The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Nemrég vettem meg ajátékot DLC-kkel együtt. Régebben játszottam az Oblivionnal, el is voltam vele elég sokáig, de úgy rémlik hogy nem játszottam végig. Emlékszek hogy ott is elég érdekesen működik a leveling system.
Itt pl. van egy 12.-es karakterem amit lehető leggyorsabban felhúztam 10.-re hogy megkapjam a Dawnguard questet és legyen egy crossbow-om. Jól is ment minden, de hirtelen annyira megerősödtek a mobok, hogy kb semmit nem tudok megölni. Vagy ha mégis, akkor olyan sokáig tart és annyi potiont kell használnom, hogy nem éri meg. Perkjeimet elsősorban Alchemy-be, Archery-be, Pickpocketbe és a legtöbbet Sneak ágra tettem. többire nem költöttem.
Ilyenkor mi a megoldás? Ha jól tudom, az ellenségek velem arányosan fejlődnek, szóval hiába megyek vissza egy "kis" barlangba, ugyan úgy erősek lesznek mint máshol. <#confused>#confused>
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Szóval akkor lényegében kattintgatom az egeret hol hosszan, hol röviden a jó ütemben és ennyi... (nincs semmi kombó, vagy ilyesmi)
Kivégzéseknél azt vettem észre, hogy talán az utolsó gyilkos ütésnek erős támadásnak kell lenni, hogy bejöjjön az animáció, bár ebben nem vagyok biztos..
Youtube-on vissza tudod keresni a megnézett videókat...
@neilszab :
- először is döntsd el hogy egy vagy kétkezes (a duplakezes is egykezes), mert mindkettőt kiperkelni felesleges. Kombó nincs, ez a játék nem a kidolgozott harcrendszeréről híres. A kurzor legyen az ellenflélen, kb enni. Van a normál meg az erős támadás, meg azzal lehet játszani hogy éppen merre húzod az egeret amikor támadsz. Pajzzsal lehet ütni, meg erősebben ütni. Az erős támadás több staminát fogyaszt. A ritmust azért érdemes figyelni, ha ő támad, akkor védekezz, ha védekezik akkor erős támadással meg lehet tántorítani, ilyesmi. Elég gyorsan ki lehet tanulni.
- lopakodásból kell támadni és kell a magas sneak skill ahogy Fantusz írta, illetve kritikusat kell ütni rajta (még ha a normál támadás is halálos lenne). A kritikus lehetőségét a fegyverskillel, a sebzést a sneakre rakott perkekkel lehet növelni, az íjak és a tőrök élveznek előnyt. Enchant is van erre a célra.
- a kivégzéseket szintén a kritikus utolsó ütésre adja, de random, nem adja be feltétlenül mindig. Magasabb fegyverskillnél gyakrabban. Fegyvertípustól függ csak hogy mi az animáció tudtommal.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Egykezes fegyver+pajzs kombóval leghatékonyabb a védekezés, kétkezes hadonászó, nagyobbat sebez, de kevésbé hatékonyan védekezik, a dualos meg egyeltalán nem tud védekezni - ebben gondolom nincs sok újdonság.
A különböző támadás kombinációk alapja, hogy legyen meg hozzá a szükséges perk, illetve a mozgás irányával lehet némileg befolyásolni,. de ezeket többnyire a gép intézi.
Orvtámadások alapja a settenkedés (sneak) magas szintű elsajátítása, és szintén a perkek megléte.
Egyrészt szükséges a sikerhez, hogy ne vegyen észre az áldozat, illetve vannak sebzést növelő perkek, tőrrel akár tizenötszörös sebzést is be lehet vinni, amit még a bérgyilkos kesztyű meg is dupláz, a harmincszoros sebzés azonnali halált jelent a legerősebb ellenfelekre is (feltételezve, hogy egykezes képzettsége is van a karakterednek).
A különböző perkeket érdemes áttanulmányozni, milyen plusz hatást ad a meglétük.
Kezdő Skyrim játékos vagyok, beletoltam már pár órát, viszont a közelharc rendszert illetően nem jöttem még rá pár dologra, melyeket szeretnék most megkérdezni...
