30713
TES
  • bajgunar
    Leszedtem ezt a SkyComplete 1.45 -öt.
    Hozzáadtam a NMM-el, erre Obligatory Chainmail Bikini néven adja hozzá a listához.
    De ha kitömörítem, és csak az LE mappát betömörítem újra, és azt adom hozzá akkor már a helyes SkyComplete néven jelenik meg.
  • Savaran
    Nem tudjátok véletlenül hogy sólyomtoll nevezetű alkémiai összetevőt hol találok viszonylag nagy mennyiségben? Mert a kereskedőknél elég ritka és akkor is csak max 1 darab van :( Nekem 10db kéne :)
  • Terawatt
    A csapat felállása Arissa és két kutya, amit Fort Dawnguardból szedtem össze. Elég szépen működik a csapat. Csajszi kezébe adtam egy kardot pajzsot, kutyuk meg harapdálnak amíg én hátulról íjjal szedem ki a támadókat.

Felraktam egy modot, hogy területi sebzések legyenek, mint pl ha támad és meglövöd a kezét akkor kisesik a fegyver a kezéből, vagy ha ütöd a fejét vascsővel akkor többet sérül, plusz magicka sebzést is szenved. Szíven is lehet lőni őket. Ez közelharci fegyverekkel is működik.

Egyik bányát ellepték a banditák és kettő elkezdett veszekedni, hogy biztos elég csapdát állítottak-e. Végül megnyugtatta a másik és elment járőrözni, míg a másik lefeküdt aludni. Gondoltam majd az alvót jól seggbe lövöm, erre kapott egy 200as szorzót a sebzésem. Valszeg a requiem mod hozta magával. Este rakok fel képeket is, mert nagyon jól nézett ki a hely. Volt egy belső kis vízesés rész is. Járőröző íjászt szemen lőttem íjpuskával.

Barlang végére haza küldtem az egyik kutyát, mert állandóan bele lőttem. Szerintem bugos a hitbox, mert irreális volt néha. Majd vissza megyek és megkeresem a páncélozott trollt amit lehet venni elvileg 500ért.
  • genndy
    Haegemoniánál csak a magyar változat volt magyar, a Steamre meg a nemzetközi változat került fel. Kiadói döntés volt, a kiadó meg nem magyar, ennyi.
    További ilyeneket inkább a Magyarítások topikba, oda való.
  • Savaran
    Nem azt mondtam hogy konzolon több a magyar, azt csak úgy ok okozat ként említettem a warezzal kapcsolatban, a lényege a mondanivalómnak az hogy kevés emberért nem fognak honosítani mert nem érdekük :)

Steamen megveszem és angol ?Miközben itt feszít a dobozában a fiókomban magyarul?
    Azé itt nem hinném hogy a pénz volna a probléma.

