enbdev.com/patch_tesskyrim_antifreeze_v0096.htm
    zip-ben ott lesz a Wrapper versionban az enbhost.exe is. A többit egyébként jól csináltad.

Ok, látom meglett.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.20. 20:09:46
  • Aborg
    Ahh, megvan! Vegre sikerult megtalalnom a #27846 -os 1. pontja szerinti filet, abba van a dll-is meg az exe is! Beraktam oket a jatek fokonyvtaraba. A tobbi cuccra onnan nincs is szukseg. Aztan mar csak eleg hozzaadni a RealVision ENB kivalasztott valtozatat es megy is a dolog :) Kicsit tul optimista voltam, mediumon 33 FPS-t produkal ami keves. Le is cserelem Option A Performance 266b verziora. Nagyon koszonom a segitsegeteket!
  • Aborg
    Udv! Meg ezzel a RealVision ENB MODdal birkozok. Tegnap meg a "Autoinstaller for RealVision ENB 266b" vel probalkoztam, de ezt hagytam a fenebe, es a tanacsodra megprobaltam manualisan. Letoltottem a "Option A Medium 266b" valtozatot, kibontottam es a tartalmat a jatek fo konyvtaraba raktam. Innen letoltottem (manual fix) a d3d9.dll ezen verzijat: 64bit6.3.9600.17095. Nekem 64-es Win8 -am van, gondolom ez kell hozza. Ezt a dll-t is beraktam a jatek fo konyvtaraba, ahogy a #27846-as hozzaszolas ajanlotta, de igy se megy a dolog, a jatek a hagyomanyos grafikaval indul. Akkor gondolom meg a enbhost.exe -re is szukseg lenne, de azt nem tudom honnan lehetne letolteni. Par linket googleval talaltam de a filehez nem sikerult hozzafernem. Ez a hianyzo enbhost.exe lenne a gond?
  • Terawatt
    Meg kell lesni. Szerintem nagyon jó kis mod. Leszedtem egy followert, aki egy rogue csajszi és megtanítottam neki pár varázslatot (mivel mágus vonalon megyek küldetés és stílusban egyaránt). Például azt állítottam be neki, hogyha a player leesik 75% hp alá akkor nyomjon el rám egy healing spellt. Ez nagyon hasznos, mert általában egy ütés fél hp alá visz le engem, így elég sokszor megmenti a seggem. Jelenleg vele és az újonnan megszerzett Lydia-val barangolok.

Requiem moddal nagyon király érződik a fejlődés. Lvl 7 voltam amikor végig mentem egy sokkal nagyobb szintű részen, meghaltam vagy 70x (nem túlzok) 2.5-3 órámba telt mire végig mentem az amúgy sem túl rövid dungeonön és a végén egy nagyon jó rewardot kaptam a sok loot mellé. (alapjátékban szerintem elég gagyi volt a questek rewardja, ezt teljesen átdolgozták a mod készítői)

Elöbbi dungeont még sokáig elkerülhettem volna, mert szintben durván 10-20 szinttel volt nagyobb, ami itt hatalmas szakadék, de megcsinálható. (Minden egylövésezett, ami spelleknél elég fincsi, főleg amikor még fel is támasztották egymást. :D)
  • genndy
    Igen, csak nem biztos hogy házastárssal is működik (lehet hogy igen, sosem próbáltam a modot).
  • Terawatt
    Szerintem EZ lesz az amire gondolsz.
  • SaGa
    Van valami mod, amivel hozzá lehet férni a követők ruhatárához és elvenni tőlük a "gyári" ruháikat beszélgetés közben. Akkor felveszik azt, amit odaadsz nekik. Másképp ha az eredeti "jobb", hiába adsz nekik bármit, az eredetit fogják hordani.
  • Wreck86
    Köszönöm!
  • genndy
    Igen, csak kódokkal megy. Vagy gondolom van rá mod is.
  • Terawatt
    Á értem. Én szépen végig mentem rajta így, semeddig nem tartott és biztos jó lett. Így is fél órát szarakodtam az egyik mod miatt, mert crash to desktoppolta a játékot.
  • Wreck86
    Hali!
    A feleségemet csak úgy tudom msá ruhába felöltöztetni, ha kódokkal adom rá, vagy van legálisabb megoldás is ?
  • genndy
    És ezt az egész procedúrát megúszod ha egyszerűen kicsomagolod a megfelelő mappába (a játék főkönyvtárába). A fele csak azért kell hogy oda kerüljön, mert a managerek rossz helyre bontják.
  • Terawatt
    RealVision ENB-nél amit használok ezeket kell csinálni:

1. Download ENBSeries v0.266 (enbseries_skyrim_v0266.zip) from enbdev.com and extract it somewhere.
    2. Copy d3d9.dll AND enbhost.exe from the wrapper folder to Steam/steamapps/common/Skyrim.
    3. Download RealVision via your mod manager and install the option of your choice.
    4. NMM and Wrye Bash users go to Steam/SteamApps/common/Skyrim/Data/RealVision_ENB_files.
    4. Mod Organizer users go to Mod Organizer/mods/RealVision ENB (version)/RealVision_ENB_files.
    5. Run RV_launcher.exe and click on "INSTALL" (NMM/MO-users) or start RV_install.vbe (Wrye Bash-users)
    6. During installation, my ENBoost Configurator will automatically adjust the enblocal.ini. You only have to insert your VRAM amount.