- harcban elsősorban az egy és a kétkezes vagdalkozást preferálom, viszont nem igazán jöttem még rá ennek a mélységeire. Az addig oké hogy van röviden, meg hosszan nyomós támadás, de azon kívül, hogy kattintgatom az egeret mint barom, meg a ellenségre fordulok (és néha védekezem, bár úgy látom túl sokat nem jelent.. :U) van még itt vmi finomság, vagy kombó amit ki lehet játszani?
- Ahhoz hogy hátulról odalopózva egy mozdulattal elintézzek vkit, ahhoz pontosan mit kell csinálni/nyomni?
- A kivégzések működésére sem jöttem még rá, elég sokszor sikerül előcsalni, de nem tudom pontosan mi a trükk, hogy tudatos legyen.. A különböző kivégzési módok random jönnek, vagy konkrétan meg van a módja, hogy mikor melyiket hívjuk elő egy adott szituációban?
Előre is köszi, ha vki válaszol!
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.10.10. 17:20:21
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
1. Több városban is lehetek kóbor lovag? Mert Fehércsermelyben ügye ha megölöm a sárkányt és visszamegyek akkor kóborlovag leszek, de én Riftben akarok kóbor lovag lenni mert tolvaj karaktert építek.
2. Van a főküldetés (SPOILER VESZÉLY) amikor Odahviingot elkell fogni és beszélni kell vele. Na, én csapdába csaltam, viszont nem lehet beszélni vele... Kimentem abból a zónából, átmentem winterholdba, vártam "24 órát" és semmi... Valami ötlet?
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ha DLC-ket is megcsinálod akkor lesz a vége 300 óra, simán, nekem is mindig akörülre jött ki.
Minden hátsó szándék és vita nélkül a többi hozzászólásra megjegyezvén: 154 órám van a játékban, és a terület kétharmada van csak felfedezve kb, bőven van mit csinálni, holott a frakciók nagy részének küldetéseit és a főszálat és végigtoltam. Mindezt ráadásul kiegek nélkül, azok még aktiválva sincsenek, csak az alapjáték, meg pár szépítő, bugjavító és kényelmi mod. Így vagyok 54-es szintű. A frakciók egy idő után véletlen generált és folyamatos küldetésekbe "fulladnak", így aligha lehet megunni, egy csomó hely felfedezetlen, ráadásul a dlc-k aktiválásával új területek és küldetések is nyílnak, még van rengeteg tennivaló tehát - minimum még ennyire számolok (pl láttam sárkányszót, amit 300 lélek begyűjtésével lehet aktiválni csak, és engem izgat milyen), le se merem írni mennyit "nyeltem be" eddig -töredékét.. Aki 35 óra alatt vagy miket írtak, megunja a játékot, az sztem ne ilyenekkel játsszon, tömegével van a könnyen fogyasztható üsdvágdnemapád fps, meg ingyombingyom ugrabugra. Itt lehet kalandozni hónapokon át, és az én játékidőm is kispista a fanatikusokhoz képest ahogy a fórumokat olvasgattam, de munkaidőn kívűl ennyire futja, viszont szeretem teljesen átérezni és megismerni a világot, amelyben játszom, így az utolsó fa mögé is benézek, mi van ott. El lehet lenni itt szépen, persze megértem ha valaki rohanósabb tempóban játszik, csak sztem így elvész az igazi varázs... písz.
2 - Helgen reborn - a lerombolt település ismét betelepül lakókkal, újjá építés, védelem megszervezése a fő feladat.
(ezt a modot addig nem szabad aktiválni a játék elején, amíg el nem hagyja Helgent a főhős, mert különben bugot okoz - ezt kezelhette volna jobban a modder, pl. szinthez kötötten indítva a küldetéssort)
3 - Undeath - nekromanta vadászat
És még ezeken kívül ki tudja mennyi a lehetőség - azért van a nexus és a google, hogy használd...
Nem kell olyat cselekedni, amit később megbánnál...