Ott nem, ott ember baj van, baj van náluk a toronyban :)
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.03.25. 13:10:32
  • RoboKutya78
    ezzel nekem azt mondod hogy conzolon több a magyarított szoftver?
    Viszont akkor azt mond meg hogy pl a Haegemonia ami magyar fejlesztés magyarul is jelent meg nálunk mi a szarért szedték le a magyar nyelvet róla nem fért volna el a telepítőn? Steamen megveszem és angol ?Miközben itt feszít a dobozában a fiókomban magyarul?
    Azé itt nem hinném hogy a pénz volna a probléma.
  • Savaran
    Többek között ezért terjedtek el amúgy a konzolok is, sajnos mivel a csak pc-sek sok exkluzív címről kénytelenek lemondani ami csak konzolos :)
  • Savaran
    A pénz a mozgató rugó, Magyarország iszonyat kicsi felvásárló piac, mivel a játékos társadalom 75%-a warezol, megmondom az őszintét én is kb 1-2 évesen veszem a játékokat meg, amikor már nem 10rongy felet vannak :) Ebből nem él meg sem a júbiszoft sem a többi cég :)
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.03.25. 12:41:12
  • RoboKutya78
    Csak azt nem vágom hogy általában a magyar nyelv mindig kimaradnak a játékokból pedig még mindig egyszerűbb lenne gyárilag magyarra fordítani mint pl japánra vagy óhéberre főleg mivel az ottaniak úgy le vannak korlátozva hogy talán még meg se vehetik a játékot, de a nyelvükön elérhető. Oké hogy kis ország volnánk, de még mindig többen veszik meg a játékokat meg használják is mint pl kis Kínában.
    Egyszer élném meg azt hogy a fordítóknak olyan természetes lenne a megjelent szoftvereket magyarosítani mint lengyel vagy orosz nyelvre.
    Tíz ujjam elég lenne hogy ha meg akarnám számolni hány játékkal találkoztam steamen ahol a magyar nyelv ki lenne pipálva mint elérhető nyelv.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.25. 12:26:25
  • Terawatt
    Tudom. Én is az vagyok, de ennél jóval kisebb volumenű dolgokat csináltam . :-)
  • genndy
    Meg lassan haladnak, rengeteg fordító lemorzsolódott, lektorálás nélkül nem adják ki, könyvek nélkül nem adják ki. Unofficial patcheket is megcsinálják (Vik legalábbis). Még így is ők a leggyorsabbak, mert más egyáltalán bele se kezdett. Kész lesz, mint ahogy az Oblivion meg a Morrowind is kész lett. Hosszú idő? Az. A hobbifordítás már csak ilyen.
  • Savaran
    A legnagyszerűbb az hogy szerintem a játéktörténelem egyik ikonjáról van szó és alapmű :) Jó dolognak tartom hogy ez a játék még aktív játékos, modder és fórumozó közösséget tart fenn, szerte a világban, sok újabb játék meg kihal 6 hónap alatt :)
  • Terawatt
    Érdekes hogy már mióta kint van a játék és még tart. Persze nagy munka, mert nem két sorból áll.
  • genndy
    Ja, hogy te kiegészítő alatt a DLC-ket érted. Igen, készül a magyarítás. Morrohun oldalán követhető, most 50% áll, lektorálva (könyvek nélkül).
  • RoboKutya78
    Arra a két linkre gondolsz ha linként lett volna linkeve még észre is veszem reggel :)
    de az csak az alap én a két dlc-re gondolok.
  • genndy
    Baromi nehéz lett volna 4-el lejjebb olvasni, ugye...
  • RoboKutya78
    Skacok tudtok arról valami infót hogy a kiegészítőkről készülnek magyarítások ?
    Jó lenne már az egész játékot magyar fordításban végéi szaladni egyszer.
  • Terawatt
    NExus mod managernél lehet állítani a sorrendet és ott meg is marad, el sem kell indítani.
  • Aborg
    Koszonet a tippert a magyarított skyrim modokra!

En is probalkoztam mostanaban sokfele moddal a Nexusrol. Rajottem hogy nekem a jatek eredeti szinvilaga tetszik a legjobban. Sok texturacsomag letezik, kiprobaltam parat de valahogy tul szinesek, tarkabarkak. Ehhez a hideg vilaghoz szerintem nem nagyon illenek. Maradok az eredetinel :)

Ami tetszett, es meg is tartom, az a Realistic Water Two (szebb viz, zuhatagok stb.). Telepiteskor kivalaszthato a minoseg, raadasul a jatek verzioja szerint telepitheto (alapjatek, vagy kiegeszitokkel stb.) Mindenhez jo. Ezt irtak hozza: "javasoljuk, hogy helyezze ezt a modot nagyon alacsonyra a mod listán." Lefuttattam a BOSS programmal, a kepernyon legalulra tette, gondolom igy rendben is van. De ha nem ott lenne, hogy tudnam lejjebb vinni?

Meg egy kerdes a BOSS automatikus mod-sorolo programrol: ezt ugye nem kell minden jatekinditas elott lefuttatni, eleg csak egyszer, akkor ha mar keszre modoltam a jatekot?

Meg egy mod jol jonne, nem tudom letezik e ilyen, vagy melyik kategoria alatt lehetne: FPS nezetbol, ha elindulok, lehetne egy kis gyorsulasom, mintha lenduletet vennek. Nem rogton teljes sebessegu mozgassal indulnek mint az alapjatekban. Oldalazasnal meg kicsit bebillenhetne a testem (a kamera). Peldaul a regi QUAKE 1-ben vagy a Dark Messiah-ban igy volt megoldva.
  • genndy
    Biztos hogy sokakat fognak, köszönjük a munkádat
  • Prttp
    Üdv!
    Akit érdekelnek a magyarított skyrim modok, azok találhatnak itt néhány érdekességet:
    - http://www.morrohun.hu/skyrim/skyrimpluginok.php
    - http://www.morrohun.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=680
    Jó szórakozást!
  • Savaran
    Ja és a honosítás mindenével együtt még hozzá :)
  • Savaran
    Azt nem tudtam hogy nem minden moddal jó az enb, amúgy ez lenne a terv: ENB+ temptress race+apachii sky hair+realistics females UNPB body+(még a ruhák és páncélok: Black Rose, Thunderbird, Golden Azur, Demon Hunter, Sovangarde steel armour, Sotetta huntress armour, Scarlett Dawn armour) Ezek együtt működnek enb nélkül.
  • Terawatt
    Szerintem, hogyha felrak egy ENB-t és ha nem elégedett a játék színeivel, akkor mellé még egy sweetfx-et akkor már alapból jól fog kinézni a játék.