Voltak modok, ahol még opcionális fájlok között fel kellett rakni valamit, mert amúgy meg furán nézne ki alatta, de nagyon szépen végig van vezetve minden. Ha nem térsz el drasztikusan akkor biztos, hogy menni fog. :)
  • Alexzel
    A lockpick legendaryzásának az lenne az előnye - még ha nincs is rajta perk - , hogy újra fejlődhet, ezért a szintlépésbe újra beszámít és ezért kapsz perkeket.
    A két armor tipus között - amennyire én tudom - a súly, a védelem és a perkek különböznek, ill. a Light armorral gyorsabban mozogsz, lopakodásnál halkabb. Light armornál 6 db perk van, szerintem mind jó, heavy armornál 8 db van és szerintem nem mind hasznos (pl.: Fists of Steel nem). A súly 1 idő múlva nem számít egyiknél sem mikor felveszed a megfelelő perket (Light armornál 50-es, Heavy armornál 70-es szinten), de addig 'fel lehet venni' a 'The Steed Stone'-t.
    Úgy tudom a védelem maximumot mindkét armorral el lehet érni ha kihasználod a 3 crafting skillek lehetőségeit, de az szerintem csökkenti a játék élvezetét - bár van aki így élvezi.
    Közelharchoz a stamina nagyon fontos. A pajzzsal az ellenél ütése is azt használja, és ha nincs stamina, nem tudsz pajzzsal ütni.
  • SaGa
    Az ENB nem egy olyan mod, mint a modok általában(amik a data mappába mennek), ezt a főkönyvtárba kell bemásolni és ahogy genndy is írta, le kell hozzá tölteni a d3d9.dll-t is, a megfeleő változatot (mintha más kellene nvidia és más amd kártyákhoz, de lehet, hogy ezt keverem valamivel.
    Mivel nem a data könyvtárba kell kerülnie, a modmanagerek nem jól kezelik.
  • genndy
    Az, hogy ne Managerrel telepítsd. Elég kézzel bemásolni. Meg valószínűleg nem szedted le hozzá a d3d9.dll-t ami az egész lelke, viszont nem tehetik be az ENB csomagba, mert a készítője nem engedi. A link viszont ott van az ENB leírásában.
  • coolpet
    Nincs eg darab perk sem a zarnyitasra teve, igy hiaba legendaryznam :)
    a blokkot is akarom fejleszteni ugyhogy pajzsot is akarok egy hosszukard melle, mondjuk egy daedra kard es pajzs.
    A light es heavy armor kozott mi a kulonbseg? az a par defense nem sokat szamit szerintem, viszont sulyban elegge sok a kulonbseg.
    A meele harchoz mennyire fontos a stamina? Mert az meg mindig az alap :)
  • Aborg
    Koszonom, nagyon finoman ravezettel. Az volt a baj hogy en a FPS SHADOW kulcsszoval kerestem.

Erdekelt nagyon a MODdolas, de iszonyu bonyolultnak tunt. Aztan ma ratalaltam erre a cikkre: Skyrim moddolási alapok. Ez a ficko nagyon szepen elmagyarazza a dolgokat. Fel is raktam sorba a dolgokat ahogy ajanlotta: Nexus Mod manager, SKSE segedprogram es indito, OneTweak teljesitmenynovelo, SkyUI kellektar-felulet, Unofficial Skyrim Patch, BOSS hibaellenorzo. Szoval magamhoz kepest rengeteget fejlodtem ma.

De sajnos a RealVision ENB grafikai modba beletorott a bicskam. Hiaba rakom a MODmanagerbe ahol aktivalom is, aztan elinditom kezzel a Skyrim\Data\RealVision\Tesv.exe -t, kivalasztom a minoseget, megadom a RAM-ot (2048), telepitem, vegul a SKSE-vel inditom a jatekot. De mindig csak az alap grafikan fut. Tobbszot is leinstalaltam es ujra felraktam mas minosegi beallitasokkal, de soha nem aktiv a jatekban, pedig a MODmanagerban az.

A jatekomhoz nincsenek felrakva a kiegeszito DLC-k, es a verzioja v1.9.32.0 (Update 13). Mi lehet a hiba?
  • Szaruman
    Itt. Rögtön az első.
    (btw, alapból fps nézetben a skyrimban sincs teljes test, csak a torso és a 2 kar, ami miatt nincs árnyék)
  • Aborg
    Tudtok valami megoldast az elso szemelyu nezetben a sajat arnyekom megjelenitesere? Szerintem irto hangulatos lenne. Keresgeltem, de erre nem talaltam megoldast. Pedig lehet hogy eleg lenne valamit beirni az ini-be. Probaltam azt az aprolekos ini-konfigurator progit is de erre abba sem volt opcio.
  • pecaboy
    Ja, és a magicka/health/stamina pontokat nem lehet sajna újraosztani.