Farkasember formában minden NPC ellenséges lesz, lehetőleg ne adj esélyt arra, hogy meglássanak, ha zavar a lehetőség, hogy oktalan vérengzésbe torkollik a lelepleződésed (visszaváltozáskor meg azonnal 1000 arany vérdíj kerül a fejedre, ha meglátnak).
Vannak helyek, ahol gond nélkül lehet vérfarkaskodni, városok közelében csak akkor jelenj meg bestia formában, ha nem okoz gondot az egyébként semleges NPC-k mészárlása.
Jobb gomb - Tulajdonságok - Kompatibilitás - A program futtatása rendszergazdaként
Milyen modok vannak fönt? Ha azokat bizgeráltad akkor simán lehet hogy amiatt nem tölt be. Launcherben is kivetted a pipát, vagy csak törölted?
2.igen
3.már aszt aszt is egyszer letöröltem
4.aszt hogy kell rendszergazdaként indítani?
1. Eredeti?
2. Új játék kezdésénél is ezt csinálja, vagy állást akarsz betölteni?
3. Modolt?
4. Próbáld Rendszergazdaként indítani vagy a játékot, vagy a Steamet, vagy mindkettőt, lehet hogy nem tudja legenerálni az ini-ket.
Elindul a játék menüje de utána pedig töltésnél kidob a játék már próbáltam újra tenni de az se segített rajta!
tudsz ebbe segíteni?
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Warning: Contains unexpected (or out of order) records. A compatibility patch fixed and cleaned with TES5Edit can be obtained here. (Compatibility Patch)
TorchArrow-Dawnguard.esp Active
ViceroyInquisitor.esp Active
Requires: CBBE
Witch Of The Wild.esp Active
ImmersiveArmorsNPCs.esp Active
Equipping Overhaul.esp Active
DDX.esp Active
betterdawnstar.esp Active
betterinns.esp Active
Warning: This file contains 1 deleted NavMesh record(s) that TES5Edit cannot repair automatically and it may cause problems with your game. NavMesh deletions should be reported to the mod author. A guide to repairing NavMesh deletions with TES5Edit is located here.
bettermarkarthexterieur.esp Active
bettermorthal.esp Active
Warning: This file contains 1 deleted NavMesh record(s) that TES5Edit cannot repair automatically and it may cause problems with your game. NavMesh deletions should be reported to the mod author. A guide to repairing NavMesh deletions with TES5Edit is located here.
betterwinterhold.esp Active
Legendarygraveyard.esp Active
markarth_plus.esp Active
Contains dirty edits: 37 ITM, 28 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
MXEvergreenHollow.esp Active
whiterunexenhanced.esp Active
Contains dirty edits: 9 ITM, 6 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
cbbecurvy.esp Active
Civil War Overhaul.esp Active
DynamicMerchants.esp Active
FireAndIceOverhaul.esp Active
HearthfireHorseRelocation.esp Active
make inferno 1_24.esp Active
dD-No Twitching Dragon Death Animation.esp Active
SFO - Expanded Diversity.esp Active
Note: Uninstall old version of Skyrim Flora Overhaul if using SFO - Expanded Diversity.esp
Convenient Horses.esp Version 14950 Active
Note: Do not clean. "Dirty" edits are intentional and required for the mod to function.
riverwoodenhancedplugin.esp Active
Contains dirty edits: 4 ITM, 5 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
taveriften.esp Active
Contains dirty edits: 13 ITM, 2 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
tavesolitude.esp Active
Contains dirty edits: 14 ITM, 1 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
tavewindhelm.esp Active
Contains dirty edits: 12 ITM, 2 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
tavevillages.esp Active
Contains dirty edits: 15 ITM, 0 UDR records. Needs TES5Edit cleaning. A cleaning guide is available here.
szeretném meg kérdezni hogy itt mikt kell törölni hogy ne legyenek sárga Warningosok ?
Majd ha az illetékes nem érti akkor szól. Mondjuk ennyi angoltudás amúgy sem árt, ha már minden segítség meg leírás úgy van, a modok is.
wiki
ha egyik sem jön keress te magad utána irány a google