Lásd #27872 . Ez adhat egy két ötletet. :)
  • genndy
    Ácsi. Te mit akarsz föltenni? Csak az ENB-t, vagy az összes többi hozzá ajánlott modot?
    Én CSAK az ENB-re írtam a fele fps-t. Ha minden mást is fölteszel, akkor 1 lesz. Márpedig a tájat az ENB nem fogja megváltoztatni.
  • Savaran
    a vidikártya a leggyengébb pont a gépezetben az kb 2012-13 ban is olyan középkategória volt bár akkoriban elég jónak számított, 2014 óta amortizálódik a legújabb játékok alatt izzad már eléggé :( Meg próbálom mindenképpen hátha a 30-ast én is kicsikarom belőle, jelenleg csak realiszikus női modokat meg race modokat használok meg mindenféle sexy páncél modokat próbáltam ki :) ahhoz jó lenne a kicsit brutálisabb kinézetű táj :)
  • Terawatt
    Én is ezt használom. Parallax texture-t nem használok vele, de az még jobban megdobná a gépigényt (főleg VRAM igényes). x4 840-es procim van ami egy elég régi 4 magos amd, szóval nálam ez eléggé vissza húzza az R9 280-as vidkártyám. Szintén 8 giga RAMom van mint neked.

Lockoltam a játékot 30 fps-re, plusz a native 1280x1024-es felbontás mellé downsamplingeltem, így a játék effektíven 1800x1440-ben fut. Ezekkel a 30 fps stabilan megvan az esetek 98%-ban. Játék sokkal jobban néz ki így.

Processzorod szerintem elég lesz, de a videókártyát nem ismerem. Egy próbát megér. Rakd fel a játékot, csinálj róla egy másolatot, hogy ha mégsem lesz jó, akkor könnyen vissza csináld.
  • Savaran
    40-60 fpst tudok kicsikarni a játékból úgy hogy élsimítás csak fxaa, és az árnyék a legmagasabbtól egyel visszább van, ezek szerint a moddal néha bőven 20fps körül lennék az meg már idegesítő :(
  • genndy
    Nagyon. Fele fps-re számíts.
  • Savaran
    Öregedő 3 éves vasam van szóval lehet szűkös lenne hozzá, amd fx (6x3500mhz) 8 giga dd3, amd hd7770 2 giga, ezt a modot csak akkor lenne érdemes feltennem ha max környékén esetleg egy két dolog élsimítás kilövése mellett futtatná
  • Savaran
    Real Vision Mod Szerintetek ez mennyire növelné a gépigényt?
  • Madi92
    Még egy kérdés.
    Sima STRING fájlt át lehet konvertálni valahogy úgy, hogy esp. legyen és a TESV translator fel is ismerje és kezelje?
    Mivel jelenleg a legújabb USCP-hez illeszteném a magyarítást - megjegyzem, hogy csak ideiglenes és olyan 80%-os lenne, míg valaki ( nyilván Vik vagy a Morrohun) normálisan meg nem csinálja. Persze, ha ez a módszer működne, akkor.. - csak elég időigényes, míg megkeresem az angol szöveg magyar megfelelőjét.
    A program viszont két esp.-t össze tudna fűzni és számításaim szerint pár kattintás lenne az egész, míg így lesz egy hét is mire meglesz és az sem lesz teljes.
  • Madi92
    Valaki tudna abban segíteni, hogy beépülőknél, a "mód konfiguráció"-nál lévő felíratokat hol találom meg? Sima esp.ben hiába írom át a megfelelő szót, játékban továbbra is angol marad, tehát gondolom máshonnan olvassa be. Talán a bsa. fájlokban lesz?
  • Terawatt
    Terep az más. Dragonbornban pl egy új szigetre mész, plusz egy másik bolygóra is ellátogatsz (mint ahogy a dawnguardban is van ilyen rész csak máshova) Azt, hogy a dawnguard cselekménye főleg hol játszódik azt nem tudom megmondani, mert már nem emlékszem. Az biztos hogy a két frakciónak a bázisa nem az alapjáték területén van.

Dragonbornban Apocrypha a másik világ, aminek Hermaeus Mora az ura.

KÉPEK spoiler alatt.

Dawnguardban pedig Soul Cairn csudás világába vezet el téged.

TESO Cold harbour-ban is játszódik többek között.
    (Ezúton is ajánlom, mert nagyon szépen kipofozták patchekkel. Én is szándékozok vissza térni hosszabb időre amint végzek a skyrimmel és utána a witcher 3-al.)

Oblivion pedig deadlands talán? Erre nem adnám a fejem, mert már rég volt.

Szerk.: Pontatlanság javítása. :)
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.23. 20:42:24
  • Aborg
    Koszi! Es a terep? Ugyanazon a terkepen jatszodnak a datadiszkek? Vagy mas vilagokba kell atruccanni az alapjatekbol? Es parhuzamosan is jatszhato a torteneti ket kieg az alapjatekkal?
  • Terawatt
    Dawnguard ha jól emlékszem akkor lvl 10től elérhető és ott új területek nyílnak meg és kütyük. Pl a crossbow. Companionnek lehet kutyád/vámpír kutyád utóbbi elég horrorisztikus egy jószág. Attack trollt lehet venni 500 (?) aranyért ami egy troll páncéllal. A története a dawnguardnak 10/10. Minden másodpercét imádtam. Két frakció van, az egyik a Dawnguard a másik meg a vámpír Clan amit most nem tudom fejből. Én vámpírokkal toltam és nagyon hangulatos volt.

A dragonborn is ugyan úgy meglévő karakterrel folytatod és tevékenykedsz. Ott volt pluszban olyan conjuring spell amin szám tátottam annyira királyul néz ki a lény. Spoiler alatt kép róla.

A házépítés is mókás volt, de azt csak azután csináltam, hogy már tele voltam pénzzel és effektíven nyugdíjas korom miatt csináltam meg a házat és ide oda fast traveleztem vasért és egyéb másért, ami miatt ez a rész grind volt, de ha folytonosan csinálod játék közben úgy még hangulatosabb. Szép volt látni ahogy fejlődött, meg én választhattam ki, hogy mik legyenek benne. Tele rakni fegyverrel páncéllal, kertben ültetni gyógynövényeket.

Szerk.: A dragonbornt csak pár órát játszottam, de addig tetszett. Sárkány lovaglás még nem volt meg, de az elvileg elég gagyi lett és megvan kötve a kezed irányítás terén, de majd mostani végigjátszással azt is meg akarom csinálni.

El fog tartani egy jó ideig, mert nagyon lassan haladok ezzel a hardcore modolással. :)
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.23. 20:19:14
  • Aborg
    Nem, klasszikus HDD. Meglepoen gyorsan betolti, igaz, meg nem MOD-oltam keszre, csak probalkozok ezze-azzal. Jo lenne az a "nyomj entert" mod, de a legrosszab esetben majd lekapom a kepernyot FRAPS-al es ugy elolvasgatom...

Meg a Dawnguard es Dragonborn kiegeszitokrol szeretnek kerdezni: azt hogy kepzeljem el? Nekem meg csak az alapjatek van meg. A kiegeszitok valamit hozzaadnak az alapjatek vilagahoz, vagy teljesen uj terkepek, uj karakterrel? Vagy az alapjatek karakterevel folytatodik a jatek?

A Hearthfire gondolom az alap jatek kibovitese, hazat lehet epitgetni. Ez valahogy bele van szove a tortenetbe? Vagy hogy kell majd nekilatni?
  • Terawatt
    SSD? Gyors keresés után nem találtam. Ha van is akkor nem lehet túl népszerű. :)
  • Aborg
    Probald meg feltolteni a Nexusra ha elkeszulsz. Szoknak ott lenni mellekelve olasz meg spanyol forditasok is...

Nem tudjatok letezik e olyan MOD ami a betoltes kepernyo utan nem engedne rogton indulni a jatekot, hanem kiirna hogy peldaul "nyomj entert"? Olyan gyorsan betolti hogy nem birom vegigolvasni a jo kis tippeket.
  • Madi92
    Egyelőre nem hiszem, hogy közzétenném, annyira nem vagyok jó fordításban. Magamnak szeretném, az általam használt beépülőket lefordítani, mivel zavar az angol szöveg. :)
    Amit mindenképpen le szeretnék fordítani az a Frostfall. Nagyon bejön! :)